Audi A4-B8 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 19 Noi 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    nu-ti cauta la culoare !
    e imposibil sa gasesti una demontata si nezgariata

2. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Imi pare rau pentru ce ai patit Mihai!
    Teoretic aripa se poate repara, practic fiind client de casco in situatii de genul asta, aripa se inlocuieste pentru ca prezinta deformari multiple.Cu o reconstatare se obtine 100% inlocuirea reperului!

3. manzzotty 6th Gear Member

Locație:
    Predeal
    Masina:
    A4 B9 - 2016 - Blue
    2 - 3 Ciocane era inlocuire pe loc ... !!! Imi pare rau !

4. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Doamne :( .. Ce ghinion ..
    Astia de la asigurari sunt niste imbecili , ca altfel n`ai cum sa le spui . Cum sa dai aripa la reparat .. Stai linistit ca sunt patit si eu , mi`au dat aripa/usa la golf 7 pe reparat plus ca mai aveam o zgarietura pe portiera spate si au zis ca " nu domnle ca nu are cum sa fie de la accident " .
    Asta e Romania.. Cu putin noroc si bunavointa din partea celor de la servis va iesi ca noua.. Asta daca vrei sa ii lasi sa ti`o repare .. Cat despre culoare .. Posibil sa iasa putin mai inchisa chiar daca e luat codul de culoare .
    Sper s`o faci repede ..

5. vladliviu85

vladliviu85 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 BLB 2.0 TDI 2005 - 140 calutzi , Skoda Fabia 1 , 1.4 TDI 100CP-stage1 2007
    Trist :(. Vad ca si janta e usor zgariata. Imi pare rau, pacat de bijuterie dar se repara ! Bine ca nu a fost mai grav. Tine-te de capul lor sa-ti puna aripa OEM noua, du-te si fa-ti reparatia pe CASCO la reprezentanta si insista sa iasa ca noua. Daca dupa ce e gata nu iti place cum a iesit, faci reclamatie sa ti-o faca din nou !

Ultima editare: 9 Sep 2013
  6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Fierul e fier,se mai strica,se mai indoaie,bine ca nu e grav,noi sa fim sanatosi ;)

7. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Eee...m-am mai linistit acum...
    E bine din punctul meu de vedere ca e atat. Aripa fiind cea mai afectata voi incerca pe cat se poate sa o inlocuiesc. Bine ca nu am afectat zone mai inportante ale masinii.
    Pana la urma o aripa noua sau SH, in orice caz originala nu are cu ce sa difere de situatia anterioara, nu? Vopsitoria sa fie facuta cu simt de raspundere si treaba e ca noua zic eu.
    Bara, nu cred sa o revopsesc, desi i-ar prinde bine, dar sincer si cu un polish local se rezolva.
    Janta e si aceasta putin zgariata dar nimic de speriat (se putea intampla mai rau la o simpla agatare de bordura) In privinta ei prefer sa le fac pe toate o data ectrostatic cand le-o veni randul. Momentan chiar nu e mare tragedie!

Si ca tot ma-am linistit am schimbat si uleiul cu filtrele.
    Ca si la precedenta am mers tot pe uleul Fuch Titan, de data asta cu norma 507.00 ca doar e pentru DPF. Filtrele folosite au fost MAHLE.

Zilele urmatoare am sa schimb si placutele pe fata cu unele de la TEXTAR, intrucat nu consider ca merita diferente de bani unele de la ATE sau TRW! Din informatiile de pana acum TEXTAR este singurul furnizoor de placute pentru cei doi producatori de prim montaj! Deci din fabrica masina iese cu ferodouri TEXTAR! ;)

Ultima editare: 10 Sep 2013
    vladmarcel apreciază asta.
  8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Masina se comporta chiar bine cu noul ulei, sunt incantat si de data asta de Fuchs Titan!

Vineri, mi-am luat inmia in dinti si cu materiale cumparate cu ceva timp in urma am hotarat sa refac trimul de pe bord!

Cati profesionisti au vopsit la el tot nu au reusit sa ma multumeasca asa ca tot unde pui tu mana iese! Cel putin in cazul meu asa a fost.

