1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B8 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 19 Noi 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Iti multumesc foarte mult pentru apreciere si cuvintele flatante!:blush:

Sunt sigur ca vei gasi inspiratie si la alti colegi ce sunt dedicati pasiunii pentru masini, in speta Audi!

Ultima editare: 12 Apr 2014
  2. dani2984

dani2984 Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi S4 B8 / 3.0 TFSI V6T / 333 cp / 4x4 / euro 5 / anul 2010
    Ti-am vazut masina azi in Tineretului. Arata mai bine decat in poze, nu are cum sa nu iasa in evidenta, felicitari!
    Abia astept sa-mi inmatriculez noua achizitie si sa ma apuc de "treaba".

3. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc pentru apreciere si remarca!

Multi km fara incidente si pribleme sa ai alaturi de masina cea noua!

4. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Asadar am prins o dupa amiaza semi insorita si am facut cateva poze.

Asa cum spuneam, imi placea aceasta folie tocmai pentru valentele ei:
    - reflexii in lumina.
    - din unele unghiuri pare a fi una neagra
    - din altele confera transparenta eleganta
    - vizibilitatea de la interior de exceptie
    - nu mai vorbesc de specificatiile legate de respingerea razelor UV. In acest caz AC-ul isi face simtita prezenta mai eficient.

Intr-un cuvant: Multumit!

PS: cu plasa trasa intre compartimentul portbagajului si cel al habiitaclului luneta pare a fi aproape neagra atunci cand privesti masina aflat in spatele acesteia.

Ultima editare: 15 Apr 2014
    vladmarcel apreciază asta.
  5. Claudiu Ziros

Claudiu Ziros Bronze Member

Locație:
    Voiteg - Timiș
    Masina:
    00' Audi A4 B5 1.8T quattro AWT & 91' Audi 80 B3 1.9 TDI 1Z & 07' Audi A8 D3 3.0 tdi quattro ASB
    Extraordinar de eleganta arata masina asta! Folia aia e ca o cravata la costum,elegant si fara,dar cu e si mai elegant.
    De curiozitate:ce planuri de viitor ai pentru ea?

6. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    daca-mi permiti o parere personala : i-ar sta mai bine cu barile de pe plafon cromate (chiar daca nu mai ai crom pe ea).

7. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Foarte frumos, Mihai !

8. eKKoMan82

eKKoMan82 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A7 2011
    Prima poza e criminala, arata extraordinar masina!

9. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Cineva o sa fie fericit la vara!
    De cate ori vad poze cu masina ta ma oftic ca e mereu curata si in Iasi de ~3 saptamani ma chinui sa imi spal masina si vremea nu ma lasa! :(
    Oricum, felicitari Mihai pentru asa masina!

PS: incearca sa nu iti mai lasi masina in soare ca ti se inmoaie volanul si deja vad ca nu mai e perfect rotund! :)) Daca vrei unul rotund te pot ajuta! :)))

10. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Claudiu, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase!

Planuri? Sunt multe! Sincer, ce am putut observa o data cu aceasta masina este ca upgrade-urile ce au mai ramas de facut sunt ceva mai costisitoare...
    Spun asta intrucat de aproximativ 1 an am cateva modificari in plan ce necesita o investitie mai mare si pe care tot le "cern". Ba imi fac planuri cu ele, ba le las in planul 2.
    Ca si principiu mi-as dori transformarea exterioara in S_line, pentru a fi masina completa din acest punct de vedere.
    Asta insemna bara fata si bara spate.
    La bara spate stau in dubiu deoarece am un proiect ce ar fi o mare realizare daca s-ar produce...

Tot la exterior as mai umbla la suspensii, as monta un Eibach ProKit... si aici sunt in dubii intrucat nu stiu cat de bine ar fi daca as face pasul asta:
    1. comportament avand in vedere suspensia magnetica.
    2. garda la sol posibil sa imi dea batai de cap in anumite conditii.

Tot in acest capitol ar mai intra niste roti. Si aici e cu dus si intors deoarece ar fi 2 situatii:
    1. acelasi model ca cel actual pe 18" (care imi place extrem de mult) dar de pe platforma A5 - au un et mai mic, j mai mare si o concavitate ce ar ajuta la crearea unei imagini cred eu mai agresive. Pe de alta parte setarea de acum nu arata rau de loc in opinia mea. Schimbarea ar fi una de "finete".
    2.roti mai mari 19" - aici costurile cresc deoarece am nevoie si de anvelope. Iar la 19" nu sunt decis pe un anume model OEM...

Si nu in ultimul rand evacuarea cu difuzoare :). Scotand din calcul costul mare in opinia mea. Cercetand problema, se pare ca acel sunet este prezent pana la 2000 de ture... Sunet pe toata plaja de turati se poate scoate cu un modul AM facut de un neamt care are si acesta un pret destul de piperat. Iar "the ultimate soud performance" poate fi scos prin schimbarea modulatorului de sound cu unul de A6 4G 3.0 TDI cu niste costuri aditionate. Toate astea duc la o suma importanta si nu cred ca acest efort financiar il pot uita usor... chiar daca va avea un sunet de invidiat....;)

Ar mai fi mici chestii:
    - oglinda retrovizoare cu high beam assist. Daca voi gasi una la un pret pe care sa il consider satisfactor cred ca am sa fac pasul asta, desi aceasta functie in romania e greu de folosit.
    - mici modificari la partea de iluminare interioara. Niste lampi sub cotierele interioare ce sa lumineze buzunarele interioare ale portierelor...
    - butoane de blocat/deblocat inchiderea centralizata pe toate portierele la interioar...
    - poate un buton de start engine, desi e un feature care nu cred ca isi are rostul atat timp cat cheia este tot un "buton". Nu mai vorbesc de achizitionarea unei console pentru MMi 2G ce sa permita intalarea acestui buton...

Si sa nu uitam intretinerea pe partea mecanica:
    - schimbat ulei servo
    - poate ambreiajul (doar Kit-ul placa, disc, rulment cu schimbarea furcii reproiectate). De cand am cumaparat masina pedala de ambreiaj este destul de tare, semn de placa imbatranita sau prost exploatata.

Cam astea sunt gandurile... Sunt destule, dar cum am spus, majoritatea necesita un efort financiar sustinut. Iar cand te uiti cu cat se vine acest model pe la noi te iei cu maineile de cap...:) (asta, legat de valoarea de vanzare atunci cand va veni momentul)

Aaaa, e pe drum un filtru de habitaclu aditional, prezent doar pe masinile din China si Mexic daca am inteles bine. Pozitionarea celui existent in bord face ca gura de tragere aer sa fie descoperita si tot praful se aseaza pe ventilator, lucru ce nu ma incata...

In rest pot spune ca sunt foarte multumit de masinuta, isi face traba cu brio in orice conditii, iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure ca am facut o alegere buna!

Lucian, multumesc!

eKKo, multumesc si tie pentru apreciere!

george, multumesc. Legat de volan, sa stii ca am luat in calcul aceasta pozibilitate :):):) si am pastrat volanul vechi!:idea:

LE: Robert, scuze. Am omis raspunsul pentru tine. Nu ma incanta cromul pe masini in general, iar faptul ca masina mea este gri ar conduce spre estopartea detaliilor. Este parere strict personala.

Ultima editare: 16 Apr 2014
  11. Sebastian2013 4th Gear Member

Locație:
    Zalău
    Masina:
    Audi Q3 8U, 2.0 TDI
    Arata exceptional cu folii.
    Exact asa ma gandesc si eu sa imi pun, ce transparenta au?

12. eKKoMan82

eKKoMan82 5th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A7 2011
    Am sa-mi spun parerea mea, sper sa nu te deranjeze (stiu ca gusturile nu se discuta, dar e un forum si cateodata orice feedback e de apreciat) :

Cred ca lucrurile de finete mentionate de tine nu se justifica luand in considerare balanta intre costul investitiei si ceea ce obtii in final, mai exact, dupa parerea mea masina arata fantastic cu suspensia si modelul acesta de jante.

Eu vad un pachet complet si singurul lucru major care l-as schimba ar fi bara spate S Line/S4 (care desi nu pare la prima vedere, este foarte diferita de ceea non S Line) + difuzor S4 + quad tips. Arata masina foarte agresiv momentan versus difuzorul de pe spate actual care e f simplu. Stiu ca nu e ieftina schimbarea, dar cred ca ar merge : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a2/Audi_S4_Avant_(8660089229).jpg

Ultima editare: 16 Apr 2014
  13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Sebastian2013, este 50%

eKKo, nu am de ce sa ma supar! Remarcile si parerile sunt bine venite. Asa cum si tu spuneai, fiecare individ are o parere, ce si-o poate exprima liber, mai ales ca suntem pe un forum public. :)

Legat de roti, dupa cum ai vazut sunt si eu in dubiu.

In ceea ce priveste tratarea spatelui intr-un anumit fel, sunt deacord ca o schimbare i-ar prinde bine. In principiu, quad tips nu ma incanta foarte tare, dar este o solutie.
    In minte am o transformare mai speciala, care imi este foarte draga, dar care are si un cost pe masura.

PS: poza postata de tine este cu un spate de S4 facelift. Personal nu agreez forma colturoasa a diffuserului. Cel de pe pre facelift mi se pare mai potrivit.

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Si daca tot vorbeam de upgrade-uri se pare ca mai intai voi "investi" in partea mecanica :)

Pentru a intra si eu in mondenitate se pare ca ambreajul meu se vrea schimbat :meeting:

Zilele trecute am iesit la plimbare prin tara si am observat ca nemaipomenitul disc patineaza. Si patineaza bine! Cel mai bine o face in trapta 5 unde zici ca am multitronic:) Curios este ca se simte fenomenul in treptele 4,5 si 6! La precedenta mi sa intamplat doar in treapta 6 si l-am schimbat. Asta a decis sa se deprecieze mult mai repede si mai accentuat.

