1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Axe Came - Tacheti si Culbutori la motor 2.5 TDI - discutii - probleme si rezolvari

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Proaudi, 25 Noi 2007.

1. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Volkswagen Passat variant 1,9TDI 1Z 1994
    Se potrivesc/imperecheaza culbutorii cu role cu axele de tip vechi ... de pe motorul AKE de exemplu ... sau trebuiesc axe de tip nou de pe motoarele B** ?
    Ce altceva se mai inlocuieste ca sa faci tranformarea de la axe tip vechi la axe tip nou ?

2. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Chiuloasa complet si alt model de suruburi la chiuloasa.

3. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Cineva mai sus spunea si de pompa de vacuum ... e corect ? Enumera tot ... pina la ultima saiba ... ca sa nu mai existe neclaritati.

4. poliionutz 1st Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    audi ,2,5 V6 tip AKN ,din 2000
    da mi si mie un ax pe partea dreapta la admisie ptr modelul nou....sau cel putin niste indicii cum as putea sa mi achizitionez unul nou...

5. poliionutz 1st Gear Member

Locație:
    Dorohoi
    Masina:
    audi ,2,5 V6 tip AKN ,din 2000
    daca tot esti in domeniu ....da mi si mie un tel pe nr 0746958066 sa vb mai multe cu tine ....sa mi rezolv si eu problema asta ca m am saturat ....de cand stau cu masina in servic.....mersi ptr intelegere....

6. lxl

lxl Gold Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi allroad 2002.2,5 TDI AKE,A2 2002. 1,4TDI AMF,A4 2017 2.0 DETA.A4 2.0 2017 deta,A4 2015,2.0,CNHA
    Asa este si pompa de vacum difera, scuze am uitat ,dar intre timp
    eu lucrez .

poliionutz da mi si mie un ax pe partea dreapta la admisie ptr modelul nou....sau cel putin niste indicii cum as putea sa mi achizitionez unul nou...

Incerc sa te ajut si cu un ax dar am nevoie de o serie de caroserie de la un A6 din 2004 cu cod motor 2,5 BAU s-au BDH 132kw, daca are un coleg asemenea masina, ar fii de mare folos o serie de caroserie .
    Am gasit niste axe uzate din modelul vechi, de la care am pozat culbutorii uzati va fac poze sa intelegeti de ce se schimba si axele. Dupa un timp tachetul nu mai poate compensa uzura si culbutorul cade in chiuloasa ,cum
    sa intamplat si la cel din poza si a rupt o bucata din chiuloasa.

yugudugu bai fratilor vam citit parerile si manoperele mecanicilor sute de euro pt niste tacheti si late cele is enorme am si eu un a6 de 2.5 tdi v6 si am schimbat numai tacheti si am 298000 km si am un mecani ,eu sunt din hd,vreu sa va spun ca baiatu a fost mecanic in capionatu de raliu,deci nu ii orice din asta de so trezit cu cheia de 10 in mana si gata ii mecanic...in fine cati dintre voi ati stat langa macanic cand au schimbat numai tacheti? ca sa vedeti ce simplu se dau jos...noi cand venim dupa masina ne baga manopera ca am dat fata jos la masina am dat distributia axele cu came si dupa aia punele la loc .....cea mai mare vrajeala ii asta,chiar va rog sa stai langa un mecanic ,unu bun ma refer, cand va schimba tacheti si culbutori!!

P.s.eu nu sant adeptul de ademonta nici un surub in plus, dar nu stiu cun poti inlocui tachetii la V6 pt. ca fizic lungimea tachetului este mai mare decat distanta dintre ax si chiuloasa, culbutorul poate fii schimbat ,dar cum golesti uleiul din tachetul incarcat la compensarea celui uzat.Eu am incercat dar fara demontarea masinii, distrib, axe cu came nu am reusit, fac si poze sa intelegeti la ce ma refer.
    Nu contest ca intotdeauna vine unul mai bun si este normal ,ca si in sport noi cei mai vechi plecam si lasam loc celor tineri.

Ultima editare: 12 Mar 2010
  7. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    Eu nu inteleg de ce va complicati..
    Eu mi-am luat tot setul de pe ebay.de.
    Setul complet incepe de pe la 750/800 de euro, pina spre 950 euro.
    Piese originale, marcate cu stanta audi.
    Axe de generatie veche intr-adevar, dar care te mai tin inca 3/400.000 km.
    Gasesti si separat fiecare reper in parte.
    Oricum sunt cu mult mai ieftine decit in tara.
    Ce dracu va tiganiti cu piese SH in motoare, sunteti cu capu'?.
    Mai mare daraua decit ocaua..parerea mea.

8. grosu31 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a6 2,5 quattro 2002
    denumire e/bay

poti sa scri aici denumirea in germana!

9. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
  10. grosu31 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a6 2,5 quattro 2002
    multumesc

intre timp am gasit! am cautat dupa ake. Am gasit kit complet si la 750 si la 700! tu le-ai achizitionat de pe e-bay? ce firma imi recomanzi? problema mea nu stiu daca este atat de grava incat ar trebui sa schimb tot kitul. cand am facut sch de ulei mi-a zis mec ca s-ar putea sa ma lase si de atunci ma tot interesez si citesc tot felul de pareri pe forum! tu esti din buc? imi poti rec un mecanic sa asculte motorul/ desfaca sa imi dea un diagnostic-----nu vreau decat un om serios dornic sa faca treaba buna nu sa te faca de bani! multumesc!

11. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Alea din link-ul pus de mine sant 500 euro ... eu nu mi-am luat, doar m-am interesat.

12. janzemin 1st Gear Member

Locație:
    valcea
    Masina:
    audi a6
    nu cumparati de pe eBay de la useru asta motorensuchecom am facut 2 comenzi si mi au trimis piese gresite. 2 luni m au tinut sa mi le schimbe

13. RALLYMAN

RALLYMAN Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Nu le-ai dat datele exacte despre masina sau au gresit ei ?

14. l.u.v

l.u.v Bronze Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 2.5 TDI Quattro
    @grosu31:
    Suna-ma la 0722/625.710 si te trimit la cineva profi in Bucuresti.
    O zi buna.
    Luigi

15. janzemin 1st Gear Member

Locație:
    valcea
    Masina:
    audi a6
    daca mi le-au schimbat piesele iti dai seama ca au gresit ei. dar au fost corecti mi-au platit si transportul ca le-am trimis piesele inapoi.dar am pierdut o luna... oricum de evitat motorensuchecom (mi-au trimis altfel de tacheti )

16. talmazan

talmazan 2nd Gear Member

Locație:
    lehliu gara
    Masina:
    a6 c7 3.0tdi
    nu stiu cat de credibil as putea fi....dar sunt poseseor al unui 2,5 tdi v6 care are saracul 320000 km si nici vorba sa schimb axe cu came...merge ireprosabil.....

17. emanueldringa 1st Gear Member

Locație:
    roma it
    Masina:
    a6 2.5tdi v6 09/2003
    axe came si cuzineti

salut nu de mult timp mi-am cumparat un audi a6 2.5tdi v6 tiptronic (220.000 km) ca sa fiu mai explicit am luat masina in decembrie 2009 si am facut cu ea pana acum 3 saptamani vreo 3500km cand am sesizat un zgomot la motor am duso la mecanic (in roma italia fiindca acolo sunt de catva timp si locuiesc)si mio zis ca motorul este de aruncat nu am putut intege lucrul acesta pt ca motorul tragea super bine doar ca avea zgomotul ala care nu era foarte mare....fiindca avea garantie si aici mecanici nu se prea omor cu reparatul a cerut garantiei un motor nou sper sa mil dea dar daca nu o sa accepte garantia as vrea sa incerc sa il repar si v-as ruga daca stie careva sa imi spuna daca sa mai lovit de problema asta pt ca mecanicul zice ca trebuie facut axul cu came si tot ce tine de el plus zice el ca bat cuzinetii de la vibrochen...ar putea sa se insele sau ati avut astfel

18. mmitrut 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    E230 2300
    Nu stiu ce se poate intampla mare lucru, dar eu la benzina e regula ca schimb la 3000rpm si merg cu ea undeva pe la 2300rpm, iar la diesel e foarte important sa nu o duci subturata..toata se infunda, schimba pe la 2500rpm la diesel si du-o pe la 2000. La benzina daca o duci subturata si e motor mare iti spun din proprie experienta ca o sa iti consume mai mult decat daca o duci la 3000rpm. Si acum in functie daca urci o panta o schimbi undeva la 3000rpm si ceva pentru ca sa nu o fortezi. Multa lume zice asa...si eu asa stiu, si asa o duc si nu am avut probleme niciodata si a mea are 400.000 km aproape...numai ca nu am Audi. Fa treaba asta si apoi intra si spune daca e ceva diferenta, dar nu o fa doar de cateva ori. Si daca nu iti place si chiar nu te obisnuiesti du-o la cat vrei tu...Nu sunt specializat deocamdata dar fac inginerie mecanica

19. Dr. Gabriel

Dr. Gabriel Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6,1.8T AWT,2001
    Modelele de dupa 2004 de 2.5 TDI mai au probleme ?

20. ciulik 1st Gear Member

Locație:
    tg-mures
    Masina:
    a6,2,5 tdi quattro,2002
    am si eu o problema la un a6 din 2002 2.5 tdi quattro 180cp tipul motorului este ake si tocmai acum i-am schimbat toate cele 4 axe cu came , tacheti, pastile etc problema este ca in partea dreapta a chiuloasei tacane cv cred ca tachetii si daca se tureaza mai tare sunetul este tot mai puternic mecanicu zicea ca trebuie sa mearga motoru mai mult timp pt ca tacheti sa se incarce cu ulei insa motorul a mers si tot persista sunetul nush ce sa fac are cineva vre-o idee ce ar putea sa fie???:(

Distribuie pagina asta