1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6 4G BiTDI

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de AlexMaroga, 14 Apr 2024.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Pistonasele fac diferenta, nu mm.

AlexMaroga apreciază asta.
  2. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 b6 - 1.9 quattro - 2003 / A6 4G sedan - 3.0 BiTDI quattro - 2014
    @mirceacml multumesc dar o sa mai dureze pana vine upgrade-ul.
    Un prieten a creat un portetrier custom pentru a monta acest etrier pe fuzeta de c7 impreuna cu discurile de 375mm.
    Solutia tehnica exista si este testată asadar o sa incep usor să adun piesele. Etrierele se gasesc in dezmembrări pe la aproximativ 2.000 de lei, discurile pe original sunt 2000 de lei bucata, placutele 900 de lei iar cu o recondiționare etrier, vopsire,senzori placute, furtunașe, lichid…etc. se ajunge usor la 2000€

8bdbe981-2fbd-4470-af77-751f0bb14dd2.jpeg

@audi66 ai dreptate dar e pacat sa nu pun 375mm, motivul principal ar fi design-ul. Rotoarele mele sunt pe 20” si cu acest setup de frane as avea un echilibru perfect intre dimensiunea etrierului, diametrul discului si diametrul jantei(atasez poza mai jos)
    Probabil si franarea este putin mai buna fata de 350mm, asta in cazul in care placutele pentru 375mm sunt mai mari…nu stiu exact acest detaliu.

IMG_6080.jpeg

Chriss_Deejay și Peto apreciază asta.
  3. Peto

Peto Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8
    Astea da frâne , să trăiești și tu și Mirel :)

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Da, vizual este altceva.
    Pentru C6 exista solutie plug&play la 385mm dar obliga la jante pe 19”.
    Straniu cum pentru C7 trebuie suporti custom.

5. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    De cand am montat amplificatorul Maxhaust, mi-am dat seama ca unul dintre difuzoarele de la evacuare nu se aude si desi se putea sesiza destul de greu acest aspect, imi statea pe creier. Drept urmare, am luat doua difuzoare noi, W 165A; 2 OHM, difuzoare pe care le-a gasit colegul @rotitza la o firma din Austria, fix pe specificatiile originale(multumesc pentru research-ul facut @rotitza). Din cate am inteles, in trecut, alti colegi au montat difuzoare mai puternice dar pe 4 OHM si se auzeau mai incet. Sunetul acestor boxe cumparate este la fel ca ceea ce este deja pe masina.
    Am avut putin timp liber de Paste si am demontat evacuarea. Daca doreste cineva sa faca asta, va recomand sa luati si cele doua coliere pentru evacuare deoarece cele de pe masina sunt extrem de ruginite.

41f02a93-63b6-43e5-b2e4-31d94948ab7e.jpg f9a34270-a71f-43f0-8781-57ee387492a9.jpg

Am pus flexul la treaba si am taiat cele doua parti ale evacuarii in care se aflau boxele, chiar daca cea din stanga functiona, am zis sa le schimb pe ambele pentru nu mai fi nevoit sa desfac vreodata evacuarea. N-am fost surprins sa vad ca boxa care nu functiona era plina de rugina si blocata dar am fost surprins cand am desfacut-o si pe cea care functiona: era ca noua, arata de parca ieri a fost schimbata ... si nu-mi explic de ce, deoarece nu s-au vazut urme cum ca s-ar fi umblat vreodata pe acolo, drept urmare am lasat-o in pace si am schimbat-o doar pe cea defecta.

1de4e23e-b4a2-4e5c-ba3b-3429e39417e8.jpg a021d6f1-e020-476c-b810-99237b5ea790.jpg
    76628d66-daba-427e-8eaf-78dc07cbf1b8.jpg

Mai jos va las poza cu boxa care functiona iar langa ea este boxa defecta; Din istoricul masinii si discutia cu vechiul proprietar, nu reiese ca a fost schimbata boxa, dar cum s-a ajuns ca una sa fie impecabila si una ruginita, nu-mi explic (am vazut o eticheta cu un cod pe ea dar nu am apucat sa-l caut)

6fba1fe7-95cb-4f86-8fd3-5ef5d3d5f66b.jpg

La cea din dreapta am schimbat si firele deoarece cel de minus parea ars; am montat capacele la loc si am dat 20-30 de afturi de sudura, aplicand ulterior un silicon termic ce rezista la 1.500 de grade. N-am vrut sa sudez in totalitate deoarece mi-a fost teama sa nu se faca temperaturi prea mari si sa deteriorez cumva boxa.

0cce938b-5905-4605-bba5-aac0fda0b6f8.jpg d02d872a-f41b-4621-9c7f-c5fed32d42ec.jpg

P.S.:

Am ramas cu o boxa noua pe stoc in caz ca are nevoie vreun coleg.

rotitza, mihaicristian, BlackAngel și alți 5 apreciază asta.
  6. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    De cand caut ceva informatii despre boxele aste. Ce diametru si inaltime are boxa? Multumesc!

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    144mm si 63.7mm

Acest model se foloseste de multi ani ca si inlocuitor pentru difuzoarele de la evacuare pe Audi.

AlexMaroga și MarianMaxx apreciază asta.
  8. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mai vin cu un mic update, dupa un timp destul de indelungat. Lucrurile incep sa mearga mai greu dar nici nu mai am foarte multe de facut la masina, asadar:
    Grilă S-line OE, fără suport de număr, cum se poartă pă U.S.

IMG_9195.jpeg

Am cumparat-o in Martie, a fost vopsită in iulie ... iar montajul ar trebui sa fie pe undeva prin noiembrie daca ar fi sa urmam acelasi ritm dar sper sa reusesc mai repede.
    Am ales aceasta varianta, din doua motive:
    1. Grila de RS aftermarket, o vezi pe toate drumurile si este extrem de slab calitativ, chiar si o mică piatra o poate perfora.
    2. Grila de RS imi pare ca o nucă in perete daca nu se adauga bara si aripile de RS6 OE. Nu se cotureaza bine botul masinii daca nu ai niste aripi wide, nici macar cu bara de RS aftermarket.
    Liniile orizontale ale grilei de S-line, se continuă cu multe linii si muchii ale bării si nu aș strica ce s-a chinuit sa faca desginerul.
    In curand o să mai urmeze ceva special pentru Audi si aș zice ca masina va fi undeva la 90% gata pe parte de upgrade-uri, considerand că este suficient ce am facut pana acum pe platforma C7.
    Chiar daca finalul modificarilor se apropie, intre timp, de vreo două saptamani, pasiunea mea mai merge si in alte directii:

IMG_9155.jpeg

MRR, Ionut Stancu, Cosmin ZKG și alți 5 apreciază asta.
  9. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6-le a avut o primă experienta pe circuitul Motorpark de la Adancata.
    N-aș considera-o o masina de track day dar spre surprinderea mea si a celorlalți prieteni care se dau frecvent, s-a descurcat extrem de bine.
    Bările de rigidizare de Macan fac toti banii, masina fiind extrem de stabila. In primele ture de acomodare m-am dat cu suspensia pe -2cm plus cei -1,7cm cu vcds(-3,7cm in total) dar incepea sa imi atinga usor pe fata in virajele stranse asa ca am mai ridicat-o 1cm( -2,7cm in total) si am continuat turele fara sa mai frece ceva.
    Anvelopele Michelin PS4S, extraordinare, am reusit sa pierd totusi aderenta dar extrem de greu.
    Pe linia dreapta de la circuit am reusit sa trec foarte putin peste 200km/h….aici simțeam nevoia de un stage 1 care probabil m ar fi ajutat sa ajung la 230-240km/h.
    De ce zic ca n-as considera-o masina de trackday? Nu din cauza comportamentului ei ci din cauza temperaturii uleiului. Aceasta urca destul de repede spre 120 de grade si este nevoie de o tura lejera de racire. De asemenea, asa cum stiam de la inceput, e nevoie de upgrade de frane, lichid si furtunase. Franarea devine ineficienta dupa cateva ture.

81f0b1ff-3d31-4794-b040-4a139c3a72dd.jpeg
    80abf1e3-ef68-4fd4-abb6-7ec42d9c95c3.jpeg a796cedc-f543-479e-866b-aed9e241a7d2.jpeg 9c7200f1-8741-48a5-81a8-473e13258d88.jpeg bb16a9ca-a86c-4342-9279-9d5d693a27eb.jpeg

Vlad Fru, Cosmin ZKG, Red_ și alți 13 apreciază asta.
  10. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Inca de cand aveam b6-le mi-am dorit sa am in masina volan tesit iar pe atunci am incercat varianta de modificare a volanelor clasice, rotunde de a8 d3 si a4 b7. Rezultatul nu a fost wow dar costurile erau mult mai mici decat un volan tesit OEM de a4 b8 iar la momentul acela atat mi-am permis.
    Acum, la c7, am descoperit volanul cu incalzire care imi place foarte mult dar din pacate este doar rotund.
    Nu am vrut sa renunt la aceasta dotare asa ca am facut un mic research si am descoperit 3 variante de volan tesit si incalzit OEM ce pot fi adaptate:
    1. Volan de audi a6 c8
    IMG_9710.jpeg

2.Volan de a4 b9/a3 8y
    IMG_9705.jpeg

3. Volan de Q5/Q7
    IMG_9706.jpeg

Dintre toate mi s-a parut ca niciunul nu se potrivea in interiorul meu. Asa ca am mers mai departe cu research-ul. Gandul imi era la volanul de R8 care tind sa cred ca este poate cel mai frumos volan facut de audi dar care nu are incalzire…
    Printre multele mele dorinte, mai aveam pe lista si un buton de drive select pe volan, deoarece incepuse sa ma enerveze sa schimb modurile de condus…apasam prea multe butoane(iesi din apple carplay, intra in meniul CAR, roteste, click pe modul de condus dorit, apoi apasat 3 secunde pe NAV ca sa intre inapoi pe carplay). Daca nu m-as juca tot timpul cu modurile de condus probabil nu m-ar fi deranjat dar de cand cu upgrade-ul la barile de rigidizare, la modulul de perne si la cel de sunet simt destul de des nevoia de a comuta intre comfort si dynamic.
    Dupa cum stiti si voi, asa se intampla mereu in viata, rezolvarea unor “nevoi” duce la gasirea altora:))
    Buuuuun….Cu ajutorul coleglui @RED caruia ii multumesc pe aceasta cale, am reusit sa gasim varianta câștigătoare:
    Volan de audi R8, tesit, incalzit si cu buton de start/stop si drive select.
    Am mers pe o configuratie mai eleganta pentru acest volan sport deoarece trimurile mele sunt de lemn:
    1.airbag de piele cu cusatura gri inchis
    2.Volanul imbracat cu piele OEM iar cusatura are o nuanta foarte putin mai deschisa decat cea a airbag-ului pentru a avea putin contrast
    3.Trimurile volanului full black
    4.Padele de RS in detrimentul celor de Urus
    5. Cadranele butoanelor SS si DS negru lucios
    6. Sigla neagra RS pe care o s-o inlocuiesc cu una de S
    Nu am vrut sa mai adaug si butoanele de race si exhaust pentru ca devenea prea sportiv si nu aveau nicio utilitate pentru mine(modulul de la Maxhaust imi permite sa pun sunete diferite pe fiecare mod de condus si de asemenea volume diferite pe fiecare).
    Cam aceasta este povestea volanului si varianta finala la care am ajuns. Acum, daca tot am intrat in hora, o sa urmeze si un upgrade la nuca de schimbator.
    5b48c358-def3-49f2-bd86-e9b89cdd8695.jpeg
    IMG_9409.jpeg
    IMG_9406.jpeg
    IMG_9458.jpeg

Ultima editare: 27 Sep 2025
    Red_, Vlad Fru, RazvanRXR și alți 21 apreciază asta.
  11. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Intr-un final a venit si rândul grilei s-line fara suport pentru numarul de inmatriculare. A fost cumpărată in martie, vopsită in iunie si montată abia în octombrie…
    Nu pot spune că grila de RS nu este frumoasă dar fără aripile de RS ce oferă un aspect wide, nu are niciun farmec…aducand vorba de asta, nu pot spune nici ca nu am luat in calcul si conversia la RS doar că la partea din spate este destul de complicat cu taiatul aripii si nu as vrea să-mi complic viața…
    Revenind, grila a fost vopsită negru lucios, la fel ca si grilele de la radare, pentru a oferi un aspect mai fresh. Numărul a fost prins cu magneti de neodim, 5 bucati de 2cm grosime si diametru de 3cm, lipiti pe interiorul grile si alti 5 magneti mai subtiri lipiti pe numar+protectii pentru ca magnetii sa nu zgarie grila.
    Am făcut asta pentru a nu găuri in vreun fel grila si pentru a putea da numarul foarte rapid jos, ajungand imediat la “pozitia” de expoziție.
    Las cateva poze cu un apus frumos, o parcare goala si o masina clean!
    IMG_0028.jpeg

IMG_0029.jpeg

IMG_0034.jpeg

IMG_0038.jpeg

Ultima editare: 25 Oct 2025
    Vlad Fru, Alex_WeS, rotitza și alți 20 apreciază asta.
  12. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am zis sa “definitivez” interiorul desi mă tot gandesc la niste scaune de competition…sau unele cu masaj si ventilatie, sunt destul de indecis.....in fine, intre timp am mai adaugat:

1.Tweetere Bang and Olufsen style, iluminate

Mi le doream de mult, imi plac chestiile pop-up si consider ca adauga un plus de eleganta interiorului. Montajul este relativ simplu, totul fiind aproape plug & play. Singurul aspect care a avut nevoie de o mica atentie a fost partea de RGB. Instalatia tweeterelor este identica cu cea de C8, practic, vanzatorul foloseste aceeasi instalatie pentru ambele platforme si schimba doar tweeterele, acestea nepotrivindu-se ca forma intre platforme. La C8, ambientalele sunt deja RGB si iti poti lua semnal de acolo, pe cand la c7 a fost nevoie sa adaug un controller RGB pentru a putea alimenta si customiza lumina,. Am folosit un controller cu wi-fi si aplicatie si ma pot juca de pe telefon cu lumina. Cu toate acestea, lumina va ramane pe alb, la fel ca restul ambientalelor din masina. Vreau ca a6-le sa ramana totusi o masina eleganta.

81ed75f1-cb60-4009-8c40-0b66709bd0f4.jpg 2865b519-0c6c-446d-aef9-b86a688f4fa0.jpg
    697c008a-2f72-4a60-bc6b-9381f1757a33.jpg e4092652-d409-407f-8d42-6ae6a6f6df64.jpg

2.Nuca de schimbator de RS
    Nicodata nu mi-a placut schimbatorul original de c7 non-facelift, e prea mare, prea butucanos dar a trebuit sa configurez intai volanul pentru ca si acest schimbator sa fie din acelasi film. Operatiunea este simpla, trebuie foarte mare atentie si rabdare la modificarea pozitiei tijei, aceasta trebuie rotita 90 de grade spre dreapta.

8e21d149-ab88-46c6-b6da-3440955a4435.jpg 027ec76f-9601-46ed-8361-fdea4ea140cc.jpg
    Desi ambele sunt produse aftermarket, nu ma pot plange de calitatea acestora mai ales la preturile decente pe care le au pe piata. Pe partea de sunet nu am observat nicio schimbare, nici in rau, nici in bine, pare totul fix ca inainte. Nuca de schimbator are un material decent dar totusi usor diferit de pielea originala de pe volan. As vrea sa vad daca reusesc sa pun si pe aceasta piele originala. Mansonul a ramas cel vechi, neavand vreun defect am decis sa-l pastrez.
    Dupa aceste doua mici upgrade-uri parca simt nevoia si de coloana de directie electrica, aceasta venind la pachet cu "easy entry", alta dotare de tip "pop-up". O pun pe lista si pe aceasta :)

Vlad Fru, DSF, Andu333 și alți 6 apreciază asta.
  13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Partea gri de pe padele este aluminiu sau plastic vopsit ?

14. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Plastic vopsit este. Sunt curios daca ar merge sa le pun pe cele de rs6 c7 ?!

15. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Nu merg, sunt diferite ca sistem de prindere.

16. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    @MarianMaxx multumesc!
    Padelele de Urus sunt metalice dar nu mi se pare ca se potivesc interiorului meu, sunt prea “sport”. De alta varianta nu am mai auzit, poate au mai studiat alti colegi….

17. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Revin cu update din ultimele luni:

1. Prin ianuarie cineva a reusit sa-mi atinga bara spate in parcare si m-am ales cu o infundatura grozava. Folosind un pistol cu aer cald, am reusit sa aduc bara la forma initiala ramanand doar cu niste zgarieturi. Din pacate acestea sunt destul de adanci si nu o sa scap fara o revopsire .... aia e, avem si primul element revopsit pe aceasta masina!

286fddc8-5117-4d80-a683-e6923b43fef0.jpg 4ab988d6-83f9-4add-ade2-12fed93bc766.jpg

Daca tot am ajuns la revopsire, am zis sa fac si upgrade-ul la diffuser-ul OE de RS6. Am gasit unul pe olx la un pret decent si l-am cumparat. Am cumparat tips-urile noi pentru ca majoritatea de pe piata SH sunt intr-o stare deplorabila. Pe langa tips-uri mai e nevoie de niste plastice, cleme si suruburi. Preturile pentru aceste elemente mi se par astronomice dar ce sa faci....elemente de RS. O sa revin cu toate codurile elementelor cand upgrade-ul va fi gata. Stiam ca trebuie facute niste modificari pentru prinderea pe bara de S-line, asa ca am luat o bara de teste din dezmembrari. Din pacate diffuser-ul nu s-a asezat asa cum mi-am dorit pe bara, probabil acesta era de facelift. Momentan sunt in cautarea altui diffuser iar de data aceasta o sa-l caut pe cel cu capac de carlig.

4346f4e7-aa31-4fc5-99b7-2b5e21d65623.jpg

2. A urmat o noua revizie de ulei si filtre iar dupa 9 ani in care am folosit doar Motul Specific, acest tip de ulei nu se mai comercializeaza si am fost nevoit sa trec pe Mobil 1 ESP Formula iar la filtre, ca de obicei, am folosit filtrele Mahle.
    Dupa un an si ceva, cele doua bucse hidrolagar marca Lemforder au cedat, asa ca de data aceasta le-am luat pe original si urmeaza sa le schimb.

3. Butonul de trapa s-a hotarat sa nu mai functioneze, pe VCDS mi-au aparut doua erori: Switch 1 for Sunroof si sunroof button(E325). Problema s-a rezolvat prin schimbarea butonului:

8416ee8a-8814-44c9-9e29-09e7eb3f7050.jpg

Cam atat deocamdata, continui sa ma uit dupa diffuser si dupa un interior ceva mai deosebit, acestea fiind probabil ultimele upgrade-uri. Nu mai folosesc masina atat de mult si consider ca modificarile aduse sunt suficiente. Imi trece prin cap uneori sa o pun la vanzare dar nu prea gasesc o varianta de upgrade care sa merite si sa nu coste de 2-3 ori mai mult. Habar nu am ce sa fac, o sa vad, momentan ma bucur de prezent.

8241ceb8-da16-4b60-b948-5aef84960753.jpg

andruu, rotitza, CB927MF și alți 7 apreciază asta.
  18. Ionut Stancu Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 FL, 3.0BiTDI, CVUA, 2016
    Poti te rog, sa ne spui cum ti se par temperaturile cu mobil 1 esp? Eu l-am avut intr-un an si m-a dezamagit in privinta temperaturilor, erau mai mari decat aveam inainte cu ulei audi (bidon negru) asa ca am revenit. Ma refer la temperaturile de regim, vara cand era cald la viteza de croaziera. Cand am revenit la bidonul negru am avut din nou 94-96 grade. Cu mobil sarea de 100 grade.

De asemenea, bucsile hidrolagar sunt bucsile bratelor inferioare? Cred ca si ale mele au nevoie de o schimbare.

19. AlexMaroga

AlexMaroga Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    @Ionut Stancu Momentan, temperaturile sunt la fel ca la motul, 94-98 de grade, la un mers constant. Sunt si eu curios daca si la vara cand cresc temperaturile, se va pastra la fel.

Da, acelea sunt. De obicei acestea se uzeaza primele din tot ansamblul articulatiei. Poti verifica sa vezi daca sunt curse dar daca nu le ai schimbat niciodata, ar merita sa o faci, o sa vezi cat de mult se schimba comportamentul masinii!

Ionut Stancu apreciază asta.
  20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Da, am impresia ca si X-Clean+ esti pe aceeasi “poteca” ca si Specific-ul. Incet si sigur dispare din toate stocurile.

Eu unul cred ca ma reintorc la Valvoline XL III C3 sau poate incerc Fuchs Titan GT1 PRO C3.

Distribuie pagina asta