1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Axe Came - Tacheti si Culbutori la motor 2.5 TDI - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Proaudi, 25 Noi 2007.

1. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi 180cp quatro
    se poate si asta

2. borhott 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a6 2.5 tdi 180cp quattro
    axe came,tacheti si culbutori...a6 2002

Sunt "fericitul" proprietar al unui a6,2002,2.5 tdi,132kw,quattro,cutie manuala. Masina are 190k si de vreo luna a inceput sa consume f mult...undeva vreo 20l\100 per oras(adica se cam fac vreo 300 km cu 1 plin) si mai da o eroare pe vag-com: 00542 - Needle lift Sensor (G80) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent...motorul merge f rotund,aproape fara nici o intrerupere "simtibila"...dar sa zicem ca mai are o problema : pleaca foarte greu de pe loc: prima treapta si a doua sunt pt plecare,a treia transforma masina intr-un a6 de 180 cai...
    Sunt satul pe la cati asa zisi doctori de audi am fost,iar dupa ce am ascultat diverse pareri am ajuns la concluzia ca mi-ar trebui axe came,tacheti si culbutori pt a imi face iarasi avionul sa mearga...orice sfat in priviinta achizitionarii pieselor mai ieftin...e binevenit...sau cine stie...alte pareri:sos:

3. Dracku

Dracku Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Fosta mea, Audi A4 2,5TDI V6 Quattro 2001,180CP
  4. w12 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi A8
    daca cineva a umblat la distributie vezi sa o fi pus bine la semn altfel vei schimba tacheti si culbutori ca mine ai grija la avansul pompei de inj. un motor cind este uzat bate si nu are firta in nici o treapta de viteza

5. boresque

boresque Gold Member

Locație:
    E60
    Masina:
    A6 4B-C5, sedan model 2000, 2.5TDi AKN 110Kw(150hp), c.v. M6-DQS
    axe cu came

Salut!
    Am vb si eu cu mecanici, crezand ca am aceeasi problema.
    Mi-au zis sa nu ma zgarcesc la pret ca cele mai ieftine nu rezista mult.
    Toti mi-au recomandat sa iau numai piese originale (axele, camele si tachetii).
    Am ajuns la 1100 lei/ax X 4 = 4400 lei (acelasi pret mi l-au dat si cei de la MIDOCAR daca le cumparam de la ei)
    camele si tachetii 1800 lei
    manopera 200 Euro (nu la reprezentanta, insa priceputi).
    Daca te intereseaza, iti trimit un mesaj cu tel. de la service.

6. borhott 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a6 2.5 tdi 180cp quattro

mi-ar placea sa cred ca nu am de umblat decat la avansul pompei si de schimbat decat injectorul electronic...pe care-l are ,deoarece in aceste momente stau chiar f prost cu banii,dar ma tem ca nu e asa...:banghead:

7. zak2005

zak2005 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A4 Avant 1.9 tdi 2003
    Ia-le pe rand , nu te arunca la axe si tacheti din prima. Dupa eroare ar trebui sa fie injectorul cu senzor de schimbat - vezi ca are si mufa si firul destul de fragile - verifica sa nu fie intrerupt ceva pe traseu. Dupa anul de fabricatie ar trebui sa nu ai probleme cu axele - dupa 2001 au montat axe cu came mai dure ( gasesti mentionat asta si in elsa - softul lor de reparatii ).
    Verifica injectorul si avansul din pompa daca functioneaza ( cu vag-com )

8. w12 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi A8
    mai mult ca sigur avansul electric din pompa nu functioneaza eu sunt mecanic si am mai intilnit defectul nu cred ca ai treaba la axe cu came parerea mea

9. AndyG

AndyG 5th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A6 3.0 TDI
    Parerea mea e ca sunt probleme la injectorul de comanda, mai precis bobinuta lui. Este singurul injector atipic din cele 6, el fiind pozitionat cel mai aproape de filtrul de motorina. Vezi in poza.

PS: Din cate stiu e cam "expensive" injectorul. Sa nu-l schimbi doar ca mi-am dat si eu cu parerea :) .

Ultima editare: 25 Mar 2009
  10. borhott 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a6 2.5 tdi 180cp quattro
    treaba e ca s-ar putea sa ai dreptate intr-un fel...ideea e ca am am avut foarte mult de alergat cu munca si practic nu am mai avut timp de el de loc...de ce ziceam ioo de axe cu came : se cam aude o bataie la motor,adevarul e ca e mica dar exista...si cred ca m-am speriat mai mult din cauza diverselor pareri ale doctorilor audi...intre timp i-am cam schimbat injectorul electronic cu unul second(pt probe,care ar si fi ramas daca mergea), dar eroarea este f insistenta si pana la urma ma rezolva reprezentanta cu vreo 1900 lei.
    Intre timp a fost programata pe 02.04 undeva la un service care chiar imi inspira incredere...mai ales ca am mers acolo la recomandarea unui alt prieten,posesor de audi...pana atunci tre sa caut cele mai bune preturi pt : kit brate fata-spate si acel injector electronic...

Ultima editare: 31 Mar 2009
  11. mafiotu_85 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5 2000 2.5tdi
    oameni buni....al meu v6 la 210k a crapat....mi'a picat pompa de ulei....si odata cu ea axe cu came ... tacheti ... culbutori... capacele...tot...un sfat de la cel cu cele mai multe probleme la un AKN .... luatzi'va presiunea la ulei din cand in cand si daca ie mica... mai bine dati 250 e decat vreo mie si ceva + manopera...:P...duceti'va la service

draganvasea apreciază asta.
  12. audipowervl

audipowervl 2nd Gear Member

Locație:
    valcea
    Masina:
    a4 2.5 tdi
    sal am avut si eu cu a mea de nu tragea eu nu am schimbat axele am schimbat motoru cu totu si apoi nu mai se ducea mai mult de 80 km H dar am gasit un baiat de la audi si a muncit sa scrie softu pe calculatoare ca eu aveam ff multe erori in special in cel legat de pedala de frana

13. kojak 1st Gear Member

Locație:
    Sfantu Gheorghe
    Masina:
    Audi A6 2.5 2002 180CP
    probleme axe cu came 2.5 tdi. de unde le iau mai ieftin?

merg tare bucuresti brasov...depasiri...kick down....a doua zi parca nu mai trage prea bine la deal...ma depasesc camioanele...ma rog....mai fac vro 30 km....incepe sa trepideze de parca avea de gand sa se innece(cu toate ca e tiptronic -motor AKE).
    Abia am ajuns la service...nu mai avea suflu saraca nici sa urce pe rampa...desface asta ce desface la ea si imi da vestea...ia-ti ax cu came, tacheti , cubatori si nush ce....are cineva idee de unde iau mai ieftin astea?
    Exact cand plec in concediu normal trebuia sa se intample:motz:
    thx.:angrymod::angrymod:

14. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    E un coleg sau chiar 2 colegi pe forum care aduc piese la comanda la pret de importator !

Ultima editare de un moderator: 21 Iun 2009
  15. asg

asg 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    audi a4 b8 2012 3.0 diesel and mercedes cls 4matic
    axe cu came+culbutori+tacheti si ce mai trebe p-acolo =aprox4000 ron noi.

16. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    AX CU CAME firma CAMPRO noi cu garantie , pret 750 ron bucata tva inclus, cu factura.
    tachet hidraulic marca INA - 30 ron/bucata tva inlus cu factura, garantie,

17. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    frateeeeeeeeeeeeeeeeee din experienta iti spun
    nu lua noi ca iei teapa

eu nu am vrut sa ascult un sfat di asta si am ajuns sa imi iau alt motor
    cel mai sigur poti rezolva problema schimband chiuloasele su totu
    iti pui de 2.5 dupa 2004 cand sau schimbat constructia lor si axele au niste role care sun garantate pe viata. gasesti ambele chiuloase pe la 1300 1400 de euro.
    pot sa iti dau nr de tel daca vrei . pe mine mau tinut 3000 de km axe si tot ce tine de ele noi si au fost luate si direct din germania,

18. kojak 1st Gear Member

Locație:
    Sfantu Gheorghe
    Masina:
    Audi A6 2.5 2002 180CP
    Da-mi un nr de tel nicule.Multam.

19. nykul

nykul 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    ai pm

20. mariobos

mariobos Bronze Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    AUDI A6 4F-A4 B8 Facelift
    Si mai exact ce ti s-a intamplat? ca stiu foarte multi care si-au schimbat axele cu came si nu au avut probleme cu toate ca au luat dinastea normale cu 900 1000 euro fara chiuloase.Chiar 3000 km...ceva nu a fost in regula acolo.

Distribuie pagina asta