1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B8 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 19 Noi 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Ce avem noi aici!?

image.jpg

Multumita lui Ginel si Razvan, noul grafic de pe dyno in treapta 4 :)

Ultima editare: 15 Apr 2015
    vladmarcel și MDU apreciază asta.
  2. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Arata bine
    Sa-i mani cu placere

3. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Asteptam si feedback Mihai :)

Toate bune

4. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010 @ 180HP/400NM
    Cum se prezinta ambreiajul stock la puterea crescuta?...in special la suplimentul de cuplu

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Bun grafic dar 57CP pierdere în transmisie? Stoc cat are, 100cp la roata?
    Ambreiajul ar trebui sa fie ok, cuplul maxim e mult mai sus ca stock exact pentru a proteja ambreiajul.

6. MariusSCM

MariusSCM Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A3 - 1.6 (BFQ) 102 CP
    Ginel face minuni in privinta puterii motorului :))

7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eram la Buzau cu Ginel cand l-ai sunat :) ;felicitari,sa-i invarti cu placere :thumbs-up:

---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:03 ----------

E un dyno mahle care e mai pesimistic cu puterea la roata;toate fisile dyno asa le da,cu "pierderi" mari prin transmisie :)

8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Va multumesc pentru urari!

Voi reveni si cu un feedback, doar ca nu am apucat sa stau pe forum zilele astea.

Intre timp s-a mai adaugat un element de detaliu menit sa transforme interiorul in unul apropiat de cel al facelift-ului. Butoanele de geamuri:

image.jpg

PS: cel de actionare a deschiderii haionului nu l-am schimbat intrucat nu am avut timp si scule sa demontez fata de portiera.

PS la PS: mi se pare prea mult crom la butonul de actionare a oglinzilor... cred ca am sa il pastrez pe cel vechi.

Ultima editare: 16 Apr 2015
    vladmarcel apreciază asta.
  9. Megatron Gold Member

Locație:
    Franţa / Zalău - Romania
    Masina:
    Audi
    Foarte faine... Eu zic ca treaba cu butonul de actionare a oglinzilor e o chestie de gust, crom mult sau nu, tot de la Audi vine.

10. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Asadar, cu noile modificari de putere, masina se simte foarte bine!

Conform celor discutate cu Ginel, si anume dorinata mea de a avea un cuplu marit care sa ma ajute la drumurile lungi, o putere situata in jurul valorii de 200hp si rugamintea mea de a incerca sa mai domoleasca nitel consumul, noul soft este unul extrem de rafinat dar si "nebun" in functie de modul in care abordezi acceleratia.

Sa fiu mai explicit, la un mers normal de oras cu accelerari lineare, masina se comporta foarte elegant, fara smuncituri sau flucuatii de forta! Se poate conduce lejer si relaxat de parca ai fi cu o barca pe apa.
    Ei, in momentul in care iti doresti sa scoti "nebunul" de sub capota incepe distractia!
    La drum intins, la un mers sustinut, masina se misca intr-un mare fel! Odata trecut de 2400-2600 ture "barcuta" devine "avion"! Reprizele sunt lungi, iar puterea creste exponential odata cu turatia parca la nesfarsit! Doar schimbarea in treapata superioara parca o mai opreste din avantul nebunesc ce il imprima noua putere, urmand ca odata cu creterea in ture iar sa iti da acea sezatie de drag racing, de recul.

Se pare ca Ginel a reusit, sa faca un 2 in 1 din acest motor! Chiar sunt incantat!

celo, ambreajul sta foarte bine! Nu da nici un semn ca nu ar face fata noii puteri. Si poat spune ca cu 255/35/19, masia in treapa 2 pierde aderenta binisor daca te dai la ea.
    Asa cum a zis si Razvan, cuplu mare este dat mai sus tocmai pentru a preintampina o uzura fortata a ansamblului ambreiaj.

Razvan, ai ghicit, are 100hp la roata stock :)

Cornel, eu eram la Ginel a doua zi cand l-ai sunat tu :)
    Intr-adevar dyno lui Razvan/Ginel este unul pesimist dar cerd eu mult mai cinstit fata de multe alte dyno-uri de prin tara ;)

Ultima editare: 17 Apr 2015
  11. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Stii ce ai zis,nu?Cu alte cuvinte,puterea(cp) conteaza,nu cuplul :)

Nu ne-am sincronizat sa ne fi intalnit la Ginel...pacat :(

12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    :)
    ERATA: putere - forta

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Dau o cafea :)

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cand te mananca in c*r trebue sa te scarpini...

Povestea incepe cu dorinta de a transforma interiorul cat mai apropiat de cel al facelift-ului. Treaba cu trimul de la ceasuri s-a rezolvat, desi si aceasta a impus anumite modificari hardware, dar intr-un final am reusit sa o rezolv.
    IMG_8531.JPG IMG_8533.JPG IMG_8529.JPG
    Au urmat butoanele de geamuri cu margini de aluminu - done.
    IMG_8640.JPG IMG_8643.JPG
    Acum 3 zile au ajuns si manetele cu spira de facelift!
    IMG_8661.JPG
    Ma pun pe treaba si le montez. Functiile manetelor erau in regula, totul ok, mai putin multitudinea de erori aparuta din cauza necalibrarii senzorului G85.
    IMG_8665.JPG IMG_8667.JPG
    Imi zic: simplu, facem o calibrare si gata...

Aici incepe si povestea intrucat oricat as fi incercat sa calibrez acest senzor imi dadea eroare de procedura...
    Verific integritatea spirei, verific si software ca lucreaza. Totul in parametri, dar de calibrat nici gand.
    Zic, o fi o problema cu VCDS-ul clona 12.12. Instalez un VCDS 805 si ma apuc din nou de treaba. Ce sa vezi: la fel!
    Pun mana pe telefon si il sun pe MariusBZN si imi da VASPC-ul.
    Ma dumiresc eu cum sta treaba cu noul programel si ma apuc de diagnosticat. Raspuns final dupa vre-o doua ore de orbecait: Piesa incompatibila cu masina!!!
    Zic, frate, dar stai ca e codul bun, de ce zice asta?
    Raspunsul a venit cu ajutorul lui Catalin pe care l-am rugat sa verifice in etka codurile compatibile cu masina mea. Dupa aproximativ 1 ora am concluzionat:
    Sunt doua grupuri de manete cu acelasi cod: 4G0953502AE! Doar ca unele au PR numbers ce suporta "Dinamic steering", iar altele nu. Eu le am pe cele care nu suporta! Adica suporta si pe masa, dar fix masina mea nu! Si au acelasi cod! Cum mama masi sa cumpar altul?
    Nu va mai zic ca sunt si doi producatori: Kostal si Valeo care fac acest ansamblu, dar total diferite ca si arhitectura si cod de produs unul fata de altul... Elementele nu pot fi interschimbate intre ele dar ambii fac manete care fac acelasi lucru...

Presimt ca treaba asta va continua...dar sunt foarte enervat pe faptul ca niste manete ordinare ne fiind compatibile cu "faimoasa si inegalabila" directie dinamica, conduc spre nefunctionaliateta unui numar foarte mare de optiuni / sisteme de pe masina: ABS, ESP, Auto HOLD, ACC, TPMS, Suspensia, Directia, erori pe motor... Doar portbagajul a ramas fara erori ...:)

Acum am 200hp, dar sisteme de siguranta ioc!!! :)

To be continued....

Ultima editare de un moderator: 20 Apr 2015
  15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Vorbeste de unde le-ai cuparat poate reuseste sa te ajute. Sigur nu ramai nerezolvat :).

Multa bafta in continuare.

16. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    imi pare rau pt situatie... sper sa nu ma injuri ca eu ti-am bagat in cap chestia cu manetele ... eu le-am vazut pe o masina care nu avea dynamic steering.

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Marius, vanzatorul nu are nici o vina. Codul este acelasi! Doar ca sunt doua module cu acelasi cod, iar unul dintre ele nu functioneaza cu dinamic steering, si e la mine :)
    Slabe sanse sa gasesc un modul compatibil cu masina mea in dezmebrari... si facelift.... Unde mai pui ca la facelift au spart ADS-ul in bucati si iti puteai comanda ce vroia muschiul tau... Doar butone functia pe motor, sau doar motor si directie, sau doar motor suspensie si directie servotronic fara demultiplicator...
    Iar din ce cred eu, marea majoritate din cei care si-au configurat masina cu ADS si-au luat doar servotronicul nu si demultiplicatorul pe coloana de directie...

Robert, fii pe pace! Eu m-am bagat in asta ;)

18. bet

bet Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G 2O12
    Răbdare si perseverenta!Daca mergeau din prima uitai de ele imediat.

19. 25DMG

25DMG 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B6 - 1.9TDI AVF - 2004
    Ii clar, ai limbrici :)))

20. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Concluzia a ramas aceeasi de aseara :
    Masina dotata-dureri de cap!
    Masina cheala- merge tot, dar atat...merge!
    Sper ca te-a lamurit informatia din mail!Poate analizam putin manetele alea, ca am o mica idee!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta