1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Avertizare Presiune si de Nivel Ulei aprins in Bord / Consum ulei la A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de valy2, 20 Oct 2008.

1. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Da cum a zis si colegu este un motor lenes consuma mult si e pretentios la ulei si benzina spun asta pentru ca detin un b5 cu ADR si al stiu prea bine poti incerca si varianta cu forja dar in principiu daca esti tipicar si ai bani al poti lua la puricat verificat semeringuri valve etc si schimbat ce gasesti uzat pentru ca sigur nu a umblat nimeni la el pana acum repet daca ai bani vorbesti chiar cu cristian si te rezolva el dar in caz ca nu ai bani mergi cu el asa pana o scoate fum albastrui .
    Pe langa minusuri motorul este unul foarte rezistent cum zicea si colegul atata timp cat ai pui un ulei bun faci 500 000 fara segmentare.
    Legat de uleiuri ca sa nu intrebi sau sa cauti aiurea pe forum aral e cel original , avantajul este ca e destul de ieftin iar calitatea este una mediocra , tot mediocru dar mai scump e castrol magnatec , din toate acestea testate de mine pe masina mea cel mai bun ulei daca vrei sa mergi pe castrol este EDGE a3/b4 eu dinacesta am e destul de scump aproape 150 4L 170 5L in medie dar merg cu el de 2 ani si nu mi-a facut nici un fel de problema fata de celelalte care ami dadeau eroare in bord cu presiune scazuta ulei cand se apropia schimbul de ulei, cu acesta am reusit sa merg mai mult timp cu el fara sa ami dea eroarea in bord ,deci si-a mentinut vascozitatea peste cei 10 000 km sau 1 an la cat se face schimbul .

Ultima editare: 7 Noi 2012
  2. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Eu folosesc de 2 ani numai Liqui Moly Super Leichtlauf 10 W-40 (sintetic, german, il schimb la 15000 km) si isi merita banii.
    P.S. Pentru bushman : foloseste la inceput de cuvant î din i si nu din a (se intelege mai greu ce vrei sa spui si nici nu e corect gramatical)

3. bogdanbbogdan 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    Audi A4 B5,motor 1.8/125 cai,1995
    RevHard Merci, in prima faza o sa bag un cleaner, sper sa se rezolve asa. Ii posibil sa fi stat masina mai mult timp cu ceva ulei aiurea pentru ca de cand am cumparat-o nu o stiut sa imi zica nimic de trecutul masinii. Daca nu se rezolva asa mi-e tare frica de costurile care urmeaza sa rezolv problema

Ultima editare de un moderator: 7 Noi 2012
  4. bogdanbbogdan 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    bushman sincer nu stiu ce bani de bagat in ea ca nu prea am si nici nu as vrea sa bag in ea. Probleme cu presiunea uleiului sau senzori aprinsi in bord nu am intampinat inca. Pur si simplu scade uleiu si toba se inegreste. Merci.

Ultima editare de un moderator: 7 Noi 2012
  5. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Am avut problem cu consumu de ulei de cand am luat masina ,si manca serios cam 1.5l la un drum de 1000km,asta e am completat si am mers.Acum 1 luna jumate am dat jos motoru si i-am facut reparatie capitala ,si ce am gasit prin el:
    in primul rand semeringurile de supape erau imbatranite cauciucul semana mai mult a plastic,dar cel mai important cand scot pistoanele ,segmentii de ungere erau blocati in canale asa rau de i-am scos cu surubelnita dar ceilanti doi erau perfect liberi,sau blocat de la depunerea din uleiuri acumulata in timp un fel de mazga tare,deci dupa ce am vazut care-i treaba nu tre sa fii doctor sa-ti dai seama ca problema nu se va rezolva cu forje (desi a avut parte) sau cu diferite cleaner-e.De cand ii facut am 3000km si nu lipseste nimic pe joja.Deci daca vrei sa rezolvi problema gandestete la o reparatie capitala.

6. bogdanbbogdan 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    Ferydeva si cam la ce bani ai iesit cu piesele ca din cate am inteles manopera nu a trebuit sa o platesti deoarece l-ai facut tu ? Merci ;)

Ultima editare de un moderator: 8 Noi 2012
  7. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Eu am cheltuit 1500 de lei ca am schimbat foarte multe ,dar referitor la problema ta cu consumu ar trebui cam asa:
    4 seturi segmenti GOETZE si nimic altceva-aprox 85lei/set
    20 de semeringuri de supape-2.5 lei/buc
    garnitura de chiuloasa -peste 100 lei
    sigur nici cuzinetii de biela nu arata grozav si aia costa cam 120 lei doar GLYCO (aste au fost la mine originalele)
    cam astea ar fi necesaru sa rezolvi problema dar vor aparea si cheltuieli neprevazute sigur.Plus manopera ...........cum te descurci.

8. RazvanNT 2nd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt/Almas
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8 ADR 1995 GPL
    Cu masina din semnatura care o am de aproximativ 7 luni, am facut primul schimb de ulei si am pus Castrol Magnatec 10w40, totul bine si frumos pana am completat vreo 2L la un schimb de 15.000km, apoi la al doilea schimb am pus Mobil1 10w40 si surpriza nu a mai mancat ulei. Nu vreau sa fac reclama proasta sau sa se inteleaga altceva, dar asta este adevarul.

P.S. Inainte de masina din semnatura am avut masina identica cu acelasi motor si foloseam Castrol Magnatec 10W40, dar nu aveam probleme cu uleiul, dar dupa ce au schimbat ambalajul, s-a intamplat ceva.

Eu cleanere de bagat in ulei nu recomand! Am patito cu alte marci si au mai patito si altii la 200-300.000km sa nenoreceasca pompa de ulei sau sa umple sorbul de la pompa de ulei cu toate mizeriile(depuneri). Este la ghici daca curata sau nu dar este posibil sa ajungi la dat baia de ulei jos si sa schimbi pompa.

Ultima editare: 14 Noi 2012
  9. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Salutari,
    Am facut schimbul cu Castrol Edge 5W 40 si dupa 3000 km mi s-a aprins martorul pentru a completa cu ulei. Am pus 250 ml iar dupa 600 km iarasi mis-a aprins becul si intradevar era la minim pe joja.
    Ce cauze pot fi tinand cont ca nu scoate fum iar la o sacanare in urma cu doua saptamani mi-a iesit presiune scazuta in turbo dar dupa cateva forje la 4000\min a disparut eroarea si in circuitul intercooler nu se afla ulei decat foarte putin.

Ultima editare de un moderator: 28 Ian 2013
  10. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Verifica daca nu pierde pe la vreo garnitura pe undeva. Nu prea e normal sa se intimple asta, chiar daca "nu-i place" tipul de ulei care l-ai bagat. Ai respectat norma banuiesc.

11. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Bogdan daca zici ca s-a aprins a doua oara deja la 600km inseamna ca se agraveaza problema,martorul se aprinde pe pozitie dreapta a masinii cand lipseste aproximativ 500ml de ulei,in mers s-au in panta binenteles mai repede.
    Daca zici ca nu scoate fum ,eventual vezi daca are gaze de carter mari,eventual vezi sa nu fie presiune mare la gaze,ma gandesc la cazul unui epurator infundat,s-au am avut caz cand s-a spart racitorul de ulei ,dar atunci tre sa vezi ulei mult in borcan.Parerea mea este nici un motor uzat tare nu prea poate manca asa mult ulei.Si inca ceva scurgeri la baie s-au altundeva nu sant?

12. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Are gaze de carter dar nu prea mari,motorul merge normal, nu am simtit diferente in ultimul timp.Nu pierde pe la garnituri sau semeringuri.Pot fi semeringuri supape sau segmenti?

13. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Oricare ar fii din astea doua,trebuia sa scoata fum.Te-ai uitat in vasul de expasiune antigel,nu este cumva ulei?

14. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Nu este ulei in antigel.E posibil ca la un log in mers sa se vada o posibila problema?

15. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Putin probabil sa afli ceva in legatura cu consumul de ulei din loguri.
    Eu incep sa cred ca-l consuma in mers,cea ce nu inteleg cum de nu afuma la o cantitate asa mare consumata.Daca ai avea posibilitatea de a masura compresia in motor ,ne putem faca o idee referitoare la uzura lui,tre sa gasesti pe cineva care are reductie la bujia incandescenta sa poti face asta.

16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Chiar daca il consuma in mers, la cantitatea consumata trebuie neaparat sa dea cu fum. Eu raman la parerea ca undeva sint pierderi, urca pe un elevator, da jos scutul si verifica foarte bine peste tot, garnituri, tubulatura intercooler, turbo, tot.

17. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Am scos furtunul din partea de jos de la radiatorul intercooler de unde au cazut cativa picuri de ulei iar in teava transversala a circuitului intercooler se gasea deasemenea catva ulei dar nu incat sa picure, era doar unsa bine cu ulei.

18. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Am observat putin ulei dat afara prin orificiile in care este fixata clapeta EGR-ului.Nu este mult dar e un semn de intrebare., asta ar inseamna ca a ajuns ulei si in admisie.

Ultima editare: 30 Ian 2013
  19. Samy.

Samy. Gold Member

Locație:
    Argeș
    Masina:
    A4 avant 1.8T AJL 180Hp, Golf4 2.0i AQY 115Hp
    Eu zic ca iti mananca uleiul pe la turbina, mai exact il pierde pe la rotorul dinspre evacuare. In cazul asta daca il pierde usor dar constant nu va scoate fum pe evacuare(de fapt un pic va scoate dar nu este sesizabil din cauza fluxului mare de gaze ce trec prin evacuare).
    Daca ai posibiltarea verifica jocurile axului turbinei.

20. flbogdan 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    A4 1.9 TDI 116 cp 2000
    Buna.Revin cu problema care ma macina de ceva timp.Ieri mi s-a aprins din nou martorul cu nivel de ulei scazut.Dupa o stationare de cateva ore a disparut iar dupa ce am plecat si motorul s-a incalzit a aparut din nou.Pe joja a scazut 2-3 mm la 200 de km dupa ce am pus la nivel.Am verificat in servis specializat jocul axului turbinei si e normal,am urmarit la plecare de pe loc cu 3500-4000 de turatii si fum scoate doar atat incat abia de obsearva ca ar iesii ceva de acolo.Mi-a stropit putin cu ulei pe la doua orificii din EGR.Sub masina nu picura .Nu mai inteleg nimic.Uleiul folosit este Castrol Edge 5w 40.Stima.

Distribuie pagina asta