1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi Drive Select la A4 B8 - Instalare buton si/sau activare buton ADS

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de george, 10 Iul 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. dorutzu74 5th Gear Member

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    A6, 2011, CAHA, 125 KW, A4,2009,CAGA,105KW
    Cred ca ceva adevar e in ce spune Strumfy... Am remarcat ca atunci cand merg mai sportiv,imi sugereaza sa schimb viteza foarte sus. Insa cand merg batraneste imi cere sa schimb chiar si la 1400 Rpm. Daca asta inseamna "LEARN", atunci are.

2. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    Super. O fi in zona aia poate...

3. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Nu e aia learn... daca nu ai observat si atunci cand urci o rampa inclinata iti va spune sa schimbi mult mai tarziu. E vorba ca are anumiti senzori si nicidecum o functie de.. invatare.

4. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    La cutia CVT, in functie de cum te dai la pedala, se influenteaza intreg comportamentul masinii, dar intrebarea este daca cu adevarat "tine minte" sau doar e suficient de inteligenta (prin senzori) sa isi adapteze regimul de mers, turatia de schimbare la stilul de sofat al momentului, unghiul de inclinatie al solului, viteza vantului samd

Practic si AUTO de pe butonul ADS exact asta face, pune masina in regimul cel mai potrivit pt cheful instantaneu al soferului...

Ca sa "invete" inseamna sa retina de la cel putin o zi la alta niste setari. Suna bine in teorie, dar daca masina are doi soferi, cum ii identifica? Pt ca poate apare un mare dezavantaj daca sotul e vitezoman 1 luna, iar sotia linistita a doua zi are o urgenta, ia masina lui si se trezeste cu o "bestie" mult mai greu de controlat decat stia ea :)

Probabil asta cu invatatul este si un mit/expresie a celor care intr-adevar, identifica dupa un anumit numar de ani o masina condusa mai turat sau una cu depuneri/subturata la viata ei de un mers batraneste care va face intotedeauna un pic de rau la orice motor si poti spune pe drept cuvant ca "a fost o masina condusa babeste, de aia nu mai trage".

Ultima editare: 20 Noi 2013
  5. dorutzu74 5th Gear Member

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    Poate identifica soferii, in functie de cheie, facand aceeasi chestie ca la setarile de bord.

6. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da, numai ca setarile de bord le poti schimba, daca vrei :)

Si daca pierzi cheia "antrenata" ce te faci, cand iei una noua de la service trebuie sa scoti iar o putoare de masina si sa o inveti luni de zile cu stilul tau de sofat, iar?!?!? Eu n-as vrea asa ceva pe motorul meu, sau daca am, neaparat sa imi fie adus la cunostiinta si sa o pot scoate.

Oricum eu mai sus vorbeam de cazul deja existent, in care sa zicem ca se foloseste aceiasi cheie de amandoi sotii (din greseala sa zicem). Cred ca este usor de realizat ca diferentierea stilului de reactie motor prin cheie atrage mai multe potentiale probleme decat avantaje. Consumul clar ar fi influentat, deci ar incepe discutiile cu "ai grija ce cheie iei ca e traficul aglomerat azi" :D

Ultima editare: 20 Noi 2013
  7. dorutzu74 5th Gear Member

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    Poate e mai isteata si prinde mai repede, intr-o ora sa zicem...

8. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ok, dar asta nu inseamna ca daca vrei sa-ti schimbi stilul de sofat, trebuie sa astepti masina sa il invete iar in alta ora?

Cred ca mai bine ar fi daca ar fi si mai mai isteaza si s-ar prinde intr-un minut...

Sau...cel mai bine intr-un timp gen...o secunda?

Ah, pai stai asa, ca intr-o secunda exista deja implementarea, se numeste adaptare in timp real si e cea mai ok, pt ca masinile deja de mult timp isi schimba comportamentul in functie de stilul de condus, chiar si cu acelasi sofer. Nu mai conteaza care e soferul ala.

Si iata de ce un sistem de invatare mai lung de o secunda, este mai putin istet... prin urmare ar fi cam aiurea sa existe, de vreme ce de un timp incoace exista senzori care reactioneaza la secunda si nu trebuie sa recunoasca soferul dupa cheie sau sa greseasca, ci doar sa puna motorul in regimul potrivit la momentul corect. Cam de asta a aparut ADS :)

QED

9. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Voi recititi dupa ce scrieti ? :)
    Scuze de offtopic ...
    De maine imi inscriu masina la facultate sa invete mai multe :))

10. dorutzu74 5th Gear Member

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    Ok! Data viitoare imi traduc glumele!:):)

11. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Eu nu stiu de cutia CVT, dar la Bmw o data ce te invata, te tine minte pana o resetezi tu. Nu se schimba de pe o zi pe alta. Daca mergi linistit azi, maine poimaine, e nevoie de mai mult de un sprit si 5 minute de alergat pe curbe ca sa isi schimbe comportamentul. Si functia de invatare nu exista decat pe Auto/D. Pe DS/S este o harta fixa. Si ca sa ma repet... MOTORUL nu invata nimic. Doar comportamentul cutiei de viteze se schimba. Exista acest sistem pentru a oferi o experienta de condus pe placul soferului. Eu de exemplu la mersul in oras, nu ma intereseaza plecari bruste, accelerari rapide, intr-un cuvant, nu vrea ca cutia de viteze sa ramana prea mult intr-o treapta inferioara pe cutia automata. De exemplu la 330xd-ul meu, mergand linistit in cea mai mare parte a timpului, am observat ca la plecarea de pe loc, cutia foloseste treapta a 2-a. Pe DS pleaca intotdeauna cu a 1-a si sta turata pana intra pe rosu :)

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cred ca deja suneti Off Topic cu discutiile despre "invatare" sau cum se merge cu o cutie automata, fata de titlul topicului. Multumesc.

13. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Stie cineva daca se poate activa acest ADS pe masinile care nu au MMI?
    Stiu ca am prins o discutie de acest gen, dar acest thread s-a lungit destul de mult si nu reusesc sa o mai gasesc.

Merci mult

14. Emilliviu

Emilliviu 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G C7.5 2015, 2.0 TDI 190CP S-tronic
    Si-a montat cineva ADS pe masinile care nu au MMI?

15. BogdySBR

BogdySBR 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Q5 40TDI
    Da, se poate instala si daca nu ai MMI. In cazul in care ai MMI nu e necesar sa pui si butonul, se pot modifica setarile din MMI. Daca nu ai MMI iti trebuie butonul neaparat.
    La cele care nu au butoanle pe consola in jurul schimbatorului, butonul de la ADS se monteaza in spatele schimbatorului pe consola, nu se mai pune in bord.

16. Emilliviu

Locație:
    București
    Masina:
    Da stiu montaj m-am interesat si de piese sunt in jurul la 500 de ron butonul plus masca de plastic.
    Am mai gasit o consola cu tot cu buton dar are si butonul de start&stop si eu nu am asa ceva pe masina.

17. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010 @ 180HP/400NM
    Daca nu te deranjeaza un buton non-functional nu vad sa fie nici o problema deoarece retrofit-ul pentru Start-Stop(in cazul in care s-ar incumenta cineva sa il faca) este unul complicat si foarte scump.

18. Emilliviu

Locație:
    București
    Masina:
    Nu are rost, am mai cautat si am gasit consola normala, sapt viitoare o sa fac comanda de piese :)

19. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Azi, cine mi-a montat mie Audi Drive Select a realizat si o instalare impecabila pentru un A4 B8 fara navigatie!! Deci se poate face acest lucru si fara MMI 2g/3g, pentru cine intreba!

Consola centrala arata mult mai bine, vine si cu butonul de START/STOP care se va aprinde si el, chiar daca nu este functional neaparat (in cazul in care masina nu are deja acest sistem). Ledurile sunt montate tot acolo

20. Emilliviu

Locație:
    București
    Masina:
    Si eu mi-am montat Audi Drive select si nu am MMI, o sa adaug poze maine cum arata, am reusit sa fac rost de trim de la consola de la un Audi A5 model facelift la fel si butonul am reusit sa il gasest tot pe cel de facelift.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta