1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0TDI, 105Kw

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de mabalaru, 12 Iul 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    De acord, dar avand in vedere ca oglinda exista? Computerul spune ca nu o vede ...
    In sensul asta intrebam.

2. alexgeana 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 Avant 2010, 2.0 TDI 170 CP
    eu am oglinda interioara heliomata si geamuri fumurii fabrica si pot spune ca se vede foarte bine, sunt de-a dreptul incantat, mi-as dori si la urmatoarea masina aceeasi combinatie.

3. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    @Anarchy - crezi ca poti sa ma ajuti cu codul de la mufa din oglinda exterioara (cea care vine din masina) pentru heliomat?
    Nu am reusit sa dau de codul asta si as fi vrut sa cumpar mufele originale (acum avand doar pinii bagati in mufa oglinzii)

Merci mult de tot

Spor

4. ... Guest

Salut,

Din pacate, in programul Etka, se observa ca aceasta mufa nu se livreaza separat, ci numai impreuna cu oglinda. Interesant este, ca mufa de pe cablajul geamului de oglinda (care se culpeaza in mufa de care ai tu nevoie) se livreaza separat (mufa 6A din schita).

Ultima editare de un moderator: 31 Dec 2013
  5. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ce tare,
    Mufe din geam am vreo 2 bucati in plus (2 geamuri sparte pan acu) ...
    Deci daia nu gasesc nici un PN pentru mufa aia ...

Merci mult

6. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Astazi am reusit si eu sa schimb becurile din usi cu unele led si seara pot spune ca se vad super :)

O sa pun si niste poze cand o fi mai frumos pe afara :P

Spor

7. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cu toate ca mai am ~1500km pana la urmatoarea revizie, am considerat ca nu are nimic sa schimb mai devreme filtrul de polen (ultima data a fost schimbat in Germania).
    Eu am pus Mahle (poza 2) iar inainte aveam Mann (poza 1).
    Pentru cei interesati, codul filtrului original era: 8k0 819 439 B

Toate bune

8. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Salut,
    Am vazut ca nu ai definitivat retrofit-ul pt high beam assist. Ai aflat ce cod are CAN-ul tau? Daca nu, cere in topicul de vin decoder fisierul .txt cu care putem filtra in etka sa vedem codul. Eu zic ca 99,99% nu ai CAN-ul corect.
    Vazand ca ai MMI 3G, ai nevoie de 8T0907468AA, AE sau AJ care suporta 8N7. Oglinda nu o vede pentru ca o cauta pe can si can-ul tau nu suporta "extended can" si atunci degeaba ai conectat oglinda pt ca nu trimite nimic pe firele alea.
    Functia de antiorbire merge pentru ca functioneaza doar prin alimentarea oglinzii, nu are treaba cu CAN-ul. Tu ai putut coda can-ul actual pentru ca toate permit codarea, bifezi acolo ce e de bifat insa in realitate nu merge.
    Deci ori rescrii soft-ul can-ului actual cu soft de can compatibil din codurile de mai sus, ori schimbi can-ul. De partea cu recodat nici nu stiu ce sa zic ca eu nu am auzit pe nimeni sa fi facut asta.

Spor la treaba

9. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut
    Merci Kul
    O sa fiu mai scurt pentru ca scriu dupa mobil.
    Versiunea mea de can am postat-o in topicul de oglinzi. Eu am sw AD si hw K.
    Il astept pe Cata cu partea de rescris sa vedem daca putem face ceva.
    De schimbat CAN -ul o sa mai astept pt ca ar insemna sa dau si pe ala ~100E simi se pare cam mult pt functia asta :).
    Inca o data merci de sfaturi.
    Ai idee ce versiube hw de CAN mi-ar trebui?

10. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Acum ca stau mai bine si ma gandesc a fost cam scump per total moftul asta ... mai degraba ma orientam la oglinzile pliabile electrice si cred ca ieseam cam tot pe acolo ...
    Sunt curios daca reusesti ceva cu rescrisul .. daca da, da-mi si mie un semn te rog

11. ... Guest

KUL are dreptate.
    Vezi ca nu oricare din CAN-urile cu terminatiile AA, AE sau AJ sunt compatibile pentru masina ta. Stabilirea corecta a codului se face si in functie de perioada in care a fost fabricata masina:
    AA - pana la 08.03.2010
    AE - de la 08.03.2010 pana la 17.10.2011
    AJ - dupa 17.10.2011
    Daca actualul CAN are terminatia AD, inseamna ca iti va trebui unul cu terminatia AE.
    Sfatul meu e sa nu te impotmolesti in faza aceasta. Inlocuieste CAN-ul, scoate-l din CP, codeaza-l corespunzator si satisfactia va veni... :)

Ultima editare de un moderator: 29 Noi 2013
  12. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cu mare placere George.
    Eu oricum voiam oglinzi electrocrom, asa ca HBA-ul a venit doar cu 10E mai mult. De acum in colo trebuie sa ma decid daca mai bag alti bani in CAN sau nu.
    O oglinda fara HBA era 139E si eu am dat 149 pe asta...

@Seb - eu am AD si masina e fab. in 10.2010
    "Eu pe masina am montat acest can gw:
    Address 19: CAN Gateway (J533) Labels: 8T0-907-468.clb
    Part No SW: 8T0 907 468 AD HW: 8T0 907 468 K
    Component: GW-BEM 4CAN-M H09 0117
    Revision: EC000056 Serial number: 5600E1083100E2
    Coding: 00CF07
    Shop #: WSC 06335 000 00000
    VCID: 830F11D5020EB91"

13. ... Guest

Citisem in graba si nu am observat ca ai scris deja terminatia codului pentru CAN-ul pe care il ai pe masina, asa ca am editat postul #51 (cred ca in acelasi timp ce scriai si tu... :) ) si ti-am scris acolo ce terminatie iti trebuie pentru codul noului CAN.
    Bafta.

14. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Exact acum ma uitam pe ebay si l-am gasit la un neamtz cu 140e :(
    Hw L, sw AE

15. ... Guest

Mda... Cam mult... Si unde te gandesti ca te mai costa si scoaterea din CP.
    Asta e. Le rezolvi treptat.
    Ar fi interesanta varianta aia cu rescrisul soft-ului, dar nici eu n-am auzit de asa ceva, desi se pare ca aproape orice este posibil.

16. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Avand in vedere ca doar ce am scos masina de la vopsit din cauza pietrelor (Capota, usa dreapta fata + parbriz) dupa un alt drum pe autostrada noastra A2 am reusit iar sa am pietre in capota + faruri (ma mir ca parbrizul a scapat).
    Am inceput demersurile de casco (vopsit capota iar + incercat schimbat faruri ... nu stiu daca le vor da ...).

Stie cineva unde as putea sa pun folie transparenta pe capota sau daca se gaseste un service in bucuresti care sa vopseasca cu lac ceramic ? chiar nu vreau sa vopsesc capota o data pe an ...

In rest toate bune si frumoase, mai am 1200km pana la urmatoarea revizie de 150k si deja am pregatit 5l ulei Castrol Edge 5w30, filtru aer, filtru polen, filtru motorina, filtru ulei. De aceasta data voi schimba si lichidul de frana (are 3 ani).

Multumesc

17. manzzotty 6th Gear Member

Locație:
    Predeal
    Masina:
    A4 B9 - 2016 - Blue
    Mabalaru , sfatul meu pt tine este ca nu are rost sa tot vopsesti capota si usile masinii iarna . Pt ca pana in Februarie o sa tot vopsesti la ea . La noi in Romania impotriva zapezii si impotriva poleiului de pe carosabil nu se foloseste alta solutie decat SAREA + NISIP (Pietris depinde de zona si de bani). Asa ca , lasa masina asa pana trece iarna si apoi poti sa o vopsesti si sa o aranjezi cum vrei tu.

P.S. : Nu vreau sa gresesc dar parca exista la baietii care fac polish la masini , o ceara mai groasa care se da pentru o protectie mai buna pe timp de iarna !!! Incearca si tu !!! Multa bafta !!!

18. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut

Nu cred ca ceara are vreo legatura cu "gaura" facuta de piatra la viteza :). Daca e sa sara, sare cu tot cu ceara. Stiu si eu ce folosesc drumarii nostri la dezapezit, eu nu fug de chestii "fine".
    As fi incercat un lac ceramic sau o infoliere a capotei daca recomanda cineva.

Spor

19. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Astazi tinerica cu cerculetze a primit lichide si filtre noi.

Dupa ce am schimbat lichidul de frana chiar am fost atent sa vad daca se simte vreo schimbare la "agatat", dar nimic, este la fel :( ...

Spre urmatoarea revizie cred ca ar trebui sa schimb placutele fata. O sa mai fac o verificare peste 8-10k km.

Toate bune

20. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Un mic update.
    Ieri am reusit sa resoftez si eu masina la 170cp.
    Pot spune ca este o diferenta destul de mare ...

Pentru cei care au facut reglajul de timonerie. Stie cineva sa imi recomande unde sa ma duc in Bucuresti sa incerc si eu sa o reglez?

Multumesc cata181 si Vali pentru ajutor.

Am in plan sa montez si eu butonul de ADS, asa ca sunt in cautarea unui buton RHD (ca sa nu schimb si butonul de ESP) + mufa pentru buton.

Cu HBA nu am mai facut nimic. Trebuie schimbat CAN-ul + scos din component protection cea ce ar insemna un pret mult prea mare pentru o functie pe care as folosi-o destul de rar.
    Il astept pe cata181 poate reusim sa resoftam can-ul existent.

Toate bune

Ultima editare: 9 Mar 2014
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta