1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6 vs BMW seria 5

Discuție în 'Audi vs BMW' creată de ZoomIn, 10 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    A6 vs seria 5

Conteaza si cati bani vrei sa dai pe masina.....un seria 5 cu dotarile de baza are un interior hidos din punct de vedere al calitatii materialelor si imbinarilor fata de un a6 care este foarte riguros asamblat....depinde si de motorizarea pe care o vrei....seria 5 bate A6 doar la prestatiile motorului si la tinuta de drum....dar nu cred ca e o diferenta enorma care te face sa renunti la A6 care totusi este cel mai elegant fiind votat de un juriu international ca cel mai frumos sedan din lume.....si chiar este.Franele,siguranta in general, e la niveluri mai ridicate in A6,cutiile de viteze sunt chiar excelente,oferta de spatiu este mai buna,dotarile audi exclusive sunt chiar extraordinare.Din punct de vedere al fiabilitatii ambele masini sunt foarte convingatoare chiar daca A6 mai schiopateaza ici pe colo,dar foarte rar.Seria 5 arata mult mai bine dupa facelift....mie chiar mi se pare ca i s-a ameliorat foarte mult designul...chiar daca nici acum nu e ceva deosebit.Eu sincer as merge pe audi...sunt fan al acestei marci....A6 este o masina plina de caracter care te poate face foarte fericit.

2. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    La exterioare asemanatoare. La confort asemanatoare. La fiabilitate asemanatoare. Dar la interior.... sunt din cu totul alta clasa. Am mers destul de mult cu un 530d cu facelift iar interiorul este pur si simplu trist comparat cu un A6 cu dotari similare. As indrazni sa spun ca-mi place mai mult si seria 3 la interior fata de 5-ar. Parca e mobila inauntru, nu interior de masina.

3. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    Intr-adevar seria 5 are un interior urat dar nici seria 3 nu e mai breaz.Seria 3 arata in interior ca o masina de clasa medie mult mai ieftina decat e in realitate,si demonstreaza ca la modelele 316i si 318i in echipare de baza platesti doar marca,deoarece nu cred ca merita sa dai vreo 27 de mii pe o masina fara climatizare automata,geamuri electrice spate,jante de tabla etc.Nu trebui sa judeci o masina neaparat dupa interior,dar cu siguranta aspectul ingrijit al interioarelor audi te duce cu gandul ca partea tehnica si asamblarea componentelor e foarte buna si acest lucru s-a confirmat...am vazut un test intr-o revista in care au desfacut noul audi a4 si masina a fost foarte laudata pentru atentia asamblarii si micile detalii care o diferentiaza fata de rivalii sai.Audi are cele mai bune interioare de vreo 12 ani incoace...

4. victor_s

victor_s 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    80 B4 ABT + Allroad C5 AKE + TT 8N BAM + A4 B7 BRE
    ma mananca prea tare limba, si nu pot sa ma abtin sa intervin. cunosc foarte bine ambele masini - eu am o seria 5 din 2004, si un tovaras bun de-al meu are un a6 din 2006. cum puteti spune ca interiorul seriei 5 e hidos sau trist?! uite, va atasez niste poze cu el, sunteti siguri ca l-ati vazut vreodata? si vorbind de "imbinari", ar trebui sa stiti ca la toate masinile germane, incepand de la vw polo pana la s klasse, precizia fabricarii elementelor din bord se masoara in zecimi de milimetru - nu exista imbinari proaste. eu pot garanta ca la bmw asamblarea este impecabila, iar materialele sunt cel putin la fel de bune ca cele de pe a6.

ce nu a spus nimeni: marea diferenta dintre cele 2 masini este una de concept: bordul seriei 5 are un aspect spartan, cu cat mai putine butoane posibil, toate functiile sunt controlate prin i-drive. a6-le are 100 de butoane pe consola centrala, il poate face pe proprietar sa creada ca se afla la controlul unui avion. e o chestiune de gust. de exemplu, mie imi place bordul bmw-ului, si nu suport abordarea audi (pe care o foloseste si mercedes dealtfel) cu buton separat pt fiecare functie.

eu cred ca pana la urma, SERIA 5 SI A6-LE SUNT LA EGALITATE PERFECTA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. faptul ca suntem subiectivi si ne place ceva mai mult la una, nu inseamna ca cealalta e mai proasta. repet, e doar o chestiune de gust. singurul punct unde se diferentiaza cele 2 este sportivitatea mai accentuata a bmw-ului. dar sa nu uitam ca aceasta nu reprezinta pt toata lumea o calitate.

scuze pt lungimea postului, dar era necesar... :)

5. Tha JiM

Tha JiM 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 2013, 2.0 TDI 177cp CGLC, multitronic
    RESPECT! :hi:

6. catalyn87

catalyn87 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A6, 2.5 TDI, 132 kw/179 CP, 2004
    Aveam si eu dilema asta. Dupa ce m-am uitat atent la ambele masini am ales fara regrete audi A6 si acum sunt f multumit de el. E mai ieftin. Interior si exterior mult mai frumos. Consum mai mic. Costuri de intretinere mai mici.

7. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Da, e adevarat ca pana la urma e chestiune ce tine doar de gust. :thumbs-up:
    Cat despre renumitul i-drive, da-mi voie sa nu-l consider cea mai fericita solutie, in majoritatea testelor a iesit ca e destul de dificil de folosit, mai ales in timpul mersului iti soloicita mult mai multa atentie decat toate butoanele de pe bordul unui A6.:notme:

8. keanu1 2nd Gear Member

Locație:
    mizil
    Masina:
    bmw 525d
    pai 2002-2003 nu prea inteleg ce inseamna!!! 2003 poate fii si un e60 de la bmw!!Acum nu stiu la ce te-ai hotarat!!
    Daca alegi intre e39 si a6 pana in 2004 ti-as spune fara ezitare bmw!!!
    Daca alegi intre e60 si a6 dupa 2004 e o chestiune de gusturi!! Vrei demaraj, directie precisa ,manevrabilitate si comfort mergi pe bmw!!
    Vrei interior frumos,eleganta si toate celalalte in masuri mai mici decat la bmw , mergi pe audi!!
    Sunt 2 masini foarte tari!!

9. keanu1 2nd Gear Member

Locație:
    mizil
    Masina:
    bmw 525d
    Nu te mai lua dupa testele alea!! eu am e60 si i-drive-ul este foarte usor de folosit!!!
    Am citit un articol in care se explica de ce bmw a ales simplitatea culorilor si a redus numarul butoanelor!!Pentru ca acestea distrag atentia soferului la condus!!!
    Ei au facut studii si au ajuns la concluzia ca e mai bine asa!!
    Ca drept dovada s-au luat si cei de la audi si cei de la merc dupa bmw!!
    Si sunt sigur ca din acelasi cosiderent!!

10. cristi231077

cristi231077 Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    <<<<===
    Pai si dupa ce teste sa ma iau? :blink: Unele din testele respective lauda bmw-ul ca si masina, sa nu ma iau nici dupa astea? :think:

11. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    ha ha... bine zis. De-aia lumea e innebunita dupa BMW pentru ca se ia dupa respective teste fara sa stie cu adevarat care e mai buna. La fel s-a intamplat si cu mine: admiram f mult BMW din cauza ca toata lumea admira BMW, am si avut pe mana doua ursulete, dar totul s-a oprit cand m-am urcat in primul meu Audi :yes:

12. keanu1 2nd Gear Member

Locație:
    mizil
    Masina:
    bmw 525d
    Eu am avut si audi si bmw si pot spune ca imi place mai mult bmw!!
    La ce este mai bun audi?!?!?
    As vrea sa stiu si eu ?!?!
    Sa le luam pe rand
    330i vs a4 3.2
    330d vs a4 3.0 tdi
    320d vs a4 2.0 tdi
    335 d sau i nu are concurenta la audi asa ca le lasam

520d vs audi a6 2.0 tdi
    530 d vs a6 3.0 tdi
    535 i sau 535 d aceeasi problema ca si la 3
    530 i vs a6 3.2

sau voi comparati audi rs4 vs 320d!!

e simplu!!
    bmw e mai bun la motorizare, dinamica iar audi e mai frumos si mai elegant!!
    Acum fiecare ce prefera!!
    Eu prefer dinamismul!!
    Am avut audi si intr-adevar la interior si exterior este peste bmw!!!
    Dar dinamic vorbind bmw este seful!!! Asta e!! De ce trebuie sa ne ascundem dupa deget!! Eu am ub e60 525d !!
    Fac oricand o liniuta cu un a6 cu motor de 2,7 tdi!!
    Dupa cum observati audi are cilindree mai mare si mai multi cai!!
    e pe youtube un filmulet cu audi a4 2.7 tdi si bmw 325d si vedeti care e mai tare, desi nu este 3-ul cu facelift care apare la anul in Romania si care e mai lat si mai jos si de aici trageti concluziile!!

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Keanu1 daca iti place BMW-ul(si mie imi place BMW325) si esti fan,ce cauti pe un forum AUDI?Nu te pot intelege,esti aici sa sustii cauza BMW?

14. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    fratele meu, eu am avut doua ursulete, unul de 2.0 si unul de 3.0 dar cand m-am suit in Audi Coupe de 2.2 (pe care l-am si cumparat) am uitat cu desavarsire de BMW. Si asta din cauza faptului ca tragea mult mai bine, chiar daca toate testele si toata lumea zice ca BMW e cel mai bun si are motoarele cele mai bune.

15. keanu1 2nd Gear Member

Locație:
    mizil
    Masina:
    bmw 525d
    Nu, pur si simplu vreau sa aud argumente clare de ce audi e mai bun si unde!! Sa vad testdrive!! Sa aud posesori au si bmw si audi sau care au avut si una si alta din aceeasi generatie si au ales una dintre ele pentru ca:...Sun inscris si pe bmw e92 forum si se discuta cu totul altfel acolo.
    SE accepta orice parere despre bmw si despre audi!!
    Se critica bmw-ul desi este un site destinat!! Ma rog!!

16. keanu1 2nd Gear Member

Locație:
    mizil
    Masina:
    bmw 525d
    depinde din ce generatii erau!!!
    ai vazut filmuletul facut de cei de la fifth gear??!!?
    Audi s5 motor 4,2 l v8 si un amarat de bmw seria 3 cu motor de 3 l biturbo cu consum mic vai de capul lui!!! Pe pista e mai tare bmw!!!
    Asculta ce spun aia despre bmw si placerea de a conduce!!! Mie de asta imi place bmw!!

E o chestie subiectiva!! Mie imi place sportivitatea vs eleganta!!
    Imi place sa merg cu audi ,dar sa nu fie al meu!!!
    Poate doar r8 l-as pastra !!!
    Masina aia arata si merge ca de pe alta lume!!
    Sunt multe de discutat despre bmw si audi si mercedes!!
    Cred ca atunci cand iti cumoperi o masina trebuie sa testezi singur, sa mergi cu fiecare sa vezi!!!
    Eu unul am mers cu a6 cand am cumparat e60!!!
    In ceea ce priveste dinamica nu le putem compara!!!
    Bmw e pe sine ,audi e cu vasle!!
    interiorul e mai frumos la audi!!

17. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    asta e problema noastra ca ascultam la altii si in funtie de ce zic o luam de buna. Din cauza asta eram si eu indoctrinat de BMW, ca de altfel toata lumea.

P.S.
    Da intr-adevar erau generatii diferite, ursuletii erau model 88 respectiv 89, iar Coupe-ul era 81 :p

Ultima editare: 27 Sep 2008
  18. keanu1 2nd Gear Member

Locație:
    mizil
    Masina:
    bmw 525d
    eu am 525d e60 standard!!
    Astept pe oricine are un audi a6 2.7 tdi din 2005 sa facem o cursa!!! Si nu pe drum drept ,ci pe curbe!!
    Si ne lamurim usor!!!
    Daca nu as fii avu audi as fii crezut putin ,dar ... no way!!

19. io's 3rd Gear Member

Locație:
    Bucale
    Masina:
    ceva negru si galagios
    huh... nu stiam ca exista ursulet cu motor de 3.0L, sigur ai avut e30? :think:

@keanu1: eu am ajuns la o concluzie, cine nu a avut BMW nu stie despre ce e vb (si cand spun "a avut" nu ma refer la 2-3-4 zile) si nici la "polizoare" gen 316/318

Ultima editare: 28 Sep 2008
  20. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    era modificat ;)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta