1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6 vs BMW seria 5

Discuție în 'Audi vs BMW' creată de ZoomIn, 10 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    :) AUDI A6 vs. BMW seria 5:
    "+" BMW:
    - calitate buna a fabricatiei
    - interior saptios
    - portbagaj generos
    - motoare performate & eficiente
    - caracteristici de conducere bune
    - frane puternice
    - echipament de siguranta complet
    - gama larga de motorizari
    "-" BMW:
    – ergonomia comenzilor perfectibila
    – utilizarea iDrive nu poate fi invatata intuitiv
    – confortul suspensiei pe denivelari mici
    – c.v. manuala imprecisa
    - motorizari turbo cu frecvente probleme electrice & mecanice
    – directia activa (optionala) necesita timp de acomodare
    – design exterior
    – materiale plastice la interior cu aspect ieftin
    – caroserie cu forme complicate (costuri de reparatie mari)
    – tendinta supraviratoare la variantele cu propulsie
    - multiple probleme de soft nerezolvate prin actiuni de service

Alegerea este oricum una subiectiva, trebuie sa-ti urmezi instinctul !!! Noi speram sa ramai pe acest forum...:)

2. kellu

kellu Platinum Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Opel Corsa
    Din pacate nu :( ... n-am mai trecut pe la aeroport de vreo 3 luni ca n-am mai avut timp si daca am vandut si masina nici n-am mai avut cu ce :(

3. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    nu fac domnule nimic la nici o liniuta.
    stai linistit.
    ma iei la misto?
    eu spuneam de serpentine si alte drumuri aglomerate. la liniute conteaza doar cati cp ai sub capota. pe autostrada sigur ai sanse atunci cand e aglomerata.

Ultima editare: 5 Oct 2008
  4. io's 3rd Gear Member

Locație:
    Bucale
    Masina:
    ceva negru si galagios
    hai ca aici dai cu batu'-n balta rau de tot
    nici eu nu sunt propietar de audi (chiar :) ) insa asa o comparatie ..... :asskicking:

parca imi pari cunoscut dupa replici (flame) de pe alt forum :whistle2: ... nu cumva esti din cluj..si ai si masina (525d-ul ) alba?

5. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Si eu de la Timisoara catre Deva, merg prin Arad si nu prin Lugoj, oare de ce?

Ultima editare: 6 Oct 2008
  6. Niwi

Niwi 5th Gear Member

Locație:
    SUA (satele unite ale Almăjului )
    Masina:
    pe jos
    dilema....

:sign_ot:
    ia auzi domnule!!! mi se pare mie sau dumneata esti cam papagal (in sensul ca minti mult)??? . Te-am intalnit si pe zona Q7-w12 inde dadeai de pamant cu Q7-le ca x5 e super-superior si ca tu te-ai dat cu amandoua si bla bla bla. x5-ul tau bla bla bla...525-ul tau bla bla bla..superputere....bla bla bla .......supermasina bla bla bla....superprecizie....bla bla bla
    Am o singura intrebare:
    TU CHIAR AI MASINA?
    eu am impresia ca desi m-ai acuzat ca eu vad doar Audi si visez doar Audi s-ar putea ca tu sa faci asta vis-a-vis de marca bmw. Ia du-te tu pe forumul bmw si sustineti cauza cu vehementa sau intra pe forumul dacia ca numai acolo am mai intalnit din astia agresivi ca tine care pozeaza in victima cind cineva le descopera intentiile.
    Aici e AUDI CLUB si pe aici nu se trece!
    cind o sa te vad si pe tine cu pareri neutre atunci poate mai castigi ceva credibilitate .....pina atunci......eu zic sa-ti vinzi cele 15 bmw-uri si prietenii tai cele 100 de audi (de toate modelele ca tot povestesti cum le compari) si sa intri pe web unde povestesc cei ca tine...din auzite...
    scuzele de rigoare moderatorilor pentru :sign_ot:

7. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    :o: punct ochit punct lovit! Mai era unu cu Loganu Kandrei mi se pare, saracu chiar nu stia ce vrea si ce cauta, cred ca se plictisesc baietii...si atat!:Flush:
    PS: keanu, accept provocarea ta pe un drum cu serpentine, poate pe Transfagarasan daca te tine! Dar vezi ca am A4 cu mai multi cai decat un A6!:)

8. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Totusi sincer sa fiu pe mine ma deranjeaza si toate posturile lor ar trebui sa fie sterse!!
    Nu au ce cauta pe forum si clar nu sunt de ajutor pt nimeni!
    Asa ca rog moderatorii sa faca ceva ;):aggressive:

9. blizzard

blizzard Bronze Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A6, 2003, 1,9 TDI 131 CP
    Parca-l vad postand pe forumul BMW zicand ce mandru e de el ca a postat pe forumul Audi enervandu-i pe toti !!!
    Acum sa revenim ontopic; dupa parerea mea, amandoua masinile au +uri si -uri fiecare la anumite capitole. Nu intru in detalii si nu am chef sa despic firu-n 4 dar cred ca decizia fiecaruia depinde foarte mult si de posibilitatile financiare ale acestora precum si de ceea ce-si doreste fiecare de la o masina! Am un prieten foarte bun care de 1 sapt. a trecut de pe sera 5 (525) pe A6 1,9TDI ... o prima concluzie ar fi ca nu mai baga mana asa de des in buzunar sa alimenteze si faptul ca Audi-ul este putin mai compact iar instrumentele de bord sunt mai ergonomice si mai simplu de utilizat.
    Mie personal imi plac si noile modele de BMW dar in nici un caz nu as renunta la Audi pentru BMW. no no :no:

10. Niwi

Niwi 5th Gear Member

Locație:
    SUA (satele unite ale Almăjului )
    Masina:
    pe jos
    de la vw daca urci o treapta nu te duci decit pe un A6 si daca ai bani mergi pe s6 sau Allroad. Bmw seria 5 nu are mai multa clasa decit un pasat cel putin la interior. Cel mai bine sa te duci la test-drive si pe care o "simti" mai potrivita pentru tine pe aia o iei. Dupa parerea mea cred ca esti la varsta cind iti poti alege singur masina. Nu pune botul la ce-ti spun altii ca e mai bun,testeaza-le. Si mie imi place seria 5 dar cu motoare de la 3.0 in sus pentru ca daca tot nu am comfort la ea ca pe un A6 macar sportivitate la maxim sa fie.

11. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    oricine ce ar zice audi are in curtea s-a din tot ce trebuie pentru maisna perfecta ceea ce alte marci nu au,si anume:eleganta,sportivitate,design,fiabilitate,confort

12. Baracuda Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 S-line 2005 3.0 TDI

In mare sunt de acord cu ce spui tu aici despre bmw insa as aduce cateva completari.

Directie fff precisa

I-drive - desi tu l-ai trecut la minusuri eu pot sa spun dupa 1 an de folosinta ca e ff intuitiv si spre deosebire de MMi nu arata ca si cum ai cazino in masina. Simplu si la obiect exact cam ca tot interiorul de bmw. Bmw este driver oriented si indeosebi este facut pt placerea de a conduce(Nici interioruld e ferrari nu are zecid e butoane si mai stiu eu cate ecrane).

Audi si BMW mi se par niste masini orientate fiecare catre o clientela destul de diferita. Bmw este pt cei ce vor sportivitate cu orice pret iar Audi pt cei ce vor sportivitate insa nu renunta la confort. Sincer daca as fi pus acums a aleg as lua un BMW in locul Audi-ului actual insa asta este doar parerea mea.

A6 mi se pare o masina ff mare iar sportivitatea ei, chiar daca e dotata cu 3.0 tdi si quattro tinde spre zero. Este o masina pt cei ce conduc civilizat, nu ff repede si care vor sa se simta bine la volan.

13. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    :) Inteleg ca ai avut sau ai un 5-er. Esti amabil sa ma lamuresti si pe mine ce anume iti da o senzatie de sportivitate mai mare in BMW?
    Multumesc.

14. Baracuda Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu am 5-ar, am spus ca doar daca as avea iar de ales intre seria 5 si A6 as alege A6. Declaratia o fac dupa ce am condus de vreo 3-4 luni actualul A6 si am condus inainte cateva seria 5. Inainte am detinut un seria 1.

CAdn am ales A6 am fost purtat de val de ideea ca masina are quattro si motor puternic si ff multe dotari isna acum cred ca as inchide putin ochiul al dotari si as lua un seria 5(singurl lucru care ma opreste este venirea iernii :D).

Inainte de seria 1 am detinut 3 ani un A4 2002 de 131 de cai si am fost ff multumit (mai ales ca era prima mea masina). Insa atat acea masina cat si cea actuala imi dau senzatia ca sunt prea cuminti(unde le pui acolo stau) pe cand bmw-ul are o personalitate mai vulcanica(are propriile idei de unde tre sa se duca :D).

Nu vreaus a fiu considerat partinitor bmw sau audi insa dupa cum am spus conteaza ce fire are fiecare si ce masina i se potriveste, mie deocamdata(poate si datorita varstei) cred ca mi se potrivea mai mult un bmw. In concluzie ambele masini sunt superbe iar comparatia dintre ele este mai mult subiectiva decat obiectiva.

15. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    :) Acum am inteles.
    Asa e, diferenta in comportamentul dinamic al celor doua marci e in favoarea BMW daca te incanta subvirarea si asta iti da satisfactii. AUDI a fost in permanenta criticat ce e prea putin "fun", motiv pentru care actualele generatii quattro au distributia neutra a cuplului 40:60 tocmai pentru a permite un grad de subvirare mai mare... iar versiunile cu tractiune fata (noua platforma modulara prezenta momentan pe A5, A4, Q5) au ansambul motor-c.v. mutate cu 15 cm in spatele axei fata in comparatie cu resul platformelor tocmai pentru a reduce supravirarea...
    Comparatiile nu trebuie sa fie subiective, aceasta discutie e un exemplu de obiectivism, am argumentat fiecare ce ne place... Har domnului, avem de unde alege nu fabrica toti aceeasi masina!

Ultima editare: 5 Noi 2008
  16. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    supravirarea

supravirare

subvirarea

17. Baracuda Junior Member

Locație:
    București
    Masina:
    :sign_ot: Ice mai pune si tu un smiley pe ici pe colo ca zice lumea ca esti suparat :D.

Este adevarat ca apar mici confuzii:

Audi are o tendinta subviratorie -> ia curbele inafara traiectoriei avand tendinta de "a merge inainte" datorita motorului montat mult in fata de bicei chiar inaintea puntii fata.

BMW are tendinta supraviratorie datorita tractiunii spate. Putin cam contraindicat iarna cand incepi sa faci balet chiatr daca ai toate sistemele de siguranta activate.

18. Ice_2k

Ice_2k Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S5 B8.5
    Da' tu ce esti asa incruntat? :p

19. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Am avut placerea sa conduc un BMW seria 5 motor 3.0 disel din germania in romania si sincer m-a incantat sportivitatea lui...o masina sportiva dar orientata doar catre latura asta.Totusi nu as renunta la audi pt un bmw.Eu vad lucrurile in felul urmator: BMW facut pentru viteza si adrenalina fara a comunica foarte mult cu soferul(un pic rudimentar la interior)
    AUDI o masina care desi iti ofera senzatii tari, cate odata iti vine sa o conduci cat mai incet ca sa dureze mai mult drumul incat iti ofera un confort sporit(alternativa optima intre adrenalina si placerea de admira drumul)
    MERCEDES o masina care se adreseaza mai mult celor trecuti de varsta a-2-a si care nu vrea sa iasa in evidenta cu ceva anume.

P.S. vorbim de masinile de serie nu cele din gama sport.

20. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    O singura data am avut placerea sa ma urc intr-un BMW seria 5 cu motor de 3,0 diesel.Stateam pe bancheta din spate,la mijloc,mai spre marginea banchetei sa vad bine in fata.La un moment dat soferul a accelerat brusc si am ajuns lipit de spatar instantaneu.A fost o senzatie tare,pe care am mai trait-o doar intr-un Sl 500 cu 380 cp.La exterior seria 5 imi place mult de tot,dar si la interior.Audi este mai elegant(nu neaparat luxos),dar nici BMW nu este mai prejos.As alege BMW pentru senzatia oferita,dar ca masina de vara.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta