Multumesc @dvr, tot timpul se gaseste ceva de făcut. Nu mai am foarte multe aspecte de rezolvat si va fi gata. Astept sa vad si tine piesele alea strânse, montate pe masina
Arată într-un mare fel , acum m-am hotărât să îmi revopsesc etrierele galbene arată super bine cu jante silver
@Peto Multumesc frumos! Vopseste-le profesional daca vrei sa fie perfecte, cu vopseaua asta nu o sa ai rezultate wow dar totusi e mai ok decat spray-ul.
Folosesc de ani buni Foliatec sunt mulțumit, profesional implică mai multă muncă. Recent am cumparat un set de frâne pentru upgrade pe față si mi-am comandat culoarea galbenă la vopsea. Imi place cum arată pe mașina ta, culoarea mașinilor noastre fiind apropiate de nuanța. Te salut
Mai revin cu un upgrade pe partea de sunet, din pacate cel fake, al boxelor de la evacuare...dar vorba aceea: ceva in plus e mai bine decat nimic (ma multumesc cu asta pana ajung la o benzinara cel putin v6). Am conspectat ceva piata, Kufatec nu mi-a placut deloc, nici Thor ... si am avut de ales intre Cete si Maxhaust. Cu Maxhaust am interactionat cand am cumparat rotoarele (tipul de la care le-am luat fiind reprezentatul lor in Romania), mi-a placut multitudinea de sunete si configurabilitatea si am zis sa incerc ceva ce nu prea si-a pus lumea. Pretul ceva mai mare nu stiu daca se justifica, dar aplicatia e foarte bine facuta, design-ul imi place si in curand vor oferi conectivitate pentru modulul de perne, pedalbox si lumini ambientale. Sunt peste 15 sunete diferite, foarte customizabile si se poate pune cate un sunet pe fiecare mod de condus. Nu stiu ce sa va mai povestesc despre aplicatie, o sa las cateva poze din meniuri.
Revin cu ceva update-uri : Am reusit sa gasesc niste trimuri, intr-un final... Aveam aluminium brushed, care, imi aducea prea mult aminte de griul din b6, gri de care m-am saturat sa-l tot vad in ultimii ani. Cautand o solutie de upgrade in paletarul destul de limitat al platformei c7, am gasit ceva care-mi place, chiar fara sa vreau, la o masina din State, in timp ce cautam o grila fara suport de numar. Desi consultasem paletarul, la carbon si piano black ma zis NU, fiind prea comune, restul de trimuri lucioase nu mi-au placut iar undeva pe acolo era un Agate Grey...care nu-mi spunea nimic. Denumirea completa este Agate Grey-Birch Grain Natural si pot spune ca e singurul lemn care-mi place. Este mat, nu prea are nicio treaba cu grey-ul din denumire, are niste culori foarte interesante in lumina soarelui iar in general aduce multe spre negru, fiind o culoare destul de inchisa. Consider ca aduce un plus de eleganta, este mai sobru si schimba total interiorul masinii. Textura este foarte interesanta, se vad diferite goluri si gauri chestii pe care le gasesti la un arbore, mai exact mesteacan Tind sa cred lemnul e real. Poate stie cineva cu exactitate. Las mai jos cateva poze: Acum ca am terminat cu upgrade-ul de design, sa vina si unul mai tehnic sa zic. Am cumparat acum aproape vreo 2 luni, barile stabilizatoare de Porsche Macan care au zacut in garaj pana sambata, cand le-a venit si lor randul. Am facut doar un drum exterior de 200km de cand le-am montat si pot spune ca sunt extrem de incantat. Mai astept ceva timp sa pot merge mai mult cu masina si sa revin cu un feedback mai cuprinzator si totodata cu toate detaliile si codurile necesare pentru aceasta modificare.
Revin cu informatiile despre upgrade-ul la barele stabilizatoare fata si spate de Porsche Macan. As spune ca este cea mai ieftina si cea mai buna modificare care se poate face pe platforma C7, mai ales pentru masinile cu perne de aer. Viteza cu care se pot aborda virajele a crescut seminifcativ (40-60 km\h). Pe dynamic, directia este foarte precisa, balansul dispare in totalitate la fel ca si senzatia ca masina fuge de sub tine. Pentru mersul sportiv, mi se pare excelent upgrade-ul si pot spune ca de cand le-am montat, imi vine sa merg mult mai tare. Pe modul confort, in sensurile giratorii in care calci ceva mai mult acceleratia, nu mai ai senzatia ca te rastorni iar la curbele ceva mai agresive masina se comporta ca in modul dynamic, dinainte de upgrade. Personal, sunt extrem de multumit. Exista o mica pierdere a confortului la vitezele mai mici, pe drumurile cu denivelari dar pe mine nu ma deranjeaza deoarece vin de pe A4 B6 cu suspensie reglabila. Pe @rotitza si @bet i-am dat o tura, ei fiind orientati mai spre confort, pot spune mai bine decat mine cat de mare e pierderea pe aceasta parte. Upgrade-ul este plug and play, grosimea creste cu 3 mm pe fata si 5 mm pe spate (am masurat cu un subler). Mai exista si varianta aftermarket de la H&R care are grosimea mai mare cu 1 mm fata de barele de Porsche dar pretul este de aproape 4 ori mai mare. Pentru bara fata codurile care se regasesc pe Macan si se pot monta sunt urmatoarele: Front axle Stabilizer (oricare dintre cele 3, eu am gasit codul cu litera "C" la final). Grosimea creste de la 28 mm (stock) la 31 mm (upgrade) a) 95V411309A b) 95В411309С c) 95B411309E Eu am luat barele cu tot cu prinderi, suruburi etc., am mai cumparat doar bucsele. In caz ca nu gasiti set complet in dezmembrari, aveti mai jos coduri pentru restul componentelor din ansamblu fata: Stabilizer bushings 4D0411327J х 2 Clamps 4D0411336G х2 Stabilizer struts (bones, aluminum) 4G0411317A х 2 Bolts of fastening the stabilizer bar to the knuckle N10699901 x 2 Nuts securing the stabilizer bar to the stabilizer N10286110 x 2 Nuts N10435506 х4 Bolts of fastening of the stabilizer bar to the stabilizer N10570702 x 2 Pentru bara spate codurile care se regasesc pe Macan si se pot monta sunt urmatoarele: Rear axle Stabilizer (oricare dintre cele 3, eu am gasit codul cu litera "A" la final). Grosimea creste de la 20 mm (stock) la 25 mm (upgrade) a) 95В511305 b) 95V511305A c) 95E511305E La partea din spate, bara upgrade nu mai are acea curba regasita pe bara stock iar asta va face ca punerea in pozitie sa fie ceva mai dificila insa odata montata, nu se va atinge de alte elemente din zona respectiva. Si tot la fel, aveti mai jos coduri pentru restul componentelor din ansamblu spate: Stabilizer bushings 95B511035 х 2 Clamps 95B511439 х 2 Bolts N10695701 х 4 Stabilizer struts (bones, metal) 95B505465 х 2 Stabilizer bar mounting bolts N90997802 x 4 N10272302 stabilizer strut mounting nuts x 2
Dupa upgrade-ul barilor stabilizatoare, am zis sa pun cireasea pe tort pe partea de stabilitate si sa mai cobor masina 2-3cm fata ce cei -1.7cm castigati cu VCDS. Asadar am luat de la @arazvan2002 modulul ASC facut de cei de la electronicworks.de. Tot el m-a si ajutat cu montajul si tin sa-i multumesc! Ce poate sa faca aceasta minunatie, este sa-ti permita sa reglezi garda la sol pe fiecare mod de condus in parte, reusind sa ajungi la valori chiar de -8cm. De asemenea poti regla independent puntile fata si spate, putand astfel sa faci masina sa stea dreapta, audi in general fiind usor ridicat de spate. Ca sa arate mai bine in mers, setarile mele sunt momentan de -1.5cm pe comfort si -2.5 pe dynamic ceea ce fac ca masina sa aiba o silueta de drum foarte frumoasa si sa nu fie extrem de joasa. Pentru efficiency m-am dus putin la extrem cu un -4.5 dar voi folosi acel mod doar la un mers extrem de lejer in oras, pe drumuri bine cunoscute Alt lucru care m-a facut sa-mi doresc acest modul este functia de show mode care odata activata, face ca aerul din perne sa fie eliminat complet iar masina sa coboare la maxim. Cu jantele actuale am un fitment mai mult decat decent, spatele se aseaza perfect iar pe fata simt ca ar intra un distantier de maxim 1cm. Nu am apucat sa fac prea multe teste cu rotoarele pentru ca la scurt timp a trebuit sa montez rotile de iarna care sunt pe 19 si au un et maricel...Asadar, ne auzim cu mai multe detalii la primavara. Va las cateva poze facute pe fuga....ca majoritatea de pe acest topic. Abia astept sa termin tot wishlist-ul si sa-i fac niste poze profesionale! Ce am observat este ca la activarea show mode-ului fata coboara complet iar spatele ramane ceva mai sus. Peste noapte am vazut ca dispare aceasta diferenta, dimineata gasind masina egal coborata.
Multumesc frumos !! Save the OE wheels ia-ti cu incredere, sunt niste jante care arata mult mai bine in realitate. E foarte greu sa faci o poza dintr-un anume unghi care sa expună concavitatea pe care o percepi in realitate !
@alexukkk scuze de intarziere.Le-am cautat destul de mult....pe ebay toate erau in jur de 1000 de euro, eu am dat 400 din ce tin minte. Le-am luat de la un tip care dezmembreaza masini aproape noi, masini pentru test, habar nu am. Iti dau contactul daca vrei.
Cred ca avem acelasi trimuri Imi vine in minte replica baiatului meu: tati ce parchet frumos avem in masina
Primavara n-a venit cu upgrade-uri ci doar cu o revizie. Am ales la fel ca data trecuta, ulei Motul si filtre Mahle. Placutele spate n-au mai avut rabdare pana la schimbul de ulei si au tocit senzorul fix cu 2-3 zile inainte de revizie. Aici am ales Textar, pentru ca le-am folosit si la vechea masina si am fost multumit. Sper sa reusesc un upgrade pe partea de franare anul acesta… de fapt, sper sa termin toata lista de upgrade-uri. Va tin la curent!