1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Avertizare Presiune si de Nivel Ulei aprins in Bord / Consum ulei la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de valy2, 20 Oct 2008.

1. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Buna.Am un consum de ulei de 1l la 1800 km , inainte de a rectifica turbina as dori sa incerc si schimbarea tipului de ulei.Acum am Castrol edge , ce imi sugerati sa incerc.

2. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Am bagat in passat mobil super3000XE in loc de edge si mi se pare mai silentios motoru,de consum nustiu ca are numa 2 saptamani .

3. ionutpryvate

ionutpryvate 2nd Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 B5, din 96,1,6
    saltu am si eu o problema mi se tot aprinde martorul de ulei si dupa un min 2 se STINGE.am schimbat uleiul crezand ca asta ar fi cauza am bagat castrol 10w40 si face la fel dar. am pus si testarul pe ea si nu mi-a data nici o eroare sau ceva nimic.care ar fi cauza am inteles ca ar fi senzorul de ulei

4. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Una din trei posibilitati:
    - senzor presiune defect;
    - sorbul pompei de ulei partial infundat;
    - pompa ulei defecta.

5. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Campary am si eu o intrebare pot sa montez un ceas de presiune pe b5 u meu ma gadeam sa iau de la un a8 ceva ca parca alea aveau separat .
    Ce as dorii eu ceva detalii legate de cum l-as lega merge direct de la senzor mai trbuie ceva introdus in circuit ?

6. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu merge direct de la senzorul de pe B5, acesta este doar un intrerupator cu arc, inchide circuitul cand presiunea de ulei scade sub 1. Ca sa montezi ceas de presiune ai nevoie si de senzorul original de la A8 si sa faci cumva o modificare la motorul tau, eventual sa pui un teu in care sa montezi ambii senzori (unul pentru ceas si unul pentru bec)

7. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Ok multumesc pentru raspuns, o sa vad eu ce varianta gasesc.

8. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Salut,am 600 ml/1000 km consum ulei.Am compresia buna 26-27 bari, am verifivat turbo pe banc si nu pierde ulei deloc,ce ar urma sa verific.Stima.

9. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Simeringurile de la supape.

10. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Se mai intampla sa fie compresie ok si segmentul de ungere uzat ,tocit de tot.O cantitate asa mare consumata la 1000 de km este putin probabil s-a scape numai pe la simeringuri mai ales ca nici nu are 16 valve,dar sigur si pe acolo se duce o parte ,astfel pic cu pic se aduna.

11. ionutpryvate

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 B5, din 96,1,6
    salut, baieti imi puteti va rog sa imi spuneti si mie unde se afla pompa de ulei la un audi a4 b5 de 1,8 ADR din 1995

12. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Ca sa ajungi la ea trebuie sa dai baia jos , iar aceasta din urma este jumatate vizibila iar jumatate sub lonjerane .
    Ca sa poti da baia jos trebuie sa scoti sau sa ridici motorul(desfacadn suportii motor ) in sus ca sa poti desface suruburile de sub lonjeroane .
    Dupa ce dai baia jos o sa vezi pompa si colectorul acesteia .

13. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Salut.
    Cand am cumparat masina din semnatura, nu am stiut ce ulei sa ii completez. Prin urmare am cumparat Castrol Magnatec 5W40. Masina are un rulaj de circa 100k. Motorul cel putin, deoarece este altul decat cel original al masinii.(Bloc fisurat din lipsa de antigel). Numarul de km este cel trecut pe actul cu care a fost importat motorul de la o firma dinafara..... Cel putin asa scrie acolo... Chestia este ca motorul trage foarte bine, nimic de zis, insa, dupa ce am schimbat uleiul, mi-a cam "papat" un kil jumate de uleiin 3.000 km. Si am observat ca motorul este mai galagios fata de cum era inainte de schimbul uleiului. Fum la toba nu scoate, toba nu este "unsa" ca sa zic asa, motorul este uscat iasca, nu sunt pierderi deloc. Pur si simplu uleiul "dispare". Am cerut la magazinul service'ului ulei Edge de la Castrol, si atunci nu aveau cica, deci am luat Magnatec. Consumul poate fi cauzat de alegerea gresita a uleiului ? Cifra si marca? Orice sfat este binevenit. Multumesc anticipat.

14. ionutpryvate

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 B5, din 96,1,6
    Problema la mine e urmatoarea mi se aprinde becul la ulei dar se stinge cand am aproape 2000 de ture dar se aprinde numai cand am motorul fierbinte.

15. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Ai pompa de ulei defecta. Ae fi cazul sa o schimbi inainte sa se distruga motorul.
    Posibil sa fie si din ulei de proasta calitate, filtru ulei infundat, senzor presiune decalibrat, dar cel mai sigur e pompa.

16. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Mie imi scoate fum albastru, deci consuma ulei, dar numai atunci cand ma dau la ea, cand o ridic in ture mari, sau merg tare cu ea..
    De exemplu daca merg tare si o ridic numai in ture mari zici ca sunt locomotiva.. scoate pe toba zici ca e hornul casei iarna ..
    Care sa fie cauza ? cumva o segmentare ?

17. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Ti-ai raspuns singur. Segmentare si inlocuire simeringuri supape.

18. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    De.asta imi era frica X_X . Dar se poate intampla ceva daca merg usor cu ea, asta insemnand maxim 2000 / 2500 de ture ? Evident verificand nivelul uleiului mereu . ( folosesc Castrol 10w40 , full syntetic parca )

19. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Se infunda catalizatorul daca consuma mult ulei. Altceva nu prea mai e posibil sa se strice.
    PS
    Schimba uleiul ala "full syntetic" (Castrol 10w40 nu a fost si nu o sa fie full syntetic, in plus a ramas doar brandul de el).

20. ionutpryvate

Locație:
    sibiu
    Masina:
    audi A4 B5, din 96,1,6
    Salut,
    Ma poate ajuta cineva sa gasesc senzorul de ulei, nu bulbul fiindca acela l-am schimbat. Vreau sa incerc sa schimb senzorul de ulei sa vad daca se mai aprinde si daca nici asa nu se rezolva, apoi schimb si pompa si racitorul de ulei. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 17 Iun 2013

Distribuie pagina asta