(…)după ceva timp in care aproape am fost absent de pe forum, nu neaparat ca nu am citit, dar am lipsit ca si conținut, am revenit! Sunt bucuros sa impartasesc cu voi bucuria care mi-am facut-o in urma cu cateva saptamani, am revenit la masina de suflet, A6 Allroad, de data aceasta modelul FL si motorul de 320 CP, alb, este al 6-lea allroad pe care-l am si cred, cel mai misto de pana acum. Am tanjit foarte mult dupa A6 le Allroad alb ce il avuesem in urma cu ceva timp si care a mers la un prieten apropiat, e adevarat ca si acolo aveam pitici, ca imi lipseau dotari estentiale .. etc. Ei bine, am avut norocul sa imi vand masina, A6 2.0 quattro si sa gasesc acest exemplar inca disponibil, spun inca disponibil, caci il avem pus la " favorite " de ceva vreme, un ultim imbold sa vand vechea masina a fost chiar faptul ca acest Allroad alb era inca disponibil. Asadar, A6 C7.5 4G Allroad, 3.0 Bi-TDI, 320 cp CVUA, 02.2015 fabricat (poate asta e singurul minus pe care-l are masina... varsta in acte)... 167000 km acum, km ei, de cand s-a nascut. Masina e plina de dotari, printre cele mai importante as spune, ACC, HUD, camere 360, scaune comfort cu ventialtie si masaj, Bose ( era ceva sa fi venit cu BO), parbriz heliomat, atermic si acustic, Webasto (nu mi-as mai lua masina fara Webasto, jur, e fara pret iarna), trapa panoramica, incalzire bancheta, faruri LED cu tehnologia Matrix, etrierii de S6 cu 6 pistonase + discurile de 400mm fata si cred 356 spate, nu stiu exact, trimurile interioare OEM de carbon, de pe acelasi S6 - masina vine de la un fost pasionat care a adus niste retrofituri fix pe gustul meu. De-a lungul vietii a avut niste elemente revopsite - nimic drastic, e de multa vreme in RO, intr-un oras aglomerat... deci inevitabil. Asa incet, am inceput sa o personalizez dupa bunul plac, i-am pus volanul din dotare, am comandat un mic detaliu pt volan si anume sigla Allroad "Sport", schimbat maciulia de la schimbator, folie PFF pe faruri si stopuri, revizia la ulei.. si alte maruntaie. Incet incet ma pregatesc sa fac revizia completa la motor - am ceva mici scurgeri de ulei pe dedesupt - nu drastic, dar am, si probabil o sa fac si partea de distributie - cu tot ce tine, suporti motor, etc. Reviziile la diferentiale si cutia de viteze sunt facute de fostul proprietar, Am facut si mentenanta la trapa, era murdara rau de tot si urmeaza un detailing la partea de piele, Multumesc @Cosmin ZKG pt. sfaturi Probabil ca o sa trebuiasca sa schimb si difuzoarele in sistemul de sunet din evacuare, pare ca sunt cam moarte, Si cu efect imediat vreau sa schimb rulmentii din oalele pernelor fata, caci la mers normal pe drum putin denivelat, se aud niste zgomote constante ca de "chestie descentrata" Cam asta ar fi prezentarea noului proiect, asa din scurt... lucruri sunt de facut, dar e misto ca am din nou bucuria aceea a unui copil mare cu o jucarie noua, misto
Bine ai revenit, Mircea! De data asta și cu conținut Dacă se reîntregește gașca, poate repetăm întâlnirea din iunie 2018
Am un prieten. S-a căsătorit dar dupa o scurtă perioadă de timp a divorțat. Nu a trecut mult și m-a anunțat că se căsătoreaste iar. Noua sotie semăna leit cu anterioara și avea același nume. La fel și aici....nu ai mai avut una identica? Iunie 2018? Mare organizator. Totul impecabil...aproape
@bobalex18 Tare analogia, dar da.. cam asa e, tu nu ai avut in viata asta nicio gagica dupa care sa-ti para rau ? Da am mai avut chiar doua, aproape identice, una alba, fara prea multe dotari - duceam lipsa de faruri LED si incalzire stationara- acelea erau marile minusuri, a 2-a, maro, fff dotata dar cam uzata, i-am refacut motorul dar dupa un timp am vandut-o, Am tanjit dupa cea alba mult, acum ca s-a ivit ocazia sa o am pe a 3-a ca si combinata intre primele doua, de ce nu ? @Andu333 Multumesc frumos, chiar a venit intr-o configuratie foarte buna, "plang" poate doar dupa dotarea QQ2 - lumini ambientale in buzunarele fetelor de usi + praguri iluminate.
Asta e pistol cu apa fata de retrofit urile cu care ne-ai obisnuit de-a lungul timpului. Mie personal dintre toate proiectele tale cel mai mult mi-a placut acel A4 B8 cu interior maro Audi Exclusive.
Sa o stapanesti sanatos si cat mai multi km fara incidente! Nu te tenteaza sa schimbi culoarea etrierilor (gen galben/portocaliu)?
@Andu333 Mda, Allroadul acela a fost ceva ff fain, e inca la prietenul meu la care l-am vandut, Acum mai imbatranim si parca cautam mai mult comfort @dvr Sa stii ca m-am gandit, mai ales ca acum vopseaua e contaminata si vreau sa inlocuiesc logoul S cu Allroad, probabil in primavara ! Azi am iesit putin pe dealurile din jur
Ai revenit cu stil, felicitări, este superbă! Pentru (re)întâlnirea din 2018 vin pasager, presupun ca nu primiți si conducători de alte mărci. Am ras copios la analogia de mai sus, insa e clar ca prima dragoste nu se uita, așa este si cazul tău cu acest Allroad. Sa îl stăpânești sănătos si sa te bucure!
@stefan550 Multumesc mult, Intre timp am apucat sa fac si o poza "old vs new" cu masina veche, noul proprietar a trecut pe la Arad si s-a oprit pe la mine. Pot spune ca m-am auto testat putin sa vad cum reactionez la vederea vechii masini, totul ok..Allroadul imi e cu adevarat in suflet! Am inceput detailingul la partea de piele, sunt ff curios cum o sa iasa, pana una alta am frecat putin cotiera si...pare ca e groaznic de murdara..
Si am ajuns si la prima reparatie/retrofit, De cand am luat masina, incalzirea de la oglinda retrovizoare dreapta era stricata, problema asta a fost destul de acuta, mai ales acum in plina iarna....pana azi cand am rezolvat-o. Comandasem un film cu rezistenta nou, pentru forma oglinzii de C7 de pe Alie, cost 40 ron cu tot cu transport/set. Montajul a fost migalos si o idee riscant, a fost nevoie sa incalzesc cu pistolul de aer cald si sa desprind partea de plastic pt. fixare si filmul cu rezistenta veche, deasemenea desprinsa iar apoi lipit si fixat filmul nou. In final am reusit si acum incalzirea oglinzii functioneaza perfect cu un cost infim. In rest, masina s-a comportat exemplar in zapada, sunt ff incantat!
Vin cu ceva noutati, am reusit sa iau roti de vara OEM, bicolore 9J ET37 + 10mm distantieri =>ET27 - ca si aspect arata ff bine, ca si functionalitate, mi-se pare directia un pic greoaie, dar incet incet ma obisnuiesc. Am facut si AdBlue off si renuntat la softul " Dieselgate" @arazvan2002 multumesc mult pentru ajutor si sprijin ! am recurs la aceasta operatiune caci mi s-a stricat un senzor NOX si costurile erau ridicol de mari pt. ceva care oricum ar fi urmat sa creeze probleme ulterioare, La interior am adus un element care mi-l doream inca de la primele Allroaduri avute - clusterul de manete cu finisaj piano black, le-am luat de pe un A8 D4 și am modificat maneta stergatorului, astfel incat sa am functionalitatea si pentru cel spate ( lipsesc 2 mici pictograme de pe maneta, dar pot traii fara ) Ma gandesc sa schimb oringuri si saibe de foc la injectoare si ma pregatesc vertiginos sa schimb difuzoarele in esapament - au murit complet, La exterior astept sa vina vremea mai calda sa reinprospatez culoarea la etrieri si sa scap de logoul " S" de pe ei. Pana acum am pus pe masina aprox 8000 de Km si sunt foarte incantat, mai putin incantat cand ajung in benzinarie
Nu te mai saturi de acest model? sau ai gasit reteta succesului? Calea batatorita e tot timpul mai buna! Drumuri bune!
@Andu333 Stiu ca se potrivesc insa pe mine personal ma reprezinta mai bine Allroad, nu degeaba am avut in portofoliu 6 masini de genul asta pana acum ) @Cata_ADC Imi aduc aminte cand ai prezentat Allroadul tau si cand am avut ocazia sa-l conduc, inca de pe atunci mi s-a pus pata pe platforma asta. Dupa parerea mea si din experienta, inca are design de actualitate, nivelul de calitate a materialelor inca ridicat si cobinatia bi-tdi + cutia 8HP parca da cele mai putine batai de cap pe termen mediu si lung...bineinteles cu mentenantele de rigoare. Am avut si platforma C8, inca de acum 3 ani, un A6 Exclusive (nu l-am prezentat aici), misto ca si design...dar parca ceva s-a pierdut din identitatea adevarata a marcii Audi si o data cu asta si nivelul de calitate a scazut, as spune chiar seminificativ... asa ca de aceea am revenit sau tot revin la C7. Ma tot gandesc daca o sa schimb ...cu ce schimb ?