Caldura in masina - caloriferul de caldura - la Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de D807, 12 Iul 2009.

1. vali_gherman 1st Gear Member

Locație:
    Tirgu Mures
    Masina:
    Audi A4 B5 1995 1.6 ADP
    Mi l-a facut un var. 50 lei

2. csabi

csabi 5th Gear Member

Locație:
    Salonta
    Masina:
    Audi A6 C6 Avant 2006 2.0 Tdi cod BRE Resoftat
    asa e ok dar daca te duci la service te taxeaza.

3. Iacob_FST

Iacob_FST 1st Gear Member

Locație:
    Alesd
    Masina:
    AUDI A4(B5) 1.9TDI 1Z(90cp) Automat '96
    la service fara 350lei nu scapi de manopera,iar pt bani astia daca ai putine cunostinte il schimbi tu nu e mare lucru.eu am dat jos tot bordu pt a imi repara paletele de directionare aer ca nu functionau si mai aveam jumade ora in plus daca voiam sa demontez si radiatorul,dar nu sunt finante si am ales sal curat doar(nufaru' face minuni :yahoo: )

4. csabi

csabi 5th Gear Member

Locație:
    Salonta
    Masina:
    Audi A6 C6 Avant 2006 2.0 Tdi cod BRE Resoftat
    da face minuni pentru ca contine acid.

5. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    o varianta mai simpla e sa pui calgon lichid si sa mergi cu masina
    si din 2 in 2 zile sa schimbi apa din motor. faci asta cam de 3 ori si nu o sa mai ai pb. daca speli decat radiatorul de caldura, pb v-a reveni destul de curand, petru ca depunerile care le ai in motor sunt mai greu de spalat asa. oricum ai grija cu nufarul pentru ca eu la un cady am incercat varianta asta si am spart radiatorul, si am mai muncit si 2 zile sa dau bordul jos sa il schimb pe degeaba ;)

6. Iacob_FST

Iacob_FST 1st Gear Member

Locație:
    Alesd
    Masina:
    AUDI A4(B5) 1.9TDI 1Z(90cp) Automat '96
    ai dreptate speedauto poate aparea surprize ca detartrantul sa manance unele depuneri care au ca rol infundarea unor pori posibili ai radiatorului si atunci ai cam facuto lata...dar e o solutie de compromis... dk mere e ok dak nu asta e il schimbi dar yo zik k merita inceracat inainte de a schimba radiatorul.

7. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    incearca cu calgon lichid, a fost o solutie care chiar am fost multumit, dureaza mai mult dar e mai sigura

8. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    speed tu zici sa dau jos antigelu si in locu lui sa pun numai calgon lichid?si sa fac asta de 2-3 ori?
    Calgonu ala nu fierbe in motor daca ajunge la 90g?;d

9. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    nu sa adaogi peste antigel o doza de 500 300g calgon lichid, si sa mergi cu el, dupa 2 zile il dai jos, pui alt antigel sau apa si calgon. ca sa nu pierzi antigelul poti sa il dai jos initial sa il lasi la decantat si sa pui decat apa, dar sa ai grija la conditiile meteo sa nu fie minus 5 6 10 grade noaptea sa nu inghete.

10. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    deci sa dau jos tot antigelu si sa l pun intr-o sticla de plastic,il las in sticla pana fac eu toata operatia.
    o sa pun apa+calgon+putin antigel incaz de e cu -0,apa+calgonu il pun in vasu te antigel si o sa merg cu masian linistit 2 zile pe urma dau iar totu afara si tot asa de 2-3 ori?
    Dar calgonu ala nu ataca altceva pe la motor?pe unde are el traseu sa atace altce chesti?
    masina este audi a4 2.0 tdi 2006,7 trepte,dublu climatronic+filtru particule(ca sa sti daca ar avea vre o problema apa+calgonu in motor daca il bag)

11. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    eu am bagat calgon pentru ca nu atata nimic din masina, am inecarcat cu altele si am avut pb, gen soda, nufarul, mr mushcle, il pui in masina de spalt haine si nu iti distruge hainele. sau masina de spalat.dar ai verificat daca pe furtunele de la calorifer ajunge caldura? sau cine ti-a zis ca ai caloriferul infundat?

12. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    e cald doar cel de jos cel de sus e un pic de tot caldut,si imi baga caldura doar la prima liniuta daca dau mai tare baga frig.
    Am pus testul pe ea si nu a dat nici o eroare,apa se ridica dar nu sta la 90 fix,scade creste ajunge pe la 80 creste aproape de 90....

13. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    da cam asta e fenomenul cand se infunda. cu motorare astea 2.0 am avut o gramada de pb. nu sunt sigur dar la modelul tau cred ca pot da jos radiatorul fara sa dau bordul. am gasit eu o varianta. dar pana nu vad nu am de unde sa stiu. si atunci este cel mai bine curatat. pentru ca nu stiu daca ai vazut cum e un radiator in el, are tevile alea subtirele si prin ele mai are o lamela odulata. si am vazut ca il ai cam de mult infundat. ai timp sa treci sa ma uit maine la el?
    uite id meu de mess comanescuadrian2000, sau nr de tel 0760181010

14. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    pe la mine scuze :D

15. niku7

niku7 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, Quattro, 2009 211 CP
    Salut!

Baieti, am si eu o problema similara si am zis sa nu deschid alt topic. Eu am a4b5 climatronic, iar iarna baga cald, dar nu asa cum ar trebui. Vreau sa spun ca aerul se incalzeste la un moment dat, dar comparativ cu alta masina e slabut. Plus ca mie imi baga aer mai mult pe la sofer, pe celelalte "canale" nu vine la fel de tare, mai ales la picioare in spate(aproape deloc). Am observat ca si geamurile se aburesc aiurea si am zis ca poate are legatura una cu alta. A intalnit cineva ceva asemanator? Sau are cineva vreo idee ce s-ar putea intampla la mine?
    Va multumesc!!! :)

16. historyan1975 1st Gear Member

Locație:
    Satu-Nou
    Masina:
    80 B4 Avant 1.9 TDI, 1994
    Buna... Am si eu o problema... la comutatorul de pe bord, nu functioneaza decat ultima treapta, cred ca a 5-a... Ce pot sa fac.. este oare a problema mecanica sau numai electrica, ceva cu contacte, sub bord... Ce pot sa fac!!!???
    HELP ME....

17. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    in aeroterma ai niste rezistente de sarcina care s-au ars. daca nu sunt alea trebuiesc verifiate mai multe la instalatie

cum am spus si mai sus, trebuie verificat. la modelul tau pot fi si alte pb. gaseste un mecanic pe acolo care sa verifice daca nu ai radiatorul spart sau vre-o clapeta bogata. da-mi mai multe detalii daca vrei sa iti dau ceva sfaturi

Ultima editare de un moderator: 17 Ian 2011
  18. niku7

niku7 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4, 2.0 TDI, Quattro, 2009 211 CP
    Apa nu pierd, nivelul acesteaia in vasul de expansiune este acelasi de multa vreme. Geamurile se aburesc pe spate si putin pe fatza(nu parbrizul), iar luneta are dezaburire. Aeroterma merge data mai tare sau mai incet. Cineva mi-a zis ca e foarte probabil sa fie si termostatul. multumesc frumos!

Ultima editare de un moderator: 18 Ian 2011
  19. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    in primul rand vreau sa incep cu mii de multumiri lui "speedauto",datorita lui in sfarsit am caldura in masina.
    Azi am fost la el si am verificat tot ce se putea verifica pentru caldura si a ajuns cu concluzia ca termostatul era blocat pe deschis,zis si facut!
    Mai multi au spus ca trebuie sa schimb caloriferu si chiar am fost pe aproape sa il schimb dar am zis sa mai caut si la alti mecanici(calorifer + manopera 950 ron)
    Altu mi-a zis sa schimb antigelu si filtru de polen (alti bani aruncati),pe urma mi-a zis ca e caloriferu infundat, mi-a pus o pompa cu tur-retur si solutie speciala de desfundat 50 ron...Acelas mecanic mi-a verificat termostatul si a zis ca nu am probleme cu el...(banii cheltuiti degeaba)
    ...iar problema a fost rezolvata cu 40 lei (termostatul)
    Un super mecanic nota 10/10.

20. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    felicitari

Distribuie pagina asta