1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Caldura in masina - caloriferul de caldura - la Audi A4 B5

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de D807, 12 Iul 2009.

1. Claudiu Stefan

Claudiu Stefan 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 2000 2002
    Buna,

Am si eu o problema cu incalzirea. Am un A4 b6 benzina motor de 2000. Baga caldura doar cand motorul este turat la peste 2000 turatii. La plecare baga numai aer rece si nu pot sa folosesc climatronicul. Termostatul se ridica in mers pana la 90, dupa care scade brusc la 70. Am incercat sa curat caloriferul cu apa si se pare ca varianta asta nu a functionat. Ce trebuie schimbat pentru a merge caldura?

Ms

2. ady_mircea 2nd Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    audi A4 B5 1996 tdi 110 cp AFN
    Cel mai probabil termostatul.

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Catre toti userii carora nu le merge grozav caldura sau acul coboara vertiginos de la 90 grade in sarcina mica:

- SCHIMBATI TERMOSTATUL inainte de a segmenta motorul, bordul si forumul.
    Un termostat are o durata de viata limitata si as adauga eu, scurta. Personal de cand am masina am schimbat 2 termostate in 2 ani jumate, unul cand am luat masina si unul acum 1 an. Este un CONSUMABIL la fel ca si uleiul si isi pierde proprietatea de a "citi" temperatura si a actiona ca atare, inchis sau deschis.

4. Claudiu Stefan

Claudiu Stefan 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 2000 2002
    termostatul merge...furtunul de retur de la radiatorul de caldura pentru interiorul masini este rece cand normal acesta ar trebui sa fie cald...am incercat sa curat radiatorul si nu parea infundat...baga caldura dar cand motorul e turat si se face presiune...sa schimb radiatorul sau este de la altceva?

5. gelu ispas

gelu ispas 6th Gear Member

Locație:
    Caracal
    Masina:
    audi A4 Avant
    Spuneai mai sus ca-ti scade apa de la 90, nu mai are voie sa scada.Colegul Ovidiu a accentuat destul de bine.Sigur e termostatul.

6. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    claudiu citeste bine de la pagina 1 pana aici si sigur o sa rezolvi problema.Eu cred ca tot termostatul este la tine,identic am patit si eu.Pana sa ajungi la termostat fa chestile scrise mai sus de noi daca nu merg cu alea sigur e de la termostat...spor la munca

7. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    la un model ca al tau am avut o pb nu baga pompa de apa. dar cum spun si colegii vrifica termostatul. dupa vezi ce si cum. ideal sa il schimbi, pt ca poate sa fie el prost si uneor sa mearga alte ori sa nu.

8. trandy

trandy 4th Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A6 3.0 tdi
    poti incerca cu schimbarea termostatului prima data , dak nu e din asta cauzele sunt multiple. t pot ajuta cu schimbarea termostatului si gasirea eventualei probleme (dak mai este cauzul dupa schimbarea termostatului)

9. dorin13 1st Gear Member

Locație:
    reghin
    Masina:
    audi 1600 1996
    salut, am probleme cu caldura la un audi a4 96 1600 ,apa urca la 90c si vine aer caldut dar dupa un timp destul de scurt scade undeva intre 60c si 90c. Si putere aerului cald care il baga in treapta 4 ii mai slab ca cel rece.

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Citeste postul #108.

11. dorin13 1st Gear Member

Locație:
    reghin
    Masina:
    audi 1600 1996
    am dat jos termostatul sa verific dar acesta inchidea si deschidea,dar mai am si nedumerirea ,de ce cand dau pe aer cald vine cu putere mai mica decat la aerul rece?

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ai dat jos termostatul si cum l-ai verificat?
    De cat timp este pe masina?

13. dorin13 1st Gear Member

Locație:
    reghin
    Masina:
    audi 1600 1996
    l-am incalzit cu un feon si a deschis. Ii pus de vreo 4 luni

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Fraza asta ma face sa cred ca ori termostatul e defect ori senzorul de temperatura. Ai scanat masina sa vezi daca da eroare G62 sau G02?

15. dorin13 1st Gear Member

Locație:
    reghin
    Masina:
    audi 1600 1996
    am s-o duc saptamana asta la o scanare sa vad
    mersi mult de informatii

16. daris

daris 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1,6 1997
    am avut si io prbleme cu caldura am spalat radiatoru de calduta cu jet de apa am aierisit instalatia si acuma baga caldura cum trebe termen de executie o jumate de ora

17. STEFANEMIL

STEFANEMIL 1st Gear Member

Locație:
    TANDAREI
    Masina:
    A4 1.9 96
    sper sa nu o iau pe alaturi,dar presiunea scazuta in instalatia de racire este specifica audi a4 '96 1.9 1z? Sau care sunt semnele "oboselii" pompei de apa?
    ms anticipat

Ultima editare: 4 Feb 2011
  18. STEFANEMIL

STEFANEMIL 1st Gear Member

Locație:
    TANDAREI
    Masina:
    A4 1.9 96
    ps,si eu am problemele legate de caldura,insa apa nu se clatina de la 90',furtunele frig,iar caldura se simte dak inchid recircularea ori dak merg cu ea peste 3000 rpm.
    am incrcat si eu toate substantele posibile,inclusiv acid sulfuric pur,dar nu am simtit decat o adiere mai caldutza in plus

19. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Din pacate unii nu au putut desfunda caloriferul de caldura si au fost nevoiti sa il schimbe. Daca apa sta la 90 de grade si furtunele frig probabil caloriferul tau e gata.

20. gigel_78

gigel_78 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti - Germania
    Masina:
    audi A4 B7 an 2008 motor 2000 Diesel BPW. 6 Trepte
    sal am un a 4 din 2003 dubluclimatronic.la relanti cand apa este al 90 grade , imi baga aer rece ,iar daca o turez peste 3000 rpm incepe sa bage aer cald, apoi daca o las la relanti dupa un minut iar incepe sa bage aer rece, ce pot face si cum pot proba caloriferul ?asta in cazul in care ar putea fi infundat...

Distribuie pagina asta