1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6 C8 Avant 50 TDI Tiptronic MY 2019

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de dvr, 30 Mar 2024.

1. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C8 Avant quattro S-Line, 50 TDI (DDVB), MY 2019
    Au trecut 2 ani de la achizitie si masina a ajuns la 112.000 km.

A aparut si prima problema la ea: si anume senzorul NOx B functiona cu intermitenta si asta mi-a adus martorul de Check Engine aprins in bord. Interesant este ca a fost aprins doar pentru vreo 150 km dupa care s-a stins. Oricum n-am circulat cu masina mai mult de 250 km in acest context.
    Un prieten a avut aceeasi problema si avea in plus un senzor NOx B de China (care este mult mai ieftin decat cel original) dar care in momentul cand l-am montat pe masina a dat direct Check Engine si eroarea nu se putea sterge. L-am dat jos imediat si am comandat din Germania de pe Ebay unul nou, original. Dupa montaj, totul a revenit imediat la normal.
    Cost reparatie: 2700 ron

AlexMaroga, arazvan2002 și Peto apreciază asta.
  2. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Astazi, am avut de facut un drum la Pitesti si am zis sa fac un test de consum. Singur in masina, mers in jur de 110 km/h si incredibilul consum de 4.7 l si asta la sensul de dus spre Pitesti (unde e vreo diferenta de nivel de 300 m). Masina echipata cu jantele pe 18 si cauciucurile de iarna.

La Pitesti, am schimbat rotile cu cele pe 20 de vara si la intoarcere spre Bucuresti am repetat experimentul, convins ca la vale voi scoate sub 5. Pe aproape, un 5.2 a fost rezultatul.

Rezultatul mi se pare extraordinar de bun si demonstreaza ca si o masina grea, cu motor mare poate consuma f putin daca esti atent.

Mitiy și redlife apreciază asta.
  3. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Suna bine, asa am venit si eu spre Bucuresti dar pe DN cu viteza considerabil mai mica, dar la C7 minte cu nerusinare computerul de bord pe short trip. Tine evidenta intr-o aplicatie gen Fuelio (android). Cel mediu la mine se potriveste, 9.x.

gicu apreciază asta.
  4. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @arazvan2002
    N-am verificat la pompa decat o singura data cand aveam C7 si a iesit o diferenta de doar 0.1 L in plus ca si consum real. M-a uimit totusi consumul de sub 5% in conditiile in care cand mergi spre Pitesti consumul este mai mare deoarece urci. Daca as fi venit spre Bucuresti cu rotile de 18 cred ca as fi scos 4.2 - 4.3 dar datorita rotilor de 20 consumul a urcat cu 1 L la intoarcere. Tu ce consum minim ai scos cu a ta?

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Am intrat in Bucuresti cu 5%, dar media de viteza a fost mica, sunt drumuri nationale. Am mari indoieli ca era real. O sa fac alta data o proba la pompa, dar intradevar, la drum intins cu viteze sub 120, consuma putin.

Distribuie pagina asta