1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Avertizare Presiune si de Nivel Ulei aprins in Bord / Consum ulei la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de valy2, 20 Oct 2008.

1. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Ok merci pt info , am completat intre timp uleiul pana aproape de maxim si nu mai face possibil sa fi scazit calitatea uleiului si dea aceea sa fi dat eroarea ,orcum o sa la schimb cand o sa se faca mai frumos afara .

2. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    ti`am spus si mie mi`a facut la fel ... am stat cu martoru 2 zile in bord .. si am zis ia ma sa verific si joja totusi .. m`am uitat era la juma .. normal ... am pus joja la loc si dupa ce am pus contactu nu imi mai aparea ... era si vremea sa fac schimbu ... numai ca nu aveam pe moment bani .

3. costinn9

costinn9 1st Gear Member

Locație:
    toplita
    Masina:
    AUDI A4 2002 1,9 TDI 131 CP , AWX
    sal! mi-sa intamplat si mie acels lucru, prin toamna, si atunci am complectat cu ulei, acum doua zile a aprut din nou martorul luminos, nu am scurgei, nu am fum albastrui, ce am costatat ca pe galeria care vine de la intercoler, este putin ulei, este normal? sau ar trebui sa fie uscat, va mai intreb daca nu cumva si faptul ca pompa de ulei nu lucreza normal si presiune de ulei nu este cea necesara duce la aprinderea senzorului.

4. dorinn79 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    A4 B7 1.9 2006
    Salutare,

Si la mine s-a aprins...am schimbat uleiul si apoi iarasi a aparut alarma (galben) chiar daca uleiul era la nivel si recent schimbat.

Mai citisem ceva legat de senzorul de la capota, curatirea sondei de ulei, chiar si verificarea pompei de ulei.

Cea mai buna verificare e nivelul de pe joja si km parcursi.

ceao

5. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 avant 1.8T 400hp+ inca in lucru
    la b5`uri si B6...in momentu in care se aprinde martorul...nu mai umblati cu masina...si problema ii inbacsirea sorbului pompei de ulei sau pompa de ulei in sine....dak circulati asa cu ele...pica turbo in prim rand

6. weaselciuy

weaselciuy Silver Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A4 B5 Facelift 1.6i AHL
    si daca e pe benzina aspirat? ce cade? :D

7. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    api...ce sa zic....uzura prematura

8. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    daca e aspirat e facut din tabla de tanc si poti sa mergi si fara presiune la ulei, ba chiar nici nu ii mai trebuie ulei in motor
    pune 1-2 litri de ulei "de la bunica" si e deajuns

9. som3boy 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 , 1.8 , 1996
    Si eu am o problema cu martorul de ulei , se aprinde cnad ajunge apa la 90 , cate 10-15 sec se stinge , si tot asa.. cand cum are kef . Am curatat jos sorbu de ulei si pompa... am schimbat senzorul de ulei . Am pus inainte 5w40 si se aprindea mai des... am schimbat su 10w40 si se aprinde mai rar... am facut 3000 de km intre timp si ulei nu a papat deloc masina.

10. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Senzorul sau pompa nu functioneaz acum trebuie daca ai zis ca nu mananca sau pierde ulei

11. motor

motor Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    dak tot ai desfacut...ai dat jos baia de ce nai schimbat pompa de ulei 200 lei si era perfect nu`tzi nu mai dadea martorul...de vreo 12-13 mii de km de cand am schimbat pompa nu o mai scazut presiunea sub 2 bar

12. som3boy 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 , 1.8 , 1996
    Am uitat sa spun ca mi`a masurat presiunea de ulei si a zis ca este ok , parca 2.2-2.3 bari. A adus ceva ap de masurat presiunea de ulei.... sonda de ulei am schimbat`o

13. mihaieugen

mihaieugen 3rd Gear Member

Locație:
    Câmpina
    Masina:
    Audi A4 Avant 2001 Facelift Diesel AHH
    eroare sau avertizare nu este acelasi lucru

Salve ... aceesi problema am patit si eu de 2 zile ... dupa sapat adanc pe net si sunat prieteni mecanici ... m/am lamurit ...
    Mesajul este o avertizare nu o eroare
    Iconita se refera la senzorul de nivel de ulei si inseamna ca acel senzor nu mai este detectat ... problema poate sa fie una de contact electric la mufa senzorului ... sau senzor mort
    Daca senzorul era functional si aveai nivel redus de ulei in baia de ulei atunci afisa acea iconita si mesajul era MINIM si nu SENSOR asa cum arata acum ... deci calculatorul spune ca NU poate lua legatura cu senzorul de nivel de ulei asta reprezinta iconita postata de tine ...
    Senzorul se afla chiar pe baia de ulei ... daca dai scutul jos trebuie sa il vezi ... verifica mufa si contactele ... sau poate chiar s/a defectat senzorul ...
    Acel senzor este de fapt o joja electronica ca sa zic asa ...
    Eu trebuie sa inlocuiesc scutul cat de curand si atunci o sa fac si eu operatiunea de curatare a contactelor respectivului senzor ca la mine inca mai face contact cand si cand ....
    Asa cum am zis si in titlu
    EROARE mesaj afisat cu ROSU
    AVERTIZARE mesaj afisat cu PORTOCALIU

14. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Scade uleiul

Nu stiu de ce,dar imi scade nivelul de ulei.Acum 5000km cand am facut schimbul era la max,acum cand m-am uitat a scazut deja 1cm pe joja.E normal asa ceva?.Scurgeri n-am deoarece o tin in garaj,iar pe jos este curat.

Ultima editare: 24 Apr 2010
  15. olivianf

olivianf 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, 1.9TDI
    e acelasi ulei care l-ai folosit pana acum, sau ai trecut de la 10w40 la 5w40 sau ceva asemamator. am mai citit pe aici ca unii dupa ce au trecut pe Castrol au avut consum de ulei.

16. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Este primul schimb facut de mine.Deci posibil sa fie alt tip de ulei decat cel utilizat pana a ajuns la mine.

17. olivianf

olivianf 2nd Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, 1.9TDI
    si cu ce ulei ai facut schimbul?

18. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Castrol 5w40.

Ultima editare de un moderator: 25 Apr 2010
  19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    E normal in 10-12 mii de km aprox. 1 litru de ulei consuma.
    Asteptam parerile altor detinatori de aspirate si turbate.

Ultima editare: 25 Apr 2010
  20. Never666

Never666 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4
    Mi-e nu prea imi papa ulei adica foarte putin 200 gr poate la 15.000km:) si tot 5w40 Castrol folosesc

Distribuie pagina asta