Asadar profetia s-a implinit: ambreajul a picat! Cu adevarat a picat!

Asa cum spuneam si in alte topicuri, consider vinovat ansamblul furcii prost proiectat. Consider acest lucru intrucat de-a lungul scurtei sale vieti, a reusit sa streseze destul de mult placa si discul.

Avand in vedere faptul ca masina are acum 90k, iar volantul nu prezinta nici un semn de imbatranire am sa schimb doar ansamblul furcii buclucase si kit-ul de ambreaj (rulment, placa, disc)

Sunt curios ce gasesc pe masina: LUK sau SACHS? In functie de producator si costul va diferi:) LUK se pare ca este varianta mai scumpa, desi nu mi-as dori sa fie acesta deoarece cei doi producatori, in opinia mea au exact aceeasi calitate.

15. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Sa faci niște poze când îl schimbi. Sunt curios cum arata discul de B8.

16. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cum tota lumea stie ca: Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, astazi am reusit sa scot din buzunar mai mult de cat mi-am propus.

Asadar, dupa demontarea cutiei si scoaterea ambeiajului, am observat ca nu atat placa, cat volanta avea zona de frictiune puternic afectata, asemeni unui disc de frana pe care s-au montat placute tari de calitate proasta.
    Zona exterioara pe o portiune lata de aproximativ 1cm era sapata, discul facand priza doar pe partea dinspre interior a volantei.
    Initial am crezut ca s-a umblat in acel loc, dar am cercetat piesele si toate aveau ca data de productie 2009, anul masinii.

Desi joc nu avea aprope de loc, din acest punct de vedere fiind mai mult decat in parametri, am fost nevoit sa iau decizia de a monta un kit complet.

Dezamagirea mea este si mai mare cu cat nu a fost doar problema ansamblului furcii proiectat prost, dar si calitatea materialelor celorlaltor componente lasa de dorit...

Bineinteles ca am montat si furca reproiectata impreuna cu alte doua piese revizuite.

Finalul a fost fericit, intrucat acum masina si-a desavarsit comportamentul resimtit de la volan. Placerea este si mai mare de a o conduce!

Si cateva poze cu piesele vechi si noi:

LE: din motive tehnice nu pot uploada mai multe poze... revin maine

Ultima editare: 24 Apr 2014
    MDU apreciază asta.
  17. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Misto distractia..:(
    In alta ordine de idei, maine merg la baietii recomandati de tine pt colantare :)

18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Spor! Sa iasa asa cum iti doresti!

Ultima editare: 24 Apr 2014
  19. grp 1st Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 B7, 2.0TDI 170CP +, 2007
    Adica si la tine s-a manifestat nesimtirea producatorului de a scoate repede o masina si a o testa complet consumatorul final. Mi se pare total de prost gust, ca si nemtii din grupul VAG au inceput sa faca chestii din astea, desi pretul cerut pe masina nu justifica astfel de economii. Kitul complet insemna si volanta? Ca fapt divers, nu te-a tentat sa pui un Sachs performance in loc de OEM?

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    La platforma B8 - la motoarele 2.0TDI, este cunoscuta greseala producatorului de a proiecta furca gresit, lucru ce conduce la o uzare prematura a ambreiajului. Pe langa acest fapt apar si scartaieli la apasarea pedalei.
    Ei, producatorul prin 2010, dupa ce a avut nenumarate masini intoarse in service-uri cu aceasta problema a scos un TSB prin care daca veneai cu o problema legata de aceste scartaieli ale pedalei ti se schimbau 3 elemente de culisare ale abreiajului.
    Personal, consider ca asta a fost doar un pretext (scartaitul) pentru a nu se face vinovat de un lucru mai grav: debreierea defectuoasa ce conduce spre o uzura accelerata a intreg ansamblului.

Legat de faptul ca nu mi-am pus un kit performance a avut ca si motiv doua aspecte:
    1. acelasi kit de ambreiaj folosit la masina mea (143cp) este prezent si pe 170cp chiar si quattro - deci in cazul meu ar trebui sa tina.
    2. mi-am dorit un ambreiaj usor de manipulat, moale, deoarece merg mult in oras. M-a obosit destul de mult cel dinainte care se intarise peste masura... Nu am vrut sa-l schimb pana acum deoarece nu prezenta semne vitale de uzura: bataie de volant sau patinaj. In cele din urma a inceput sa patineze si asa m-am hotarat sa intru in actiune.

In cazul defectului gasit (zona de frictiune a volantului deterioarata) nu cred ca la kit-ul performance a fost schimbata compozitia aliajului... Poate s-a umblat la duritatea arcurilor din interior, dar aliajul nu cred sa se fi schimbat... Deci tot una!

Si pozele promise:

Ultima editare: 25 Apr 2014
    vladmarcel și Alex TJO apreciază asta.
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta