1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B8 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 19 Noi 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TheoN

TheoN 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, 2009, Audi SQ5 2018
    Foarte buna ideea unei copii facute la noi! La ce pret va fi caci sunt interesat :D

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Teo, momentan nu stiu un pret. Daca totul decurge bine la mine si vor fi doritori pentru astfel de eleroane am sa fac un topic separat pentru asta.

3. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Hop si eu cu clima de facelift :)

O mica intinerire nu-i strica, avand in vedere lumina alba a ecranului si accentul de piano black din jurul acestuia, bineinteles coroborat cu "rotitele" nichelate. :)

Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2015
    vladmarcel apreciază asta.
  4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    In pas cu moda. :)

PS Vezi ca mai ai un buton blank in consola, retrofit-ul pe cand ? :)

5. Megatron Gold Member

Locație:
    Franţa / Zalău - Romania
    Masina:
    Audi
    Nice! Numa' ca la cum ai facut poza nu este prea bine evidentiat glossy-ul negru.

6. dreiutz

dreiutz 6th Gear Member

Locație:
    Luxemburg
    Masina:
    Audi A4 B9 2.0 TDI DETA 2016
    Frumos. Clima ti-a mers fara erori? A fost nevoie sa o codezi?

7. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi66, acel buton este responsabil de perdeluta electrica de la luneta sedanului. Cum la avant nu a fost montatat o astfel de optiune, butonul asa ramane :)

Megatron, merci. In orice caz, pozitia climatronicului nu avantajeaza punerea in evidenta a piano black-ului. Dar el exista :)

dreiutz, am o eroare de comunicare momentan. In rest clima functionala 100%.
    Cred ca datorita acelei erori de comunicare nu imi apar pe MMI pictogramele la actionarea climei. Acum, exista si posibilitatea, foarte probabila, ca pe MMI 2G high, informatiile trimise de noua clima sa nu poata fi interpretate...
    Mai cercetez si cand am totul gata voi posta si codarile/adaptarile pentru cei interesasti.

Una peste alta, mi-ar prinde tare bine niste informatii despre canalele de adaptare din HVAC. Mai exact, toate canalele...:) Dar sapam, sapam.
    Nu zic ca nu ar fi de ajutor si cele din Coding, dar la coding treaba sta mai simplu.

Ultima editare: 16 Sep 2015
  8. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Arata super bine, iar bordul PLIN de satisfactii !

Rotitza, a fost necesar sa elimini CP de pe noul panou de clima? Daca da, cum s-a procedat?

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc!

Bineinteles ca a trebuit sa scot CP-ul. M-a ajutat colegul audi4ever. Dar se poate si la reprezentanta in cazul tau, ne fiind in Bucuresti.

10. Emilliviu

Emilliviu 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G C7.5 2015, 2.0 TDI 190CP S-tronic
    Salut , nu o sa merga clima de facelit pe mmi 2G partea de pictograme, aceeasi problema o au si alti care au facut retrofitul , am mai vorbit cu cei din Anglia care au facut si ei si au patit la fel.

11. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    multumesc rotitza ca ti-ai pus aceasta problema si m-ai scutit de o cheltuiala. doream sa iau si eu clima de facelift.
    poate reusim sa schimbam ledurile la ecranul de la a noastra sa arate ca facelift. stie cineva daca ecranul lcd e luminat de leduri sau de banda ?

12. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Leduri tip smd, 8 bucati :

13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Emilliviu, intr-adevar asa este. Dupa cateva cerecetari se pare ca asta este si concluzia mea.
    Deci, sa fim clari pentru toata lumea: Clima de facelift se poate monta, coda/adapta pe o masina ce are MMI 2G high. Totul functioneaza perfect, mi putin aparitia pictogramelor pe MMI atunci cand sunt actionate butoanele climei.

Pentru cei interesati de acest retrofit este de bun simt sa stie acest detaliu pentru a lua o hotarare in cunostinta de cauza!

Asadar, in situatia mea, am decis ca voi pastra clima de facelift pe masina. Avand in vedere ca toate informatiile imi sunt oferite de ecranul climei, consider ca pot trai si asa.
    Personal, am facut acest pas pentru ecranul cu caractere albe. Este o schimbare notabila in ambienta de noapte cat si in cea de zi in ceea ce priveste aspectul borduli.
    Clima de facelift aduce o imbunatatire si la partea de incalzire scaune, si anume butonul cu trei pozitii, mai intuitiv si usor de utilizat pentru ocupantii scaunelor din fata.

Robert, asa cum Lucian ti-a dat raspunsul, se pot schimba ledurile climei prefacelift.
    Eu in schimb mi-am dorit aspectul de ecran negru, negru, cu cifre albe. Din ce am mai vazut si probat, ecranele difera, in sensul ca cel de prefacelift nu poate fi adus la stadiul de negru, ci bate in albastrui, iar cifrele din anumite unghiuri au tenta galbena. Acest lucru pe mine nu m-a incantat si din acest motiv am optat pentru clima de facelift.
    Un detaliu, care pentru mine conteaza, este ca cifrele sunt pozitionate mai spre lateralele ecranului, deci diferit, fata de pe clima de prefacelift, acest lucru conferind o iluzie optica de latire a clime, implicit a consolei... Ei asta e un "cuc" de al meu :)
    Dar si acest lucru constituie optiunea fiecaruia.

Acum, ca tot am promis codarile, iata-le:

Pe partea de coding - long coding, eu am folosit codarea de pe o masina ce avea nativ exact functiile pe care le are si clima mea si este si avant:
    Codul folosit este: 34 02 00 00 00
    Clima a venit codata cu 36 12 00 00 00 - si cu acest coding functiona foarte bine fara erori.

Smecheria insa consta in rerutarea unor canale, deoarece clima veche isi ia informatiile diferit de la senzorul de umiditate si transmite informatiile diferit la ventilatorul aerotermei.

Asadar mai este necasar ca in adaptari sa se faca urmatoarele modificari:

In canalul 79 se schimba din 1 in 0
    Iar in canalul 85 se schimba din 0 in 1

Iar pentru cei cu MMI 2G high, va aparea o eroare de forma:
    01043 - Control module. Incorrect Software Version, care conform celor de la Ross-Tech insemna asta:

01043 - Control Module; Incorrect Software Version
    Possible Symptoms

Function Limitations

Possible Causes

Control Module Software Version does not match (is incompatible to) other Control Modules Software Version

Possible Solutions

Check/Update Control Module Software Version(s). VCDS does not do reflashing so updating would presumably need to be done by the factory scan tools using official factory files.

Special Notes

When found in Audi A4/S4/RS4/Cabriolet (8K), Audi A5/S5 (8T), Audi A6/S6/RS6/allroad (4F), Audi A8/S8 (4E) or Audi Q7 (4L): Control Head:
    Update MMI Software Version

Asadar, cu toate datele stiute fiecare isi are propria decizie :)

Ultima editare: 17 Sep 2015
  14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:

15. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    cum ai pus video pe 2g ? vreau si eu :D

arata super noua clima

16. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ultima editare: 21 Sep 2015
    BRT apreciază asta.
  17. keth

keth 5th Gear Member

Locație:
    Giurgiu
    Masina:
    Audi A6 C7 black Sline
    Salutare,

Ma poti indruma si pe mine ce trebuie sa comand de pe site-ul vns media, pentru a beneficia de extrasurile astea :blush:

Masina din semnatura, sistemul este audi multimedia cu 2 sloturi de card.

18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
  19. keth

keth 5th Gear Member

Locație:
    Giurgiu
    Masina:
    Audi A6 C7 black Sline
    Ca si nivel de dificultate la montaj ?

Cutiuta unde ai ascuns-o ?

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cutia am montat-o in torpedou langa AMI.

Montajul este simplu. Ai nevoie de o masa si de un plus permanent prin siguranta, iar restul plug&play.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta