1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Avertizare Presiune si de Nivel Ulei aprins in Bord / Consum ulei la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de valy2, 20 Oct 2008.

1. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Eu cred ca eu si toti cei care urmaresc acest topic ,doresc sa te ajute,dar deocamdata este un mister cea ce se intampla la motorul tau.Daca zici ca si fizic lipseste ulei nu mai are rost sa zic ca poate e defecta sonda de nivel din baie,restul le-am cam epuizat.Sincer cred ca tre sa ne mai gandim,nu cred ca e cazul sa te umplem cu tot felul de incercari fara rost.
    Eventual la urmatorul schimb dai alt tip de ulei daca ai pus castrol,incearca mobil s-au aral.

Ultima editare: 2 Feb 2013
  2. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Oricum, nu e normal sa ti se aprinda martorul de nivel ulei daca a scazut doar atat, probabil e vorba de vreo 2-300 grame cred, poate nici atat...
    :salute:

3. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Salut.Da, ai dreptate .Am inteles de la un coleg de forum caci martorul avertizeaza cand lipsesc aprox.500 ml.ulei. Probabil e defect si senzorul dar si pierdere de ulei exista. O sa las martorul sa -si faca treaba lui si o sa calculez consumul de ulei dupa joja si atunci o sa imi dau seama daca e un consum acceptabil sau mare.Multulesc pentru sugestii.

4. bakostiby

bakostiby 1st Gear Member

Locație:
    deta timis
    Masina:
    audi a 4 b 5 motor de 1.6 benzina model 2001
    Salutare,
    Am si eu o problema grava zic eu cu consumul de ulei. Problema la mine este ca imi dispare uleiul dar nu se vad nici unde scurgeri si dispare cam mult zic eu. a manance dintr-o data asa aproximativ jumatate de litru la 500-600 de km ? Poate cineva sa imi dea un sfat cu ce ar trebui sa fac ? E posibil sa fie problema cu garnitura de chiuloasa si sa il manance tot, motorul ?

Ultima editare de un moderator: 26 Feb 2013
  5. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Pai sunt mai multe variante ori curge pe undeva ulei si trebuie sa te uiti bine pe langa capacul de valve (de obicei pierde ulei in coltul unde ai intinzatorul de axe ca pozitionare zona e spre sofer),sau filtru ulei sau suport joja .
    Daca nu si nu de nu vezi nimic evident posibil sa fie motorul uzat partea cu garnitura de chiuloasa dacas pierdea pe acolo ceva trebuia sa vezi ulei in aintigel respectiv sa ati afume bujiile excesiv .

6. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Dupa aprox 5000km de la schimb mi se aprinde martorul de ulei. Verific: pe joja nivel minim. Adaug 500gr si urca spre nivel maxim si o tin sub observare in continuare. Recunosc ca am o mica scapare de ulei pe la piulita ce strange capacul culbutori in partea din fata adica la distributie. In rest mentionez ca nu scoate fum deloc, nici negru , nici albastru, si nici nu gasesc pete de ulei sub masina.......

7. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Dupa 5000km, sa iti consume 500gr nu stiu daca e mult sau putin, depinde si cum conduci. Dar motoarele diesel consuma ulei.Si daca mai si pierde "un pic", e de ajuns. Te-ai uitat dedesubt si ai vazut ca nu pierde? Nici pe la garnitura capacului de la baie?

8. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    mie imi disparea uleiul 4L la 8000km, am descoperit ca garnitura de la capacul de umplere era KAPUT si usor usor pierdea ulei pe acolo, si un motor mai uleios/prafuit. Cumparat unul nou ( 20ron) si curatat motorul, acum functioneaza fara a manca ulei...deja 1500km si deloc scazut.

Just food for thought in caz ca nu gasiti cauza.

9. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Singurul loc pe unde pierde este pe la garnitura piulitei din fata a capacului asa cum am descris mai sus....dar nu sunt Toma necredinciosul, iau in calcul si alte variante, inca e in observatie motorul. Talpa nu-i dau ca nu am unde, merg mai mult in oras si la 66kw putere si turbina geometrie fixa chiar nu se pune problema de asa ceva. Inca o chestie ce ma framanta: cand i-am schimbat uleiul am obs ca pe joja aveam cu 1mm peste nivel maxim. Bun, zic ca poate nu e terenul perfect drept si chiar daca ar fi 1mm nu se pune la socoteala. Dupa primii 1000 km in care fac un drum C-ta - Bucuresti-retur, autostrada 100% si talpa medie 130/km constat ca pe joja uleiul este cam la jumatate. Si l-am lasat asa inca 4000km cand s-a aprins martorul in bord(povestea de mai sus)......o fi normal, nu o fi..!?? ...to be or not to be?

10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    dasi35, vin cam tarzior cu raspunsul, dar ori nu inteleg bine ce vrei sa spui, ori e cum cred eu... Daca dupa un drum Bucuresti-Constanta uleiul pe joja este la jumatate, e pur si simplu normal ! Ma gandesc ca te referi la "jumatatea jojei", nu? Si daca se aprinde martorul in bord cand uleiul e la jumatatea jojei, asta nu mai e normal!

11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Incearca si varianta sa schimbi tipul (marca) de ulei la urmatorul schimb. Sint si cazuri in care motorul "nu se simte bine" cu un anumit tip de ulei, iar dupa schimbarea acestuia nu au mai fost probleme cu consumul (decat consumul normal la un motor, 200-400 ml la un schimb). Bafta.

12. silver84 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    b5 2.8 96'
    martor ulei

Salut.Am un 2.8 benzina AAH din 96 si ma confrunt cu o problema de ceva timp si nu reusesc sa o rezolv.Martorul de ulei se aprinde dupa 10 sec cand pun contactul.Senzorul de ulei este schimbat.Cu firul de la senzorul de presiune scos aceeasi problema.stiu ca nu are senzor de nivel.Ce poate fi?Presiunea de ulei a fost verificata si are aprox 5 bar la 2000 rpm.Astept sugestii.Multumesc.

13. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Pune Vagcom pe ea si vezi ce spune...

14. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Buna.Compresia 25-27-25-26 bari la un motor 1.9 AJM este buna sau nu.Consumul exagerat de ulei poate fi din cauza uzurii sau se elimina varianta.Stima.

15. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    E inca buna compresia, esti undeva la mijloc ca sa zic asa, stock este intre 19 si 31 bar la AJM.

16. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Multumesc mult.

17. mirceaZL 4th Gear Member

Locație:
    Zalau, Oradea
    Masina:
    A4, 1.9 TDI, 1999, 90 CP, AHH
    Poate 29 si 31, nu 19 si 31, ca doar nu poate sa varieze asa de mult.

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu, intre 19 si 31. Nucu a spus bine. Poate sa varieze asa de mult.

19. moldovan Emil 1st Gear Member

Locație:
    Tg Mures
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi an 2001
    Senzor ulei

Salut domnilor.
    Am un A4 1,9 tdi 2001
    Se aprinde la bord beculetul care spune ca ar fi o problema
    cu presiunea ,nivelul de ulei.
    Nu este cazul.Se aprinde beculetul si avertizeaza si sonor cateva secunde,pe urma totul e ok.
    Sunt zile cand nu se aprinde deloc si sunt zile cand se aprinde de 7,8 ori.
    Aveti vreo idee ce ar putea fi?

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Daca nivelul de ulei pe joja e bun, verifica mufa senzorului de ulei sau cablajul (firele) acestuia sa nu ai vreun contact imperfect. Poti sa misti putin si mufele din spatele IC-ului(ceasurilor de bord), sa fie bine introduse si cu siguranta pusa, in locasurile lor. Eventual vezi daca ai vreo eroare cu VCDS, atunci e mai simplu, te trimite exact la problema.

Distribuie pagina asta