1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0TDI, 105Kw

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de mabalaru, 12 Iul 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Salutare !

Ce problemuta simti la timonerie ? Te-ar tenta sa schimbi uleiul din cutie?

Vazusem recent ca avem echipari similare pe jucariile nosatre, iar la a mea, ma bate gandul sa ii fac schimbul de ulei in cutie, mai ales ca nu e deloc scump si prinde bine o improspatare.

2. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Salut Flavius

Pai ce sa zic, agata cand iti e lumea mai draga :). Recunosc ca in ultimul timp nici nu mai sesizez pentru ca am inceput sa ma obisnuiesc cu ea.
    Ma gandeam la reglaj pentru ca vazusem ca pentru unii se inbunatatise dupa acel reglaj.

Eu am schimbat deja uleiul in cutie cand am luat-o.
    Mai exact am facut asa:
    - schimbat ulei cutie
    - schimbat bucsa care duce de la timonerie la cv (cei de la service mi-au spus ca are un pic de joc si ca se poate sa fie de la aia. Sa vezi surpriza ... dupa 20k km face exact ca aia originala ... deci nu era)
    - schimbat lichid de frana
    - schimbat ambreaj (kit complet)

Dupa toate aceste operatiuni am ajuns la concluzia ca merge exact ca la inceput :)) (poate o mica diferenta la ambreiaj care pe serpentine si in urcare se simte mai bine cuplul).

Uleiul in CV este recomandat sa il schimbi mai ales daca iti place sa iti intretii masina.

Eu de exemplu am facut distributia preventiv la 140k. Nu imi place sa stau pana in ultima 100 de m si preferam sa stiu ca la mine e noua.

Toate bune

3. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut

Stie cineva de unde pot achizitiona un geam de oglinda electrocromat stanga pentru a mea masina? (FL >2011)

La magazin am primit un pret de mi-a ramas gura masca: 1040+tva ... ca sa nu spun ca in reprezentanta audi am primit un pret de 1700 ron pe geam ... :(

Daca stie cineva sa ma indrume, as fi recunoscator.

Toata chestia cu cautatul geamului a plecat pentru ca se pare ca acele oglinzi daca le schimbi geamul nu mai sunt asigurate de casco (ei in service cauta dupa VIN cu ce a venit masina si aia e). Recunosc ca stiam si eu acest lucru asa ca am adaugat 300E in plus pentru oglinzi electrocromate. Dar la reparatie in service am fost anuntat ca trebuie sa achit diferenta pentru oglinda (de la 150E cat este pe bucata pana la 1040+TVA) cea ce mi se pare si nesimtire si mult pentru un amart de geam.

Fie, intre timp circul cu oglinda stanga originala (cea fara incalzire) dar totusi as vrea sa o schimb cu ce trebuie.

In rest pe la masina am inceput sa adaug impreuna cu Cata setul de lumini interioare. Nu toate lampile, dar o mare parte. Am schimbat inclusiv parasolarele cu unele care au contact pentru bec :).

Toate bune si spor la km.

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu ai ce face decat sa cauti pe ebay pentru ca pe site-urile din Romania vei cumpara de la hoti (indiferent ce spun ei).
    Referitor la faptul ca nu ai asigurare pe oglinzile montate aditional te sfatuiesc sa schimbi urgent asiguratorul. Eu am asigurare la Alianz si nu s-a pus problema sa nu despagubeasca echipamentul aditional asigurat. (si mie mi se fura oglinzile si altele de pe masina si la service nu s-a pus problema sa platesc aditional). Echipamentul aditional se asigura ulterior intocmirii politiei daca ulterior faci modificari, asa cum am facut si eu la masina.
    Mergi la asigurator si il anunti ca ti-ai facut anumite upgrade-uri la masina si vei plati sume in plus la polita Casco si dupa asta la orice despagubire care o soliciti asiguratorului mentionezi ca ai alta configuratie (pentru ca ai anuntat asta anterior si ai platit pentru asta) si este obligat sa te despagubeasca cu echipamentul existent la data deschiderii dosarului de dauna. Trebuie sa mergi la un broker bun de asigurari nu la niste agarici care nu stiu pe ce lume traiesc. Bata.

5. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut Cristi

Cred ca exact asta s-a intamplat. Eu i-am spus broker-ului ca am oglinzi electrocromate si nici nu stia ce suma sa puna aditional. Asa ca eu am spus ~300 E ...

In afara sunt ~100E/bucata ... totusi mai bine.
    Sa vad ce pot rezolva.

La mine nu s-au furat pentru ca au fost marcate, dar s-a gasit tot un confrate cu audi sa imi loveasca oglinda si sa mi-o sparga. Reparatia este cu regres pe RCA-ul individului, dar se pare ca nici asta nu conteaza. In cel mai rau caz cred ca as putea sa fac o plangere la CSA pentru ca nu vor cei de la CASCO sa repare ceva ce e pe regres.

Spor

6. camicatze 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 2010
    Salut mabalaru,

Mare atentie chestia cu regresul la Rca-ul individului care te-a lovit nu este mereu ok, Rca-ul despagubeste ce ai montat pe masina pana la momentul incidentului (asta tine foarte mult si de service-ul unde repari masina), despagubirea politei casco se face in functie de VIN-ul masini si de ce dotari ai declarat/bifat tu in momentul incheierii politei sau ulterior.

7. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Merci de sfat/info.
    Sa inteleg ca daca deschideam dosar pe RCA aveam sansa sa imi schimb oglinda cu ce aveam inainte fara sa mai fac nimic altceva ?

Spor

8. camicatze 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 2010
    Salut,

Cam asa ceva, dar ma repet depinde foarte mult si de service-ul unde o repari.
    La ce asigurator are respectivul asigurare?

9. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am impresia ca era city insurance.
    Bine, nici eu nu sunt mai breaz cu casco la Astra :( ...
    Fie, eu am fost la Avia Pantelimon cu dosarul (cunoscand service-ul si pe cineva). Este posibil ca daca ma duceam unde m-au indrumat cei de la Astra sa nu am aceasta problema, dar scuze, eu chiar nu am incredere sa imi las masina in orice service.

Fie, nu stau sa ma mai complic, de data asta mi-am furat-o fara sa vreau.

Spor

10. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Astazi am reusit sa finalizez luminile in parasolare si la picioare fata. Thx. Cata
    Stie cineva sa imi spuna cum pot sa fac sa imi apara in MMI partea de dimming pentru luminile interioare ? Sau macar sa ma indrume pe forum unde pot gasi ca se pare ca eu nu am reusit :(

Partea interesanta e ca am schimbat si placutele fata (aveam montate ATE si tot ATE am pus) si am avut o surpriza foarte neplacuta sa constat ca frana nu mai tine asa bine :(. Aveti idee dupa cati KM o sa am si eu aceleasi frane ? :)

Merci mult
    Spor

11. camicatze 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8, 2.0 TDI, 2010
    Salut,

Este o chestiune de timp, trbuie sa treaca undeva la 100-200 km pana se pasuiesc placutele noi pe discuri, in momentul de fata suparafata de franare este mai mica decat la placutele vechi. Recomandare este ca pe parcursul acestei distante sa pui frana usor si pe distanta cat mai mare.

:thumbs-up:

12. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
  13. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Merci mult Kul

Acum sa povestesc ce am patit intre timp:
    Am activat in meniul ascuns exact ce scrie pe site pentru lumini interioare, dau reboot si ghici surpriza: windows si central locking apar cu gri si meniurile respective nu mai pot fii folosite.
    Am dat inapoi setarile si tot la fel face ;(

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu setarile pentru MMI3g ca sa fac din nou sa mearga macar cum erau inainte?

Incerc sa atasez aici pozele pentru problema si pentru setarile pe care le am in meniul ascuns, poate vede cineva ceva ciudat.

Spor

14. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Cand ai dat restart erai inca in meniul ascuns sau ai iesit cu return pana unde erai inainte, gen radio/media?

15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    eram sigur in meniul ascuns. Ma gandesc sa nu fi bifat/debifat ceva ?

16. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Pai d-aia zic, dupa ce faceai modificarile trebuia cu return sa revii unde erai inainte si apoi sa fi dat restart, la fel am patit si eu cand am dat restart din meniul ascuns, s-a debifat ceva fara sa-mi dau seama din cauza combinatiei de taste.

17. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    da, chiar imi revendic greseala :(

Acum trebuie sa ii dau de cap si nu prea stiu cum. Imi trebuie cineva cu MMI3 care sa ma ajute sa stau sa iau fiecare setare in parte ...

18. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Hai la intalnire in seara asta poate vine cineva cu 3G.

19. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cand m-am intalnit astazi cu Rotitza nu eram 100% convins ca ajung si la intalnire, dar se pare ca acum incep din ce in ce mai mult sa cred ca ajung in seara asta ;)

Pls, la ce ora, unde, ce, cum? Este prima intalnire pentru mine :)

Btw: Thx Rotitza pentru filtrul suplimentar.

Spor

20. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Vezi in topicul dedicat, dupa ora 20:00 la Casa Poporului. Daca se anunta ocupata parcarea, atunci la Junior in spatele tribunalului.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta