1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Axe Came - Tacheti si Culbutori la motor 2.5 TDI - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Proaudi, 25 Noi 2007.

1. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Cu totul te duce cam 1100 euro, inclusiv manopera.Vorbesc de piese luate de pe Ebay.de
    La banii asta cumperi intr-adevar un alt motor, dar care poate avea aceleasi probleme in viitor.
    Tu decizi cum este mai bine sa procedezi..

2. sarpele

sarpele 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A6 2,5 TDI V6 180CP AKE
    exact de aceeasi parere sunt si eu.si de motor sh cu km mai putini unde crezi za o sa gasesti minunea asta? ori iti pui piese ca lumea pe ea ori o cirpesti si o vinzi! bafta!

3. JULY 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, 2002
    Ax cu came

Am si eu nevoie de axul cu came de la admisie.Ma poti ajuta si pe mine cu ceva sfaturi?

4. sarpele

sarpele 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    AUDI A6 2,5 TDI V6 180CP AKE
    contacteaza-ma si vorbim pe pm.

5. sserj 4th Gear Member

Locație:
    Gura Humorului / Iasi
    Masina:
    Audi A4 B6 V6TDI
    reconversie AYM-BDG

Cineva spunea ca s-ar putea inlocui la motoarele cu probleme (AKE,AYM si celelalte) chiulasele cu tot cu axe si tacheti de la motoare BDG sau BDH. A facut cineva asa ceva sau aveti idee ce costuri implica operatiunea? Eventual o comparatie de preturi SH/noi ar fi super. :hi:

6. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Nu faci nicio afacere.
    Oricum, sa cumperi doua chiuloase SH costa mai mult de 1000 euro(pretul la care te duce Kitul de axe noi-noute).
    Si pe masina ai tot un lucru uzat.
    Eu unul nu-i vad logica.

7. audipowervl

audipowervl 2nd Gear Member

Locație:
    valcea
    Masina:
    a4 2.5 tdi
    sal

se merita mai bine la mana a doua de cat noi ca un set de axe originale cu kit complet e in jur de 75 milioane
    nu cacaturi dalea turcesti la 700 eur
    eu am de vanzare motor tip BAU la 1500 eur

8. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Eu am avut noroc si am gasit la 2500e doua chiuloase tipul nou cu role,a mai fost nevoie de 2 garnituri chiuloasa de suruburi si pompa vacum, fiindca difera de modelul vechi.Nu stiu de unde proveneau dar erau noi noute inclusiv aveau si injectoarele in ele dar nu merg la ake fiindca sant pt. euro4 .In momentul schimbului eu aveam 105000km in masina, am avut cumparator pe chiuloasele mele, care nu aveau uzura si nu puteam rata o asemenea ocazie sa fac schimbul la numai 1500e, dupa vanzarea celor vechi.

Ultima editare: 15 Feb 2010
  9. audipowervl

Locație:
    valcea
    Masina:
    a4 2.5 tdi
    chiloase BAU

la 1500 eur am eu motor TIP BAU care este net superior BDG fiind de 180 cai nu de 163 cai ca BDG .
    cine are nevoie sa ma sune la 0748947311

10. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Ca idee, motorul tau, fiind de 179 cp..ce mai trebuie schimbat pt.a fi pus pe a mea..care are 150 cp?
    Calculator, ceva, etc?

11. audipowervl

Locație:
    valcea
    Masina:
    a4 2.5 tdi
    sal

trebuie sa iti pastrezi mufa de la egr adica prinderea de la furtunu de la intrecooler fiind pozitionat altfel.
    in rest pastrezi de pe al tau tot si merge .

12. fiola

fiola 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4-S4 3.0 TDI B7 !!!
    Va pot spune si eu ca buba la 2,5 v6 tdi este pompa ulei....care cik trebuie curatata cel putin odata p an !!! am multi prieteni cu 2.5 v6 si li s-au stricat pompa de ulei.....Deci asta pare sa fie buba !!

13. poliionutz 1st Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    audi ,2,5 V6 tip AKN ,din 2000
    am si eu aceeasi problema ...dar eu mi am gasit chiloase cu axe modelul nou ...numai ca am o mica problema un ax si anume cel din dreapta pe admisie a suferit o fisura cand le a dat jos de pe o masina .....si m ar interesa sa mi spuna si mie cineva un cod pentru axele astea noi .....ca am ceva timp de cand caut si nimic....

14. poliionutz 1st Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    am gasit si eu asa ca tine ...doua chiuloase modelul nou cu role numai ca atunci cand le am facut proba axul cu came de pe partea dreapta avea o mica fisura (facuta cand le au demontat de pe motor)....si acum nu imi gasesc ax modelul nou ......ca nu stiu astia codul exact ....ma poate ajuta cineva....
    tot ce pot sa spun ca astea noi nu sunt pline in interior ca modelul vechi...

15. poliionutz 1st Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    am gasit doua chiuloase modelul nou cu role numai ca e fisurat axul de pe partea dreapta pe admisie ... si am cautat pe la toti distribuitorii si nimic... ma poate ajuta cineva care a schimbat ....ce pot sa spun e ca e gol prin interior....daca stie cineva vreun cod.....

16. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Eu am schimbat tot asa un ax la cineva, dar a avut accident si sa rupt un pinion la distr. si a lovit o supapa, am pastrat axul pun si niste poze daca i-l gasesc. La demontare nu a-si crede ca se poate fisura un ax cu came da ma rog vanzatorul stie. Cel din poza l-am schimbat in 2004 febr. la o masina din 2003 decembrie lovita la 4800km, cred ca BDH cod motor, in anul respectiv a aparut acest model de distributie am asteptat o luna dupa el. A si ruginit un pic saracul desi unii i-i spun ax cu came din titan:laugh:Daca i-l ai pe cel vechi si i-l speli vei gasi codul, am incercat s-al fotografiez pe asta ,ca sa vezi unde este codul.

17. poliionutz 1st Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    eu am un cod de pe el dar nu se gaseste asa ceva...sa ti dau si eu ce cod e pe el , care fata de cel vechi asta e gol in interior.......
    SAT DE FE
    031019
    145529 8
    059 101 CC
    sa inteleg ca axul cu came modelul cu role e pentru motoare tip BDG,BDH<BAU si BCZ.....?
    si de la tipul asta de motoare merge si pe al meu....care e AKN...?

Ultima editare: 11 Mar 2010
  18. poliionutz 1st Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    eu chiuloasele astea pe care le am luat sunt de pe un audi din 1999, dar nu stiu ce tip de motor...
    ce mi se pare ciudat ca toti vb de tipul nou cu role, ma refer la tacheti, dar nimeni nu stie pe ce motoare se gasesc....?
    sau coduri ptr a comanda asa ceva.....sa mi spuna cineva care a comandat ptr un model mai vechi axe cu came cu role ....ce date le au dat astora de le au adus piesele...si sunt goale in interior.....
    o mare dilema ptr mine....
    sper s o scot la capat.....

Ultima editare: 11 Mar 2010
  19. yugudugu 1st Gear Member

Locație:
    hunedoara
    Masina:
    audi a6 2.5 tdi din 99
    sal

bai fratilor vam citit parerile si manoperele mecanicilor sute de euro pt niste tacheti si late cele is enorme am si eu un a6 de 2.5 tdi v6 si am schimbat numai tacheti si am 298000 km si am un mecani ,eu sunt din hd,vreu sa va spun ca baiatu a fost mecanic in capionatu de raliu,deci nu ii orice din asta de so trezit cu cheia de 10 in mana si gata ii mecanic...in fine cati dintre voi ati stat langa macanic cand au schimbat numai tacheti? ca sa vedeti ce simplu se dau jos...noi cand venim dupa masina ne baga manopera ca am dat fata jos la masina am dat distributia axele cu came si dupa aia punele la loc .....cea mai mare vrajeala ii asta,chiar va rog sa stai langa un mecanic ,unu bun ma refer, cand va schimba tacheti si culbutori!!:nunu:

20. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Nu vreau sa comentez parerea nimanui despre mecanici, mai ales ca asta i-mi este meseria ,incerc sa ajut daca pot ,cand culbutorii ajung in starea celor din poza si axele au uzura. Cel din dreapta este pt modelul nou de ax din postul meu anterior.

Distribuie pagina asta