1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Avertizare in bord - BRAKE - BREMSE - ce verificam - probleme si rezolvari

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de obrazNICK, 13 Feb 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. dzitaca 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI - 2003
    placutele de frana schimbate si nu imi dispare din bord avertismentul

Mi-am schimbat placutele de frana si nu imi dispare din bord avertismentul ca trebuie in 600 de km (25 de zile)sa imi schimb placutele. Cum sa fac?? sa merg la un service sa imi reseteze ei asta sau exista vreo combinatie din butoanele de pe cadran sa fac sa dispara afisaju cu franele? multumesc!

2. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    Iti apare in bord ca in 600km sau 25 zile trebuie sa iti schimbi placutele??Nu stiu de treaba asta....vezi sa nu fie de fapt schimbul de ulei (revizia) ce ai tu in bord.

3. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Martorul de la placute te avertizeaza ca trebuie urgent schimbate,dar nu spune cand.Apare un simbol rosu si scrie Brake sau Bremse(daca ai comp in engleza sau germana).Ce iti apare tie cred ca este avertizarea de la ulei.Placutele dupa ce le schimbi dispare singura avertizarea,daca au fost conectate mufele bine si nu ai fire intrerupte.

4. dzitaca 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI - 2003
    semnu de la placute mi-a disparut. dar mi-a aparut un mesaj ca in 1000 de km tre sa schimb placutele si imi tot spune cand mai scadea cu cate 100 de km.cand am ajuns pe la 600 de km mi s-a aprins si martoru de la placute,le-am schimbat si mi-a disparut dar mesaju cu revizia la frane nu.

5. RadOne

RadOne Banned

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    vezi avatar
    Nu prea cred ca stii ce vrei sa spui ! Mai bine fa o poza la BC si afiseaz-o aici ca sa ne dam seama mai bine !
    Toate Bune !

6. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
    Cred ca e vorba de revizia la ulei si filtre.Ex:Service in_ _ _ km

7. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    nu am auzit de asa ceva pana acuma:uhm:. mai mult ca sigur cred ca iti apare ca trebuia sa faci revizia, schimb ulei plus filtre. oricum asteptam sa ne pui o poza cu ceea ce iti apare pe BC.

8. alex.petrariu

alex.petrariu Gold Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A8 4.2 quattro 2004 / Audi A4 2.0i 2001
    Cred ca e vorba de revizie !

9. roby_A6

roby_A6 4th Gear Member

Locație:
    Pe unde apuc
    Masina:
    A6/ O2 RS
    se reseteaza cu un PC.... dureaza foarte putin

10. juve_star

juve_star Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A4 1,6 101CP
    Eu am inteles ca placutele de pe spate nu au senzor ci o lamela care in momentul cand grosimea placutei e pe minim, obligat, se freaca pe disc si scoate un scartait sacaitor, avertisment pentru schimbarea piesei in sine.

11. lin67

lin67 2nd Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi a4 1.9tdi 101cp anul 2003
    dizi

dute la un mecanic bun sa ti-o resateze din cheie sa nu mai dai bani la calculator!!!!

12. upgrade

upgrade 4th Gear Member

Locație:
    bacau
    Masina:
    audi a4 2002 1.9 101cp
    salut.

dupa o completare de ulei,am observat p bord urmatoarele:vorsicht storung bremse abs service aufsuchen.avertizarea este continua,nu dispare nici in mers.care poate fi cauza?mentionez ca am schimbat placutele acum 20 000 km.ms

PS.lichidul de frana e la nivelul corect,am observat ca acum alterneaza mesajul de frana cu cel de la ulei si acul de la kilometraj nu mai indica

Ultima editare: 15 Feb 2009
  13. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Ai inteles gresit. Nu exista asa ceva. Cand placuta se uzeaza de tot, ajunge sa faca contact suportul palcutei care este din metal ,cu discul. Asta va produce pe langa zgomotul aferent, uzura discului de frana dupa care este posibil sa trebuiasca schimbarea sa si chiar sudarea placutei de disc datorita incingerii acestora caz in care iei masina de acolo pe platforma. Nu stiu cine scoate idei din astea, dar este riscant pentru cei care citesc si poate chiar cred aceste lucruri.
    Regula este sa se schimbe TOATE placutele odata. Daca va uitati, grosimea placutelor este diferita la fata/spate. Producatorul stie cat din forta de franare este pe fata si cat pe spate (standrad tin minte ca era 80% fata 20% spate) si placutele sunt facute in asa fel incat sa se uzeze in acelasi mod, aproximativ. Cand senzorul din placutele fata da alerta de schimbare, ar trebui schimbate toate. Chiar daca mai poti circula un pic cu cele spate pt ca, sa zicem, nu sunt total uzate, asta inseamna ca mai mergi cateva sute de km cel mult si tot la aia ajungi...ce sa spun, faci o MARE economie

14. roby_A6

roby_A6 4th Gear Member

Locație:
    Pe unde apuc
    Masina:
    A6/ O2 RS
    ``vorsicht storung bremse abs service aufsuchen``, inseamna ca ai o problema la sistemul de franare, si ca trebuie sa mergi la un service

cu schimbatul placutelor, dupa ce l-ai schimbat pe toate (ca sa fi sigur, sau cand ai cumparat masina) ,schimbi de vreo 2 ori placutele pe fata si 1 data cele pe spate

15. lin67

lin67 2nd Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi a4 1.9tdi 101cp anul 2003
    mie cand mi s-a aprins BREMSE mi s-a ars un bec pe frana...........

16. gaby1773

gaby1773 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    A4 B6 2003 1.8T Sport - evolutie continua
    Am auzit ca becurile de frana la A4 (poate Audi in general) sunt un pic diferite fata de cele utizilate in mod normal de alte masini si care se gasesc aproape oriunde.

Asta am auzit " sunt necesare becuri cu 2 filamente de 12v 21w/4w.Majoritatea becurilor sunt de 21w/5w. ". Daca se folosesc becuri obisnuite, ar putea aparea o eroare pe BC.
    Imi poate confirma sau infirma cineva?

17. Rapier

Rapier Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A5 Sportback, 2.0 TDi (CNHA), 2016
    Din ce stiu sunt becuri normale cu 2 filamente. Eu am luat din cele ce se gasesc in benzinarii de obicei (pe vremea cand nu aveam stopuri cu LED) si nu au fost probleme cu ele. Singura diferenta este la soclu. Becurile cu soclu din acela mare (P21W) au niste "picioruse" (sau "bumbi") pe partea metalica...cei care tin becul in pozitie dupa ce-l rasucesti in soclu. Si sunt doua tipuri: becuri cu acei "bumbi" dispusi la 180 grade (opusi) si cam la aceeasi inaltime priviti din lateral si un alt fel de becuri cu "bumbii" dispusi la un unghi (cred 120 grade) si la inaltimi diferite. Nu mai tin minte exact, parca la A4 se folosesc din ultimul tip. Stiu ca eu m-am dus in benzinarie si am luat philips la blister (2 bucati in plastic)

18. menumorut

menumorut Bronze Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A4B8, 2.0 CAGA 105 kw, Dpf Off, Egr Off, Stage 1, 183.3 Hp
    salutare tuturor.eu sunt un audist mai nou si am gasit acum topicul cu senzorul placute de frana.s-a aprins si la mine cu toate ca placutele sunt pe jumate uzate.din cate am inteles e posibil sa fie si firul de la senzor rupt.corect?si inca o intrebare:exosta senzor si la rotile din spate?masina mea audi a4 1.9 tdi 2001 115cp.multumesc

19. Ghost91

Ghost91 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 2.5 TDI 120kw 2004 BDG
    senzor au doar placutele de pe fata. Nu cred ca sa rupt firul ca asa erau si la mine inainte de a le schimba.

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2011
  20. menumorut

menumorut Bronze Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A4B8, 2.0 CAGA 105 kw, Dpf Off, Egr Off, Stage 1, 183.3 Hp
    pai si atunci de ce s-a apins martorul pe bord?

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta