1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi Drive Select la A4 B8 - Instalare buton si/sau activare buton ADS

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de george, 10 Iul 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    Va rog daca aveti codurile pentru buton (partea dreapta sub navigatie) si mufa. Asa ceva am nevoie

Site-ul ”audi enthusiast” nu functioneaza de cateva zile si vreau sa le comand dar sunt mai multe variante: pe stanga, pe dreapta, langa schimbator, pe navigatie cum am eu nevoie, etc.

Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 21 Mar 2015
  2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Depinde unde vrei sa montezi butonul, pe partea stanga sau pe partea dreapta.
    Din fabrica el vine pe partea stanga, partea soferului. Daca alegi sa il pui ca iesit din fabrica, trebuie sa cumperi alt buton ESP, senzori parcare si sa le muti pe partea dreapta, daca vrei sa iesi mai ieftin, lasi butoanele ESP si senzori parcare unde sunt si montezi butonul ADS pe partea dreapta.

Citeste topicul cap coada si o sa te lamuresti.

stefanari apreciază asta.
  3. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    L-am citit de 2 ori si singurul cod pus de un coleg se pare ca este pt butonul de langa schimbator...site-ul citat de toata lumea nu merge...

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Uite ca eu l-am citit si este cod si ptr. butonul pe partea pasagerului.

Ultima editare de un moderator: 21 Mar 2015
  5. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    inainte de a intreba aici am fost la magazin cu codul ( postul 27) si nu mi s-a putut confirma ca este bun si nici retur nu se poate face la piesa...

butonul de care am nevoie este cumva pentru masini cu volan pe dreapta?

cer prea mult sa-mi confirmati daca asta este codul corect?
    8K2 959 674 E V10, daca nu o sa astept pana merge site-ul...

Multumesc.

6. Vacariumarian

Vacariumarian 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 b8 ,2000 cc,136 cv, 2008
    Vorbește cu Tucudean87. 3 buc pini 00 0979009E ,8K2 959 674 E V10 buton ADS dreapta,
    1C0 973 119 B mufă
    Eu le-am comandat acum 2 saptamâni . PS : nu uita de cei 3 pini 00 0979009e.

7. adi_bm

adi_bm 3rd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4B8 2010 CAGA
    Multumesc mult. Abia astept sa-l vad functional.

8. GABYGYY 1st Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    A4 2.0TDI allroad 177cp
    Salut, am un A4 b8 2010 Quattro fără noi dar cu ecran color. Cine pus ma poate ghida ajuta sa activez hidden menu cu vcds?
    Ads am reușit sa îl setez pe individual.
    Ma mai interesează și direcția sa fie ușoară, acum este f rigida.
    Multumesc

9. GABYGYY 1st Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    A4 2.0TDI allroad 177cp
    Mentionez ca in vcds la installed nu am meniul 07.

10. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010 @ 180HP/400NM
    @GABYGYY:Fara suparare dar la capitolul exprimare trebuie sa mai faci ceva eforturi ca nu se intelege nimic din ceea ce spui.
    Pentru Mediul ascuns trebuie sa urmezi pasii de mai jos (dar s-au scris de o suta de ori in topicul aferent , fa un efort si citeste-l )

[5F - Information Electr.]
    [Adaptation - 10] -> Channel 6
    change 0 to 1

Referitor la directie , probabil ca nu ai terminat codarile aferente ADS-ului. Important este insa daca si inainte de a incepe aceste codari ai simtit rigida directia pentru ca s-ar putea ca directia ta sa nu fie servotronic sau daca este servotronic si tot ti se pare rigida s-ar putea sa ai alte probleme (mai degraba de ordin mechanic) pentru ca pe setarea COMFORT nu vei "simti" o directia mai moale decat inainte de a te apuca de aceste codari.

11. Vacariumarian

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audienthusiasts nu mai merge. Are cineva pozele salvate cu montajul butonului ADS ? Va mulțumesc anticipat

12. chelule 3rd Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi A4 B8 2010 2.0 143CP, Audi A3 Sportback 2009 1.6 16v 105CP
  13. Vacariumarian

Locație:
    Sibiu
    Masina:
  14. darktwin21 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4, 2.0, 2009
    sall,
    doresc sa-mi instalez si eu pe masina ADS-ul, poate sa ma ajute cineva??? :anbet:

15. GABYGYY 1st Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    A4 2.0TDI allroad 177cp
    Salut,

scuze de exprimare, insa am dat reply de pe o tableta si se pare ca a selectat automat anumite cuvinte(nu am mai verificat ce am scris).
    Mentionez ca:
    -am citit acest topic si multe altele si nu am reusit sa activez-ceva imi scapa.
    -nu am navigatie pe masina
    -nu am in vcds optiunile 5f sau 07 pentru a face activarea hidden menu

Legat de directie mi-a spus cineva ca masina nu ar avea servotronic. am mers cu a unui prieten si directia era super usoara cu servotronic.
    Deci sunt in continuare interesat de activarea hidden menu cu vcds.
    Multumesc

iulianburleasca salut, daca iti mai aduci aminte, te rog, cum ai activat cu VCDS hidden menu ? Nu am navi pe masina si deci nu am meniul 07 si 5f in VCDS. Multumesc,

Ultima editare de un moderator: 15 Apr 2015
  16. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @GABYGYY: In postarea ta initiala nu se intelegea (cel putin eu nu am inteles) ce echipare multimedia ai pe masina. Meniul ascuns este disponibil doar pe echiparile MMI, daca ai o echipare Radio Chorus/Concert/Symphony atunci nu vei putea sa il activezi. Daca masina ta nu are servotronic atunci ADS-ul nu iti va "usura" directia de nici un fel, in realitate nu va avea nici un efect.Daca iti doresti o directie mai usoara atunci fa un retrofit la servotronic,sunt destui colegi care au facut acest pas si nu au fost multumiti. Inainte de toate afla insa ce tip de directie ai, decodeaza VIN-ul pe club sau uita-te in cartea masinii dupa codurile de optionale. Daca ai 1N1 ai directia normal,daca ai 1N3 ai servotronic. Exista si topic dedicat pentru retrofitul asta daca esti interesat AICI.
    @darktwin21: De ce fel de ajutor ai nevoie? Daca doresti sa faci doar activarea soft pasii sunt destul de simpli,ai nevoie doar de un VCDS. Daca vrei sa pui si suita de butoane atunci ai nevoie si de cablaj si montaj(codurile pieselor le gasesti aici in topic)...pentru montaj poti apela cu increderea la colegii din aria de prestari servicii.

17. doctornd

doctornd 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat B5.5 2004 TDI-PD AWX 130 hp/ Audi A4 B8.5 2013 TDI CR CJCA 143 hp
    Cu ADS-ul de fabrica am inteles ca modifica 3 parametri - raspunsul motorului la pedala, directia si suspensia. Intreb insa, daca montam butoanele ulterior si activam softul pe o masina care nu-l avea din fabrica, modifica doar raspunsul motorului sau si ceilalti doi parametri (directia si suspensia)? Sau e necesar sa existe pe masina servotronic si suspensie reglabila? Asta ma face sa inteleg ca cei ce au ADS din fabrica au obilgatoriu si servotronic si reglabila suspensia?!

18. celo

celo Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @doctornd: Daca ai fii facut un efort sa citesti in urma ai fi avut raspunsuri la toate intrebarile tale. ADS-ul influenteaza atat raspunsul pedalei cat si directia,suspensia si transmisia...asta daca premisele necesare sunt intrunite. Nu va modifica directia daca nu ai servotronic,nu va modifica suspensia daca nu ai suspensie reglabila,s.a.m.d. .Poti sa ai ADS din fabrica si fara sa ai toate componentele/sistemele pe care le poate modifica acest sistem.

19. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Celo , ultima parte doar la facelift! Cea cu ADS "pe bucati"...

Si inca o remarca: ADS-ul de pana in 2011 continea directia 1N7! Cu demultiplicator pe coloana de directie, nu doar servotronic.

Ultima editare: 18 Apr 2015
  20. doctornd

doctornd 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat B5.5 2004 TDI-PD AWX 130 hp/ Audi A4 B8.5 2013 TDI CR CJCA 143 hp
    Nu am intrebat degeaba, dovada fiind si raspunsul lui rotitza. Am gasit lucruri contradictorii si vreau sa fiu lamurit. De exemplu de aici "Audi drive select is only available in conjunction with dynamic steering, damper control and/or sport differential." inteleg ca ADS de fabrica modica toti cei trei parametri. Insa, Dynamic steering si damper control/sport differential sunt aceleasi lucruri cu servotronic si suspensia reglabila? Daca nu, cum modifica directia si suspensia ADS de fabrica?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta