1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0TDI, 105Kw

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de mabalaru, 12 Iul 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Status update:
    -Servotronic up and running (awesome!!!) -- pentru cei care considera ca nu au nevoie de acest retrofit sa se gandeasca mai bine :)

- Audi sound system (6 canale) -- Cu mult mai bine decat ce aveam inainte. Alta senzatie. (clar nu poate ajunge la performantele B&O, dar este mult mai bine decat tigaile ce aveam inainte)

@Cata181 - Ai reusit sa ma uimesti! Bravo.

Multumesc tuturor de ajutor.

2. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Nici ca pierzi vremea, ieri a venit piesa si azi e pe masina :rock:

3. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    felicitari prietene ! ma bucur sa vad atata activitate in gradina ta !!!!

4. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Foarte tare frate, nici sa sufli nu iti faci timp.
    Foarte faine toate retrofit-urile de pana acuma. Sa le folosesti cu placere!
    Bafta!

5. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    dar tot KUL e cel mai tare :)

6. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc mult de aprecieri.

Initial am fost foarte reticient pentru servotronic, dar dupa ce am condus masina cu asa ceva, nu cred ca as mai vrea fara :)

Oricum feeling-ul este cel putin ciudat. Chiar daca sunt pe confort sau dynamic, daca iau o curba la o viteza un pic mai mare trag destul de tare de volan, comparand cu ce aveam inainte ... In schimb, la viteze mici e de vis. La parcare impreuna cu APS = vis :)

La muzica initial eram reticient ca se va auzi mai bine, dar se pare ca acel central + subwoofer in plus + cele doua difuzoare schimbate din usile fata fac diferenta destul de mare fata de ce aveam inainte.
    Dar, clar nu este B&O. Bass-ul pe B&O nu este la fel de brutal, dar claritatea este dementiala. (varba lui Celo, parca acum imi place sa aud acea chitara pe care nu o auzeam inainte cu sistemul vechi).
    Oricum, pregatit de B&O sunt, doar bani de echipamente sa am :).

@Kul - pai nu cred ca avea rost sa mai stau daca o aveam deja in portbagaj. Sta mai bine pe masina decat in masina :D. Trebuie sa monitorizez nivelul lichidului de servo sa nu am surprize dar in rest este suuuuper ok :).

Btw. Multumesc tuturor pentru ajutor (sfaturi, scheme, PN-uri).

Toate bune

7. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    pai la un pret de nerefuzat iti preiau eu actualul sistem dupa cel inlocuiesti cu B&O ..... ca si eu am standard si nu-mi place deloc. pt b&O nu mai am chef sa muncesc atat...
    poate-mi faci si o lista cu ce presupune trecerea de la standard la ce ai tu ...
    mersi

8. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut Anarchy

La MMI 2G este diferit. Pentru MMI2g la sistemul asemanator ca la mine ai statie separata (ca cea de B&O). la statia aia se adauga urmatoarele:
    - 2 difuzoare usi fata (alt cod fata de ce ai)
    - difuzor central
    - subwoofer
    - cablaj pana la subwoofer+central

La mine a trebuit schimbata doar unitatea Radio (din basic in ceva standard care stia de 6 canale) si nu a trebuit nici un amplificator.
    Cred ca KUL are ca tine, si te poate ajuta, chiar daca este berlina a lui, restu e la fel.
    Subwoofer-ul il gasesti sigur la ~200 ron, deci nu este mare investitia. +inca ~200 ron difuzoarele fata si central.

Toate bune

9. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010 @ 180HP/400NM
    Ca sa fim cinstiti Marius, tu nu ai nici prima echipare audio (8 difuzoare) nici a 2-a (9 difuzoare + sub) tu ai acum ceva hybrid si pot sa spun ca am fost foarte placut surprins de rezultat. Avand de a face cu toate cele 3 echipari audio de pe B8 pot spune ca saltul de la prima echipare la a 2-a echipare e un pic mai drastica decat de la a 2-a la a 3-a (B&O). Ceea ce ai facut tu acum este la jumatatea drumului intre a 2-a echipare si B&O si se aude super bine,mai bine decat am sperat. Spor la modificarile ce urmeaza (pe care doar noi le stim ;) )

10. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc Celo

Eu sunt tare curios cum o sa se auda atunci cand schimb cele doua tweetere din bord cu B&O.
    Ma gandesc sa caut niste filtre speciale pentru medii ca sa redea doar mediile pe ele ... dar mai intai vreau sa le aud fara nimic.
    Adevarul e ca acele 2 tweetere de B&O din usi isi fac treaba exact cum trebuie.

Toate bune

11. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salutare

Mediile de B&O au sosit, dar nu le-am montat pentru ca am fost oprit de un audiofil.
    Motivarea lui a fost cat de cat logica:
    1) Daca leg mediile direct pe usi, in acele difuzoare vor intra toate frecventele si risc sa se auda mai prost decat se aude acum, pentru ca la un moment dat acel difuzor nu poate reda bass sau inalte
    2) avand 3 difuzoare legate in paralel ar scadea rezistenta la ~1 ohm, cea ce ar insemna ca as forta foarte mult etajul de amplificare.

Concluzia: am cautat 2 crossovere care ma vor ajuta pentru aceasta modificare.

Voi reveni cu un update cand apuc sa le montez si sa ascult ce iese.

In continuare, Servotronic-ul a meritat 100%.

Intre timp, am adaugat si stropitoare tip perdea. (nu inteleg cum cei de la Audi au preferat 3 jeturi in loc de perdea ...). Feedback-ul este de ~90% multumit. Trebuie sa vad cum se comporta pe mazga + viteza mai mare de 120km/h.

Toate bune

Ultima editare: 17 Feb 2015
  12. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Marius, ajuta-ma si pe mine cu stropitoarele tip perdea, un cod ceva?

13. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    Si pe mine :) incalzite

14. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Sau ajuta-ne daca nu te deranjeaza! Poate mai sunt doritori!
    Mersi!
    L.E. Mai sunt, mai sunt!:)

15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut
    Hai ca nu m-am asteptat sa nu stiti de codurile la astea :)
    5M0 955 985 C9B9

astea sunt cele fara incalzire (Emiliviu are un set de dat pentru ca el si-a dat seama ca are nevoie cu incalzire).
    Incerc sa revin cu codul celor incalzite.

Sunt duzele de la vw.

Spor

16. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Felicitari pentru upgrade-urile de calitate!
    Sa le folosesti cu placere!

In ceea ce priveste stropitorul tip perdea, nu a fost adoptat de Audi din motive de siguranta in trafic, cum de altfel nu are nici unitati media cu touch...
    Pentru cateva momente, cand stropesti parbrizul, cu stropitoare tip perdea, nu vezi nimic in fata. Cu cele clasice cu jet in schimb, ai vizibilitate si in timpul stropirii.

Pot spune ca vorbesc si din experienta, avand in vedere ca pe B6 am avut montate astfel de stropitoare.

Tot adevarat este faptul ca la cele perdea, reglarea pozitiei de stropire e mult mai facila si "nedereglabila" :)

17. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc Mihai.

Da, stiu despre ce vorbesti, dar nu este super deranjant pentru ca aceste stropitoru nu pot ajunge mai sus de jumatatea parbrizului (la reglaj maxim in sus). Nu este o problema pt ca atunci cand stropesc, stropii mici ajung pe tot parbrizul, dar fara sa te deranjeze la condus.
    Incerc sa ajung Vineri la intalnire si poti sa le vezi atunci.

Cine are chef sa ma ajute sa caut ce am nevoie pentru MMI3G + ?
    Nu sunt 100% convins sa merg pe drumul asta, dar as vrea macar sa vad ce implica si cat ar costa.

Toate bune

18. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010 @ 180HP/400NM
    Marius , te ajut eu cu MMI 3G+.

19. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Mersi, Marius. Codul pentru cele incalzite este 5M0955986 C 9B9 (cu 6 la sfarsit in loc de 5). Au fost plug&play?
    Ce avantaje ar fi la trecerea la 3G+?

Ultima editare: 17 Feb 2015
  20. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc Kul.
    Da, au fost plug and play. Ai nevoie de un inbus ca sa reglezi nivelul (ele vin reglate foarte jos).

La MMi 3G Plus ar fi asa:
    1) wireless in masina
    2) play video din SD
    3) look
    4) google maps

Am vazut ca se poate achizitiona doar unitatea si comenzile (fara sa schimb ecran + radio). Incerc sa obtin si eu mai multe informatii dupa Audizine.
    Mi-ar fi fost foarte de folos macar sa aflu ceva coduri sa vad la ce pret gasesc unitatea :)

@Celo - Astept ;). Chiar mi-a intrat chestia asta in cap si imi place rezultatul. Nu garantez ca nu trebuie schimbata si unitatea Radio, dar ce mai conteaza ... :P

Toate bune

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta