1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6 vs BMW seria 5

Discuție în 'Audi vs BMW' creată de ZoomIn, 10 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. geotm 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A6,2700tdi,2005
    foarte frumos bmw-ul,dar toti tiganii au asa ca mi-am luat un a6,de curand .si eu stateam in dubii putin dar m-am hotarat repede.Bafta!!!

bine zis niwi,mi-ai luat vorbele din gura!!!!si eu pe la 23-25 de ani eram terminat dupa bmw,dar cand am trecut de 30,adica acum 2 ani m-am indragostit de audi A6,iar acum o luna m-am insurat cu unul de 2,7,suficient cred eu pt mine si familie,pt ca vreau altceva CLASA!!! PS:masina cea veche este o omega 2,2tdi,2001,cu care se da acum sotia .

Ultima editare de un moderator: 14 Oct 2009
  2. fantozzi007

fantozzi007 1st Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi Allroad 2.5 TDI 180 C.P - 2005
    Salut! De 2 luni sunt posesorul unui Audi Allroad 2.5 TDI, fab 2004 (in acte 2005). Fosta masina un BMW 320dA E90 -163 CP stock(dupa remapare 203 CP-420 NM-test dyno). Nu am cuvinte de repros pt BMW( ca motorizare, directie), este o masina extraordinara, doar ca nu este practica in Romania. Este o masina limitata ca posibilitati de exploatare, iar design-ul din interior atat la 3-er cat si la 5-er lasa de dorit. Interior spartan, cu 3 butoane pe consola de bord, iar plasticurile de proasta calitate incepusera sa "prinda viata" la doar 58.000 km. Nu sunt la primul Audi, am mai avut inainte un A3 1.6 i 102 CP model 2002, dupa care am avut Skoda Octavia 2 1.9 TDi cumparata de noua( o dezamagire totala), dupa care BMW E90, iar dupa toata aceasta ratacire m-am reantors la Audi. Audi, cel putin A6-le este cu 10 clase peste BMW-ul E60 ca design exterior dar si interior, comfortul si luxul din Audi A6 nu-l veti gasi in BMW seria 5 E60. Am condus si BMW 530d dar si A6 3.0 TDi(cu A6 am mers pana in Frankfurt si retur Romania). Pe o scara de la 1-10, lui A6 i-as acorda nota 9 iar lui seria 5 nota 7(cu indulgenta). Eu vorbesc din ipostaza unui om cu familie. Intr-adevar imi placeau si reprizele brutale ale BMW-ului(motiv pt care i-am facut si remaparea la E90), dar vine o vreme cand incepe sa conteze mai mult luxul, spatiul interior, confortul tau si al familiei, iar pentru asta exista Audi A6. Momentan, asa cum v-am spus conduc un Allroad model vechi, in primavara lui 2010 ma gandesc la un A6 3.0 TDi minim, iar daca bugetul imi va permite de ce nu noul Allroad sau un Q7( S.H bineanteles). Dupa experientele avute la capitolul auto, nu cred ca voi mai conduce altceva decat Audi pentru muuuuult timp de acum inainte...:arco:

3. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    ..Si eu am fost la un moment dat in postura de a alege intre un BMW si AUDI..
    Mi-am luat Audi, dar datorita conjuncturii, daca gaseam BMW probabil ca il luam..
    Imi place seria 5, cea pina in 2004..la aceea ma refer si compar doar cu Audi similar ca an..modelele noi nu le cunosc..
    Comparativ..la exterior imi place parca mai mult BMW, la interior Audi este peste clar.
    La motorizari..Bmw este superior..si la performante..nu mai vorbim de silentiozitate..dieselurile lor sunt supersilentioase, la Audi sunt tractoare, este drept, sunt Tdi, la Bmw common rail, diferenta mare din acest punct de vedere.
    Tot vad ca se compara diferenta dintre Quattro si propulsie..nu este corect din niciun punct de vedere, o integrala este altceva, orice s-ar spune, nu poti face comparatie intre una si alta.Dar nici nu poti cobora BMW din clasament doar pentru ca nu este 4x4!!
    Faza cu propulsia iarana, iar este legenda..am vazut Mercedesuri si Bmw iarna pe drum cu zapada care trageau si mergeau foarte bine..bineinteles cu gume de sezon..bineinteles ca nu faceau ce face Quattro, dar iarasi spun ca nu putem compara tractiunea integrala cu tractiune sau propulsie!
    La cita electronica exista acum integrata in sistemele de siguranta masinile cu propulsie fac fata cu brio in orice conditii..
    Mi-am luat Audi si imi place foarte mult, dar in acelasi timp imi place si seria 5 la fel de bine..singurul minus la interior, aici Audi este nava spatiala..
    Chestie de gust..
    Luigi Vicol

