1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0TDI, 105Kw

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de mabalaru, 12 Iul 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. laaav

laaav 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI Quattro 143 CP 2010
    Ambreiaj apasat+treapta 1 si se tureaza peste 2500...nu mai trebuie dezactivat ESP

2. Sorin192

Sorin192 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Q5 2012 & MB E 2018
    @Cristi Da sunt de acord cu tine oarecum dar totusi nu ar trebui "criticati" oameni care pun intrebari,totusi asta e scopul forumului sa ne ajutam reciproc cu informatii iar poate omul nu are timpul necesar sa citeasca tot si are nevoie de o informatie rapida.Zic si eu nu dau cu sapa ! :)
    @Mabalaru Foarte frumoasa masina si modificarile sunt pe masura ! Si eu sunt tentat de eliminarea DPF-ului si un soft de putere dar mie cam frica cu Multitronicul..:(

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu are timpul necesar sa citeasca tot dar are timpul necesar sa astepte un raspuns pe forum ? Asta e culmea ...
    Daca o luam asa, majoritatea nu au timpul necesar pentru a citi 50-200 pagini, asta ar insemna ca tot forumul sa fie plin cu aceleasi intrebari si aceleasi raspunsuri in proportie de 80-90%.
    Depinde si ce intelegi tu prin "timp necesar", nu e obligatoriu sa citesti un topic in 1 ora.

4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ma intreb atunci (retoric, desigur), colegii care au probleme nu pot sa citesca/astepte, dar in schimb cei care ofera si raspunsuri, trebuie sa aibe timpul necesar si sa citeasca intrebarile celorlalti si sa scrie (cateodata si sa caute ei) raspunsurile ???

5. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Oamnei buni, nimeni nu ne obliga sa raspundem. Mie imi face placere sa raspund la intrebari, chiar daca unele chestii sunt repetate de 10 ori.
    Cat despre calcat ambreiaj+treapta 1, atata ii trebuie celui de la ITP sa incerce asta. :)
    La multitronic este cu cantec la soft de putere. Eu personal te sfatuiesc sa lasi dpf-ul asa cum e daca nu ai probleme cu el. Dpf off ai nevoie la peste 210cp, cea ce nu cred ca se pune problema pentru multitronic.

Toate bune

6. Sorin192

Sorin192 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Q5 2012 & MB E 2018
    Multumesc de sfat !! Asa ma gandeam si eu sa il las ca nu mi-a facut figuri pana acum in 30.000 de km.As vrea sa mai pun doar asa pana in 170-180cp sa suporte cutia.
    P.S Frumoasa curba de putere :D GJ !!

7. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Stau sa ma gandesc, nu cumva acea scurgere de ulei de la EGR afecteaza si flow-ul de aer care intra in motor de la turbo ? Prea se aude cum fasaie ceva destul de tare la cerere ce cuplu mare ...

Cineva cu mai multa experienta pe motoare diesel care sa imi dea un sfat ?

Multumesc

8. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    nu are legatura.
    daca fasaie mai tare decat trebuie, inseamna ca ai ceva fisurat... ceva furtun...

9. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Aia e chestia, ca nu imi dau seama pentru ca asa se auzea si doar cu downpipe-ul ...

10. dreiutz

dreiutz 6th Gear Member

Locație:
    Luxemburg
    Masina:
    Audi A4 B9 2.0 TDI DETA 2016
    Scurgerea de ulei de la EGR nu are treaba. Acolo oricum exista particule fine de ulei in suspensie in aerul din interiorul EGR si de acolo poate fi. Urmele de ulei de la EGR nu impacteaza in niciun fel performanta. Poti schimba si EGR si turbina si tot sa ai urme de ulei. Referitor la fasait, poate fi un furtun care nu e prins bine in colier (s-o fi slabit) sau e fisurat, cum a zis si Anarchy.

11. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    da, e ciudat cel putin.
    Treaba e un pic mai complicata, eu nu ma plang de ulei-ul din EGR. Stiu ca e absolut normal (bine, nu stiu daca mai e normal avana in vedere ca eu am EGR OFF fizit) .... dar fie, o sa schimb oring-urile alea ca sa fiu sigur.
    Eu ma gandeam ca, daca scuipa ulei pe acolo, este posibil sa piarda si presiune de aer ...

O sa verific tot cand ma duc sa fac revizia.

Toate bune

12. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    scurgerea de ulei pe la EGR nu are legatura cu functionarea ON sau OFF a egr-ului ... uleiul oricum circula pe acolo dinspre turbo spre admisie.
    presiune de aer nu pierde pentru ca ai avea eroare de boost si/sau maf

13. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ma tot bate gandul de un side-assist, avand in vedere ca butonul si grila pentru side-assist ma asteapta de mai bine de un an sa le montez :P.

Are cineva la indemana schema din elsa pentru side-assist + necesarul de mufe ?

Multumesc mult

14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Despre asta e vorba?

15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc Nucu, asta este.

16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Descarca si acest pdf (foloseste optiunea Descarca prin browser) sa vezi localizarea diferitelor componente de pe schema anterioara.

17. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Incepe sa devina enervanta situatia ACC-ului cu "ACC sensor Blocked" .... daca merg relativ incet (~100km/h) nu e problema, dar, daca vreau sa o tin la sa zicem 180km/h pe autostrada, imi apare mesajul ala si raman fara CC total :)

Stie cineva in zona unde as putea face calibrarea la un pret decent ? (PS: Darius motors nu a fost in stare de 5 luni de zile sa isi repare standul de geometrie, deci nu pot face la ei :( ).

PBN: 600 Ron
    Midocar otopeni: 600 ron ..

:(

Toate bune

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    mabalaru nu ai alternativa in Bucuresti fata de ce ai mentionat anterior.
    In alta ordine de idei de ce problemele astea tehnice nu le scrii in topicurile dedicate pentru ca aria asta nu este asa de citita ca cele tehnice si uneori tu intrebi si tot tu raspunzi. :)
    In plus, existand topic dedicat problemei care o ai, pe viitor cand cineva va avea aceeasi problema va stii ce are de facut pentru ca el cauta dupa titlul topicului nu sta sa citeasca zeci de topicuri cu prezentari de masini ale userilor ca sa vada daca si altii (in speta acei useri) au avut probleme si cum au remediat.
    Asta este motivul pentru care (pe toate forumurile auto) sunt interzise discutii tehnice si/sau cu privire la asta in aria de prezentare a masinii. Noi pe acest forum, deocamdata, acceptam aceste discutii.

O zi buna

Ultima editare: 4 Dec 2015
  19. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu sunt 100% sigur, dar cred ca am mai scris pe topicul de ACC despre asta. Daca nu, promit ca pun un post cu ce se mai intampla.

Eu intrebam si aproape de Bucuresti (Pitesti, Sibiu ...?)
    In Bucuresti costa pana in 300 Ron operatiunea, dar de diferenta vor sa iti infiga pe gat geometria (cea ce eu am facut luna trecuta si chiar nu mai platesc inca o data ...).
    Am sunat la Midocar Vitan si mi-au spus ca ei nu pot face doar operatiunea de calibrare radar fara a face geometria ....

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Procedura in ELSA este sa sui masina pe standul de geometrie de fiecare data pentru calibrare ACC si ei respecta procedura ca sa nu iasa comentarii/reclamatii ulterioare. Bafta.

Ultima editare: 6 Dec 2015
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta