1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A8 Long D4 TFSI - The President

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de Cosmin ZKG, 12 Mai 2025.

1. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B5 (1999) 2.8 V6 (193cp) quattro
    Super ca ai reusit sa ii dezmortesti picioarele.
    Media de 8.9 mi se pare corecta. Nici prea mult nici prea putin... Ca si referinta cred ca asa scot si eu cu A4-le B5 la extraurban si mers linistit (si alti cai si alta masa). La aprox aceeasi masa (vreo 1.9 cred ca avea) si aprox aceeasi cai (314 PS), cu Volvo v90 cc scoteam putin mai putin la mers linistit.

Cosmin ZKG apreciază asta.
  2. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    Moș Crăciun grăbit?! :think:

Anu’ acesta cadourile de sub brad, și-au făcut simțită prezența mai devreme, încă din luna noiembrie :) astfel, am găsit un S8 D4 la dezmembrat și am luat câteva repere pentru a întregi pachetul sport OE. Bara spate, împreună cu evacuarea, alături de volanul cu airbag îmbrăcat în piele și padele din aluminiu (mai rar).
    Volanul încă nu l-am atașat proiectului, deoarece aș vrea să îl refac, ori cu piele neagră, ori cu pielea în culoarea interiorului.
    Bara spate OE a mașinii, fiind tot parte a pachetului sport, a fost nevoie să atașez doar diffuserul, revopsit și atașat barei superioare. Evacuarea arată și ea la fel, doar ca diametrul diferă 65 mm vs 70 mm, și tipsurile la “vedere”. Sunetul este și mai gros, însă fiind insonorizata foarte bine, în continuare confortul interior nu a fost afectat, rămâne un deliciu doar cu trapa / geamul deschis.
    Mă gândesc să fac și un badge remover, să rămână pe haion doar logo TFSI Quattro.
    Așadar…ce avem noi aici?! :eyebrows:

IMG_3709.jpeg

IMG_3711.jpeg

IMG_4571.jpeg

IMG_3629.jpeg

IMG_4627.jpeg

IMG_4634.jpeg

IMG_4637.jpeg

IMG_4655.jpeg

IMG_4720.jpeg

tavicosma, stefan550, arazvan2002 și alți 22 apreciază asta.
  3. LAURENTE

LAURENTE 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Porsche Cayenne turbo s 4.0 / 911 turbo s on the way
    Felicitări ! Astea da upgrade-uri demne de Moș :applaus:

4. bobalex18

bobalex18 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9, 2.0 TDI 2016 Stronic&quattro
    Laurențiu a rămas cu gândul la S8.

Fructul interzis

Arată f bine, Cosmin.

5. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    @LAURENTE - Mulțumesc, Laurențiu! Moș darnic anu’ asta! :eyebrows:

@bobalex18 - Gândul poate a rămas, dar mai degrabă plânge într-un Porsche, decât într-un Audi :friends:
    Mulțumesc! :hi:

6. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Ziua cârtiței?! :detective2:

Având în vedere că a venit sezonul rece, doream să fac trecerea la setupul de iarnă. Uitându-mă cu atenție la jante, am văzut ca au multe zgaraieturi adunate de-a lungul anilor și lovituri de la borduri(vezi foto). Nu m-a lăsat inima să le pun astfel pe mașină și mi-a zburat gândul la recondiționare. După ce am studiat oferta celor care recondiționeaza jante și am văzut și ceva produse ieșite după recondiționare, m-am gândit și iar gândit și răzgândit, până am ales să vând jantele OE și să cumpăr alte jante OE noi sau ca noi. :blink: (Ziua cârtiței?! Care tot se repetă aceeași situație zilnic).
    Chiar dacă jantele originale, erau destul de rare, aluminiu forjat, diamond cut alături alături de o vopsea gunmetal, ar fi ieșit destul de greu “ca de fabrică”.
    La scurt timp, am dat peste niște jante OE de S8+ (RS7) same specs, dacă tot am intrat în horă cu kitul complet sport, se completează și mai bine acum cu jantele. Partea buna, ca sunt noi, cu plumbii originali, alături de anvelopele originale, partea mai puțin buna ca sunt R21 :faint: (la cum arată cred ca o sa le țin până în luna mai, sau mă mut la Miercurea-Ciuc, să am iarna 6 luni:eyebrows:).
    Am mers destul de puțin cu noul setup, dar nu mi se pare diferit confortul, trecerea de la R20 la R21, probabil ajută mult și suspensia pe perne la acest aspect. Anvelopele sunt 275/35 spre deosebire de 265/40, cele pe R20. Am ales să dau și un sealant (ceară) ca protecție și să nu se lipească pilitura de fier atât de rapid.
    Ceva poze mai concludente: :photo:

IMG_4596.jpeg

3e2cde6a-0058-4644-b4ff-d712c7247425.jpeg

f77a3fa6-7927-4056-9099-004ecb251bb1.jpeg

IMG_5129.jpeg

IMG_5131.jpeg

IMG_5138.jpeg

IMG_5136.jpeg

IMG_5140.jpeg

IMG_5406.jpeg

IMG_5556.jpeg

mik15, stefan550, arazvan2002 și alți 14 apreciază asta.
  7. Cain

Cain 6th Gear Member

Locație:
    UK
    Masina:
    Audi A8 D5 55 TFSI 2021 ( CZSE )
    @Cosmin ZKG frumoasa bijuterie, unul dintre cele mai bune modele de A8 care mi-a trecut si mie prin mana, D4. Ati mentionat cu cateva posturi inainte despre ulei la motor, eu am acum un 55TFSI 2021 si folosesc doar Motul 8100 X-Clean+ 5w-30 Fully Synthetic de 2 ani jumate de cand il am si intre schimburi ( la 7-8000 mile ) mananca undeva la 300-400ml. Sa te bucuri de masina fara probleme.

8. Andu333

Andu333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 2013 3.0 TDI -CDTA- 250 CP
    Deci la tine au ajuns jantele:)
    Le urmaream si eu, dar momentan sunt multumit cu setup ul de iarna. La primavara cred ca voi trece pe R21, arata foarte bine in configuratia aceasta.;)

Sa le invarti sanatos multi km fara probleme!

9. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Mulțumesc de aprecieri, băieți! :hi:

@Cain - S-a pliat destul de bine Fuchs și pentru A8 și pentru A1, cu un consum “în parametri”. Să fim carcostasi pentru producători, în parametri ar fi și 1 litru / 1000 km consum :ermm: Însă…nu am ajuns la cifre atât de catastrofale. Când am început îl aveam și pe el pe lista, pe lângă Ravenol și Fuchs. Cum era? Dacă merge, nu schimba rețeta! :eyebrows: Încă merge…
    Vedem pe viitor! Mulțam de informatii și gânduri bune!

@Andu333 - Da, la mine au ajuns :cool: zicea vânzătorul ca a fost ceva bătaie pe ele, însă…i-am dat avans la o zi după postarea lor și m-a așteptat câteva până când m-am dus personal după ele. :beerchug:
    Le fac și eu rodajul, dacă mă obișnuiesc cu 21, poate schimb macazul și la vară :friends: cine știe?! (Ziua cârtiței 2).

IMG_5553.jpeg

IMG_5562.jpeg

IMG_5561.jpeg

clauuualc, mik15, Cain și alți 9 apreciază asta.
  10. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    O mică ședință cu noul setup :photo:
    Transporter 5 ?! :whistle2:

IMG_6327.jpeg

IMG_6328.jpeg

IMG_6331.jpeg

IMG_6329.jpeg

IMG_6332.jpeg

IMG_6330.jpeg

IMG_6335.jpeg

IMG_6336.jpeg

clauuualc, Red_, stefan550 și alți 18 apreciază asta.
  11. robertmariopene

robertmariopene 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A8 3.0 TDI 262 cp 02.2017
    Mama cum arata :ohmy: sa le stapanesti sanatos, fara taieturi, fara cuie.

Nu ma asteptam sa spui ca masina este la fel de confortabila

Pot sa propun un debadging? Arata destul de aglomerat spatele acum, in opinia mea ar arata mai bine doar cu logoul Quattro fl din dreapta!

Acum tu esti proprietarul, decizia este de partea ta. Ai o masina superba! :icon_thumright:
    Drumuri bune! :)

czsilviu și Cosmin ZKG apreciază asta.
  12. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Mulțumesc mult pentru aprecieri! Las’ ca nici a ta, nu e mai prejos! :friends:
    Da, m-am gândit mult la debadge, ar fi 3 variante pe lista: varianta I - păstrată așa, cu inscripțiile de fabrică, varianta II - debadge doar “A8L”, păstrând TFSI Quattro sau varianta III - debadge total. Vedem ce va fi…

13. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Revizia numărul III

Chiar dacă nu s-au împlinit nici km, nici 12 luni de la ultima revizie, am zis să fiu mai precaut și reușesc să nu depășesc 8.000 km la fiecare schimb. Astfel, am ales după 6.300 km să schimb uleiul și filtrele. Acesta arăta destul de bine, practic au trecut doar 5 luni de zile și majoritatea drumurilor au fost lungi. Un consum “corect” zic eu între 500-700 ml în tot acest rulaj.
    Uleiul folosit a fost tot Fuchs GT1 pro C3 5w30, filtrul ulei OE, filtru aer / polen Hengst, de asemenea am schimbat și plăcuțele spate, alegând Textar. Discurile încă mai merg un schimb de plăcuțe, deci…mă așteptam. Poate vine cu un upgrade pe viitor și la capitolul asta :eyebrows:

IMG_6896.jpeg

IMG_6902.jpeg

IMG_7094.jpeg

IMG_7093.jpeg

vibeup, RazvanRXR, AlexMaroga și alți 16 apreciază asta.
  14. stefan550

stefan550 Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    Cuvintele sunt de prisos, ai o mașina superbă! Nu te îndeamnă drăcușorul sa faci un soft?

Red_ și Cosmin ZKG apreciază asta.
  15. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Mulțumesc mult, Andrei! :hi:
    Legat de soft, am schimbat câteva vorbe cu Dragoș Stacescu - CompleteChip și mă așteaptă în 2026 în vizită pe la el. Acum nu sunt convins dacă să merg all-in și cu fulie+curea sau doar un stage 1 bine optimizat. Vedem ce gânduri ne mai napadesc in noul an! :friends:

Meanwhile…am realizat o noua ședință foto, așa drept cado’ de Crăciun! :sly:
    Gânduri bune și din partea mea, un 2026 magic! :beerchug:

IMG_8127.jpeg

IMG_8128.jpeg

IMG_8129.jpeg

IMG_8130.jpeg

IMG_8131.jpeg

IMG_8132.jpeg

IMG_8133.jpeg

IMG_8134.jpeg

vibeup, MRR, RazvanRXR și alți 12 apreciază asta.
  16. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    În caz ca nu aveti la ce sa vă uitați înainte de culcare, o prezentare în stilul bine-cunoscutului, Vlad Micsunescu! :hi:

andruu, Ionut Stancu, czsilviu și alți 15 apreciază asta.
  17. Ionut Stancu Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C7 FL, 3.0BiTDI, CVUA, 2016
    Am primit notificare si mi-a sarit in ochi imediat nr de inmatriculare si am vrut sa intru sa scriu :)
    Nu l-am vizionat inca, este in "watch later" dar cu siguranta ma voi uita. Acum 4 ani a prezentat si masina mea... intre timp a mai tot facut A6 Bitdi-uri :)
    Felicitari pentru cum arata si cum intretii masina!

18. bobalex18

bobalex18 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9, 2.0 TDI 2016 Stronic&quattro
    Pai daca tot e la modă mașina chinezească. Pe toți vlogarii ii auzi toată ziua doar cu mașini din China.

Chriss_Deejay și Beetle94 apreciază asta.
  19. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Reîmprospătare?!

Zilele trecute am adus un finish touch interiorului, astfel am montat volanul de S8, recondiționându-l în nuanța scaunelor. Culoarea s-a făcut cu un fotospectometru dedicat pentru ca diferențele să fie minime. De asemenea, dacă tot eram acolo am recondiționat și cotiera care avea ceva urme de uzură, fine ce-i drept și ceasurile de bord polish-ate și adăugate protecție. Produsele destinate vopsirii pielei au fost dedicate ColourLock.
    Acum o să am 2 volane, unul sport și unul prezidențial :cool: am zis să îl recondiționez și pe cel original și să îl depozitez, când vin piticii să îl adaug. Singura diferență notabilă a fost grosimea, cel în 4 spițe fiind mai gros, iar senzația combo-ului lemn-piele nu o poate reproduce nici un alt volan din fabrica. În altă ordine de idei, volanul de S8 îi oferă o notă sport în ton cu exteriorul, momentan îl văd mai potrivit.
    Ceasurile arată și ele ca noi, fără acele light swirls care erau deranjante în bătaia soarelui.
    La final, a beneficiat și de o spălare corespunzătoare cu un adaos de protecție, o dată cu venirea primăverii. :o:

IMG_2479.jpeg

IMG_7155.jpeg

IMG_3186.jpeg

IMG_3187.jpeg

IMG_7251.jpeg

IMG_7248.jpeg

IMG_7252.jpeg

IMG_3190.jpeg

IMG_3191.jpeg

IMG_3192.jpeg

Chriss_Deejay, cata181, mik15 și alți 12 apreciază asta.
  20. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    ZF8hp maintenance :drag:

A venit si vremea cutiei, sa treacă printr-o revizie completă. Chiar dacă văzusem in istoricul mașinii că avusese acum 2 ani (aprox. 25.000 km)o mentenanță la cutie, am zis să îi realizez și eu o revizie, deoarece nu-i strica. Pe lângă acest lucru, am schimbat și simiringul între motor și cutie, care dădea semne de oboseală (vezi foto înainte și după) și avea o ușoară pierdere de ulei, început de sfârșit cum îmi place mie să îi spun. Fiind nevoit să dau cutia jos, am golit și uleiul din convertizor, schimbând toți cei 8,6 litri. În kitul celor de la ZF venind doar cu 7 litri, am comandat separat încă 2 litri pentru a-l schimbat integral.
    Am rămas surprins să văd ca pe cutie era un abtipild cu seria mașinii. Bănuiesc, în același spirit “făcut pentru Asia” sau cu dedicație pentru ambasada :anbet: cine știe…
    Ca și ulei am mers pe uleiul ZF, alături de filtru, bușon și simiring OE* (puțin sceptic ca era făcut în Turcia, dar sper să fie ok:blink:). Pe toate piesele era prezentă stanță de 2017,(ultima fiind 26.10.2017), deci cu siguranță n-a fost pusă în circulație înainte de noiembrie 2017 :eyebrows:
    Uleiul era destul de închis la culoare, așadar a fost de bun augur acest schimb, șpan sau pilitura n-am găsit, de altfel un lucru bun!
    După schimb, placebo sau nu, schimbă foarte bine, de altfel nici înainte de schimb nu erau neregularități. N-am mers cu alt ZF8hp mai mult de câțiva km așa ca nu îmi pot da o părere pertinentă.
    Ceva poze de la operațiune: :icon_thumright:

IMG_6133.jpeg

IMG_6134.jpeg

IMG_5707.jpeg

IMG_5716.jpeg

IMG_6135.jpeg

IMG_6136.jpeg

IMG_6137.jpeg

IMG_5997.jpeg

c89d4ee3-98d1-4e9c-9c06-6ce709cb203e.jpeg

972952a4-55d6-4e73-8da0-6a97da7f7f30.jpeg

mihaicristian, Chriss_Deejay, mirceacml și alți 8 apreciază asta.

Distribuie pagina asta