Asadar, am demontat trimurile si inaramat cu rabdare, smirghel de 1500 si apa am slefuit pana m-am plictisit. Nu mare mi-a fost mirarea cand am descoperit in zona butonului de avarie strat de fuller de aprope 1mm, pe care daca va vine sa credeti l-am indeparat efectiv prin exfoliere cu cuterul!

Deci e clar: "Vopsitoria in Romania este SF!"

Dupa slefuire, impreuna cu amicul Stefan (vopsitor la spray convins :)) am aplicat un strat subtire de grund din spray si dupa am folosit un negru mat de la duplicolor de toata frumusetea! Nu tu standox, nu tu glazurit ci fix spray de bricolage!

Dom'le rabdare si indemanare e nevoie, nu de tehnologie extra! Au fost vopsite pe o masa intr-o incapere care mai avea si praf din abundenta, da ne-am descurcat! Nu tu puncte de praf in vopsea la final!?
    Tehnica cu punctele de praf a fost, ca dupa uscarea stratului de vopsea sa slefuim zona cu imperfectiune din nou, dupa care s-a aplicat iar vopsea.

Ei, las pozele sa vorbeasca:

Ultima editare: 16 Sep 2013
  9. Red_

Red_ Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Allroad
    Cat mergi cu Fuchsul ? 20000 km ? acelasi ulei folosesc si eu :)

10. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    si totusi de ce nu ai luat TITAN GT1 LONGLIFE III SAE 5W-30 ?

11. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Si nu ai mai vrut trim-urile lucioase? Erau prea pretentioase la amprente? Arata bine asa, dar parca erau mai misto alea lucioase ;)

12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Red_, cam asa. Inainte am avut ARAL, pus de ei in Germania. Si am hotarat sa il dau jos la 20.000. Cred ca si cu Titanul voi merge la fel.

Robert, pentru ca in primul rand oil chooser-ul indica asta: http://www.olyslager-lubricants.nl/...ang=eng&type=37196566849a7f8afa2cc68e8c00185c
    - in al doi-le rand pentru ca foloseste o tehnologie mai noua decat GT1 LONGLIFE si anume XTL: http://www.fuchslubricants.com/Content/downloads/4879_TITAN XTL DL Brochure.pdf
    - aici ai o fisa tehnica pentru Pro C3: http://www.generaloils.net/PI_TITAN-GT1-PRO-C-3-5W-30_e.pdf
    Momentan, pentru GT1 Longlife nu gasesc o fisa dar cel dintai are norme mai permisive, In sensul ca e acceptat si de MB, PORSCHE ... :)

Cam asta e.

Lucian, intr-adevar m-am ferit de lucios si pentru acest aspect, dar si pentru faptul ca nu as fi gasit fix codul de piano black in spray. Iar culoarea lucioasa scoate foarte tare in evidenta imperfectiunile. Mi-a fost frica de un nou esec :)
    Acum daca intri in masina, vorba lui Catalin: "Zici ca asa a iesit din fabrica". Mai exact nu pare nimic ne la locul lui in acesta ecuatie.

Dar dupa cum se vede este a 4-a oara cand il vopsesc... Cine stie, poate imi iau inima in dinti si il fac Piano la loc.... Ma mai gandesc. Desi mai bine finisat si lucrat ca acum nu a aratat nicodata!

13. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    cred ca o sa-mi pun si eu fuchs din asta... in 1000 km trebuie oricum sa fac revizia.... aveti vreun link cu o comparatie pertinenta intre fuchs xtl si castrol edge professional ?

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Nu, dar din experienta cu cealalta masina iti spun cu sinceritate ca nu se compara!
    Poti cauta pe youtube filmulete. Rusii mai fac comparatii cu ele la -30C :))

15. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    In ultimul timp am lucrat pe partea de mentenanta .

Acum ceva zile mi-am facut timp sa schimb placutele de frana fata achizitionate de mai mult timp . Am zis totusi sa fac treaba completa si am cumparat inca un set si pentru spate tot marca TEXTAR. Cum scriam si mai sus nu mai vreau sa dau bani "speculantilor de pret pentru firmele cele mai cerute pe piata"

Schimbul l-am facut eu, iar pentru cei interesati aveti procedura de retragere a motoraselor franei de mana mai jos. La etrierii de pe spate nu mai este necesara presa cu rotire a cilindrului de frana. Acesta se poate impinge cu usurinta facand parghie cu o surubelnita mecanica pe etrier, dupa retragerea motoraselor electrice.

Open Rear Parking Brake

Prerequisites:

Connect a battery charger as per repair manual.
    Cycle the Parking Brake ON, then OFF first.

[Select]
    [53 - Parking Brake]
    [Basic Settings - 04]
    Group 007
    [Go!]
    The brake calipers will then open, allowing the pads to be changed.
    [Done, Go Back]
    [Close Controller, Go Back - 06]

Turn ignition off.

It is normal for the LED in the parking brake switch and the warning lamp in the instrument cluster to blink rapidly at this point.

The caliper pistons do not move back into the caliper, this is normal.
    Close Rear Parking Brake

Prerequisites:

Connect a battery charger as per repair manual.

[Select]
    [53 - Parking Brake]
    [Basic Settings - 04]
    Group 006
    [Go!]
    The brake calipers will then close.
    [Done, Go Back]

The LED in the parking brake switch and the warning lamp in the instrument cluster will probably continue to blink rapidly. This should stop after cycling the Parking Brake ON, then OFF again.
    Function Test

Prerequisites:

Cycle the Parking Brake ON, then OFF first.

[Select]
    [53 - Parking Brake]
    [Basic Settings - 04]
    Group 010
    [Go!]
    The brake pads are now opening and closing 3 times.
    Wait 30 seconds after the the brakes stop making noise.
    [Done, Go Back]

Aveti si un filmulet explicateiv:
    http://www.youtube.com/watch?v=cHJMI4QkSy8

Din ciclul probleme, trapa a prins ceva mizerie pe sistemul de culisare si nu mai vrea sa se inchida. Merge pana la penultima treapta si da inapoi.... Am fost nevoit sa o inchid cu manivelea de urgenta :)
    Daca nu aveam trapa, nici probleme nu aveam cu ea, dar ca sa nu dau vina pe praful din romania am zis ca imi fac timp si o sa ii fac o mentenanta cum scrie la carte. Cu lubrifianti OEM si o pensulica dupa procedura din elsa.
    Sper sa-mi iasa!

Ultima editare: 9 Oct 2013
  16. Aaron 1st Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    VW Passat B5.5 1.9 TDI
    Salut. Ai o masina foarte frumoasa. Tocmai ti-am zarit-o acum 15-20 minute pe bvd. Timisoara. Am vazut si o chestie noua la spatele masinii.

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    :) :) Cat de repede pot afla pe unde e ... Nici nu-i trebuie GPS locator.
    S-au miscat repede baietii!!! :busted_cop:

Tocmai ce am lasat-o pentru vopsit si schimbat aripa! Pe semne ca se duceau sa ii faca mostrele de culoare ;)

Sper ca in scurt timp sa va pot arata si o mica imbunatatire la exterior.

PS: La spate!? Ce avea?

Ultima editare: 9 Oct 2013
  18. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Au iesit si baietii sa se distreze la o tura cu avant-ul pana vine proprietarul :lmfao:. Cine stie, poate au promotii la conversia s-line pe spate si o gasesti gata facuta ....:)

19. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Aaron, scuze. Am uitat sa iti multumesc pentru apreciere! :hi:

Lucian, baietii sunt de incredere. Nu lasam eu masina fara sa am certitudinea ca e in regula totul! Au fost draguti si mi-au oferit masina la schimb, lucru rar intalnit la noi... Asa ca sunt ok si din punct de vedere al mobilitatii.

Sa iasa bine treaba!

S_line spate zici? Ce frumos ar fi!
    Momentan, impreuna cu aripa cea noua sunt la vopsit o pereche de ornamentele pentru prag S_line ;)
    Incerc cu mici modificari sa scot efect maxim!:) Consider ca au un aport insemnat in schimbarea imagiinii masinaii in ansamblul sau. Stii tu, frumusetea sta in detaliul cu care este lucrat un obiect :p

Ultima editare: 10 Oct 2013
  20. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Eee, glumeam si eu, iti dai seama.
    Deci care-i treaba cu ceva nou la spate? Alarma falsa pana la urma?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta