1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Caldura in masina - caloriferul de caldura - la Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de D807, 12 Iul 2009.

1. Sidukaa

Sidukaa 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi 1.6 (AHL) 1996 Audi 2.0 TFSI (BWE) 2007
    Sorin, e normal ca furtunele sa fie fierbinti, radiatorul din bord poate sa fie cu depuneri partiale pe pereti (aceeasi problema am avut-o si eu), tu cand ai bagat apa cu presiune pe acel radiator, apa a iesit pe cealalta teava cu o oarecare presiune sau a curs incet?
    Partea a doua, se poate sa iti fie rupt/gaurit buretele de pe clapete si atunci degeaba faci comutarea de la cald la rece ca tot dece baga.

2. Kapytanu18 1st Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.6 1996
    Va salut. Am si eu aceeasi problema ca a dvs. Am un audi a4 b5 si nu imi baga caldura decat foarte putin. Am curatat caloriferul cu presiune de apa crezand ca este de la el. Ambele furtune care intra in calorifer ard. Apa imi sta pe 90 grade. Am demontat torpedoul si m-am uitat daca parghia care actioneaza clapeta cald rece functioneaza. Am umblat la climatronic pe cald rece si clapeta se misca. Insa caldura nu baga.

Am pus tester-ul si mi-a dat urmatoarele erori:

01274 -Atenuator viteza -Blocat sau fara tensiune; permanent -intermitent

00604 -motor pozitionare, atenuator presiune -Short circuit to positive or open circuit

Va rog spuneti-mi si mie care ar fi problema nu ii dau de cap. Va salut.

Ultima editare de un moderator: 13 Dec 2014
  3. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Este vorba de clapeta aer cald-rece. Mai bine zis, motorasul acesteia e blocat. Cel putin asta inseamna erorile pe care la-ai gasit.

4. Kapytanu18 1st Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.6 1996
    Muultumesc. Am verificat clapeta. Am desfacut torpedoul si m-am uitat la ea si functioneaza.

Ultima editare de un moderator: 14 Dec 2014
    Stelian2007 apreciază asta.
  5. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Fa-i un test pe modulul HVAC, in felul asta se repozitioneaza clapetele. Stergi erorile si vezi ce se intampla, daca zici ca furtunele caloriferului sunt calde amandoua nu vad alta explicatie.

6. Kapytanu18 1st Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.6 1996
    cum e modulul hvac . nu stiu scz

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    08 pe diagnoza. Daca nu ai, fa rost. Daca nu stii sa le aliniezi, apeleaza la cineva care intelege ce ii ceri si care stie ce trebuie facut.

8. Kapytanu18 1st Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.6 1996
    ok ms mult

9. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    De curand am observat ca nu baga cald pe toate grilele, si oricum nu baga fierbinte sa te 'friga' la maini ca sa zic asa, baga cald destul de bine dar doar pe HI . pe 26 sau 27 de exemplu baga calai ..aproape spre rece . SI acu pe HI baga doar pe centru ( cand am ventilatia pe centru ) si pe grilele laterale baga rece aproape . De la ce sa fie ? Caloriferu care da semne ca s`a dus/infundat ? Clapetele functioneaza . Apa sta la 90 .

10. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Pai dacă, clapetele functioneaza, vezi caloriferul...

11. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    N`au treaba clapetele. Eu o tin pe mijloc uneori si cand ma intorceam acasa am observat ca nu mai baga in laterale cald ci doar pe mijloc . cred ca am probleme la calorifer ca altceva nu are ce sa fie

12. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Am observat si eu zilele acestea ca daca dau caldura la maxim, imi baga caldura de ma frige la margini si la centru e doar caldut. Cred si eu ca e pe duca caloriferul. Deocamdata nu ma deranjeaza treaba asta, ca la gurile de pe centru le-am dat la jumatate sa mai scoata.
    Eu nu am model climatronic sau aer conditionat, doar butoane (clapete) :friends:

13. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Daca baga caldura pe gurile din margine de te frige nu are cum sa fie caloriferul de vina. Problema e la clapete.

14. Sidukaa

Sidukaa 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi 1.6 (AHL) 1996 Audi 2.0 TFSI (BWE) 2007
    fratilor, eu nu va inteleg cum puteti zice ca e de la calorifer cand baga caldura de te frige la maini, doar pe mijloc... in spatele bordului, aveti o cutie mare cu clapete care directioneaza aerul, acele clapete sunt actionate de niste motorase, motorasele sunt actionate de unitatea de climatronic/rotitele de la AC (alea de care invarti, actioneaza prin cabluri). Verificati intai daca unitatea de climatronic functioneaza corespunzator. este posibil sa aveti rupt buretele de pe clapete (clapeta care inchide aerul rece are gauri in burete si evident baga aer rece)
    Sfatul meu este urmatorul. Luati trusa de scule si apucativa de treaba, ca vorba multa saracia omului. Nu se repara singura, aici sunt doar niste pareri.
    P.S. am facut treaba cu desfacutul bordului si schimarea caloriferului si va asigur ca din moment ce baga aer fierbinte nu conteaza pe ce gura de ventilatie, caloriferul functioneaza impecabil.

15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu am inteles ca Catalin nu ca nu are are climatronic (pozele 1-3), ci nu are clima deloc (poza 4 sau 5)...

Ultima editare: 15 Dec 2014
  16. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Ca in poza 5 e la mine, Ovidiu. Da, am si butonul ala de recirculare a aerului. :friends:

17. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Vina cred ca e la gurile alea de aerisire din mijloc.
    Astazi dupa vreo 2 ore de mers inainte de a opri masina m-am gandit sa fac un test si anume...
    Am dat caldura la maxim si am dat butonul sa bage caldura doar la parbriz... foarte cald(frigea). Apoi doar la picioare, la fel, foarte cald.
    Apoi doar la fata, aici a fost surpriza sa simt ca la margini era foarte cald, frigea si la mijloc era caldut.
    Am verificat si la parbriz/picioare, baga bine!
    Si la fata/picioare, la mijloc mi se pare ca tot caldut e.
    Asa ca ori a mai sarit din burete la mijloc, ori ceva nu se aseaza bine acolo daca atunci cand dau sa bage doar la parbriz, baga foarte bine :friends:

Ultima editare: 16 Dec 2014
  18. Kapytanu18 1st Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.6 1996
    am desfacut motorasul la clapeta cald rece care mi-a dat eroare pe tester si am folosit tija manual. am trecut de la cald la rece manual, si nik tot nu baga caldura decat foarte putin

19. mar1us

mar1us 2nd Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    audi a4 b7 avant , 2.0 tdi BLB , cutie multitronic cvt 7+1 !
    salut la toti ! vin si eu cu o problema

am schimbat termostatu pt ca am zis ca se incalzeste greu. acum se incalzeste mai repede (aprox 1 km de mers) problema e ca se incalzeste dar nu frige cand pun mana .

e doar cald . care sa fie problema la mine ? sa fie infundat radiatoru ?

am schimbat 1 senzor de temp cel negru cu 4 pini . e posibil sa fie din cauza senzorului g62 ?( cel albastru tot cu 4 pini ) ?

masina e 1.9 tdi 81kw afn cu climatronic !

Ultima editare: 17 Dec 2014
  20. mar1us

mar1us 2nd Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    audi a4 b7 avant , 2.0 tdi BLB , cutie multitronic cvt 7+1 !
    am pus mana si pe tur si pe retur sunt calde . dar nu frig !
    dc cand temperatura este peste 0 grade c imi apare steluta . iar cand e sub zero apas pe steluta si nu vrea sa apara pe display ?

Ultima editare: 18 Dec 2014

Distribuie pagina asta