Salutare, Saptamana trecuta am cumparat de la o cunostinta un A8 D4 Facelift, prima înmatriculare 02.2017 motor 3.0 tdi 262 cp cod CTDB (cred). Masina este destul de bine dotata, are 97.000 de km acum dupa ce am mers cam 1000 km cu ea. Am nevoie de putin ajutor de la voi, actualii sau fostii posesori de A8 D4, in legatura ca intretinerea masinii. Pana acum la masina am schimbat placute TEXTAR fata-spate, schimbat lichid de frana si inlocuit cu ATE TYP200, ulei original longlife 0w30 cu filtre mann, stergatoare originale, si vreau sa fac schimbul la cutie si grupuri.
Buna seara! Revin cu cateva updateuri despre masina. La 1500km dupa prima revizie unde s-au efectuat cele enumerate mai sus, am decis sa mai schimb o data uleiul cu 5W30 Mobil 1 ESP + curea accesorii si antigel original VW. Dupa mai multe dezbateri despre intinzatorul de la distributie, am ajuns la Bogdan de la BITURBO GARAGE unde mi s-a recomandat sa o las in pace. Astazi am ajuns la baietii de la MRC Tuning dupa o problema la sistemul Adblue. In urma fisurarii conductei de AdBlue fabricata din plastic casant a aparut in bord eroarea. *NO RESTART IN 1000km* La cei de la MRC masina a beneficiat de STAGE 1 ECU+TCU, adblue off, egr off, optimizare raspuns pedala, optimizare presiune ulei si start-stop memory. Masina a fost masurata stock la 248cp si 577 Nm. Dupa soft am plecat cu 311cp si 705 Nm. Nu am apucat inca sa merg cu masina foarte mult, dar pot sa spun ca se simte mai ales in low-end iar raspunsul la pedala este mult mai precis, voi reveni cu update-uri. Urmeaza schimb ulei cutie de viteze si grupuri, un brat pe stanga, baterie noua originala si la 108.000 km revizie injectoare cu suruburi si garnituri, si curatare admisie. Drumuri bune tuturor Seara buna
La ce cuplu ai acum, lejer poate păstra titulatura de navă amiral chiar stă bine pe “cifre”. Nu prea sunt de acord cu chestii anulate, dar…tu sa fii împăcat cu decizia. Oricum ești cu mașina la “prima tinerețe” n-ar trebui să întâmpini probleme pe termen scurt, poate multe dacă le mai faci preventiv și un schimb de fluide constant. Era o vorbă: cel mai bun ulei e cel pe care îl schimbi des. Degeaba pui tatăl lui Castrol dacă îl schimbi la 30k, prefer oricând un ulei mediu dar schimbat la maxim 10k Spor la mentenanță și modificări!
Nici eu nu am fost de acord cu anularea insa aproximativ 15.000 de lei pentru repararea unui sistem care este conceput sa se strice nu mi se pare ok. Referitor la ulei, mediu nu e deloc rau daca e schimbat la 10k si pe bune, un schimb ulei + filtru de ulei e 6-700 de lei. O segmentare e muuuult mai scumpa. Multumesc la fel! sper sa imi gasesc si eu niste jante pe 21 la un pret decent
Ultimul update 2025: Masina a trecut pragul de 100.000km. Aveam in plan sa termin anul acesta cu o revizie cutie viteze si grupuri (diff fata-spate, cutie transfer) . Dupa multe oferte primite pentru acest serviciu am ales serviceul Mario Motorsport bucuresti-pantelimon deoarece domnul Mario a fost sincer si transparent de la inceput cu preturile si serviciile pe care le practica. Pe langa schimbul de uleiuri am decis sa fac revizia la injectoare (suruburi, saibe, garnituri) si curatarea admisie pe care le planificasem pentru 108.000km. Am zis ca ii ajunge pentru anul asta, insa la cateva zile mi s-a pus pata sa aplic ceramica pe masina. Asa am apelat la un prieten, Catalin, care in timpul liber curata si cosmetizeaza masinile apropiatilor, fiind un maniac al curateniei. Rezulatul final este unul peste asteptarile mele si ma declar multumit. Craciun fericit si un an nou cat mai bun tuturor !
Salut, An Nou Fericit tuturor. Nu am mai postat pentru ca nu am prea mers cu masina si nu am mai adus modificari. Dupa cateva drumuri prin tara am ajuns la 106.000 km, si am zis sa fac un schimb de ulei, tot Mobil 1 5W30 ESP formula, filtre de ulei si motorina vw originale, mann pentru habitaclu si aer, ca pana acum. De asemenea am schimbat lichidul de frana cu original vw pentru linistea mea sufleteasca. Am vrut sa montez rotile de vara pe 20", insa cand mi-am reimprospatat memoria cu vechimea anvelopelor (DOT 2018) de dimensiune incorecta 275/40r20, am decis sa caut niste anvelope bune. Dupa ce am cautat anvelope 265/40r20 am vazut ca doua marci de anvelope ofera modele cu stanta AO (Audi Original), amandoua cu burete fonoabsorbant. Am mers pe varianta Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 AO SCT, avand deja si pe alte masini modelul Pirelli PZ3 de care nu am fost multumit, fiind rigide si nu foarte performante pe carosabil umed. Dupa montaj, am decis sa verific geometria, nefiind facuta niciodata, cel putin din 2021 de cand stiu masina, si rezultatul a fost surprinzător de bun. Montajul si echilibrarea anvelopelor, cat si geometria au fost efectuate la Autosoft Fundeni. Voi continua cu o reconditionare a jantelor si etrierilor la SRZ Custom, placute EBC Yellowstuff, revopsire bara fata si oglinzi. De asemenea pe viitor as vrea sa schimb cateva brate pe fata cu Meyle HD, si sa verific suportii motor-cutie, cat si rulmentii. Va urma si o intretinere interior exterior, decontaminare a caroseriei si o hidratare a pielii, asta dupa ce trece vremea aceasta urata. Zi buna tuturor.