1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Bobinele de Inductie - Bujii si Fise bujii - motor Benzina la A4 B6 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de oncete83, 20 Iun 2008.

1. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    deci e valabila treaba si in Romania ?

2. mishu28 1st Gear Member

Locație:
    CLUJ
    Masina:
    a4 2003 2.0 FSI
    am pus originale;ziceam de cele de fabrica

3. johanaudi

johanaudi 1st Gear Member

Locație:
    Bucureşti
    Masina:
    Audi Allroad, 2.5 AKE, 2002
    Confirm pentru toţi colegii interesaţi: acţiunea de rechemare Audi este valabilă şi în România.
    Sunaţi la reprezentanta pentru verificare după seria şasiu şi programare în caz că maşina este pe lista lor pentru rechemare în service. Voi reveni cu noutati. Acum ma pregătesc să plec la reprezentanta PBN.
    Bafta.

L. E.

by694bh Am fost azi la reprezentanţa Audi PBN şi mi-au schimbat o bobina de inducţie a carei serie se termina cu litera H. Am înţeles că doar aceste bobine se schimba conform acestui campanii de rechemare. Deci, sunaţi la reprezentanţa pentru programare. Cinste celor de la Audi! Să auzim de bine!

4. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    confirm si eu ca actiunea este valabila si in Romania.
    Am sunat azi sa intreb si dupa ce am discutat cu 3 persoane care habar nu aveau, am dat peste o persoana care stia despre aceasta actiune, dar asa cu jumate de gura mi-a confirmat. Ca si cand totul ar fi fost in secret. Tipic romanesc pana acum. Apoi mi-au cerut sa trimit un mail cu datele masinii si seria sasiu pt a vedea daca masina apare in acest program, zicandu-mi ca dupa ce are datele imi va da raspuns in maxim 10 min, pe mail. Probabil v-a raspuns voua ca eu n-am primit nici un raspuns. Ii mai las 2-3 zile apoi o sa sun din nou sau merg peste ei.
    Am aflat ca se schimba doar bobinele cu care a plecat masina din fabrica, daca intre timp s-a inlocuit vreo bobina, chiar daca s-a pus tot originala, acestea nu se vor schimba. Mi se pare total aiurea.
    Sa vedeti acvum manevre si jonglerii in service. Pot pune pariu ca multi dintre noi o sa plecam de acolo tot cu bobinele alea pe masina iar cele noi care trebuiau puse pe masina o sa ramana la mecanici care ulterior probabil le vor vinde sub pretul de magazin. Tipic romanesc din nou.
    Eu nu am incredere in reprezentanta nici 1 %. Va tin la curent cu aceasta actiune si modul cum se desfasoara in Romania.
    Colegul care ti-au schimbat doar o bobina, mai stii cumva codul de pe ea si data inscrisa? Din ce stiu pe ale mele scrie 2002 si seria se termina cu F. Toate au aceasta serie, depinde doar ultima litera, cred ca depinde de anul de fabricatie.

5. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Nu stiu daca la voi la 2.0 sunt aceleasi bobine ca la 1.8T, insa pentru 1.8 urmatoarele coduri de bobine raman pe masina.
    06A 905 115 D
    06B 905 115 R
    06C 905 115 L
    06C 905 115 M.
    ORICE ALT COD TREBUIE SCHIMBAT CU PRIMUL.
    In asta consta actiunea. De asta unora li se schimba 1-2-3 bobine, altii raman cu toate 4 pe masina, desi sunt OEM.
    Nu se tine cont ca e bobina cu care a iesit masina din fabrica sau nu, asta e doar un mit urban rezultat din proasta intelegere sau exprimare a informatiei, alimentat de faptul ca majoritatea pieselor defectate nu vor mai fi inlocuite cu piesa OEM, cel putin la noi in RO, din diverse motive pe care nu are rost sa le dezbatem aici.
    Singura conditie, pe langa cea cu codurile, e ca pentru seria respectiva de caroserie sa nu se mai fi aplicat in trecut aceasta actiune.

Si da, actiunea e valabila in RO, si nu de azi de ieri, ci de vreo 2 ani, pentru tot grupul VW.

Ultima editare: 23 Feb 2012
  6. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Bobinele de 1.8T si 2.0 nu stiu daca sunt la fel, cel putin la culoare nu sunt.
    Bobinele mele originale din fabrica sunt codul 06C 905 115F. Culmea e ca mie mi s-au ars doua, le-am cumparat din reprezentanta originale, una in 2010, alta acum 2 saptamani si au codurile 06C 905 115 L si 06C 905 115 M parca. Sa inteleg ca se vand in continuare cele cu probleme ? conform la ce ai scris mai sus.
    Eu v-am zis ce mi-a zis respectivul la telefon, se pare ca din nou nu are habar. Ar fi interesant sa aflam motivul pt care piesele defecte nu sunt inlocuite aici in Ro, cu toate ca au literele respective la sfarsit, bobine care conforn celor spuse de nelutu_petrican trebuie inlocuite.. Le dau 2 bobine arse cu F la sfarsit sa faca ce vor cu ele, daca tot sunt inscris in operatiune.
    In orice caz pana nu vad eu codurile cu care plec din service nu am incredere sub nici o forma in aceasta operatiune.
    Din ce mi-au zis mie in reprezentanta si ce stie nelutu_petrican rezulta mediul prielnic pentru a se putea face manevre.

7. johanaudi

Locație:
    Bucureşti
    Masina:
    Salut marius_bv,
    Au schimbat o bobina cod 06C 905 115 H.
    Pe maşina au rămas bobinele cu litera L.

Ultima editare de un moderator: 23 Feb 2012
  8. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    scurt si la obiect, ai stat langa ei sau doar ti-au spus asta? Cea cu H era originala din fabrica sau ai mai schimbat-o pana acum?
    Ai platit ceva? ca astia au prostul obicei sa faca factura doar daca le arati care e masina cu probleme, fara sa faca nimic la ea.

9. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    Daca citesti cu atentie ce am scris eu mai sus, o sa incetezi sa mai faci afirmatii nefondate :)

Urmatoarele coduri de bobine raman pe masina.

06A 905 115 D

06B 905 115 R

06C 905 115 L

06C 905 115 M.

Orice alt cod trebuie schimbat cu primul adica cu 06A 905 115 D.

Din ce spui tu (ai pe masina codurile 06C 905 115 L si 06C 905 115 M), sunt la fel bobinele la 1.8T si 2.0. Culoarea plasticului nu cred ca e importanta
    Deci regula de mai sus se aplica si la 2.0 identic cu 1.8t

Ultima editare de un moderator: 23 Feb 2012
  10. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ok, ai dreptate, scuze, m-am incurcat in coduri si terminatii.
    Daca stii, vrei sa ne spui motivul pt care nu se schimba piese cu defect? de ex am 2 bobine cu F pe care le-am schimbat eu deoarece s-au ars.

11. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    SE SCHIMBA piesele cu defect, cu conditia sa se incadreze in cerintele de mai sus. De altfel, se schimba orice piesa indiferent daca e functionala sau nu, atat timp cat se incadreaza in criteriile stabilite. Ca sa fii mai catolic decat papa, e de preferat sa le pui pe masina chiar inainte sa intri in curtea lor si spui ca acolo ti-au picat. Ca sa nu comenteze consilierul ca ai venit cu ele in portbagaj si le-ai procurat special pentru actiunea asta, cu toate ca nu da de la el din buzunar...dar mai sunt si de astia zelosi.
    In cazul tau, 100% ti le vor inlocui pe cele cu terminatia F.

LE: Da, daca respectam intocmai termenii actiunii, colegului johanaudi trebuiau sa ii inlocuiasca H cu D, insa si L fiind unul din codurile considerate ok (care raman pe masina) eu personal nu vad o problema majora in aceasta situatie.

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ok, o sa va tin la curent cu asa zisa operatiune, cam secreta pt romania, noroc cu colegul by694bh, datorita lui am aflat si noi. Multumim ;)

13. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    Nu e secreta, sau nu ar trebui sa fie.
    La prima intrare a masinii in reprezentanta (pentru orice motiv), consilierul ar trebui sa va informeze si despre aceasta actiune, sau mai bine spus ar trebui sa va informeze despre ORICE actiune care se aplica VIN-ului masinii dvs.

14. johanaudi

Locație:
    Bucureşti
    Masina:
    Eu am luat maşina cu 2 bobine L şi 2 bobine H şi nu cunosc istoricul schimbării bobinelor. Problema la o bobina H a apărut în ianuarie, anul asta, asa cum am arătat în posturile anterioare. Eu zic să insistati la reprezentanţa pentru că la mine au răspuns promt. Am postat detaliat povestea bobinei defecte. Succes.
    :hi:

15. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Masina mea avea din fabrica 06C 905 115 B .Eu le-am schimbat pe toate cu 06C 905 115 L ,le-am spus si la telefon acest lucru dar mi-au zis ca mi le schimba pe toate 4 bobinele cu altele noi .Acum ramine de vazut ce vor face maine cind sint programat la reprezentanta.

Ultima editare: 25 Feb 2012
  16. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    asteptam vesti sa vedem cum se lucreaza in reprezentantele din alte tari ;)

17. johanaudi

Locație:
    Bucureşti
    Masina:
    Salut by694bh,
    Aştept si eu, cu mare interes, vesti despre cum se pune problema rechemării Audi în Italia. Asa cum am spus, în cazul meu a fost schimbată o bobina serie H, iar bobinele serie L ue rămas neschimbate, cu explicaţia că numai bobinele cu seria H se schimba, indiferent dacă sunt defecte sau funcţionează.
    Apropo: mulţumesc şi eu pentru informaţia despre rechemarea Audi! Normal ar fi fost că cei de la reprezentanţa să ma anunţe că exista aceasta rechemare Audi când am cumpărat bobine noi de la reprezentanţa şi am explicat cum s-a defectat bobina de pe maşina. Menţionez că aveau de anul trecut maşina în baza lor de date pentru că bujiile le-am cumpărat de la ei.

18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    stai linistit, eu am cumparat acum 2-3 saptamani o bobina de la ei, din reprezentanta si nu mi-au zis nimic. Astept raspunsul lor de joi, care trebuia sa vina in 5 minute dupa spusele lor si nimic. Luni merg peste ei.

19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Haideti sa va zic cum a decurs operatiunea la mine in faimoasa reprezentanta Tess din Bv. Se spune ca de ce ti-e frica nu scapi si cam asa este. Imi era frica de incompetenti, nepriceputi si angajati care nu au nici o treaba cu aceasta meserie. Am sunat, m-am programat si am ajuns la service. Am fost luat direct si tare ca cine mi-a zis mie de aceasta operatiune, ca ea este valabila doar pentru clientii care merg in reprezentanta cu o problema la masini si li se spune si de aceasta operatiune. Deci operatiunea de inlocuire bobine de inductie este strict secreta, valabila doar in circuitul intern al reprezentantei si doar pentru clientii lor. Probabil la Bv trebuie sa ai noroc ca un consilier de service sa-ti spuna de vreo operatiune, asta bineinteles dupa ce ai ajuns in service pt cu totul si cu totul alta problema la masina. Mentionez ca nu am fost niciodata in reprezentanta cu masina deoarece v-am spus motivele mai sus si pt care cu atat mai mult ceea ce s-a intamplat astazi ma va face sa nu mai calc in TESS. I-am explicat frumos ca am cumparat acum 2 saptamani o bobina de la ei, direct din magazinul lor, deoarece mi s-a ars in mers. As fi vrut sa o schimbe si pe aceasta deoarece era in lista bobinelor cu probleme, adica se termina cu litera F. Nici nu a vrut sa auda de asa ceva. Pur si simplu am vrut sa iau masina si sa schimb eu bobina in parcare si apoi sa ma prezint la asa zisul inteligent de consilier sa vad ce ar mai fi zis.
    In concluzie mi-au scimbat doar o bobina de pe masina care era cu F. Restul erau cu L iar cea schimbata acum doua saptamani era cu M. Mi-au pus acum o bobina cu D.
    Pt cei interesati va pot da amanunte, sa nu ajungeti pe mana unui papagal care probabil astepta plicul de 1 martie, altfel nu-mi explic.
    In concluzie alegeti alta reprezentanta serioasa, chiar daca faceti cateva sute de km, merita, decat sa-ti strice ziua un handicapat.
    O zi buna tuturor si am o propunere sa facem un nou thread cu toate actiunile audi, in acre sa se sepecifice: marca, model, anii de fabricatie, motorizare si pt ce probleme sunt chemate in service. Asta ar fi cel mai bine pt noi sa aflam despre actiunile secrete ale lor. Multumiri inca o data by694bh

Ultima editare: 1 Mar 2012
  20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP

Distribuie pagina asta