1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A6 vs BMW seria 5

Discuție în 'Audi vs BMW' creată de ZoomIn, 10 Iun 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. alin35 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    1999 Audi A6 150 CP? 2500 cmc; Audi A6 3000 Diesel 224 CP
    Eu zic ca la toate capitolele comfort, sportivitate Audi e muuult peste BMW.

2. sse 1st Gear Member

Locație:
    ardeal
    Masina:
    audi
    salutare .Eu de cativa ani buni am si bmw si audi ,si e clar :daca pentru mine e importanta tractiunea 4x4 va fii sigur altcineva inebunit dupa farmecul tractiunii spate care-ti va spune ca la masinile sport pur sange trage spatele.In ceea ce priveste sportivitatea nu e chiar asa de usor...Un tren de rulare ca al bmw-ului nu prea vezi in alte curti... a , si inca ceva : pe 5-ar am 218 cp (530 d) si scot consum mediu de 6,5 % ,iar pe a6 de 2.5 cu 180cp aveam 10 % .O fii important ? n-o fii ?

3. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Ce intelegi prin consum mediu? Eu cred ca 6.5 e consumul extraurban.

4. sse 1st Gear Member

Locație:
    ardeal
    Masina:
    audi
    mediu e ... mediu !!! Cluj - Bucuresti si retur ( cam 900 km ) "obligat " sa merg frumos pana in 120 km/h am iesit cu 5,3 l . E super nu ?

5. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    5,3 sau 6,5 ? :think:
    Si .. nu ai specificat la ce a fost consumul ? Ulei, apa potabila bauta de pasageri, lichid de spalat parbriz, etc ... ?!?!?!?
    O fi important ?

6,3 scoteam eu cu allroad 3,0 tdi care este mult peste 5 ca si greutate ... deci nimic spectaculos.

Ultima editare: 3 Oct 2009
  6. sse 1st Gear Member

Locație:
    ardeal
    Masina:
    audi
    foarte curios !!! Eu cu un allroad n-am reusit sa scot consum sub 9 l % nici afara (e drept allroad-ul era din 2003 ) si aveam cutie manuala care la audi se stie ca favorizeaza consumuri mai mici decat la tiptronic...hmmm ...

P.S. ai uitat si tu sa specifici daca consumul de pe allroad l-ai scos pe deal la vale sau erai tractat ?

7. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Manuala de pe allroad-ul tau primul model cu motor generatie 2000 si ceva sigur e mai economica decat tiptronicul de pe un Allroad model 2007 :laugh::laugh::laugh: De motoare ... nu are rost sa vorbim :)
    Si da ... m-ai prins ... eram tractat si ma ajuta si un vant puternic care batea din spate (spre rusinea mea scosesem si batista pe geam sa mai ajute putin)
    Ai un spirit de observatie deosebit ;)
    Si esti si funny in acelasi timp. Atat in acest thread cat si in cel dedicat masinii tale, celebrul A8 cu motor 4.0 d si garantie 3 ani fara limita de km + inca 100.000 km (de la Abt fara numar sa traiasca la multi ani :rock:)

Sa revenim la titlul thread-ului. Acest versus. Ai ceva obiectiv de spus sau doar "ba a mea ca e mai tare" ?

Ultima editare: 3 Oct 2009
  8. traian si decebal Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    nu am
    e normal ca 530d sa consume mai putin ca 2.5tdi. in fond e diferenta de tehnologie intre cele doua. 2.5 tdi s-a scos din productie de mult si este un motor conceput acum mai bine de 10 ani.

9. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Niciodata nu voi crede pe cei care spun ca ei consuma cu un motor de 3000, ce nu este ultima generatie de la Bmw,5 l/100km in regim extraurban,in ROMANIA chiar cu viteze pana in 120km/h. Haideti sa fim oameni seriosi si sa vorbim pe bune ca daca nu voi spune si eu ca masina mea consuma 3,44 l/100km asa cum a fost stabilit recordul cu A4.

10. BMW

BMW 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    BMW 535 & ML 270CDI
    Deoarece am vazut ca au mai scris pe aici si alti colegi de pe bmwclub imi permit sa imi dau si eu cu parerea.

In primul rand jos palaria celor care au fost obiectivi. Voi incerca sa raspund cu aceeasi moneda.

Asadar din punct de vedere al designul exterior, audi a 6 e peste e 60, din punctul meu de vedere cel putin. Insa la interior lucrurile stau cu totul altfel, de la materiale pana la butoane, la forma si locul acestora, bmw e net peste.

Cat despre performante, aici deja nu mai loc de discutii, audi castiga strict la marimea rezervorului. Pentru verificare www.carfolio.com si se pot verifica. Matematica e matematica.

Un ultim aspect, se tot vorbeste despre faptul ca "bine bine dar iarna o lasi in garaj". Afirmatiile astea sunt facute de catre persoane care in viata vietilor lor nu au condus tractiune spate. Majoritatea prietenilor mei au Audi, sunt chiar si pe forum aici la voi, unde au mers ei cu masina am fost si eu, posesor de BMW, si suntem persoane care schiaza, care locuiesc in Sibiu, persoane active, care iarna trecuta am fost in nenumarate locatii pentru a schia. Asta e doar o legenda urbana cu tractiunea spate iarna. Ca sa nu discutam despre celalalt aspect: odata ce un pasionat de automobile conduce o masina cu propulsie, NICIODATA nu isi va mai achizitiona o masina FWD.

:beerchug:

11. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Eu unul am mers cu masina tractiune spate(era Mercedes, nu Bmw,dar nu prea are importanta),avea anvelope de iarna Pirelli noi si am spus ca in viata mea nu imi voi cumpara o masina cu tractiune spate pe care sa o utilizez iarna; bineinteles ca vor veni acum posesori care vor spune ca ei sunt Sebastien Loeb si Schumacher la un loc... Cat despre interiorul la seria 5 trebuie sa fii mare fan Bmw sa spui ca e peste A6;mie unul exteriorul la seria 5 mi se pare mai sportiv si mai tineresc decat A6,deci parerile difera destul de mult. Oricum ca design interior Bmw mi se pare anost;chiar nu pot schimba ceasurile alea din 1990? E asa mare investitia?

12. BMW

BMW 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    BMW 535 & ML 270CDI
    Asa cum am recunoscut ca exterioriul la A6 e peste, asa mie imi pare ca bmw are interior mai frumos.

Bine astea sunt chestiuni care tin de gusturi. Asa cum ai spus si tu, tu apreciezi exteriorul seriei 5, gusturi si gusturi.

Cat despre tractiune, eu sunt un sofer absolut normal. Atent, precaut si de 4 ani de cand conduc tractiune spate nu am avut nici un incident si am mers peste tot fara restrictii de vreme.

Intr-adevar primele 2 - 3 luni au fost de acomodare si le-am tratat ca atare.

Am sa postez si un filmulet relevant zic eu apropo de acest subiect.

LE:

http://www.youtube.com/watch?v=jV18ZBXwwYM

ca sa nu ramanem la nivel de discutii si sa trecem mai departe la atuuri si sa motivam sustinerile.

Ultima editare de un moderator: 5 Oct 2009
  13. kuciu9

kuciu9 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI
    Povestea cu cainele si pisica e veche de cand lumea si pamantul. In functie de factorii inconjuratori poti sa alegi intre A sau B. Depinde de conditia materiala, de varsta, etc....

Eu unul m-am decis ( A ) si nu o sa-mi schimb parerea prea usor. Singurul regret este ca nu mi-am luat quattro.

In rest ploaie multa si zapada...... pentru toti:racer:

14. BMW

BMW 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    BMW 535 & ML 270CDI
    Uite, maniacul, nici de dragul prieteniei nu imi ia partea . Audi all the way :p

Nu am cu cine :lmfao::lmfao:

15. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Mie personal ambele imi plac lafel de mult! Ambele au motorizari bune atat benzina cat si diesel, iar in ceea ce priveste interiorul si exteriorul, lucrurile stau simplu(in viziunea mea). Audi este mai eleganta in ambele planuri, cu un interior mai bogat in gadget-uri, pe cand BMWul este agresiv in ambele planuri dar, ambele sunt frumoase acolo unde tintesc! Trebuiesc privite si apreciate ca doua tipuri de masini diferite in cadrul aceleiasi clase.

Eu, daca cineva m-ar pune sa aleg "la ora fixa" intre ele, ar fi in functie de ce dispozitie am. Chef de alergat cu ea BMW, chef de plimbare frumoasa AUDI:)

Concluzie, respect ambelor masini caci oricare as avea-o n'as regreta!

16. sse 1st Gear Member

Locație:
    ardeal
    Masina:
    audi
    As avea multe dar ma rezum si-ti urez doar sa fii mai intelept pe viitor , si sa ai o atitudine de moderator (pe care momentan CONSIDER ca nu o ai )

PS. M-i se pare amuzant ca sa intrebi pe cineva daca are ceva de spus pe un thread pe care se discuta despre audi vs bmw iar persoana respectiva sa fie printre putinii de pe site care de ceva anisori le are pe amandoua in garaj.Poate unii ar fi fost curiosi sa afle o gramada de constatari si nu pareri.
    Si un ultim lucru tinere moderator :Am vazut ca stapanesti destul de bine (asa cum e si normal ) datele tehnice auto . Dar realitatea poate sa fie putin altfel decat in coloanele tehnice ale cataloagelor auto.ABT-ul iti spune minim 780 n/m si garantat 275 km/h. Dar se poate si mai bine (aproape intotdeauna).
    Si o ultima specificatie : am scris fara intentia de a fi ironic sau "mai destept decat altii" ci pur si simplu am avut ceva de zis si nu am fost deacord cu ideile tale.
    Mult noroc pe viitor si ....si tu ai o masina de vis !!!

17. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    E tare asta cu "tinere moderator". :) "M-i" se scrie intr-un singur cuvant, fiind dativul pt persoana I.Nm se scrie nu N/m! Chiar daca sunt si posesori de BMW pe forum nu inseamna ca altcineva nu-si poate exprima alta parere; nu inseamna ca daca detii Audi, toata viata ti-a fost interzis sa mergi si in alta marca de masini. Cat despre faptul ca o masina e mai rapida cu 0.2 s pe mine unul ma lasa rece, dar cand se face o comparatie aceste date pot fi aduse in discutie. Sper ca m-am facut inteles,batrane.;)

18. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc pentru urari si imi pare rau (ca si aici: http://www.clubaudi.ro/masina-mea-prezentarea-membrilor/12079-a8-2.html#post152830) ca nu am reusit sa gasim un subiect comun in a avea o discutie constructiva bazata pe argumente obiective.

19. dumy 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI, 2007 + Wilkinson Sword QUATTRO
    Eu am fost pus de curand in postura de-a alege intre masina actuala (mentionata in profilul meu) si un Seria 5 530D, ambele similare ca an de fabricatie cat si ca numar de km (la asemenea masini diferenta de KM de la 20K - Audi la 60K - BMW mi se pare insignifianta). Cu toata sinceritatea, batalia a fost decisa de componenta financiara, BMW-ul fiind aproape dublu ca pret. Desigur, si motorizarea BMW era net superioara, chiar si dotarile generale ale masinilor inclinau vizibil in favoarea BMW-ului. Dar la o asemenea diferenta de pret n-am mai stat pe ganduri.
    Unde vroiam de fapt sa ajung, tocmai la ideea ca in acest moment voi incerca sa fiu cat se poate de corect in exprimarea ideilor ce vor urma.

Strict gandindu-ma la eticheta, as fi ales BMW-ul. M-as fi simtit mai bengos in BMW, si spun asta fara nici o urma de ironie la adresa posesorilor acestei marci. Rezonanta cuvantului BMW este mai puternica decat a celei Audi, mai ales cand vizezi modelele mai capabile ale fiecarei marci. Straniu, in timp ce prestanta unui BMW Seria 5 mi se pare peste cea a unui A6, totusi prestanta unui BMW Seria 3 as clasa-o semnificativ sub a unui A4. Iar daca tot am inceput seria comparatiilor, la Seria 1 vs A3 iarasi as da castigator BMW-ul, dar nu si la A8 vs Seria 7, unde s-ar clasifica Audi. Evident, preferinte strict personale vizavi de imaginea modelelor celor 2 marci.

La design-ul exterior, prefer un A6. Imi place la nebunie forma "slim", alungirea oarecum simetrica, care se observa chiar si la habitaclu, geamurile au un "fade" lin, la fel cum si incep, spre deosebire de majoritatea masinilor moderne, la care linia geamurilor din spate se inchide oarecum brusc.

Design-ul interior este, din punctul meu de vedere, domeniul unde Audi isi domina cu adevarat oponentul. In timp ce aspectul exterior se poate clasifica intre tenta sportiva (BMW) si tenta eleganta (Audi), la interior Audi i-a cam suflat toate atuurile. BMW-ului ii mai ramane unul singur, care nu este neaparat un avantaj, si anume simplitatea. Dar totusi, simplitatea la o limuzina precum Seria 5 nu mi se pare a fi deloc o calitate. Adevarat, intr-o limuzina nu trebuie sa te simti ca la bordul unui avion, dar este absolut necesar un minim de redundanta, care pe langa factorul estetic iti aduce si evidente avantaje practice.

La sportivitate si manevrabilitate, trebuie sa-i redau cezarului drepturile. Este evident ca la modele similare, un BMW va domina un Audi, mai ales in mana unui sofer experimentat. Exista si aici un totusi, si anume manevrabilitatea asta sporita poate prezenta un potential factor de risc in mana unui sofer fara experienta. Eu personal as prefera siguranta unei tractiuni integrale in detrimentul sportivitatii, specifica unei propulsii. Intre tractiune fata si propulsie nu cred ca as putea da un verdict final, poate el sa vina doar odata cu trecerea timpului, si a tineretii, evident.

Ca si concluzie. Daca erau la preturi similare, care sa reflecte doar diferenta de dotari, probabil as fi ales BMW-ul. Poate va intrebati de ce, in conditiile in care preferinta mea estetica generala inclina clar catre Audi. E posibil sa ma insel, dar calitatea pe ansamblu a unui BMW mi se pare peste cea a unui Audi, model similar. Si nu ma refer acum la plastice interioare, ci la calitatea componentelor ce au un rol decisiv in dinamica si exploaterea unei masini. Chiar daca Audi le-a aranjat aparent mai frumos, consider ca BMW-ul le-a realizat si integrat mai bine.

20. BMW

BMW 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    BMW 535 & ML 270CDI
    Un post foarte pertinent.

Jos palaria.

In fond si la urma urmei tine strict de gusturi alegerea, diferentele intre masinile astea sunt nesemnificative cand ele exista.

O seara placuta:sob:

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta