1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Bara spate la A4 B5 - demontare - inlocuire / modificare - etc. ...

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Parasutistul, 29 Ian 2008.

1. gogo

gogo 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    Audi A 4 , 1,9 tdi - 1z
    cozmino

salut. Cum ai rezolvat cu bara pana la urma ?, ca si eu am aceasi problema ..ms :unsure:

Ultima editare de un moderator: 12 Apr 2011
  2. Pardalle

Pardalle 1st Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A4, 1,9 TDI, Quattro, 110PSI (AFN) Avant
    Reglare bara spate

Daca ai fost lovit din spate si bara este miscata catre interior, dar gaurile de la suruburile din portbagaj nu au fost miscate, rezulta ca problema nu e acolo.
    Trebuie data bara jos(se trage ca pe sanie) dupa indepartarea celor 4 suruburi din portbagaj si dupa declipsarea din suportii bara de pe aripa(prin tragere catre lateral si spate).
    In interiorul barei de protectie se vor vedea doua elemente distincte: bara de plastice, cea de la exterior, si rafonsarea metalica(otel zincat) prinderea intre cele doua se face prin 4 urechi metalice care la socuri mai mici se indoaie.
    Asezarea acestora in pozitia initiala va rezolva problema.

Spor!

3. gogo

gogo 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    Audi A 4 , 1,9 tdi - 1z
    ms de ajutor o sa incerc.. ;)

Interzis Quote la mesajul anterior. Ca sa scrii foloseste Post Quick Reply. Citeste si respecta regulamentul.

Ultima editare de un moderator: 12 Apr 2011
  4. 22LXO

22LXO 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    BMW E90 320d
    Pentru demontarea barii spate trebuie mai intai demontate cele 4 suruburi din portbagaj (de 17 ,aflate sub mocheta, in lateralele portbagajului). Bara este fixata de laterale masinii prin 2 suporti,fiecare suport avand 2 cleme superioare si una inferioara. Pentru demontare, la extremitatile barii, se apasa in jos tinand de partea superioara a barii si simultan se trage inspre exterior, declipsand astfel clemele superioare(2 la numar; pentru a facilita operatiunea trageti intai bara spre roata, desfaceti prima clema apasand jos si sumultan tragand exterior si apoi impingeti bara in spate in pozitia normala si repetati operatiunea pentru cea de a doua clema superioara-de obicei clemele superioare nu se desprind amandoua din prima incercare).
    Dupa desprinderea celor doua cleme superioare tinand de partea inferioara a barii apasati usor perpendicular pe bara si ridicati simultan.Se va desprinde clema inferioara.Am atasat si poza cu operatiunile pentru demontare.
    Pentru montare introduceti initial bara in cele 2 cleme superioare impingand in sus pentru fixare apoi apasati perpendicular in partea inferioara pentru a clipsa si clema inferioara(la fixare se va auzi un zgomot).
    Pentru micsorarea spatiului dintre bara si aripa spate se demonteaza suportii de pe aripile spate si se pot largi gaurile unde vin fixati de caroserie(largiti gaurile in jos pentru a permite ridicarea suportilor, implicit a barii).
    Nu-i deloc complicat, sper ca am fost suficient de explicit.
    Spor la treaba!

5. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Cum se demonteaza bara spate la A4 B5

Bara spate la A4 B5 este foarte simplu de demontat si montat, cu minim de efort si de catre o singura persoana.

1. Dupa cum bine se stie, prima data scoatem suruburile de 10 (capul hexagon este de 17) fixate din portbagaj in lonjeroane.

2. Desfacem kiplingurile din oala de plastic, daca mai sunt, ale semiaripei.

3. Impingem bara in interior, energic, ca si cum am fi loviti din spate, mai exact directia pe care se deplaseaza bara atunci cand esti lovit din spate.

4. Acum putem trage bara din parti, fara efort, pentru ca a iesit de pe saniile suport laterale.

5. O tragem afara cu grija .......

La montaj se procedeaza invers, o impingem in interior la maxim si o tragem inapoi pentru a se fixa cat mai bine pe suportii laterali.
    Pentru reglajul corect al luftului barii, a fost gandita treaba foarte inteligent si simplu. Trebuie doar sa analizezi rostul anumitor orificii si ghidaje din plastic din portbagaj si de pe bara si intelegi smecheria. Cap de neamt ! :yes:
    Se pot desface si suportii laterali din plastic de pe aripa si ajusta (indrepta) la cald, pentru a obtine un luft cat mai aproape de original. Eu asa am facut.
    Pentru reglaj ''meserias" e nevoie de un inbus (hexagon) de 5 sau 6

Ultima editare: 15 Oct 2011
  6. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Am si eu o intrebare sub ce nume se gasesc acei impact absorbers pe piata noastra si cam cat ar costa unul nou ?

7. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Salut,

Stiti daca se potriveste ca si prindere(cleme) fustita de bara spate facelift pe o bara de nonfl?

8. Adyzuu

Adyzuu 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B9 Avant, 2.0TDI 190hp, DETA, S-tronic.
    Stie cineva daca se potriveste fusta de la bara spate de la modelul avant la modelul limuzina si daca difera sistemul de prindere la o fusta de la modelul facelift la modelul non-facelift?

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Stie cineva daca bara spate de A4B5 facelift se potriveste pe non-facelift cu schimbarea suportilor laterali care stiu ca difera?

Ultima editare: 27 Ian 2015
  10. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Trebuie sa se potrivească dacă ai și suporții.

11. Daniel RR

Daniel RR 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 - 2.0 TDI CAHA - 2012
    Buna seara , am vazut o Bora(e la fel si pe Passat) cu un difuzor de aer/lip/buza din partea de jos de pe bara spate fara scobitura pentru esapament , foarte identic cu buza/lip-ul de pe A4 B5 (doar ca Audi are scobitura si VW nu) .. se poate pune pe bara sau trebuie modificari? Multumesc !

12. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Si eu am aceeasi curiozitate, daca se potriveste alt difuzor la bara pe spate . Am vazut ca la a6 c5 daca nu ma insel tot asa scobit, ma gandeam ca s-ar potrivi asa din ce am vazut eu vizual.

13. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Am luat de curand o bara spate de facelift cu tot cu suporti, problema e ca nu am idee cum sa pozitionez suportii.. Nu vine nici macar la o gaura ... Are cineva o poza informativa cam cum ar trebui sa vina ? Suportul am vazut ca se prinde in 4 gauri, fata de 3 cum are cel vechi.. Dar nu stiu daca trebuie pus mai sus fata de cum erau celelalte, cum reusesc sa`l fixez perfect ?

14. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Revin cu raspuns :D . Din graba si lipsa de chef nu am apucat sa observ ca suportul de facelift la bara spate se potriveste la 2 din cele 3 gauri de pe aripa masinii , suportul avand 4 gauri . Se potriveste in gaura de sus si cea de jos , cele din stanga si dreapta trebuie facute manual . Am reusit s`o prind .

Observatie . Eu am cumparat una la graba, si nu am mai intrebat daca avea carlig de fabrica sau nu . La cele cu carlig bara impreuna cu armatura ei se prind de carlig, si carligu intra in lonjeroane. La cele fara carlig suportii sunt prinsi pe armatura si intra in lonjeroane, si este si MULT mai usoara fata de una cu carlig . :scared2:

Distribuie pagina asta