1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Axe Came - Tacheti si Culbutori la motor 2.5 TDI - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Proaudi, 25 Noi 2007.

1. iCsq

iCsq 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 allroad 2.5 TDI (BAU) 04' / Audi A3 (8l) 1.6 97'
    Da , am scapat ieftin pt ca mecanicul imi e prieten bun si...

Axele 11 milioane/bucata deci 33 de milioane ( 3 axe , a 4 a era ok ) Si restul a mai fost distributia care nu a fost complet schimbata si nici consumabilele , fiind aproape in regula , dar cred ca le voi schimba cand mai fac rost de un banut , deci cam pe la 50-60 se va ajunge ( milioane ). Dar macar motorul va fi ca nou:o::o:

:superman:

2. laurstrimbu 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    allroad 2002
    ai facut o mare buleala akolo o sa te tina pina se strica iar ce mecanic ai ?unde l-ai gasit ?unde ai auzit tu sa schimbi 5 tacheti 3 pastile si 3 axe ?
    cred ca nu iti dai seama ce ai facut ai mai lasat si distributia veche pusa din nou nu ? poti sa o vinzi repede pina in 5000 km iti dau , daca e mecanicul cit de cit meserias . sa nu zici ca ti-a dat si garantie la lucrare.
    eu am patit ce zici tu dar a fost cam 2000 euro reparatia .
    de aia a fost vinduta masina cu 8500 sa scape de ea probabil a fost tot la un mecanic bun .
    fii f atent motoarele astea sint extraordinare dar trebuie sa le respecti si sa le dai la timp ce trebuie fara limita de cost ATENTIE MARE DE TOT.
    scriu astea deoarece te vad ca tii la masina asta si iti pui mari baze pe ea .
    mai intreaba si tu de altii sa vezi ce zic. cind ai chef suna-ma sa iti mai povestesc despre allroad .

3. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    Explica-ne si noua aici pe forum, sa stim toti unde a gresit asa de grav.
    De ce anume o sa-l tina doar 5.000 km?

4. iCsq

iCsq 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Laurstrimbu , nu am stat sa citesc tot ce ai zis , doar poate nu m-ai inteles , sa-ti zic pe scurt ca tu de , te bagi in seama ca... mda. Daca motorul nu a fost desfacut DOAR O SINGURA DATA! Ce rost are sa scot ce e bun din el? ( piesele ) am dat comanda si de tacheti ( toti ) si de culbutori. Mecanicul e foarte priceput , nu cred ca esti tu in masura sa judeti pe alti ok? Esti mecanic? Bravo! nu esti , nu comenta , nu-i mai simplu? :) Te salut

@Boresque , probabil el a inteles gresit deci , o sa explice :3sadwalk:

PS: Am zis eu cumva ca voi merge cu masina cand are distributia pe jumtate schimbata? urasc oameni care abereaza , fara a sti nimic despre subiect.

Va salut. Mi-au venit axele si cateva din piese. Numa bine! :beerchug::icon_thumright:

5. laurstrimbu 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    allroad 2002
    in primul rind de aia e forum , ca sa ne bagam in seama toti cei care stiu ceva despre subiectul respectiv .
    eu am vrut sa ajut sa dau un sfat bun cu privire la remedierea problemei ,nu vreau sa fiu gica contra ca nu am nici un interes.
    cam aceeasi chestie am patit-o si eu si am sucit-o pe toate partile in toate felurile cam 1 luna de zile ,cu toate costurile , piese din tara sau germania , fiabilitate, nr de km cit mai multi facuti in siguranta (fara frica ca ramii pe undeva ).tot respectul ptr oamenii priceputi pe care i-am cunoscut si m-au sfatuit de bine
    din ce povestesti tu ceva nu e ok .
    1.pe masina ta trebuie sa ai axe de titan nu de otel
    2.axele nu le poti amesteca 3 din otel 1 din titan
    posibil ca cel care a vindut-o sa fi pus pe motorul masinii chiulasele vechi si alea vai de ele daca ai patit ce ai patit .
    ideea era urmatoarea daca vrei masina ptr tine sa o tii mult timp ar fi trebuit sa faci investitia un pic mai mare si sa dai tot jos sa pui totul nou .numai asa faci o treaba buna pe care poti conta .
    eu asa am facut 4 axe noi ,24 culbutori ,24 pastile ,24 tacheti hidraulici, 24 garnituri supape, scaunele la supape pasuite pe supape , 24semeringuri supape, curele verificare bujii si canale de ungere si se aude altfel motorul parca e electric nu mai vb de putere si consum
    jocurile si uzurile nu pot fi atit de mult diferite intre cele 2 chiulase la alta .iar ca sa desfaci motorul trimestrial pentru inca un tachet sau ax sau culbutor nu m-i se pare o mare smekerie de posesor de allroad .

apropo, cind se reface distributia e obligatoriu sa schimbi si curelele distributiei din nou . stiai asta ?
    nici eu nu am stiut dar am aflat recent ,cica se intind un pic in lungime doar o singura data .
    calculeaza toate costurile de pina akum si vezi daca nu ai fi platit putin mai mult sa te simti in siguranta deplina .
    scrie te rog un cod de pe ax sa vedem despre ce vorbim.
    in fine faptul e consumat si poate mecanicul tau e bun si ai noroc sa fie bine insa fierul e fier nu stii cind te lasa . lucrezi bine si gasesti rau dar daca lucrezi rau ce gasesti ?

6. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    Salut!
    Asta ma interesa pe mine.
    Este doar parerea unor mecanici sau scrie in vreun manual de reparatii sau in vreun buletin de service?
    E lucru sigur sau e doar o banuiala?
    E valabil pentru orice fel de curele sau numai pentru cele AM?
    Thx!

7. iCsq

iCsq 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:

Si asta voi face si eu , dar am spus mai sus , poate nu ai citit. Tu vrei sa-mi dau toti banii mei pe toate piesele? am spus ca voi lua 3 axe , 7 culbutori si 6 tacheti sau cati erau buliti , DAR MASINA V-A RAMANE TOT IN GARAJ!!!!! , iar restul cand voi putea. Era greu de inteles? Restul , bafta :o:

8. ranchyou

ranchyou 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Passat, V6 4motion 2.5TDI, 2002
    Probleme axa cu came motor 2.5 TDI V6 AKN

Salutare,

Am probleme cu axa cu came. Am fost la mecanic si mi.a spus ca trebuie schimbat kit.ul (axele cu came, culbutorii, tachetii, etc). Am gasit in germania un kit de axe cu came de producator care este facut de Campro. As dori sa stiu si eu pareri in legatura cu acest kit, daca este bun, daca este recomandat sa.l montez? Avand in vedere ca acest kit costa 1000 de euro si masina este din 2002... :) Deci o reparatie in reprezentanta este exclusa...

Multumesc

9. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    @laurstrimbu atentie la limbaj.
    Colegul a spus destul de clar ca isi face masina cum poate si in functie de cati bani dispune,iar daca ti-a refuzat ajutorul nu este necesar sa ii raspunzi ironic si in bataie de joc!
    Atentie la limbaj pe viitor.Postul tau se sterge.

10. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Poti sa dormi linistit,daca era cazul te anuntam eu obligatoriu s-al inlocuim,dar nu a fost:o:.

11. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    In legatura cu cea care a fost la tine, dorm ca pruncul dupa baie.
    Din cauza alteia, pe care inca nu ti-am prezentat-o, nu prea dorm eu bine.
    :hi:

12. katalinu

katalinu 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    ABT
    pana la urma cat costa aprox. o reintinerire a motorului (set motor) fara axe cu came (care apropo la BAU sunt titan sigur cum a mentionat si un coleg mai sus), nu de alta dar la 192 000 km a cam inceput sa sune a tractoras, intretinuta perfect fiind pana acum....totusi.

13. iCsq

iCsq 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    deci cu totul pana acuma a costat cam 55 ( aproximativ ) milioane fara axele (33 milioane ) si atele care au mai costat una alta cam 13 milioane pe restul , nu stiu exact... azi trebuie sa-mi fi venit axele , voi reveni cand e gata masinuta. Numai de bine!

14. username08 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    salut. imi poti spune mai multe despre campro? axele sunt bune? eu trebuie sa schimb axele cu came la un vw passat din 2002 2.5 v6 AKN. am gasit un kit interesant iar axele sunt facut de campro.

merci

imi poti spune si mie de unde ai cumparat axele originale la 11 milioane bucata? Sunt interesat.

Merci

Ultima editare de un moderator: 16 Noi 2010
  15. iCsq

iCsq 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am dat comanda de originale printr-un magazin o sa intreb si eu la mecanic de unde le-a luat...

16. ranchyou

ranchyou 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    multumesc. ai cumva vreo idee legata de axele cu came facute de campro? am inteles ca sunt bune dar vroiam sa mai aflu pareri.

17. iCsq

iCsq 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu stiu , sincer nu ma pricep , am trecut la audi acuma 3 saptamani deci... din ce am citit pe forum ar fi cam bune.

18. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    Din ce stie eu,o axa cu came e in jur de 250-300lei(4buc-1200lei),tachetii in jur de 50lei buc.(24-1200lei)total 24 mil. deci cam 500E ,culbutorii nu trebuie sa ii schimbi decat daca au uzura,se uzeaza rar..in principiu camele de la axa se rod din cauza:ungerei defectuoase,uleiului prost/schimbat mai tarziu de termen/exploatare necorespunzatoare si cand se blocheaza un tachet,acesta sta blocat si bate pe aceasta cama.
    Acum ai doua posibilitati: sa iti faci reparatia scrisa mai sus sau sa iti ei din dezmembrari doua chiuloase de 2.5 din 2004,cod motor incepand cu litera B (Ex. BDG),acestea au axele din titan,culbutorii pe role si sunt cu mult mai superioare fata de 97'-03'.
    Oricum mai intreaba pe ici colo,nu te arunca la cumparat ca vei gasi oferte mai bune. Ca manopera este foarte usor de inlocuit,axele au semne in capatul lor(spre motor) se blocheaza de acolo..sa spun cam in jur de600-800lei ar fi un pret decent(300-400lei manopera unei distributii) de curand am schimbat garniturile de chiuloase si am gasit preturi intre 1500lei-800lei,am mai cautat si am gasit la 450lei!!! deci nu te grabi,cauta si negociaza pretul in primul rand. Sau daca au pret mare,demonteaza botul masinii,rolele de accesorii,ajungi la distributie,se fac semne pe toate rolele si vobrochen,slabesti intinzatoarea de la distributie,bagi un stift la amortizorul de vibratie,scoti rolele de la axe,dai jos capacele de la culbutori si desfaci cele 8 suruburi in care este prinsa chiuloasa. Aceasta operatiune trebuie sa o faci cu cineva care il duce putin capul,in cazul ca nu apelezi la service.
    Numai bine.

19. zexxe

zexxe 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi Allroad
    Vreau sa cumpar chit de distributie complet , si set axe cu came , pentru un audi allroad 2001 ( V6 TDI )
    Ma puteti ajuta cu consili ? : Distibutori , Linckuri catre situri de vanzare piese , sau persoane care vand asa ceva

20. laurstrimbu 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    allroad 2002
    am pus si eu la recomandare si sint f multumit .daca poti schimba tot sa uiti de pb asta . reparatia partiala e fara garantie .

Distribuie pagina asta