1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0TDI, 105Kw

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de mabalaru, 12 Iul 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Eu mi-am facut singur directia pe standul Hunter iar mai apoi am calibrat ACC ul la reprezentanta zonala.
    Daca vrei si vi prin zona iti fac legatura in caz ca nu rezolvi doar geometria sa fie in parametrii

2. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Multumesc Cata_ADC. Si cat te-a costat calibrarea ACC ?

Multumesc

3. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    de ceva timp nu am mai facut nimic special la masina, dar astazi mi-am propus sa mai fac niste "fine tuning-uri":
    1) reglat interval inspectie la 2 ani
    2) marit timpul de spalare pentru faruri

In rest, am ramas surprins sa vad ca nu mai am nici o eroare de miss adjusted pentru ACC :)). Am impresia ca dupa 140/150km/h face figuri ... mai vedem

In rest, ma bucur de fiecare data de caluti si astept cu nerabdare martie/aprilie sa pun rotile pe 18 :).

Ma tot bate gandul sa trec pe B&O curat, dar parca nu as baga asa multi bani in muzica avand in vedere ca nu apuc sa ascult muzica asa des in masina.

Ca si planuri de viitor as mai avea:
    - camera spate OEM
    - Side Assist
    - bara spate S-line
    - bara fata S-line
    - B&O
    -- Webasto - aici ma mai gandesc in fuctie de investitie. Mi-ar fi placut varianta aia cu telecomanda inteligenta :)

De cand m-am apucat de imbunatatiri, am observat ca inafara de roti pe 18 nu am schimbat mai nimic la look exterior, asa ca trebuie sa umblam si aici un pic :)

Toate bune si sarbatori fericite.

4. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Asta vroiam sa iti spun și eu
    Exteriorul domne' exteriorul...
    Nu știu dacă ultimele 2 rentează sunt și variante aftermarket destul de performante dar din punctul meu de vedere muzica nu este o prioritate cel puțin în mașină
    Webasto poți completa cu ceva alarma f bună de la Viper eu pe A5 o folosesc de mai bine de 3 ani și este f ok problema era iarna la Ski nu puteam deschide ușile din cauza lipsei chederelor.
    Poate faci ceva mai frumos decât un s-line :)

5. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Din putina mea experienta legat de ultimele 2 retrofituri pe care le-ai mentionat, iti spun ca e foarte greu.
    In primul rand trebuie sa gasesti pe cineva care a mai facut asemenea lucrari si sa-ti ofere garantie. Nu e de ajuns sa functioneze cand ai plecat de la el, iar dupa cateva zile sa ai probleme. Eu am patit-o cu upgrade-ul de la 9+1 la Bose. La tine cu B/O e si mai complicata lucrarea ( e mult mai complexa comparativ cu Bose). La fel si pe partea de costuri: o sa ajungi la o suma foarte apropiata (daca nu cumva mai mult) ca cea platita in momentul in care bifezi optiunea la o masina noua (aici ma refer mai ales la partea cu incalzirea stationara).
    Trebuie sa fii foarte atent si documentat cand cauti piesele. Nu e de ajuns sa verifici din 3 surse, iti trebuie cel putin 5 (aici glumesc si exagerez). Dar crede-ma, ca sunt si pe net multi care spun ca au montat o anumita piese, iar apoi surpriza: piesa respectiva nu merge (am patit-o cu un kit complet de webasto luat de pe un A6 C6 ), in sensul ca nu e compatibila.

Chiar mi-as dori sa reusesti, poate ai mai mult noroc decat am avut eu, avand in vedere ca ai posibilitatea sa gasesti piese mai usor la B8 decat am avut eu la B6. Iar daca reusesti, ai toata aprecierea mea, pentru ca eu aceste 2 retrofit-uri, le consider ca fiind aproape cele mai grele de facut, exceptie fiind: trecerea de la 2x4 la 4x4 (pe colegul CMG nu l-am pus la socoteala pentru ca el 'joaca' in alta galaxie :) )

6. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    :)
    La B&O este mult mai simplu decat crezi.
    Eu deja am tot cablajul facut pt b&o inclusiv cablu de microfon.
    La webasto stiu clar pe cineva care a mai montat, doar ca mi se pare mult ~1000e cu piese din dezmembrari.

La b&o cred ca m-ar costa ~2500 ron (statia 1000, difuzoarele aproape 800, 400 grilele + CP). Aici temele sunt facute de mult.

Vedem ce zice bugetul la anu pt. exterior.

Ps: CMG joaca clar in alta liga.

Toate bune

7. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Marius hai sa nu exageram cu preturile. Eu numai pe amplificator am dat ultima oara tot bugetul tău de B&O. Și grilele sub 250 de euro fără transport nu prea. Difuzoarele și la 100 de lei unul ori 14 tot nu iese ... Plus montaj, plus CP..
    În stilul asta toată lumea își pune B&O și când afla costurile zice ca suntem măgari și vrem sa facem aia mare pe spinarea lor.

8. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Catalin, fiecare are sursele lui. Gandeste-te ca eu am deja 4 difuzoare si o parte din grile.
    Amplificatorul la noi in Ro era undeva la 1500 Ron.
    Ce am scris acolo este specific masinii mele pentru ca eu am o mare parte pregatita.
    Partea urata este ca pentru mediile din spate am nevoie de 2 trim-uri diferita care sunt destul de scumpe si nu prea se gasesc in dezmembrari :(.

Oricum, preturile sunt irelevante momentan, pentru ca doar sunt in plan.

Ce am vrut eu sa spun e ca nu prea are cum sa nu iasa ok, atata timp cat omul care le monteaza stie ce face. Eu cunosc 3 retrofituri facute la distanta de max 1 luna care au iesit foarte bine (si mare supriza, facute chiar de cata181).

La multi ani si toate cele bune, nu de alta dar mai avem un pic pana in 2016.

9. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ok, Veni noul an, incep modificarile de exterior :)
    A ajuns acasa noua bara de S-Line spate 2014. Acum trebuie sa ajunga la tinichigiu pentru mici reparatii si, este posibil sa trebuiasca sa iau alt difuzor (nu stiu cum naiba s-a gandit vechiul proprietar sa taie pentru carlig ca ciobanul ....).
    Se pare ca trebuie sa iau si 4 suporti de senzori parcare (la fel, cred ca au fost scosi senzorii cu toporul) ... dar, pretul fiind foarte bun, nu o sa comentez prea mult ;).

Sigur la senzori ma va ajuta Cata181 sa ii pun la locul lor :).

@Cata_ADC - multumesc mult de ajutor. Am calibrat ACC-ul unde m-ai indrumat tu si totul este ok acum. Nu mai am nici o eroare si nici sensor blocked nu mai imi da ;).

20160109061155 (1).jpg 20160109061155.jpg 20160109061241.jpg

Cum fi se pare spoiler-ul? e de schimbat sau nu o sa se vada ?

Cata_ADC apreciază asta.
  10. cogdao

cogdao Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8.5 2.0 TFSI QUATTRO TIPTRONIC
    Cred ca poate fi retusata si nu se va vedea nimic. Nu sunt probleme cu compatibilitatea, nu? Si eu am luat de fl si sunt un pic in dubii pana nu o dau jos sa vad cum pica.
    Sa il folosesti sanatos!

11. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut si multumesc.
    Din cate am inteles de la colegii dupa forum, se potriveste. O sa vedem cand o montam.
    Tu ai gasit ceva interesant pentru fata ? Eu am gasit ceva chel pe la 1000ron si mi s-a parut cam mult.

Toate bune

12. cogdao

cogdao Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8.5 2.0 TFSI QUATTRO TIPTRONIC
    Pentru fata am gasit ceva dar fara spalator, asa ca mai caut. Nu este prioritara fata, vreau sa montez MMI si vedem dupa.
    Nu stiu nici cu evacuarea ce sa fac, daca sa o las pe stanga sau sa o fac stanga-dreapta.

13. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu mi-am facut calculele si nu mi-a dat bine ca sa mai modific si tobele. Daca cumva schimb fusta, poate ma gandesc atunci :)
    Da, la fata am nevoie de: spalator, senzori, si eventual grila cu acc.
    Nu reusesc si eu sa dau de o oferta de fata FL pe la 1k E (chit complet) ? :P (majoritatea sunt ~3k)

14. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Ma bucur ca e totul ok.
    Sa te bucuri de ea de acum înainte și mai mult
    Imi place ca te-ai apucat de exterior și stai liniștit bara se repara fără probleme.

15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Bara a plecat la vopsit.
    Cu suportii de senzori este mai tricky decat ma asteptam. Se pare ca nu se pot comanda separat, iar ce am gasit impreuna cu colegul Lucian costa ~120ron/buc (ajung la pretul barii doar din 4 plastice) :)).

O sa vad ce se poate face.

Toate bune

16. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    Da sa sti ca la partea cu suporții e mai complicat. Am încercat și eu la un coleg o improvizație insa mereu plecau în spoiler atunci când spala masina. Frustranta și enervantă treaba pana la urma i-a comandat la reprezentanta i-am pus și a scapat

17. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    aaa, solutie am clar, dar voiam eu original ce e acolo. Eu am pus suporti si pe bara din fata si nu au picat pana acum :). Doar ca astia de FL sunt rotunzi si sper sa fie la aceasi grosime ...

18. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cine ma poate indruma si pe mine cu o chestie tehnica.
    Astazi in parcarea unui supermarchet am remarcat ca la plecarea dupa loc bracat la maxim stanga pacane + scartaie ceva la roata stanga fata.
    Idea e ca pare mai mult de articulatie, pentru ca m-am dat jos din masina si am incercat sa ma apas destul de tare pe partea stanga si am reusit sa o fac sa produca zgomotul respectiv.
    Partea interesanta este ca am schimbat toate 4 amortizoarele, dar nu mai stiu daca am schimbat flansele ;)).

Vreo parere ? (stiu, la mecanic voi afla sigur, dar macar asa sa dorm si eu linistit).
    PS: in drum drept nu face, daca sunt in miscare cu viteza un pic mai mare nu face ...

19. Cata_ADC

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    verifica pivotul ;)
    este cam greu sa dai un diagnostic din cuvinte, ce usor ar fi fost nu ne mai trebuiau elevatoare :3sadwalk:

20. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    corect. Dar ma socheaza ca am verificat totul pe 23 Dec si nu se misca/batea/scartaia nimic :(.

Initial am crezut ca am eu ceva prin masina, dar pe urma am deschis usa si am plecat usor dupa loc ...

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta