1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Avertizare in bord - BRAKE - BREMSE - ce verificam - probleme si rezolvari

Discuție în 'Suspensii si frane' creată de obrazNICK, 13 Feb 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Ghost91

Ghost91 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 2.5 TDI 120kw 2004 BDG
    pentru ca e timpul sa le schimbi chiar daca tie ti se pare ca mai sunt bune. atentie se uzeaza mai repede pe fata decat pe spate si din cauza asta cele de pe spate nu au senzor. Sar putea sa mearga schimbate doar pe fata dar trebuie sa ai grija cat poti sa mai mergi cu cele de pe spate

2. menumorut

menumorut Bronze Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A4B8, 2.0 CAGA 105 kw, Dpf Off, Egr Off, Stage 1, 183.3 Hp
    ok multumesc pt sfat.bafta

3. andreipit

andreipit 3rd Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI, 140 CP, 2005
    Din cate am inteles eu, placutele pe spate se schimba cand schimbi de 2 ori placutele de pe fata(la 2 schimburi pe fata se schimba si cele de pe spate). Nu este o regula general valabila. :P

4. menumorut

menumorut Bronze Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    ok multumesc

5. menumorut

menumorut Bronze Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    am schimbat si eu placutele de frana si am observat ca pe langa faptul ca erau aproape duse firul de la senzorul din dreapta era rupt si cele 2 fire care oes din senzor erau unite intre ele si de aia nu mi se aprindea martorul pe bord.....asa ca daca aveti placute bune si firul rupt uniti cele 2 fire care ies din placute si martorul va disparea de pe bord.

6. flashmaxxx

flashmaxxx 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4 1.6 beanzin
    lichid frana

scuze dar nu am gasit treadul pe aceasta problema. cat se completeaza lichid de frana pana se schimba placutele? am completat deja un borcanas in 4 luni de zile si vad ca iar se aprinde senzorul ca nu mai am lichid.mentionez ca nu am schimbat niciodata placutele pe spate iar pe fata sunt in proportie de 70%. au senzor placutele pe spate sau trebuie sa le verific eu ?cartea service imi scrie ca in septembrie trebuie sa fac servisul la frane .placutele pe spate sunt aproape gata .am observat acest lucru cand am schimbat gumele pe masina.multumesc

Ultima editare: 12 Mai 2009
  7. aryes13 Guest

Nu se completeaza deloc.
    Daca iti "dispare" lichidul de frana din vas, verifica instalatia de franare.
    Sigur exista pierderi pe undeva. :hi:

8. flashmaxxx

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4 1.6 beanzin
    am verificat si pe canal si pe la roti etriere dar nimic ,nici o alta scurgere sa fie.ce poate sa aiba ?

9. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Placutele pe spate nu au senzor,iar atunci cand le verifici trebuie sa fi atent la placuta din interior,pentru ca aceea se toceste prima.Placutele de pe fata au senzor,dar se mai intampla sa se taie firul si daca iti atinge de metal te avertizeaza in bord(am patit asta).Lichidul de frana il pierzi cu siguranta,pentru ca nu este normal sa te avertizeze dupa ce ai completat cu o cantitate asa mare.Iti apare in bord Brake si dupa scoate 3 sunete?sau iti apare un cerc galben format din puncte?Ai grija cu franele ca nu este de joaca.Pe de alta parte placutele de frana daca nu le schimbi la timp iti poti strica discurile iremediabil

10. flashmaxxx

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4 1.6 beanzin
    Ok.Multumesc .voi verifica toata instalatia din nou sa vad daca are scurgeri .;)

11. flashmaxxx

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4 1.6 beanzin
    Aveam placutele pe spate gata si pierdeam lichid pe la pistonas spre interiorul masini.kum drak nu am vazut ka doar ma-m uitat.:keule:e posibil sa kurga numai din cauza ka pistonasul a ajuns pana in capat la maxim?

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu cumva pistonasul de la etrier e stricat(garnitura)?Ca altfel nu vad cum sa ai pierdere de lichid de frana,chiar daca placuta de frana este uzata.

13. flashmaxxx

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi A4 1.6 beanzin
    apoi nu stiu .kurge spre interiorul masinii.inca nu am schimbat palcutele pe maine dar inauntru este garnitura? kum se desface aolo stie cineva? kand amdesfacut prima data cineva mia zis ka din cauza ka pistonasul e la capat de aceea pird lichid pe acolo.nu pierd sre interior spre disc este un surub in exterior .

Ultima editare: 13 Mai 2009
  14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Nu mai scrie cu limbaj de mirk,scrie si foloseste semnele de punctuatie corect,ce ai scris e inteligibil!

15. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    si eu mai scriu cateodata poezii :D:D, dar de aici sincer nu inteleg nimik. nu are voie sa piarda lichid chiar daca a ajuns in capat

16. Predator_k1ller

Predator_k1ller 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A6, 1.8T, 1999
    salut. zenzorul la placutele de frana este numai pentru cele de fata la A6?

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2011
  17. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    Eu asa stiu ca numai pe fata ! de obicei ele se tocesc primele !

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2011
  18. Quattro-ftw 1st Gear Member

Locație:
    Valcea
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TFSI Quattro - 2005
    Ulei frana - indicator de bord....???

Salut,
    Am un A4, si mi s-a aprins in bord beculetzul de frane... primul lucru pe care l-am facut - am verificat lichidul de frana ( cu 2 zile inainte de indicator am fost sa imi echilibrez rotile, discurile aveau o uzura de 1.5-2mm, placutele erau aprox.60% pe fata si 70%pe spate - chiar daca am 39.000 km cu ele ). Nivelul la ulei era foarte scazut, chiar putin sub minim, am citit pe site , si am completat cu DOT 4.
    Inca am indicatorul aprins in bord.

Intrebarile mele ar fi :

- se da semnalul la placute ca sunt uzate asa repede? 55-60%? grosimea lor actuala este de 13-15mm, stiu ca noi au in jur de 21-22mm, poate estimez eu prost.

- odata aprins semnalul de la frane, este scos doar in service?

Am zis sa va intreb pe voi, nu vreau sa imi rezolv problema la reprezentanta, nu ca ma intereseaza cat ar costa ( daca sunt placutele , banuiesc ca o sa fie undeva la 3-4 mil ), dar am o problema personala cu reprezentantele oficiale :) asa cum au subliniat si altii in acest forum, daca ma duc cu masina la " doctor " vreau sa vad eu tot ce fac, nu sa ma duc sa schimb uleiul si filtrele si sa mi-o dea la fel cu un bidon gol de ulei ( stiu persoane care au patit asa ) .

19. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    s-a mai discutat pe forum de problema aceasta. foloseste functia cauta. in principiu ai zis ca ai completat cu lichid de frana care avea nivelul cam scazut, deci placutele cam uzate. insa daca tu zici ca nu sunt prea uzate ar putea sa se fi rupt firul de la senzorii din placutele de pe fata.

20. Quattro-ftw 1st Gear Member

Locație:
    Valcea
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TFSI Quattro - 2005
    nu am gasit pe forum in legatura cu becul... dupa logica mea ar trebui sa lucreze ca becul de la rezervorul de benzina, adica sa se stinga atunci cand are ce ii trebuie, dar e posibil sa nu fie asa...
    cat despre vrun fir dezlipit...nu prea cred ca e posibil, stiu ca functia asta nu trece prin releu, daca nu trece prin releu inseamna ca e cu " normal deschis " , si cand face contact semnaleaza in bord, dar o sa mai intreb.
    Mersi de raspuns oricum :) mai astept poate mai stie cineva.

Cel mai probabil o sa ma duc la Audi sa vad ce are

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta