1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Bujii si/sau Fise bujii - motoare benzina la A4 B5 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de augustinn, 31 Mai 2010.

1. crysler2004

crysler2004 1st Gear Member

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    Audi A4 2000
    Problema rezolvata

Eu am rezolvat problema asta...imi facea scurt o fisa...invelisul fisei, cel metalic intra in scurt prin guma aia cu cel de dedesupt si de asta facea urat..
    Am cumparat un set de fise noi bosch (220 lei setul) si am rezolvat problema.

2. ANTONCRISTI

ANTONCRISTI 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    a4 - b6 1.9 - 2002
    Salut

Am si eu o problema cu bujiile si va rog sa ma ajutati daca puteti. Am vrut sa verific bujiile erau asa de stranse incat s-a rupt teul de la cheie. Pana nu am sudat ceva pe cheie sanatos, NU A VRUT SA SE DESFACA. Am dat si cu spray inainte. Am desfacut 3 buji si a patra a crapat ceramica pe ea.

Am luat un set nou de buji NGK BKUR6ET dar nu scrie si cifra 10 pe buji. Distanta dintre lamele si centru este un pic mai mica decat la cele vechi, de asta este posibil sa-mi traga un pic mai greu. Spuneti-mi cei de facut ?

Bujiile sunt in 3 electrozi. Multumesc mult.

Ultima editare de un moderator: 9 Oct 2011
  3. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Chestia cu a 4-a bujie intepenita am patit si tu cand am schimbat la mine. Asta inseamna ca nu a umblat nimeni la ele de mult timp. In manual scrie ca o data la 40 000 km parca sau la 2 ani trebuiesc desfacute sa nu se intample ce a fost la tine.

Legat de bujii distanta intre electrozi e fixata de producator iar daca sunt intradevar compatibile cu audi A4 B5 si tipul tau de motorizare trebuie sa scrie pe cartonul ala de la ele. Deci nici o problema nu trebuie reglat nimic. Daca sunt doar compatibile se fac reglajele necesare.

4. ANTONCRISTI

ANTONCRISTI 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    a4 - b6 1.9 - 2002
    Mersi pentru raspuns, nu eram sigur de cod. Pe bujia noua nu scrie BKUR6ET-10 scrie numai BKAUR6ET. La magazin am fost cu bujia veche. Mersi mult inca o data.

5. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Distanta aia e foarte importanta iar pt bujiile cu mai mult de o lamela nu poate fi reglata. Exista o unealta pentru reglarea distantei si se numeste 'gap tool'. Eu zic sa duci bujiile inapoi pt ca am citit despre mai multe cazuri in care masina mergea prost din aceasta cauza si tocmai de asta s-a inventat unealta aia pt bujiile cu o singura lamela.

6. BogdyFanAudi

BogdyFanAudi 2nd Gear Member

Locație:
    Mures
    Masina:
    Audi A6 C6 2010 2.0 Tdi Caha
    Ultima editare de un moderator: 11 Oct 2011
  7. annabudala

annabudala 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 8P BKD
    Din ce am citit eu pe forum si am fost si la audi sa cumpar bujii mi-au dat ngk sunt pt 1.8 se comporta excelent parerea mea..acum tu poti cumpara ce doresti.O seara buna.

8. emi1982

emi1982 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    Audi A3 8p
    Salutare
    Am si eu o problema cu masina din semnatura ,acum aproximativ 2 saptamani am observat ca masina merge foarte prost pana in 2000 ture (merge in "suturi") si am trepidatii la relantiu (tremura toata masina).
    Am fost la mecanic si am facut urmatoarele operatiuni: verificat debimetru (ok), curatat clapeta acceleratie, schimbat filtru benzina, verificat bujii (ok), verijicat pompa benzina (ok), releu pompa (ok), verificat tampoane motor, cutie, toba (ok).
    Singuru defect pana acum l-am gasit la fise (le-am masurat :4 fise 5 ohm, 1 dadea oscilant 1-4 ohm cand miscam de ea) .
    Totusi motorul suna rotund, se poate sa fie aceea fisa toata problema mea (nu vreau sa arunc cu banii pe fise si sa nu fie de acolo) ?

Ultima editare de un moderator: 30 Ian 2012
  9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    De ce nu faci o diagnoza pentru a te lamuri mai bine?

10. emi1982

emi1982 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    Audi A3 8p
    Asta ii urmatorul pas pentru ca la service-ul unde am fost avea un soft in care iti semnalau doar erorile si numai puteai decat sa le stergi.
    Mi-a dat 2 erori : prima ceva cu tensiune prea mica (probabil ceva de la baterie...nu o stiut nimeni) si a doua la clapeta de acceleratie.
    Le-am sters si nu or mai aparut
    Am curatat clapeta si nu am adaptat-o din nou pentru ca pe softu lor nu merge.

Ultima editare de un moderator: 30 Ian 2012
  11. dorru

dorru 6th Gear Member

Locație:
    Berzovia
    Masina:
    A4B8 CAGA 2.0TDI, 143 cp /2009
    Salut. La mine se observa noaptea pe intuneric scantei atat pe lungimea fiselor cat si la capatul acestora pe motor. Am cumparat doua dintre acestea ( bremi) nou noute le-am pus si surpriza acelasi lucru/. La intuneric si pe acestea ( pe lungimea cablului de la delcou pana la bujie ) se observa scantei. Si doar sunt noi... ( sa fi fost ele de proasta calitate) ?

Ultima editare de un moderator: 10 Mar 2012
  12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Orice scanteie vizibila pe fise reprezinta o pierdere de putere in functionarea motorului.

13. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Eu am facut marea greseala de a cumpara fise facute de un producator necunoscut pentru ca stateam prost cu banii la momentul respectiv si dupa un an se deteriorase protectia de cauciuc de pe 2 asa ca le-am inlocuit cu fise originiale, din dezmembrari, masurate sa aiba 5 kOhmi, conform specificatiilor.

Campary, cum e posibil sa se vada scanteile de-a lungul fiselor din moment ce sunt acoperite de cauciucul care sigur are rol de izolator? La mine facea scurt intre capatul fisei si admisie.

Dorru, motorul iti merge rotund cand se vad scanteile, nu se observa pierderi de putere pe moment, scaderi ale turatiei, functionarea in mai putine pistoane?

14. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Da Cristisor, e posibil acolo unde acel cauciuc cu rol de izolator este de proasta calitate sau este rascopt. Se vede cum merge scanteia pe fir.
    Fisa respectiva se repara prin inlocuire cu una originala.

15. dorru

dorru 6th Gear Member

Locație:
    Berzovia
    Masina:
    Motorul nu merge rotund in sensul ca se aud fluctuatii ale motorului dar care nu sunt vizibile pe turometru . De asemenea masina are trepidatii la relanti. Ma sfatuiti sa cumpar un set de fise ??? Ce producator??? mersi
    Si mai ceva , la relanti daca o accelerez brusc , exista o anumita intarziiere pana cand masina raspunde la accelerare.( posibil din cauza furtului de curent ?)

Ultima editare de un moderator: 10 Mar 2012
  16. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B5/1,6(101hp)/ADP/1997 și A6C6/2.0TDI(170hp)/CAHA/2010
    Intarzierea accelerarii si fluctuatiile mororului (mici rateuri)se datoreaza,din cate stiu eu sondei lambda.Ar fi bine sa cureti si clapeta de acceleratie...

17. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Sonda lambda are alt rol insa clapeta poate fi de vina. Dar mai mult ca sigur ca intarzierea accelerarii se datoreaza fiselor proaste, pentru ca exista pierderi foarte mari de la delcou la bujie. Crede-ma pe cuvant, de doua ori am fost in situatia asta si stiu ce zic. Cumpara fise Bosch si scapi de griji, sa nu cumperi ceva ieftin ca patesti ca mine :)

18. dorru

dorru 6th Gear Member

Locație:
    Berzovia
    Masina:
    Am patit cu fise ieftine ( Tesla - 170 lei setul de 5 fise ) cum le-am pus la masina, tot asa de repede le-am si dat jos. Artificii nu alta sub capota .

19. Cristisor

Locație:
    Iași
    Masina:
    Tie iti era adresat mesajul meu. Ai cumparat fise Bosch si e totul ok acum?

20. alexandruuu 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    VW Passat B6 2.0 140hp CBAB 2009
    Salut!

Eu am patit cu masina din semnatura asa:
    - am plecat cu masina normal
    - am stationat ~ 2 ore
    - am plecat iar, si facea incontinuu ca un diesel si check engine intermitent in bord
    - repede la diagnoza: "16688 - Cylinder 4: Misfire Detected"
    - scos afara fisa 4 la fel mergea motorul
    - fisa dadea scanteie dar airea(pe corpul de metal), iar cand era pozitionata in jos, dar scoasa de pe bujie nu dadea deloc
    - pus fisa de dacie din material siliconic -> rezolvat problema temporar
    - cumparat set 4 fise BERU de 5 kohmi dupa VIN-ul masinii = 200 ron
    - am incercat sa masor cu multimetrul rezistenta fiselor, nu am reusit la niciuna(da la toate open load), voi le-ati masurat printr-o metoda indirecta?
    - la motorul din semnatura fisele 4 si 1 se pot schimba relativ usor, dar pentru 2 si 3 trebuie data clapeta de acceleratie jos, altfel nu ai acces sa le scoti din bobina

Numai bine!

Distribuie pagina asta