Ultima editare: 28 Oct 2009
  4. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    daca vorbim de modelul vechi de A6 (pana-n 2004/2005), diesel-urile sunt intr-adevar PD-uri. La modelul nou insa (si cred ca despre asta era vorba initial), 3.0TDI-ul este CR.

P.S. De ce anume nu se poate compara awd cu rwd? Ambele sunt sisteme de tractiune, nu asta se compara in general? Diverse variante de abordare a unei probleme?
    P.P.S. Ca masinile echipate cu RWD "fac fata" zapezii nu contrazice nimeni. Chiar daca e zapada pe jos, o sa poti merge cu un RWD echipat cu sisteme moderne de control al tractiunii si traiectoriei. Insa garantat (si testat de mine cu un prieten cu 320D) va ramane inzapezit MULT mai usor decat un awd si va avea probleme semnificativ mai mari la plecare din loc pe planuri inclinate.

5. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    ..Pai asta spuneam si eu, vis-a-vis de comparatii..vad ca unii tind sa spuna ca BMW este nasol doar pentru ca nu este 4x4, ceea ce nu este corect, compari mere cu pere..in ideea ca tractiunea integrala este superioara.
    Bafta multa.
    Luigi Vicol

6. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    Oare de ce ar fi o comparatie gen mere cu pere? In fond e vorba de tractiune. Quattro mi se pare a fi un mare plus fata de RWD. Bate iarna la usa :)
    In alta ordine de idei, spatiul interior al Seriei 5 e mai mic ca la A6. Cel putin in spate pasagerii stau cam ingesuiti. Vorbim aici de masini premium ...
    Spatiul soferului are o configuratie de cart, ceea ce nu cred ca se potriveste la o masina de clasa asta.
    Design-ul BMW-ului nu e doar agresiv, este si spartan. Nu-mi vine in minte decat o comparatie cu un individ cu o constitutie atletica care poarta maieu iarna doar-doar sa i se vada muschii.
    La interior design-ul pe langa ca este spartan mi se pare si anost.
    Suspensia dura a BMW-ului nu cred ca se potriveste unei masini premium. Adica, nu ajungea faptul ca pasagerii stau cam ingesuiti in spate pentru o asa masina ... sa le mai clantane si dintii :) .
    Poate asta pot reprosa Audiului, dar nu fata de BMW, ci fata de Mercedes.
    Imi pare rau ca nu am suspensia pe aer :(

Nu ma consider un fan inrait Audi, dar nici un inamic al BMW-ului. Pur si simplu am ales oferta care mi s-a parut mai buna. In fond e vorba de buzunarul meu. Oricum, preturile ambelor sunt apropiate.
    In viitor s-ar putea sa aleg BMW sau orice alta marca daca "mi-ar face cu ochiul" vreun model nou, ca doar nu m-am insurat cu Audi ...

7. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    Noul BMW Seria 5 Sedan

:)De cateva ore a avut loc prezentarea in premiera mondiala a noii serii 5.
    Las imaginile sa vorbeasca, ne aberam mai tarziu...
    Noutati? da, are tot ce au impreuna seria 7 si 6...
    Vine un an greu pentru A6...

8. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Daca A7-le si A8-ul nu sunt intr-adevar inovative o sa vina un an greu nu doar pt A6 :(

9. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    e foarte tare acest seria 5.
    la motorizari diesel exceleaza. cel putin potrivit cifreleor, motorul de doi litri pare super tinand cont ca are doar o turbina.

520d -184cp-380nm
    525d-204cp-450nm
    530d-245cp-540nm

sa vedem daca in sfarsit a8 vine cu un 3 litri diesel biturbo si daca cel cu o turbina va avea 250cp si 550 nm asa cum se specula.
    daca raman motoarele la fel....

10. Geme

Geme 1st Gear Member

Locație:
    Romania, Timisoara
    Masina:
    BMW 320D 150hp - M Pachet
    Da, arata foarte bine noul seria 5... aici am gasit ceva poze cu ea, oricum tot netul s-a umplut... so, click aici

11. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Frumos,n-ai ce sa ii reprosezi,si la design arata impecabil,de motoare nu mai vorbesc,sper ca Audi sa se trezeasca odata la realitate si sa schimbe si ei ceva la motoare,ca vechile propulsoare ,deja is depasite demult

12. DOOM

DOOM Moderator Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 35TDI MY2022 / Audi A1 1.6TDI MY2012
    Observ ca pe generatie ce trece, luxul coboara din ce in ce mai mult spre generatiile inferioare.
    Noul seria 5 e extrem de aproape de seria 7 din ce reiese din poze, deci sa vedem ce carte va juca audi cu A7.

13. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Sincer mie mai mult imi place ca design modelul precedent de 5er, si nu sunt deloc "anti-BMW"... Pare cam banal exteriorul, cam "lipsa de inspiratie" dupa mine. La motorizari ce sa mai zici? Jos palaria... Asteptam raspunsul Audi, cu siguranta nu se va lasa asteptat. ;)

14. Geme

Geme 1st Gear Member

Locație:
    Romania, Timisoara
    Masina:
    Designeul noului BMW Seria 5 (F10) este superb, iar de motorizari nu mai are rost sa vorbim... jos palaria, cum zice si eminence :)

p.s: Craciun fericit!

15. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    aici e un versus... zi ceva si de A6. Chiar daca e de rau :)

16. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Marele atu al bmw-urilor indiferent de modelul lor e puterea si consumul pe langa astea, 5-arul asta nou d.p.d.v. al confortului aduce mult cu un seria 7!
    Primele doua sincer conteaza destul de mult pentru mine. Zilele astea mi-am pus masina la vanzare pentru ca vreau o motorizare mai puternica si acum oscilez intre bmw-audi iar, castigatoarea poate fi oricare dintre ele dar, cea cu echipare cat mai buna!(urasc masinile cheale).
    Ah..si-mi place mult acceleratia din podea:) aici + BMW clar!

17. blackjoker

blackjoker 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    nespecificat
    eu as merge pe Audi A6 din simplul motiv ca e mai frumoasa si mai performanta!

18. Geme

Geme 1st Gear Member

Locație:
    Romania, Timisoara
    Masina:
    mai performanta nu e, la design e vorba de gusturi. :)

19. blackjoker

blackjoker 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    nespecificat
    Nu stiu ce sa zic,Audi A6 are mai multe gadgeturi,chestii de bun gust,e adresata oricarei grupe de utilizatori fie ei familisti,sau oameni cu varste mai mari dar care vor un pic de ditractie,desi cred ca TT s-ar incadra mai bine :music:

20. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    1999 Audi A6 150 CP? 2500 cmc; Audi A6 3000 Diesel 224 CP
    ref

Deci... ca fost posesor de BMW va spun doar atat:
    Nu mi-as mai lua BMW niciodata. Decat eventual 4x4.
    BMW-urile nu sunt masini de condus in RO. Nu sunt masini de mers nici iarna.. nici pe ploaie ca pleaca spatele.
    Degeaba spun fanii BMW ca nu conteaza ca are sisteme de tractiune.
    Eu va spun din pct de vedere al unui fost posesor de BMW:
    Daca ai o masina puternica ... sistemele sunt vax!
    Ti-a plecat intr-o curba ... s-a cam terminat treaba.
    Pana te redreseaza sistemele esti in sant.
    Uitati-va la tv. O sa vedeti foarte multe BMW-uri care au plecat de spate in curba si s-au oprit in pom.
    Pentru bucuresteni: stiti foarte bine ca atunci cand ploua, in Buc e mazga.

Eu o spun, am spus-o si pe forumul lor:
    Quattro e nr. 1!!! :hubbahubba:

Daca esti tanar, si ai celebrul defect ("tzacanitul dintre volan si scaunul soferului), iti place sa o calci dar tii la viata ta, cumpara o masina cu tractiune 4x4 sau fata!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta