1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Avertizare Presiune si de Nivel Ulei aprins in Bord / Consum ulei la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de valy2, 20 Oct 2008.

1. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Am observat ca am scurgeri de ulei pe la imbinarea de la esapament...:|

2. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    E foarte bine.
    Merg pe autoruta cu viteze intre 120-170 km/ora atat imi consuma.
    Chiar daca merg linistit sub 0.5 litri la 10 mii de km,sa intamplat o singura data cand am iesit pe autoruta pentru prima data.

Pana un litru jumate eu spun ca este ok de obicei cumpar bidon de 5 litri,3,6 l intra la schimb ramane 1,5 litri de completat.
    Alarmant cand sare sare de 2 l la 10 mii cand trebuie sa umbli cu un bidon plin dupa tine,la 2.0i am auzit ca ar fi mai gurmand.
    Expierentele celor cu tdi le voi sterge,tdi-ul este cunoscut ca nu consuma ulei aproape deloc.

3. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Deci la 10.000 trebuie sa ma astept sa scada inca pe atat?Si sa inteleg ca este normal?:)

4. valimiu

valimiu 2nd Gear Member

Locație:
    Brănești
    Masina:
    Audi A4 2.4 2003
    Azi am luat si eu 1 l k era cam la minim nivelul..ideea e cum mergi cu masina,normal benzinele cam papa ulei asta neinsemnand k are cv motorul..eu am avut o perioada in care mi-a aparut pe bord martorul nivelul de ulei deci a mancat mai mult dar dc imi aduc bine aminte era ulei semisintetic deci conteaza foarte mult ce ulei bagi..acum am castrol 5w 40 slx..sa vad cum se comporta..am completat cu 450g dar nu stiu sigur cat s/a pus in motor cand s/a facut skimbul k nu eram prin zona..deci nu e caz singular.. dc maninca mai mult de 500g la 5000km sa zicem e bai..altfel e in limite..sa nu te astepti sa nu manaice nimic.. si mai e imp pe unde mergi si cum,,dc mergi in forta , mai mult in ciclu urban, etc

5. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007
    Eu pierd ulei pe la semering,cred ca am picuri sub masina pe capacul cutiei de viteze la imbinarea cu motorul...ce ulei sa-i bag sa nu-mi arunce asa mult?! Asta pana ce rezolv cu schimbat-ul...

PS: Dupa ce repar scurgerea,ce ulei sa-i bag? am 225 mii km ?:(
    THX!

6. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Mihai masina ta a avut cel putin un incident ce are legatura cu supraincalzirea motorului ti-am mai spus lucrul asta.
    Ca sa te putem sfatui ce ulei are in acest moment?

7. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    Stati, stati un pic. Mie nu mi-se pare normal ca un motor de 7000 de ture sa consume ulei. Cred ca trebuie sa aiba ceva uzura. Normal este la mazda rx8 sau honda type r.
    bine, acum daca bagi castrol sau nu stiu ce jeg de ulei este posibil orice.

8. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Orce motor consuma ulei indiferent de marca audi are limita cam de 1L la 10 000km peste asta trebuie refacut motorul non turbo , iar la turbina consumul e f mare chiar daca e ok motoru ati ia cam dublu la ulei fata de unul non turbo , asa ca nu mai comentati ca nu trebuei sa consume ,consuma indiferent de turatie .

9. mihai_urotiorc

Locație:
    Austria
    Masina:
    Am ulei de la ''ATU''(e service si magazin de auto - acolo i-am schimbat uleiul cu al lor) 10W40...In legatura cu supraincalzirea sa stii ca i-am schimbat bujile si nu-mi mai scoate fum acuma o sa vad la ITP ce or sa-mi zica in legatura cu noxele.

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Castrol Magnatec este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru 1.8&1.8T pana in anul 2000.
    Oricum tonul tau este ciudat ;)
    Ce ulei folosesti daca imi este permis sa intreb?

Nu este un ulei extraordinar ce ai tu,eu recomand Castrol&Mobil&Motul.
    Bujiile trebuiesc schimbate regulat in primul rand pentru a proteja catalizatorul chiar daca ai impresia ca merg.

11. mihai_urotiorc

Locație:
    Austria
    Masina:
    Ultima editare: 29 Mai 2010
  12. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    eu zic ca 5w40 high tronic este mai mult decat decent.
    eu am motul 8100 5w40 x-cess, tot cam pe acolo la pret (30lei)
    scuze, nu suport castrolul, cred ca ar trebui sa postam in topicul de uleiuri niste teste profi

13. mihai_urotiorc

Locație:
    Austria
    Masina:
    Da am luat 5W-40 Aral HighTronic cu filtru Vaico,ma costa cam 55 euro.Eu o sa revin cum se schimba uleiul cu filtrul la sectiunea How To... (in detaliu cu poze)

Merci!

14. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Ok am aceasi masina ca si mihai si chiar vroiam sa va intreb ce recomadnati intre blue tronic sintetic si castrol edge si deasemenea de ce e mai bun un ulei decat celalalt , nu ma intereseaza pretul prea mult doar performanta uleiului in timp .
    Deasemenea daca aveti si o recomandarept ulei cutie ca mi s-a pus pata si pe ala sa la schimb .

15. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

La motorul tau ti-as recomanda mai ales ca vine si vara, Castrol Magnatec 10w-40.

16. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    pot fi de vina garniturile...care scapa ulei prin locuri care sunt greu de observat...fiind temperatura mare in unele locuri acesta arde/se evapora/se depune praf pe ulei si nu mai curge pe jos...eu am schimbat garnitura de la capacul de motor si tot cred ca mai pierd ulei pe acolo,mai vad scurgeri de ulei pe la baia de ulei :-?? nu stiu ce sa zic...incearca un ulei mai gros...eu folosesc castrol edge 10 w 40 si imi consuma/pierde destul de mult....2l/5000 km daca nu ma insel...nu am tinut evidenta...dar la mine este un motor turbo,deci este putin mai diferit...
    cand voi schimba ulei data viitoare o sa pun ceva mai vascos.

si inca ceva..uleiul care il am acum e semi sintetic...si forjez motoru des,schimb la 5-6 mii cand merg tare cu ea,si o tin turata...deci sar justifica intrun fel consumul acesta de ulei...

Ultima editare: 31 Mai 2010
  17. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Ok merci tucudean87 la castrol ma gandeam si eu dar pt cutie ai idee ce as putea sa ai pun ?

18. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    pentru cutie exista ulei special (pentru cutie).cauta pe forum,sa mai discutat despre ce ulei e nevoie si cum se face operatiunea.

19. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
  20. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina: