1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B8 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 19 Noi 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Daca la final se incheie cu o strangere de mana totul e bine asa ca te astept la Bacau ! :beerchug:

2. Makaveliftw

Makaveliftw 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 2.0 TDI CGLC 2015 / Audi A6 1.9 TDI AWX 2003
    V-am salutat domnu rotitza in seara asta, in statia de autobuz de la Dna Ghica, eu ma bagam pe trotuar la vanatoare :)
    Superba masina :thumbs-up:

3. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Claudiu, multumesc! Folia o am in plan. Dar se pare ca de fiecare data apare ceva pe lista prioritar :) si iar o translatez pentru "urmatoarea" modificare....

Ovi, eu ma bucur ca ti-am putut fi de folos, desi nu te-am putut ajuta cu mare lucru.
    Ornamentele de prag intr-adevar fac parte din modificarile cu aport insemnat in schimbarea imaginii masinii in bine. Asa cum spuneam, detaliile fac diferenta!
    Spor la treaba!

Robert, codurile din pacate nu le am, pentru ca am rugat pe amicul de la service sa le comande. Sunt singurele pe A4. Ce am gasit repede pe net ar fi: 8K0854931A si 8K0854932A. Cu terminatia GRU. Mai sunt cele cu aspect de aluminiu satinat ce au terminatia in ALU

Da Sorine, pe gri umbrele si lumina sunt mai contrastante si scot in evidenta planurile diferite. Chiar ma uitam intr-o poza si observam ca desi masina era in umbra pragul era luminos datorita reflectiei luminii. In schimb aceasta culoare te si dezavantajeaza cand vine vorba de revopsirea unui element :)

George, atunci vin de urgenta sa iti strang mana! :)
    Trecand peste gluma, iti multumesc pentru intentiile bune ;)

Makaveliftw, multumesc. Am realizat deabea dupa ce m-ai salutat prin geamul masinii... La flash-uri reactionez nervos :) Se pare ca nu mai sunt o forma de salut in Bucuresti, cum de altfel nici claxonul...

Ultima editare: 23 Oct 2013
    vladmarcel apreciază asta.
  4. vlad_brb

vlad_brb 5th Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Mercedes Benz C250
    Rotitza despre ce sablon e vorba pentru montajul pragurilor? Ca eu stau cu ale mele vopsite de 2 luni si tot nu imi fac curaj sa le montez.. :) Mersi!

5. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Pai trebuiesc montate pe pozitia data de fabricant. Sunt distante fata de anumite repere ce trebuiesc respectate pentru ca pragurile sa "cada" ca la fabrica.

6. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    In weekend mi-am gasit timp sa fac un tratament pielii de pe scaune iar solutia adoptata a fost un pachet de intretinere piele naturala cumparat de la IKEA cu mai mult uimp in urma.

absorb-set-ingrijire-piele__34353_PE124286_S4.jpg
    Din descrierea acesteia:
    "Cremă pentru piele: Antioxidanţi, Agent emulsifiant, Parafină lichidă, Conservant, Stabilizator, Filtru UV"

Caracteristicile fiind:
    "- Foloseşte o cremă care lubrifiază şi păstrează pielea moale, pentru ca aceasta să reziste mai mult timp.
    - Crema pentru piele păstrează elasticitatea şi netezimea şi previne uscarea acesteia."

Avand in vedre pretul si rezultatul eu ma declar satisfacut. Dupa aplicarea solutiei de ingrijire, astazi de dimineata am putut testa efecul. Pielea este mata, asa cum mi-as fi dorit. Imediat dupa ce am dat cu ea pe scaune au inceput sa straluceasca si m-am speriat! In instructiuni specifica ca timp de absorbtie/uscare 1.5h. Textura este acum ceva mai catifelata si mai moale. Lucru bun de altfel. Ba chiar am resimtit in masina mirosul specific de piele.

Am tot asteptat sa achizitionez un pachet leatherique, dar impulsul de moment m-a facut sa trec de acest sezon cu alt produs, asa ca poate la primavara am sa incerc si pe cel mai bun din piata.
    Pana la acest tratament cu "Absorb", mentenata am facut-o cu "Lapte Doina" pentru hidratare.

Momentan ma declar multumit de alegere si rezultat.

PS: mi-a mai ramas exteriorul... O ceara solida de la colinite sper sa ma ajute sa trec iarna cu bine.

Ultima editare: 28 Oct 2013
  7. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Lapte Doina rullz :thrashi:

8. radu20

radu20 Silver Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A6 ;2.0 TDI,2009(CAG) 136CP, Multitronic + Audi A3 8P, 2.0 TDI,2007(BMM) 140CP,DSG
    In kitul de la Ikea probabil ai avut si un agent de curatare sau poate nu.In orice caz kitul Leatherique contine prestine clean care se aplica prima data si iti va scoate toata mizeria din piele iar cea de a doua solutie va hidrata si va proteja.Eu numai pe astea le folosesc si sunt foarte bune.

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Intr-adevar in acel kit este si o solutie de curatare. Cu siguranta nu atinge performanta Leatherique dar pentru moment e ok.

Avand in vedere ca scaunele mele au centrul textil, tot imi puneam intrebarea daca nu cumva cu acel ulei "prestine clean" nu voi risca sa patez partea textila..
    Se poate aplica si cu o carpa, nu doar prin pulverizare?

Ultima editare: 28 Oct 2013
  10. radu20

radu20 Silver Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A6 ;2.0 TDI,2009(CAG) 136CP, Multitronic + Audi A3 8P, 2.0 TDI,2007(BMM) 140CP,DSG
    Sunt aplicatoare din spuma sau bureti imbracati cu microfibra.Materialul textil se poate pata intr adevar de la prestine clean dar poti folosi o hartie adeziva sau banda de mascare ca sa delimitezi suprafata textila de cea din piele si nu o sa ai probleme.

11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    E calr ce mi-as dori de la Mos Craciun....:(

http://www.youtube.com/watch?v=XNJbOMKFzLE

Efectiv mi se pare cel mai tare "gaget", doar ca pretul este destul de prohibitiv in cazul meu. Ajunge in jur de 1400 euro...
    8T0071901B.JPG
    Este un kit de retrofit OEM ce poate fi montat pe A4-A5 cu motoare de 2.0TDI si ADS! In functie de modul setat din ADS sunetul difera de la normal la sport.
    Codurile sunt: 8T0071901A si 8T0071901B. Mai este necesara schimbarea fustei spate intrucat se trece la dual exhaust.

Da... momentan nu pot decat sa visez la asta dar poate peste cativa ani se va gasi si la pret mai accesibil.... :)

Deci prima modificare de pe wishlist :)

Ultima editare: 31 Oct 2013
    vladmarcel și redpaul56 apreciază asta.
  12. diabolic53

diabolic53 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C6 2010 Facelift, 2.0S (173bhp), Piele, MMI 3G, DRL, xenon, etc.
    nu exista asa ceva si pentru A6 4F ? :D as da 1400 euro sa faca si la mine asa :))))

13. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Mihai, acest retrofit ar merita cum zici si tu, daca ai ADS. Ca daca ai vrea sunet sportiv pe diesel sigur se poate si mai ieftin.

14. 25DMG

25DMG 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B6 - 1.9TDI AVF - 2004
    Pfff, superb. Daca trec la B8 asta e un must have :D

15. diabolic53

Locație:
    București
    Masina:
    K U L da se poate si mai ieftin un sunet sportiv dar ideea era sa poti sa selectezi cand vrei cum sa fie sunetul dintr-un buton ... gen la drum lung n-asa vrea sa-l aud constant cum huruie ... dar asa pe distante scurte sau cand vreau sa merg mai sportiv atunci da as vrea sa aud motorasu putin :)
    nu cred ca gasesti ceva de genu aftermarket ....

16. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    Poate isi face cineva cadou de Mos Craciun bara ta de s4 si mai pui ceva peste, si s-a rezolvat problema.

As fi curios daca s-ar putea monta si in tara, pentru ca un drum in De incarca mai mult nota de plata.

Bafta!

P.S. - masina ta chiar ar merita asa ceva!!!

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Tocmai, faptul ca e "modabila" ma si atrage foarte mult!
    Posibilitatea de a merge in modul confort atunci cand ai nevoie, asa cum a spus si colegul diabolic53, la un drum lung cu familia, dar si momentele in care abordezi un drum virajat de munte cand in modul dinamic experienta la volan se transforma in ceva inedit :)
    E ca la filmele 6D:): apesi butonul dinamic - simti suspensia, simti directia, simti motorul cum se enerveaza, vezi cum lucrurile se misca diferit pe langa tine, dar si cand adaugi sunet peste toate astea senzatia ia alte proportii...

03geo, eu cred ca se poate monta in tara, ba chiar as mont-o cu mana mea.
    Iar de cumparat eu cred ca se poate si de la reprezentanta . Are cod de produs OEM Audi doar.

Legat de bara de S4 B6, ce pot sa zic... ar fi un avantaj, desigur! :)

vladmarcel și FlorinMatt apreciază asta.
  18. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    diabolic53 Am inteles ca e selectabil, doar d-aia am zis ca trebuie sa ai ADS. Din pacate la A6 4F nu s-a pus ADS, asa ca nu poti avea optiunea asta oricum. Doar pe noul C7 ;)

Mihai, am vazut pe ebay kituri OEM la 1000e, insa era specificat pt 2.7/3.0TDI. Nu stiu de ce nu ar merge si la 2.0TDI.

19. diabolic53

Locație:
    București
    Masina:
    da dar ar fi misto sa se faca gen prin apasare de buton :D, se poate pune buton in locul de langa butonu pentru senzori de parcare .... s-ar putea face ceva doar ca nu stiu sa fie cineva care sa faca chestii atat de custom :))

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Povestea e simpla Lucian. In acel kit de care vorbesti ai doar finalele - se poate construi un "Y" din toba intermediara existenta pe masina, nu-i problema. Dar peste pretul ala trebuie sa mai adaugi pretul transportului, confectionarea "y-cului" si fusta cu dubla evacuare cel putin. Deci usor scazi sub pret dar nu extrem.

Pretul de 1400 l-am dat la un calcul rapid avand in vedere ca in kit-ul complet pentru 2.0 TDI se adauga toba intermediara cu iesire in "y", unde am mai adaugat transport plus fusta...

Trebuie cercetat daca calculatorul de sound este compatibil si cu motoarele 2.0 si nu doar cu 2.7 sau 3.0. Poate chiar are sunet diferit.... Aici ramane de cercetat in momentul in care voi face pasul, asta daca am sa il fac vreodata...

LE: diabolic53, din pacate nu e asa simplu....cu buton. Infrmatia se ia prin can... nu e doar un switch. Unde mai pui ca trebuie sa comunice cu calculatorul de motor. In cazul comunicarii prin can apare problema compatibilitatii acestuia.... Se complica putin problema.

Ultima editare: 31 Oct 2013
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta