1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B8 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 19 Noi 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Adauga in PM te rog si datele despre distantiere. Multumesc!:)

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    radu20, multumesc pentru apreciere! macristian se pare ca a fost pe faza si te-a ajutat mai repede.

B-490-RZV, ai raspunsul asa cum l-ai cerut :hi:

Sorin, multumesc tare mult pentru cuvintele flatante! :happy:
    Intradevar ET-ul actual este 27 cu 8J si 245 anvelope. Se pare ca mai mergea dar am incercat cu distntierul de 20 si pe fata si deja iesea la iveala aspectul de tractoras... Poate pe spate 2-3 mm ar mai fi mers cat sa nu dau in extrema celalta.

george, ma bucur ca ai rezolvat. Cu siguranta urmatorul pas sunt distantierele! :)

rares815, multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase si urari :hi:

K U L, multumesc. Intradevar este acelas individ ;)

Si ca tot duceam lipsa de poze mai adaug doua din "dulcele targ...":

Ultima editare: 12 Mar 2013
    vladmarcel apreciază asta.
  3. Cristi82

Cristi82 2nd Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    A4 S-line, 2007
    Felicitari Rotitza alta masina foarte frumoasa, sa o stapanesti sanatos,

spor la modificari si multi km fara probleme

Ultima editare: 12 Mar 2013
  4. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Nu imi vine altceva in minte, doar...impecabil !! :applaus: :hi:

5. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Frumoase jantele Mihai , arata demential masina !!!

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Acu ai cumparat jantele astea?
    Ii sta tare bine in adidasi! ;)

7. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Arata bine de tot. Nu e prea mult distantiera de 15 pe fata?

8. Adrian.

Adrian. 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 1.9 Tdi
    :hubbahubba: de cand n-am mai intrat ai facut "umpic" de update. Foarte frumoasa ! Cat mai mult si cat mai bine !:icon_thumright:

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cristi82, multumesc foarte mult pentru urari si apreciere!

nucugheri, flatanta remarca... :blush:

Multumesc mult Mitzu! Ma bucur ca iti plac jantele.

Ovi, cu jantele astea am cumparat masina! Cele de iarna erau in portbagaj ;)

Karol, multumesc. Nu e prea mult cu 15mm pe fata e prea putin cu 20mm pe spate! :)
    IMG_4445.JPG IMG_4449.JPG
    Mai precis pe fata se aseaza asa cum imi doresc drept urmare voi plusa pe spate cu 3mm pentru a ajunge la situatia "ideala" pe care o tot caut. Asadar am purtat o discutie cu cel de la care le-am achizitionat si mi-a zis ca urmatoarea mutare pe spate este o flansa de 23mm nu un distantier. Oricum din calcule reiese ca pe spate voi avea setarea rotilor de A5. Mai precis cum sta A4-ul pe roti de A5 - 8.5j cu ET29, setare ce o urmaream doar ca ma nemultumea cum se asezau rotile pe fata. Din acet motiv cred ca finalul ET32 fata si ET24 pe spate cu 8j si anvelopa 245 ar trebui sa fie "the ultimate fitment"! Astfel voi "rezolva" si acea diferenta de 8mm pe rotile din spate.

Intradevar gap-urile la B8 sunt imense si chiar nu inteleg producatorul din acest motiv. Zici ca e un tramvai Tatra.... Din acest motiv trebuie sa adaugi disiantiere destul de mari...

Multumesc adi..., pentru apreciere si urare!

Zilele trecute m-a manacat in c... si am vopsit trimul de la instrumentele de bord piano black. De departe arata demential, doar ca au aparut imperfectiuni in vopitorie si trebuie slefuit si reluata operatiunea si asta ma cam nemultumeste. Cat m-am straduit sa nu apara scame si altele am reusit sa stric finisajul apropae perfetct pe final cu ajutorul unui feon cu care am incercat sa incalzesc vopseaua.... Nu ma mai laud ca si asa ma incriminez singur.....
    Oricum, concluzia este: arata foarte bine piano black!

Ultima editare: 19 Mar 2013
  10. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
  11. 25DMG

25DMG 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B6 - 1.9TDI AVF - 2004
    Arata superb cu bordul piano black. Pacat ca trebuie reluata operatiunea.
    Cat despre jante si distantiere, imi vine sa ma mut din tara ca sa am si eu asa ceva, ca la drumurile noastre...
    Felicitari, pentru cum arata masina si pentru munca ce o depui ca sa arate asa.

12. bogdan_TM

bogdan_TM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 | 2008 | 2.0 TDI (CAGA)
    Felicitari rotitza pentru munca de pana acum! Superba masina ta, imi place mult ce ai reusit sa faci. Spor la planurile de viitor! ;)

Spune-mi te rog cum ai colantat trimurile? Au trebuit demontate de pe masina sau au fost colantate pe masina? Eu mi le-am vopsit pe ale mele cu PlastiDip, dar dupa mult inghet si dezghet si spalat cu presiune, acum incep sa mi se exfolieze si nu imi place deloc cum arata.

13. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    bogdane raspunsul cu infolierea trimurilor il are varu`tu :)

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    anarchy, multumesc foarte mult pentru idee! Incitanta de altfel. Chiar ma gandem cum ar arata cu un flader black aluminium brushed....

25DMG multumesc foarte mult pentru apreciere! Asta e... o facem din nou, doar ca de data asta vom alege varianta safe!

Legat de marimea rotilor, ce sa zic: "baba sufera la frumusete".... De multe ori genul asta de setari m-au facut sa fiu mai atent la modul in care circul. Mai ales la urcarea bordurilor si drumurilor cu denivelari. Cu cat suspensia e mai tare si rotile mai mari nu mai urci borduri si vei merge mai incet lucru bun de altfel daca te gandesti ca in acest fel iti vei proteja chiar si buzunarul. :) Mi-ai adus aminte de unele situatii in care tatal meu dorea sa mergem impreuna la tara si aveam o singura conditie: nu mergem cu masina mea!
    Drept dovada tata a schimbat in mai multe randuri bucsele si are destule probleme cu rotile de 16" fiind... mai ales cu anvelopele care nu au galme ci efectiv sunt deformate si bat la viteza. Sa nu crezi ca e un terminator de masini. Chiar a fost foarte pasionat in tinerete si nu ii sunt necunoscute mecanica si modul de functionare unui automobil. Dar drumurile se pare ca au fost mai "dure" decat el!
    Concluzia mea fiind: cu putina atentie si grija poti circula si cu aceste setari.

bogdan_TM, multumesc tare mult pentru apreciere si urare! Tare frumoasa si bine ingrijita si masina ta de altfel!
    Trimurile au fost colantate direct pe masina. Si eu m-am gandit de mai multe ori sa apelez la PlastiDep dar de fiecare data mi-a fost frica de acest fenomen al exfolierii. Bineinteles ca nici colantarea nu este un porces definitiv sau ireversibil dar cred eu mai usor de gestionat. In sensul in care oricand poti recolanta unul din trimuri la nevoie pastrand aceeasi textura si nuanta a culorii cu mai putina usurinta.

Ultima editare: 19 Mar 2013
  15. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Arata superb cu trim-ul vopsit "piano black" , in opinia mea e singura alegere pe care o poti face. Felicitari Mihai si pentru aceasta modificare !

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Da Mihai, e ce trebuie! Ma mir ca nu am vazut mai multe persoane facand treaba asta, chiar e mai frumoasa! Felicitari inca o data!
    Nu imi fac griji ca stiu ca o mai faci de inca 5 ori daca trebuie numai ca sa iasa o lucrare perfecta! ;)

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Mitzu, multumesc. Intr-adevar "piano black" va ramane. Momentan ma enervez zilnic cand ma urc in masina si dau cu ochii de el.:)

Multumesc Ovi pentru incredere!:)

Ca sa imi mai distrag atentia de la trim, cu ajutorul lui George, caruia de altfel ii si multumesc foarte mult am achizitionat un set de stopuri pe led modelul non face lift.

Desi inainte eram in dubii, care din situatii sa o aleg, FL sau NFL, de aceasta data incertitudinea s-a transformat in ceritudine!
    stopuri.jpg

Tindem spre cele de pe modelul meu intrucat imi plac mai mult datoriuta faptului ca stinse arata mult mai bine decat cele facelift iar tehnologia pe pozitie cu led fata de neon (sau CFL cum s-o numi) nu se regaseste pe faruri si am preferat sa raman in nota clasica. Deci led si pe fata dar si pe spate!

Cele facelift sunt senzatie cu pozitia aprinsa si sa nu mai vorbim de faptul ca sunt 90% led technologi. Cred ca doar marsarierul a mai ramas pe bec. Dar totusi, parca pun mai bine in valoare cele cu led (model b8) avantul. E o parere si opinie srict personala.

Si acum continuare a argumentarii solutiei alese: :)

Fac o comparatie din care vreau sa evidentiez ca dunga transparenta (semnal/marsarier) de pe stopurile non facelift ii confera "grutate" stopului implicit masinii, pe cand pozitionarea ei mediana duce la o tratare a stopului simetrica contribuind la imaginea intregului ansmblu rezultatul (vizual / compozitopnal) fiind un fund mai inalt:
    NFL vs FL.jpg

Niste poze cu stopurile non facelift (NFL):
    7034886831_c82773afd1_b-580x386.jpg 7058566749_b903ce92fe_b.jpg A4_rear_light_turn.jpg

Si chiar doua poze cu aceeasi masina cu stopuri facelift (FL):
    8344773299_c8294c5ba9_b-580x379.jpg 8345829626_2003ba76c2_b-580x386.jpg RefreshAllroadRear.jpg

Repet, este o interpretare strict personala exprimata subiectiv :)

vladmarcel apreciază asta.
  18. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Mihai, ma bucur ca te-am putut ajuta si sper sa pui stopurile cat mai repede pe masina ;)
    Apropo, in toate pozele puse apar doar masini cu evacuare dubla :) Ce inseamna asta ? :)
    PS: vezi ca trebuie sa imi dai un miel ca mi-ai gresit numele :):):)

Ultima editare: 21 Mar 2013
  19. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Eu nu cred ca l-am gresit :))). Am fost in perioada de gratie!

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Vinei au ajuns flansele pentru spate.

IMG_4603.JPG IMG_4605.JPG

Dupa cum va spuneam m-am hotarat sa inlocuiesc distantierele de 20mm astfel incat sa micsorez Et-ul spatelui la limita. Asadar m-am hotarat sa folosesc flanse de 23mm pe fiecare roata spate. Spre deosebire de distantiere, flanele sunt prinse de fuzeta prin intermediul a 5 prezoane si roata de falansa prin intermediul altor 5 prezoane.

Asadar ET-ul pe spate ajungand la 24 cu janta 8J si anvelope 245/45/18 fiind cu doar 1mm mai in interior decat jantele de A5 cu ET 29 la latime de janta 8,5J si anvelope 245/45/18.

Am facut acest lucru intrucat am considerat ca unui avant ii sta mai bine cu rotile pe spate cat mai iesite si in orice caz mai iesite de cat cele de pe fata. Un alt motiv find faptul ca imi placeau foarte mult cum arata A4-urile cu jantele de A5 dar singurul inconvenient era ca pe fata mi se pareau prea iesite, asadar am ales modalitatea controlarii distantelor fata spate prin intermediul distantierelor. Pe fata distantier de 15mm iar spate flansa de 23mm.

Dupa montaj am urcat masina cu spatele pe o bordura destul de inalta sa vad daca totul este ok din punct de vedere al distantei fata de intradosul aripei. Lucrurile se pare ca stau bine pana acum. Nu atinge, in schimb carenajul de pasla mi s-a parut destul de aproape de roata.

IMG_4607.JPG IMG_4608.JPG

In functie de conditiile de drum si exploatare am sa vad daca totul este in ordine in timp.

Dupa montaj si testari am mers cu masina la splat sa o pot admira in toata splendoarea ei.

Ultima editare: 31 Mar 2013
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta