1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Axe Came - Tacheti si Culbutori la motor 2.5 TDI - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Proaudi, 25 Noi 2007.

1. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    viorel galati- Daca proplema tremuratului a inceput de cand ai schimbat distributia,dute inapoi la respectivul mecanic sa verifice ce a gresit,avansul reglat incorect,s-au altceva montat gresit,nu uita ca tre sa ai macar 100 de mii km garantie.

FIN- concret ce probleme ai la axe,motorul e zgomotos s-au are uzura,eventul ai vazut axele si culbutorii in ce stare sant,poate te pot ajuta.

Ultima editare: 31 Mar 2011
  2. viorelgalati 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    audi a6 , 2500 cm afb, fabricatie 99
    Salut, m-am intors la service si le-am spus de problema cu vibratul la relanti si mi-au spus ca ei nu au gresit nimic i-au facut un test si nu era nicio eroare, dar cand am schimbat distributia am schimbat si garnitura la capacul de la pompa de ulei.

Dupa cum am mai citit pe forum am inteles ca trepidatul poate fi si de la intinzatorul pompei, dar eu nu stiu sigur doar din ce am citit.

Nu se aude niciun zgomot ciudat, motorul merge bine l-am turat la 4500 nu se aude nimic deosebit.Axele le-am vazut ca am schimbat garniturile la capace si semeringurile, erau putin uzate dar erau in regula, erau uzate cam jumatate de mm.In rest cam atat pot sa va spun.

Astept sa-mi spuneti daca se poate sa fie trepidatul din cauza intinzatorului pompei de ulei.

Ultima editare de un moderator: 31 Mar 2011
  3. FIN 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    audi A6 ,2.5AYM 2002
    sal ,veneam spre casa in viteza am inceput sa fac depasiri si la un momendat a inceput sa piarda din putere si sa aiba niste trepidati.am duso la service au inceput baieti sa sape si imi face surpriza cea minunata> axe cu came tot setu k au grad de uzura foarte mare.nici nau avut curaj sami zica pretu ,miau zis sami caut piese de producator ca ei nu aduc decat pe original si ca ajunge foarte mult.

4. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    viorelgalati- Daca sa demontat lantul de pe pompa de ulei,trebuie puse la punct cele 2 axe balansoare la remontare,altfel apar trepidatii ,dar pt a inlocui garnitura din fata,care de obicei la motoarele 2.5 este o boala sa curga,nu necesita demontarea lantului.Cred cei care au lucrat si au gresit ,incearca sa te faca sa platesti inca odata.

FIN- Uzura respectiva sa produs in timp,dar exista si inainte de a pierde putere,deci nu cred ca de acolo sa fie buba.Intradevar influenteaza motorul,dar pe parcursul a cateva sute de mii de km,tie ti sa intamplat ceva defectiune in acel moment,asta tre sa depisteze mecanicul respectiv si dupa aia decizi daca schimbi si axele s-au nu.

5. FIN 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    audi A6 ,2.5AYM 2002
    baietii de la service asa ar zice ca ar fii sarit niste culbutori si pastile si axele find uzate ar fi intrat dedesupt la axe si asa sar fi produs trepidatile respective si a blocat si o supapa. uzura la axe sa produs in timp ,ziceau baietii ca ai posibil sa am mai mult in bord decat ce scrie ca de obicei axele cam cad la vreo 300mii de km.ce parere aveti????lxl tiam trimis un email trimitemi si mie un rasp sau sa pierdut pe drum ,ms

6. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Inseamna ca ai avut un motor extrem de zgomotos,in situatia asta este asa cum spun mecanicii,posibil ca la turatii mari presiunea de ulei a incarcat la maxim tachetii hidraulici,dar nu au putut compensa uzura aia mare si fiind turatia mare au sarit.Am gasit si eu la multe la care erau sarite 2-3 culb,dar nu de la acelasi cilindru si nu era sezizabil.
    P.S. nu am primit nici un mesaj,dar poti scrie pe pm.

7. viorelgalati 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    buna va multumesc foarte mult pentru informatia primita. Si am vorbit la service ca luni sa ma duc sa remedieze problema, sper sa fie de la pompa trepidatul.Va multumesc si o sa va dau un raspuns cu ce am facut.

8. viorelgalati 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    Buna, va multumesc pentru informatie am rezolvat problema cu trepidatul, era de la pompa. Va multumesc

Ultima editare de un moderator: 7 Apr 2011
  9. jimmy 2nd Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi a6 2500 tdi 2001
    salut!! am si eu o poblema imi trebuie axele cu came la un a6 2.5 tdi v6 150cp motor akn din 2001 .. poate stie cineva de unde le pot lua mai ieftine sau chiar la sh.. multumesc!!! astept poate stie cineva!! cu stima!!

10. FIN 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    audi A6 ,2.5AYM 2002
    Salut,

Cauta la colegii de pe forum in aria de publicitate, sunt care aduc piese, vorbeste cu ei. Au preturi bune. Bafta

Ultima editare de un moderator: 6 Mai 2011
  11. jimmy 2nd Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    audi a6 2500 tdi 2001
    ok! mersi ! bafta si tie !

Ultima editare de un moderator: 6 Mai 2011
  12. Deni

Deni 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A6 allroad, 3.0 TDI, 2008
    stie cineva daca axele cu came de la firma febi sunt bune?
    multumesc

13. fache79 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    A6 allroad 2003 mtm
    Fratilor eu daca am schimbat axele(45 000 roni)si tachetii si curbutorii numa pe axa care s a dus o sa fie vreo problema cu ceilalti tacheti sau curbutori?? s au dus axele 210 000 km cu service facut la zi la reprezenta cluj ....acum la ce sa ma mai astept?????m a lasat in prima sapt cand am cumparat o...aaa am mai schimbat distributia si role la alternator si una dintre curele()am vazut in istoric ca s au schimbat multe....kit ambreiaj,perne de aer care au picat pe rand....frate asta o sa ma toace de toti banii !!!

Am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Nu mai scrie in limbaj de chat sau mess sau cu prescurtari. Dupa punct sau la inceputul propozitiei sau frazei cuvantul se incepe obligatoriu cu litera MARE. Respecta limba romana si gramatica limbii romane. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 1 Iun 2011
  14. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Daca ai schimbat toate axele trebuie sa schimbi si restu, tachetii si culbutori. Asa stiai ca nu mai aveai treaba.

15. fache79 1st Gear Member

Locație:
    cluj
    Masina:
    A6 allroad 2003 mtm
    pai da dar astia de la sevice au zis ca numa pe axa de evacuare au fost problemele...plus ca ajungeam la 80 de miloane cu piese originale(ungaria),si axele astea noi is teava plina iar camele parca sunt turnate deci nu cred sa se mai intample ceva,asta o fost motivu pt care le am schimbat pe toate...mersi de sfaturi!drum bun baieti

Am rugamintea sa faci un efort ca sa formezi propozitii si fraze intr-un mesaj scris pentru ca altfel nu se intelege nimic din ce vrei sa spui in mesaj. Nu mai scrie in limbaj de chat sau mess sau cu prescurtari. Dupa punct sau la inceputul propozitiei sau frazei cuvantul se incepe obligatoriu cu litera MARE. Respecta limba romana si gramatica limbii romane. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 1 Iun 2011
  16. zexxe

zexxe 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi Allroad
    Mă poate ajuta cineva ? Vreau sa știu care firma este mai buna pentru Axele cu Came ? Febi, Campro, Ruville, ETC. ?

17. cristi_quattro 1st Gear Member

Locație:
    bistrita
    Masina:
    audi a6,2.5tdi,2001
    sarpele salut, am si eu 2.5 180cp si am nevoie de axe cu came la chiuloasa din stanga unde este pompa de vacum, nu ai?

jimmy salut, vezi ca gasesti axe cu came noi cam de la 600 lei in sus.

Ultima editare de un moderator: 25 Iun 2011
  18. alex100145 Bronze Member

Locație:
    resita
    Masina:
    Audi A4,BKE,1.9TDI PD 116 CP
    care e fenomenul sau cum se aude daca e problema cu axul cu came ?

19. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
  20. sarpele

sarpele 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A6 2,5 TDI V6 180CP AKE
    cristi quatro:..........sunt o gramada de firme de unde poti comanda, noi, cu garantie si care eventual au si un service asociat unde pot fi montate iar garantia va fi comform legii, adica 24 de luni.

Distribuie pagina asta