1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi Drive Select la A4 B8 - Instalare buton si/sau activare buton ADS

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de george, 10 Iul 2012.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. ... Guest

Faptul ca eu nu am ADS pe masina (si nici nu mi-l mai doresc fara pachet complet impreuna cu suspensie si directie), nu inseamna ca vorbesc in necunostinta de cauza. Pentru curiozitatea ta, am avut ocazia sa testez masina unui coleg de forum care are ADS din fabrica (nu montat ulterior), iar ceea ce am scris mai inainte este un rezumat al unor discutii avute cu persoane profesioniste care lucreaza in domeniu.
    Apropo de raspunsul pedalei: exact acest lucru il face si ADS-ul (Sprint Booster, de fapt pentru motor), pe langa ce am relatat ulterior: anuleaza acea intarziere de raspuns care se intampla la orice masina la apasarea brusca a pedalei de acceleratie, iar cu sunetul motorului (zgomot poate face al tau) e vorba de efectul Placebo. Ce crezi ca face acest ADS in privinta sunetului motorului? Ii face o ungere mai buna sau o amortizare mai eficienta? :)
    Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, asa ca cine nu crede sau nu intelege ceea ce am spus, n-are decat sa nu bage in seama.

Ultima editare de un moderator: 24 Noi 2012
  2. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 Allroad, 3.0 V6 biturbo 320 hp, 2015
    Eu nu consider nici polemica nici cearta si-mi cer scuze anticipat daca te-am deranjat cu ceva. Asta este rolul unui forum, atata vreme cat suntem civilizati in exprimare si ne respectam reciproc, orice contre sunt bine-venite. Ba tu chiar m-ai ajutat, si-ti sunt recunoscator.

De acord cu tine ca si modificarea directiei e la fel de importanta. Cursa volanului se modifica, directia se intareste si feedbackul este mult mai bun. Inca un motiv sa-l pui, sau nu ai servotronic? Problema este ca de la cateva milioane (doua plinuri) la cateva sute de milioane (cat costa si retrofitul cu amortizoare reglabile) e o cale cam lunga. Este ca si cand ai zice nu merita sa-ti cumperi o cabina de dus cu masaj, daca nu-ti faci si piscina, cu jacuzii si tobogan de apa :) Sa nu uitam ca pe un A5, mai exista si setarea pt diferentialul sport de pe versiunea optionala de quattro.

Cat despre motor, poate sa-ti confirme dr_dumi ca a mers cu masina mea, pe confort poti sa apesi pedala cat vrei tu (deci inclusiv blana) la modul rapid, nu vei simti NIMIC, pe cand pe dynamic si de 3 ori pe secunda, masina va zvacni instant. Daca iti faci un pic de timp, cel putin pe audiworld o sa gasesti cateva informatii despre faptul ca pedala de acceleratie este remapata la nivel de curba de raspuns, deci nu doar procentual, in asa fel incat masina sa reactioneze mai fidel apasarii.
    http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2806673
    Ice_2k, dupa ce si-a instalat
    http://forum.computergames.ro/78-auto/44684-masinile-noastre/page-1415.html#post44308465

E posibil sa fie placebo la zgomot, posibil. Nu stiu, mie imi place si nu stiu pe nimeni sa o instaleze si sa nu fie dupa aia cu gura pana la urechi. Subliniez iar ca diferenta intre soft +30 de cai si ADS este masiva, in favoarea ADS (de la 170 la 200 de cai nu m-a impresionat nici pe jumatate). Iar aia a costat dublu, insa cam toata lumea considera ca merita cu varf si indesat sa storci macar un stage1 din motoarele turbo diesel.

Asta este clar placebo, iti garantez :) Daca ti-a zis vre-un "profesionist" asta, iti recomand sa-l ignori de acum incolo pt ca risti sa-ti spuna si sa iei de bune si alte neadevaruri.

Ultima editare: 24 Noi 2012
  3. ... Guest

Ok. Personal am pus punct acestei discutii, mai ales ca nu mai sunt interesat de aceasta optiune, iar pe profesionistii cu care am de-a face in domeniul auto, nu-i voi ignora niciodata. :p

4. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu am zis doar "daca" :p

Corect, si eu ma opresc aici pt ca pana la urma topicul nu este un teren de auto-linistire ca si cu ads si fara ads tot cam aia este pt cei care au decis ca nu vor optiunea, ci ar trebui sa fie o sursa de informare pt ceilalti, care o vor :)

As reveni ontopic la intrebarea, daca stie cineva clar (cu sursa, link ceva, nu pareri) ce face mai exact la motor. Pana acum ipotezele sunt presiune in turbina, avans, afr...dar nimeni nu stie sigur. Oricum, eu sunt sigur ca de vreme ce orice motor turbo diesel are un lag maricel indiferent cat de mult apesi pedala, iar "dynamic" la TDI-urile noastre scoate total acest lag, modulul asta e un fel de "fortare", adica face un artificiu cu o posibila scadere de fiabilitate pe termen lung. Da sau nu?

Ultima editare: 24 Noi 2012
  5. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Pai si de ce nu faci tu un log in mers atat pe dynamic cat si pe confort ca sa afli raspunsurile ?

6. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    de ceva timp eu tin masina doar pe modul dynamic.
    nu-mi mai place altfel. e diferenta mare.
    nu afecteaza cu nimic motorul aceasta setare. din contra.

nu ii inteleg pe cei care-si cumpara masini si le protejeaza ca pe un balon.

7. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da George, buna idee.

Ultima editare de un moderator: 27 Noi 2012
  8. alizandru 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Avant, 2010, CAGA 143, multitronic 8+1, S-line, etc.
    Stie cineva sa imi dea un sfat pentru modelele cu multitronic? Am facut modificarile vag, imi apare meniul ads, selectez modul dinamic dar nu simt nici o diferenta. Are cumva vreo legatura existenta modului S pe cutia de viteze? Intradevar pe modul S se simte diferenta. Sau este nevoie sa montez fizic acele butoane de ADS?

9. ... Guest

Cat timp mai esti cu picioarele pe pamant, nu vei simti nici o diferenta pentru motor. Abia cand vei incepe sa crezi ca aceasta functie face minuni, vei trece in "clubul" celor care jura ca masina "a turbat" (am pus ghilimele fiindca aceasta expresie are drept de autor).

Ultima editare de un moderator: 30 Noi 2012
  10. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    @sebasicu Te incapatanezi sa insisti pe o prostie. Culmea este ca nu ai aceasta functie pe masina si crezi ca toti cei care au pus-o bat campii si e o mare conspiratie sa te convinga pe tine. Personal am aceasta optiune din fabrica pe masina (masina din familie, nu a mea personala) pe un motor 2.0 de 143cp. Diferenta dpdv a reactiilor motorului este masiva. Dar tu poti sa crezi linistit in continuare ca incercam toti sa te pacalim pe tine, sa ne clasifici drept retarzi si sa-ti vezi de drum. Nu de alta, da' deja ai anuntat de vreo 2 ori ca ai pus capat discutiei dar totusi vad ca te incapatanezi sa tot revii. Te rog io, lasa-ne. ADS-ul e 100% placebo, lasa-ne pe noi sa ne amagim.

Dănuț 10 apreciază asta.
  11. ... Guest

Ok. Domn' Avocat. Poate ca ai partial dreptate, desi nu am facut pe nimeni "retardat". Dar ceva ne aseamana si altceva nu: amandoi nu avem ADS pe masinile noastre, ambii verificand aceasta functie pe alte masini, fiecare avand punctul sau de vedere, eu fiind interesat initial de aceasta functie, pe cand tu nu, neavand posibilitatea sa o instalezi pe masina TA. Cel putin, eu am adus niste explicatii tehnice, iar cei care sunt incantati de aceasta functie...inca nu. Ar fi de dorit sa existe contradictii (care sunt constructive), dar cu justificari tehnice si nu pe faptul ca cei care nu au unele dotari pe masina sa nu aiba drept de comentarii in legatura cu acele dotari.
    Pentru nelinistea ta, voi reveni cu comentarii (dar pe alte teme) ori de cate ori voi considera ca este nevoie, acest lucru putand sa-l stabileasca doar moderatorii, conform regulamentului.
    De lasat... cum ceri tu, nici n-am ce, fiindca nici nu ne cunoastem, dar oricum nu voi mai reveni pe acest theard, fiindca nu mai am ce comenta, spunand ceea cea am avut de spus.
    In finalul discutiilor, le pot spune celor care vor sa-si instaleze ADS, sa nu ezite sa o faca daca asa vor ei...

12. dr_dumi

dr_dumi Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B9 190 CP Quattro
    Eu in continuare vreau sa aflu de unde pot activa aceasta functie, doar din meniu. Butonul nu il vreau ca nu merita investitia, la cat tin eu masinile..

Ultima editare de un moderator: 3 Dec 2012
  13. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Ma va certati ca la usa cortului pe niste prostii. Sebasticu are dreptul sa spuna ce vrea asa cum fiecare avem dreptul la opiniile noastre. In loc sa il contrariati din vorbe, George v-a dat solutia. Faceti un log in mers si vedeti daca exista diferente intre dynamic si comfort si postati rezultatele aici pe forum ca sa ne lamurim o data si pentru totdeauna daca exista sau nu rezultate. Nu va obositi sa imi dati replici de genul "instaleaza-ti si ai sa vezi" pentru ca pe mine nu ma intereseaza deloc optiunea. Mi-am cumparat alta masina "sport" iar A4-le l-am lasat ca masina pentru acasa :) Eu va rog sa faceti log-ul pentru ca sunt chiar curios, din punct de vedere tehnic, daca exista diferente de putere sau doar de accesare al aceleiasi puteri. Multumesc anticipat pentru cei care se vor ocupa. Multa bafta

14. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    Nu am spus ca nu am pe masina mea, am spus ca am in familie o masina cu ads DIN FABRICA. Pe a mea am facut retrofit tocmai pentru ca am vazut diferentele.

15. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Tot astept logul... eu nu te-am intrebat acum de ce ti-ai instalat tu ADS-ul pentru ca ti-am citit opiniile in paginile precedente. Nu are rost sa te repeti. Gunx faci tu un log daca ai ocazia?

16. noname00 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 3.0TDI 240CP
    Ii raspunsesem lui seba. Eu nu pot face log pt ca n-am cu ce.

17. GunX

GunX Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu exista nici un test sau parametru care sa varieze in asa fel incat sa convingi un gica-contra. El va sustine sus si tare ca roata este patrata, indiferent ce argumente ii prezinti. De acest lucru pot sa fiu si eu vinovat.

Deci filozofic vorbind, de ce as vrea conving pe cineva de o chestiune evidenta? Eu n-am mai raspuns pe subiect nu pt ca n-am vazut discutia, ci pentru ca mi se pare stupida discutia in contradictoriu pe lucruri clare si cunoscute ca si cand ne-am certa cat face 1+1. In plus exista o vorba, cand mai multi iti spun ca esti beat, te duci acasa si te culci :)

Aceasta optiune este una minora. Puteti oricand gasi discutii despre faptul ca o masina premium este doar una normala unde platesti in plus sigla, ca nu ai ce face cu un motor puternic in Romania, ca xenonul e cam tot aia cu halogenul clasic, ca suspensia sport de fapt e inconfortabila, ca sistemul quattro nu prea face diferenta fata de tractiunea fata, ca navigatia in bord este inutila cand o ai si pe telefon, ca oglinzile retractabile le poti inchide si tu singur cu mana samd. Daca cei cu masini fara dotari nu au altceva mai bun de facut decat sa nege avantajele altora, nu o sa caut eu argumentele care sa-i trezeasca la realitate. Aici nu vorbesc de nimeni in particular, ci de un fenomen foarte des intalnit cand tinzi sa super-lauzi o dotare. Iar de asta eu sunt cel de blamat, am fost cam-prea-incantat de aceasta optiune si am sustinut-o prea infocat. Daca mie venind de pe un motor PD pe un CR, imi lipsea un comportament prompt al acceleratiei si un cuplu la turatie joasa, mai rau ca aerul, nu am stat sa ma gandesc ca alte persoane poate nici nu-l observa. Eu ridicand in slavi aceasta modificare, poate i-am facut fara sa vreau pe altii sa se simta inferiori, nu doar ca nu o au, ci mai ales din cauza ca ei nu pot sesiza sau face aceasta diferenta.

Eu il respect pe userul sebasbicu si consider ca uneori, daca esti inteligent cedezi primul si spui frumos "ok, we agree to disagree". Este pacat sa ramai certat cu cineva care te poate ajuta in alt context cu o informatie sau un sfat, doar pt ca avem pareri diferite despre o o setare de biti.

Ultima editare: 3 Dec 2012
    AudiA4B8CGLC177PS, Mihain și Jianu iulian apreciază asta.
  18. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu te am rugat daca poti sa faci un log ca sa elucidam o data si pentru totdeauna misterul. Doar de amorul discutiei, ce ai spus tu se poate folosi si impotriva ta: in sensul ca tu spui ca e grozav sa ai dar de fapt nu e chiar atat de grozav. Repet.. pe mine nu ma intereseaza aceasta mica disputa. Eu eram doar interesat din punct de vedere tehnic sa vad daca intr-adevar este o diferenta de putere. Iti zic de ce te rog sa faci log-ul. Adica parerea mea personala este ca Audi, daca oferea aceasta crestere de putere, introducea datele in cartea tehnica sau in manualul de utilizator sau in catalogul masinii: de genul ADS - ofera 20 de cp si 30 Nm suplimentari. Dar ei nu o fac. De ce? Pentru ca nu este asa. Masina are 170cp (aproximativ) pe care ii distribuie altfel in functie de setarea pe care o alegi. DAR rezultatul final pentru o masina cu cutie manuala este acelasi. Nu accelereaza mai repede 0-100 sau 100-200. Lasa ca revin eu in tara la primavara si instalez si eu ADS-ul asta inclusiv butoanele in bord si ma duc si platesc si o masurare pe dyno..asta asa...de amorul tehnicii. Repet...nu vreau sa ma contrariezi sau sa imi dai argumente pentru ca toate argumentele au fost date deja in paginile precedente..si pro si contra. Aceasta pagina ar trebui lasata ca DIY pentru instalarea ADS-ului pentru cei care il vor si atat. O seara placuta

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Hai sa incheiem aici pentru ca ati avut de spus s-a spus. Facem o pledoarie inutila pro si contra care nu duce la nimic constructiv. Multumesc de intelegere.

20. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Alex, mai mult ca sigur puterea este aceeasi indiferent ca esti pe confort sau dinamic in schimb sigur se vor schimba niste parametri de functionare a motorului.
    Am testat impreuna cu sebasbicu masina care a avut din fabrica acest ADS si am experimentat si pe masina mea ADS-ul asa ca mai mult ca sigur ce a spus sebasbicu mai sus a fost corect prezentat.
    Unii probabil si-au pus butonul ca lumineaza frumos noaptea si in loc sa vina cu ceva concret stau sa filozofeze pe forumuri ...

@GunX, daca nu ma insel ti-am spus pe unde sa te uiti pentru acel fader si nici pana in ziua de azi nu ai venit cu un raspuns .. la fel vei face si cu logul ? :)

Ultima editare: 4 Dec 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta