1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi Drive Select la A4 B8 - Instalare buton si/sau activare buton ADS

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de george, 10 Iul 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. charliez123 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti , Prahova
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI, 2010 CAGA & A4 B6 1.9 TDI BKE
    Salut .

Aceasta "operatie" se poate realiza si la reprezentanta?
    Am nevoie doar de consola si buton ? sau si de cablajul respectiv?

Multumesc

2. Emilliviu

Emilliviu 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 4G C7.5 2015, 2.0 TDI 190CP S-tronic
    Asa arata la mine montat sistemul drive select

3. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Din cate stiu reprezentata e total contra retrofiturilor. Fie iti spune ca este imposibil, fie iti da un pret de te linistesti singur.

4. jaguarxkr

jaguarxkr 6th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 Sportback 3.0 TDI 2011
    Va salut, tocmai am adaugat si eu ADS pe un audi a 5 3.0tdi. Optiunea imi apare acum in meniul CAR. Ca prima impresie pot spune ca diferenta se simte cand setez modul confort, in sensul ca masina devina mai puturoasa. In ceea ce priveste comentarile anterioare, potrivit carora in modul dinamic masina devine ,,turbata'', asa cum a sustinut un posesor de a4 170cp, in opininia mea afirmatia se intemeiaza mai degraba pe un efect placebo.
    La mine, diferenta intre auto, probabil modul setat initial adaugarii ADS-ului si dynamic, este insesizabila si nu se aproprie nici pe departe cu ceea ce ofera trecerea schimbatorului in pozitia S - Sport, in speta fiind vb de o cutie automata. In concluzie, obtiunea de a adauga sau nu ADS se rezuma strict la modul confort, asta daca vrei ca in oras depilda, sa ai o masina puturoasa, teoria consumului mai scazut inca nu am verificato. Pot spune ca pentru mine ADS-ul este complet inutil, avand in vedere ca daca vreau ca masina sa se comporte sportiv trec in S si rupe pamantul, cat despre confort, imediat cum l-am verificat m-au cam trecut apele cand am vrut sa trec pe cedeaza in fata unui camion, masina abia accelera, in conditiile in care inainte, fara ADS, aveam timp lejer sa traversez acea straduta.
    Acum, ma gandesc, daca la un mine la un motor destul de puternic, cca. 250cp, diferenta este insesizabila, ma indoiesc ca la 170cp sa aduca un plus. Este o parere personala si trebuie tratata ca atare.
    Toate cele bune,

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Din pacate la masina cu cutie automata ADS ca obtiune in MMI, doar pentru motor, este inutila. Acest fapt se deatoareaza tocmai pozitiei "S" a schimbatorului, care de fapt este modul dinamic setat pe MMI....

Ultima editare: 26 Mar 2014
    Pinichi apreciază asta.
  6. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010 @ 180HP/400NM
    @jaguarxkr In mod normal ADS-ul influenteaza atat raspunsul pedalei cat si directia,suspensia si transmisia. In ceea ce priveste directia si suspensia(daca ai ca dotari servotronic si dif sport) ti s-a parut la fel ca nu exista nici o diferenta intre modul Comfort si cel Dynamic? Personal pot spune ca am vazut o diferenta ,nu insa una "noapte-zi",probabil si datorita lipsei diferentialului sport.

7. jaguarxkr

jaguarxkr 6th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A5 Sportback 3.0 TDI 2011
    @Rotitza nu are nici o legatura modul dinamic cu modul sport, am condus tot a5 cu ADS, fara sport pe cutie. Diferenta este radica intre dinamic si sport, nu suporta termen de comparatie.

@Celo, am spus foarte clar ca modul confort transforma masina intr-o putoare. Modul dinamic il percep la fel cum se comporta masina inainte de a adauga ADS, in treapta D.

In concluzie diferenta ramane doar in modul confort, masina fiind lenesa
    In modul dinamic se comporta la fel ca in D inainte de montarea ADS.
    Modul S nu are corespondent in ADS, masina in treapta S fiind cu adevarat agresiva, asa cum am spus nu suporta termen de comparatie cu modul dinamic.

8. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pentru "muritorii de rand" care nu au o cutie automata cu modul Sport vin cu un mic test pentru cei care si-au activat ADS-ul (pe o cutie manuala) dar nu simt nicio diferenta intre modul Dynamic si modul Comfort.Testul se refera strict la raspunsul pedalei de acceleratie(setarea Engine a ADS-ului) nu si la celelalte setari(Steering,Suspension,Sports Differential) pentru care daca nu exista instalate pe masina optiunile aferente (Servotronic,Suspensie Magnetica,Diferential Sport) simpla lor activare nu va aduce nicio modificare .
    Testul e foarte simplu : In viteza a 2-a la 2000 RPM(se poate face si in alt raport la o alta turatie,personal cred ca acesta e o varianta mai buna) se va "ciupi" (apasa scurt) acceleratia cat sa nu exista o crestere in turatie mai mare de o gradatie(pe bord):
    - Pentru mine in modul Comfort acest test nu are niciun raspuns din partea motorului(vad cresterea de turatie in bord dar motorul nu reactioneaza atat de rapid)
    - In modul Dynamic se observa si raspunsul din partea motorului,masina incercand sa accelereze aprope instant la fiecare "ciupitura" de pedala.

Personal am reusit cu ajutorul testului de mai sus sa inlatur ideea de placebo in ceea ce priveste ADS-ul. Parerea mea,bazata pe observatii facuta pe propria masina este ca diferenta exista si va fi creste sesizabil o data cu prezenta celorlalte optiuni (Servotronic,Suspensie Magnetica,Diferential Sport) rezultand intr-un pachet complet pentru ADS.

Ultima editare: 9 Apr 2014
    flavius89 apreciază asta.
  9. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Celo - vad ca ai ceva experienta cu ADS_ul.

Eu personal pe jucaria mea, 2.0tdi 125kw manuala.
    Am tot luat la purificat setarile facute pentru activarea lui ca la carte.
    Si nu reusesc sa simt diferenta pe motor, ci paradoxal simt difernta de cuplare Comfort - Dynamic doar pe Servotronic.

Cat pe motor, tot timpul doar pe functia Comfort sta (senzatia de accelerare graduala/progresiva desi stai cu acceleratia la podea).

Ai idee ce ar trebui sa mai verific sau sa cuplez printre biti?

10. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @flavius89 Experienta mea se rezuma la a fi facut codarea pe masina personala si a fi testat diferitele setari in diferite scenarii de exploatare. Este greu de spus care este motivul exact pentru care unii utilizatori sesizeaza diferentele iar altii nu(excludem aici din discutie situatiile in care codarea nu a fost facuta corect). Asta nu ma impiedica insa sa formulez o parere proprie : sincer cred ca multi au plecat la drum cu asteptari prea mari si schimbarile care au aparut in urma codarii au devenit insesizabile pentru ei (diferentele de tip "noapte-zi" de care se vorbea in forumurile externe poate ca exista dar nu la o masina care nu are toate optionalele care pun in valoare aceasta optiune,cu cat vor exista mai putine din optionalele enumerate anterior cu atat efectul per total va fi diminuat) sau nu utilizeaza masina astfel incat se poata fi pus in valoarea ADS-ul(vorbim de o optiune care modifica modul in care reactioneaza masina la diferite comenzi primite/situatii de drum cu care se confrunta, nu vorbim de o resoftare). Asfel consider ca nu va exista o diferenta in maniera in care accelerezi de la 3000RPM la 4000 RPM in viteza a 2-a/ a 3-a dar am observant o diferenta la accelerarea de la 2000 RPM in a 2-a/a 3-a (eliminand intr-o anumita masura acel lag care apare in faza incipienta a accelerarii). Cred ca in postul tau voiai sa spui ca motorul sta tot timpul pe modul Dynamic(nu Comfort).Daca nu ai facut-o deja te sfatuiesc sa faci testul propus de mine...poate asa vei vedea diferenta :icon_thumright:

11. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Sa mai lamurim totusi o treba:
    La full throttle, diferentele intre dinamic si comfort sunt 0.

Pe modul dinamic, se schimba maparea pedalei de acceleratie. Cursa pedalei de pe modul comfort devine pe modul dinamic mai comprimata pe prima jumatatea acesteia.
    Binenteles sunt modificati si timpii de raspuns ai motorului.

In consecinta, modul dinamic se simte la o utilizare normala de condus, atunci cand senzatia este de motor mai "ager" la aceeasi apasare a pedalei, fata de modul comfort. Dar, atentie, pe prima parte din cursa pedalei.

Puteti vedea faptul ca este vorba despre o mapare a pedalei daca dati click pe tabul ADS, din semnatura mea. pe la secunda 40 apare o listare a modificarilor ce sunt facute de acest sistem. Iar la minutul 3.20 cum functioneaza pedala.

Ultima editare: 9 Apr 2014
  12. alin100

alin100 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    S7,4000cm,2013
    Am instalat si eu aseara ADS-ul,urmand pasii de codare pe pe site-ul audienthusiasts,momentan fara buton.Se simte o mica diferenta intre comfort si dynamic in accelerare,urca mai rapid in ture la o apasare mai mica a pedalei de acceleratie.Pentru buton doar ce am fost la Audi service,bineinteles in prealabil am sunat sa intreb daca imi pot ei instala ADS si au spus ca nu e posibil,niciunde in Belgia nu pot face asta.Azi cand m-am dus si le-am aratat,au ramas masca.In fine,pt buton ma costa 50 euro plus tva,am facut comanda si o sa ma intorc la ei sa imi faca cablajul,bineinteles ca tot eu le-am aratat cum(pe acel site).Cablajul nu prea m-as baga sa il fac singur.Sper ca dupa ce instalez si butonul sa fie o diferenta mai sesizabila;

13. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @alin100 "Sper ca dupa ce instalez si butonul sa fie o diferenta mai sesizabila"...imi pare rau sa te anunt dar nu va exista nici cea mai mica diferenta din punctul asta de vedere.Butoanele vor fi acolo doar cu rol functional(usurinta in selectarea programelor nemaiavand nevoie sa intri in MMI pentru selectarea setarilor) si estetic...nimic mai mult.
    Atitudinea reprezentatelor legate de retrofit-uri a fost,este si va fi mereu aceiasi : "Nu se poate" sau "costa cat o masina noua sa montati asta"din motive pe care nu are rost sa le discutam ca a plin forumul de ele.

14. alin100

alin100 2nd Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    S7,4000cm,2013
    Astazi am rafacut codarea pas cu pas,pt ca data trecuta am fost poate prea nerabdator si am sarit un pas--concluzia?functioneaza f bine acum,se simte diferenta de accelerare,inn sfarsit merge cum trebuie,insa ca treaba sa fe completa o sa montez si butonul,astept sa mi-l aduca si il pun

15. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B8 2011 CAGA 2.0TDI 143hp Multitronic LLA
    Din cate am analizat singur nu m-as descurca sa imi pun ads pe masina.va pricepeti careva care e din timisoara sa ma ajute si pe mine?Fac cinste:)

16. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @Alecs.ro Daca vorbim doar de activare,fara instalarea butonului te pot ajuta eu remote daca ai un laptop/tableta si un teamviewer.Dureaza doar cateva minute.

17. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    @celo Eu am MMI la masina deci il pot selecta din mmi pana imi cumpar butonul si gasesc un baiat din tm sa mi-l monteze.daca doresti lasa-mi privat nr tau de tel si vorbim.si laptop am si teamviewer am numai nu am tester pt masina!:)

18. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @alecs.ro Activarea "software" a ADS-ului presupune mai mult decat activarea optiunii din meniul ascuns(asta doar iti va arata optiunea in MMI,neputand insa faci vreo modificare pentru setari). "Magia" se face cu VCDS-ul.Oricat de bun ar fi teamviewer-ul...fara un cablu sa te contectezi la masina nu prea se poate.Daca reuesesti sa gasesti un coleg sa te ajute cu cablul,oferta de asistenta de la distanta ramane valabila.

19. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    in timisoara pot sa-ti fac eu in weekend ... atat soft cat si montare buton

20. alecs.ro

alecs.ro Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    perfect anarchy!acum sa caut sa cumpar butonul si daca imi lasi un nr de tel sa te sun a-r fi perfect!va multumesc!
    am gasit si butonul la tucudean87 imi vine in 1 sapt poti sa imi lasi un nr de tel anarchy?

Ultima editare: 2 Iul 2014
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta