1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6 vs BMW seria 5

Discuție în 'Audi vs BMW' creată de ZoomIn, 10 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    Mie unul, asa imi place. Instrumentele si tot controlul masinii sa para ca e al soferului. Chiar daca ideea e veche, Audi o pune bine in aplicare. Ciudat e ca BMW tocmai prin aceasta chestie a fost iubit si apreciat intr-o mare parte. Acum fac bordul de parca toata lumea din masina ar avea acces la el. Acuma nevasta nu se limiteaza doar la "vezi ca mergi prea repede", sau "n-ai semnalizat" etc. Acuma ea poate sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala si sa schimbe setarile TALE, sa-ti vada viteza cu care mergi si chiar sa-ti dea drumul la stergatoare. :)

2. Alex87 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    ?!?!
    Cel mai fain este cand ai bordul asa de parca esti tu si masina atata...e bestial...

si nu au renuntat in 96....si E39 si E46 au la fel...bordul....e60-ul nu a mai avut asa...si E90....dar akuma se pare ca au revenit...ceea ce e bine...

3. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Referitor la exterior, la seria 5 pachetul M este foarte frumos. Majoritatea care nu au pachet M, cauta sa obtina despagubiri de la firmele de asigurari pentru a schimba spoilerele.

4. tiberius_roman

tiberius_roman 4th Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi
    Da dar fara M-packet si cu roti normale : e60 arata ca o capra! A6 arata mai sanatos. Adevarat ca se schimba povestea cand intra m-packetu si rotile minim 18!

5. teg

teg Moderator Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6
  6. MikePortnoy

MikePortnoy 1st Gear Member

Locație:
    WIEN, ÖSTERREICH
    Masina:
    BMW 525d E60, 197 PS, Automatik
    In perioada Ianuarie - August 2010 s-au vindut 19 576 Audi A6 si 25 859 BMW 5 ER!!!

Cum explicati asta?

Aceeasi situatie la SUV-uri in aceeasi perioada:
    AUDI Q5 14 451
    AUDI Q7 2 871
    BMW X1 16 479
    BMW X3 7 778
    BMW X5 6 289
    BMW x6 3 149

Cum explicati asta?

Statistica numai de pe luna August nu e relevanta...

7. CristiAuD

CristiAuD Silver Member

Locație:
    Ro
    Masina:
    alta marca
    doua masini superbe!mie in general nu imi place bmw-ul dar nu datorita masinii in sine ci datorita imiginii,mai ales in partea asta estica a europei.modelul e60 mi se pare foarte reusit ca si cea a colegului aici de fata,superba!

8. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    am avut si Audi si Bmw, doua A6(2001 fara facelift si 2002), unul din ele de 2.5 Quattro si cu pachet S-line, foarte frumoasa masina si super dotata, avea 4 ani cand am luat-o si 90k km. Mi-a placut foarte mult si a ramas alaturi de Bmw-ul pe care tocmai l-am dat masina mea de suflet. Sa incepem cu Audi, cum am zis si mai sus, mi-a placut mult, avand si A6 fara pachet S-line cu tractiune doar fata si de 150 cp cand am trecut la al 2lea de 180cp, quattro si cu S-line a fost o diferenta enorma, primul in comparatie cu al 2lea mi s-a parut o balena mare, greoiae si fara prea multa vlaga in ea, prea putin manevrabila, in schimb confortabila. Cel de-al 2lea A6 avand pachetul S-line era cu totul alta masina, mult mai rigida(jante 18), cu quattro statea mult mai bine in curbe, scaunele cu sustinere laterala, cutia tiptronic cu programul sport era superba pentru un condus sportiv plus padelele la volan pentru schimbatul treptelor, ce sa mai...o adevarata placere. Daca iti iei Audi trebuie sa fie quattro, altfel nu vad rostul in a-ti lua masina asta, quattro e definitoriu pentru ei, cele cu tractiune fata sunt neechilibrate ca si distributie a maselor si au o dinamica subviratorie pronuntata. Ca si fiabilitate nu am avut probleme deosebite cu niciuna, nici nu le-am tinut mai mult de cel mult 50k km pe fiecare, ce nu imi place e faptul au distributia pe curea si e o cheltuiala in plus care nu este deloc de neglijat, ba dimpotriva, asta in comparatie cu Bmw-ul, care are distributia pe lant. Cu A6-le, cel de 180cp, care are o greutate de 1710kg, stoc, deci ajunge la peste 1800kg cu o singura persoana in ea si ceva combustibil, rezulta un raport de min. 1cp/10kg, deci nu foarte impresionant. Am facut raportul asta pentru ca intr-o zi am facut o intrecere cu un 320D, automat si el de 150cp, si am ramas un pic dezamagit de faptul ca nu reuseam sa ma distantez de el atat cat as fi crezut initial ca pot, e drept in curbe putem intra mai tare ca el, insa pe linie dreapta mai recupera din distanta, nu reusea sa ma depaseasca, insa cum am spus, nici eu sa ma distantez in mod clar. Ceea ce aduce in discutie faptul ca Bmw-ul are o foarte buna distributie a maselor(49-50), motoarele lor sunt foarte bune, iar cu tractiunea spate nu ai probleme daca ii inveti caracteristicile. Bmw-ul iti ofera alt feeling la volan, te simti mult mai implicat, e mai multa comunicare intre masina si sofer, spre exemplu si cu Audi luam virajele in viteza, insa nu simteam asta, masina nu imi transmitea senzatia asta pe cand la Bmw simti toate astea, te fac sa te simti alive, iti dau o doza de adrenalina mult mai mare. La partea interioara Audi mi-a placut mult, ai senzatia de hi-tech, totul pare sofisticat, multe luminite si butonase, la Bmw e mai sobru mai simplist insa nu mi-a displacut, e drept ca poate parea un pic prea simplu dupa ce vii din Audi, insa te acomodezi si in timp ti se pare foarte bine organizat bordul, este ergonomic, dar bineinteles este o chestie de gusturi. La exterior, sincer sa fiu intre un Audi fara S-line si un Bmw, as alege mai tot timpul Bmw-ul, are un desing mai sportiv, mai tineresc, iar cele cu M-pack sunt foarte frumoase, acelasi lucru il pot spune si despre S-line, dar un Audi simplu este un pic cam plictisitor.

Ambele masini sunt sunt foarte bune, fiecare cu plusuri si minusuri, si in final depinde de fiecare ce cauta la o masina, daca vrei o masina orientata spre sportivitate si mai putin spre confort, mergi catre Bmw, daca vrei una care sa le imbine pe amandoua, insa fara a excela la vreunul dintre cele 2(sportivitate si confort) capitole mergi catre Audi, cam asta este parerea mea.
    Acum si eu sunt in cautare de o noua masina si desi balanta mi-e inclinata spre Bmw ma uit si dupa Audi, in general dupa cele S-line.

Ultima editare: 27 Sep 2010
  9. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    cateva poze cu A6-le 2.5 quattro, am dat de ele pe aici.....frumoasa masina!!! oftez dupa ea :sorry:.

10. Alex87 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    ?!?!
    Salut Mik15!

Foarte frumos ce ai spus. Esti printre putinele persoane obiective...care vad lucrurile bune la orice masina.

Bravo mi-a placut ceea ce ai spus mai sus , si mi se pare cat se poate de real.

11. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    BMW a ramas mult in urma comparativ cu Audi
    Tot respectul pentru modelele vechi care sunt adevarate capodopere de arta atat la interior cat si la exterior
    Personal ma ocup de un proiect.. Un BMW M5 2002 si un BMW 2800 din 1971 vor deveni o singura masina
    Mai exact ..toata tehnologia de pe M5 va trece pe masina clasica din 1975..
    Chiar si puntea.

12. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Hmm..., n-as spune asta. Noile modele BMW au cutii de viteze cu 8 rapoarte, Efficient Dynamics, eu as zice sa recalculezi traseul. BMW la motoare si transmisie au fost mereu peste Audi.
    Audi are motorul deasupra puntii fata, BMW il are in spate, de aici o repartizare a maselor pe punti ideala ce atrage un comportament dinamic net superior. In avantaj ar mai fi directia senzitiva, cea de la Audi nu-ti da niciun feedback, eficienta franelor BMW inca neegalata de masinile muritorilor.

13. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Nu stiu cu ce model de Audi ai mers tu,dar iti pot spune ca franele pe A4 B8 sunt mai eficiente decat la seria 3(masurate de reviste de specialitate,nu din ochi),iar directia mai putin comunicativa la Audi a fost rezolvata in mare parte pe ultimele modele; ca precizie a directiei, BMW inca este o referinta,dar Audi e la o distanta mica. Pe seria 3 nu poti seta taria directiei sau a amortizoarelor cum poti la A4. Cand se vorbeste de sportivitatea tractiunii spate de ce nu sunt aduse in calcul si dezavantajele acesteia,mai ales cand suntem in sezonul preferat al bmw-istilor?:p Eu cred ca era mai usor pt Audi sa faca o masina cu tractiune spate si sa nu se mai chinuie atat sa fac un raport al maselor mai echilibrat.

14. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Nu poti seta taria directiei la seria 3 pentru ca nu este electrica, apoi ma e si vorba aia: de ce sa strici un lucru perfect? Suspensia seriei 3 este exact ce trebuie, a fost destul de laudata si suspensia si sasiu, nu are rost sa intram in polemici. A4 B8 este primul A4 care imi place,nu am condus, le-am condus pe cele dinainte, sunt inferioare seriei 3. Urasc topicurile gen Audi vs BMW, Intel vs Amd, rosu vs negru, etc. Daca oamenii nu ar avea gusturi diferite in ce lume am trai? Am avut 2 BMW si inca mai am unul, am avut Audi A6 modelul vechi din 2001, am si Octavia 2 acum, am o parere cat de cat despre marcile astea doua aflate in discutie. Prefer pe drumuri proaste si in oras Audi, insa pe autostrada si drumuri lungi BMW este superior.

Cat despre sezonul BMW-istilor nu stii ce vorbesti... Cu anvelope bune si cu DSC nu vei avea nicio problema.

15. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    As putea comenta ca incepand cu A4 B8 si A5, Audi nu mai are motorul deasupra puntii fata. Sau daca vrei sa vorbim de cutii de viteze m-as putea lega de S-Tronic (sau DSG, zi-i cum vrei). Dar prefer sa ignor aceasta vesnica polemica Audi vs BMW si sa comentez doar partea cu franele bmw "neegalate de masinile muritorilor". Am mai auzit o data o balarie d-asta pe forumul bmw, atunci cel care zicea ceva similar avea impresia ca bmw a inventat tractiunea spate. Ca idee, exista masini pe lumea asta care joaca cu totul in alta liga decat bmw, nu e bmw-ul chiar asa miezul din dodoasca ;)

Asta-i pe principiul "ce are bmw e dumnezeu, ce n-are bmw oricum nu-mi trebuia?" :p

16. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Nu crezi ca au facut-o cam tarziu? Tu ai avut vreodata BMW? Esti genul de om pe care il incanta ledurile, gadgeturile, pe mine ma incanta alte lucruri cum ar fi simplitatea, robustetea, eficienta.

LE: Ti-am zis destul de clar ca eu am avut Audi, nu am zis niciunde ca sunt masini proaste, insa mie imi plac mai mult BMW-urile, asta pentru ca imi place sa conduc, vreau ca masina sa-mi transmita perfect asfaltul, ceea ce nu se intampla la Audi.

Ultima editare: 24 Ian 2011
  17. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    1. Da, sunt genul de om pe care-l incanta gadget-urile. Treaba asta cu "eu sunt genul de om pe care-l incanta simplitatea" no offense da' mi se pare bullshit :) Cu robustetea si eficienta e altceva, da' nu cu simplitatea. Pe principiul asta, ar trebui sa arate bordurile ca acum 20 de ani, mai simplu de-atat nu se putea. Un volan, 3 pedale, un schimbator si un buton de avarii. Personal, da, ma incanta foarte mult interioarele de audi. Daca asta ma eticheteaza drept un om "caruia ii plac ledurile, gadget-urile", so be it. Atentie, a nu se confunda asta cu "tot ce conteaza sunt beculetzele". Am zis doar ca un interior frumos ma incanta, nu ca as conduce orice jeg atata vreme cat are beculetze :)
    2. Sunt de acord ca audi a facut treaba cu mutatul motorului mai in spate cam tarziu, nu comentez aici. Cred totusi ca discutia ar trebui sa se axeze pe modelele curente, nu vad rostul in a discuta modelele trecute. Uite, personal eu as vrea dupa masina curenta sa ma indrept spre un A5. Daca ar fi sa fac o paralela intre A5 si concurentul direct, e92, faptul ca vechile audi aveau motorul prea in fata nu mi se pare ca ar fi un argument valid in aceasta comparatie.
    3. Faptul ca tie-ti plac mai mult BMW-urile este dreptul tau si il respect :) Eu am condus si una si alta si ma regasesc mai mult in Audi. Fiecare cu gusturile lui, nu?

18. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    E o diferenta intre a detine cele doua marci si a le conduce. Si eu am condus cam 80% din modelele Audi, cam tot asa si la BMW. Am avut Audi A6 din 2001 si am avut 2 BMW seria 3, mai am unul si acum 320i(E46-2003). Seria 3 este masina care se preteaza cel mai bine pe profilul meu, nu are scaune incalzite sau electrice, nu are navigatie, nu are piele, nu are mp3, nu are multe lucruri pe care le am pe o amarata de Octavia, insa are un motor sublim in 6 cilindri, nu are niciun greieras dupa 8 ani, nu are nicio problema la motor sau cutie, este o masina simpla, buna care iti transforma drumul intr-o placere. Pana nu vei avea si un BMW nu vei stii sa le apreciezi la adevarata valoare.

Ultima editare: 24 Ian 2011
  19. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    1. Un motor cu 6 cilindri poti sa ai si pe Audi si pe BMW, nu vad cum faptul ca ai avut un audi cu motor mai mic si un bmw mai mare este un plus pentru versusul audi vs bmw
    2. A6 si seria 3 nu au ce sa caute intr-o comparatie directa si sa reiasa ca bmw-ul este mai sportiv :) Am fost acu' vreo 2 ani la un eveniment organizat de mhs motors unde am condus vreo 6-7 modele de bmw. Trecerea de la seria 3 la seria 5 este pur si simplu socanta, treci de la o masina relativ sportiva la o balena greoaie. Nu vad cum se pot compara cele doua clase dpdv al sportivitatii, sunt clase cu scopuri diferite.

20. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Intr-adevar A6-le meu avea 131 de cai, era foarte OK masina, am vandut-o pentru ca asa a fost conjunctura financiara in 2007 pentru mine. Am trecut la BMW "putin fortat" eram un mare fan Audi, insa am fost surprins placut de BMW, sunt masini ok. Am facut accident si uite asa m-am ales cu 75% din suma asigurata si cu epava. Mi-am luat cu cei 75% un treiar din Germania, de data asta un diesel adica 320D (150 de cai) din 2002 si ulterior mi-ar reparat si benzinarul. In decembrie 2010 am vandut dieselul, am facut cu ea peste 1oo.ooo, nicio problema desi era cipuita la 180 de cai. D-zeu imi e martor ca nu a stat in fata mea vreun A4 de 1.9, 2.0i, TDI, 1.8T, 2.5 TDI, faceam show cu ele pe autostrada, masina aia lua 0-100km/h in sub 8 sec.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta