Capitonaj plafon Audi A4 B5 sfaturi demontare / inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cj80gdi, 15 Noi 2008.

1. Audi a4 b5 berlina

Salutare am aceasta masina si acuma ceva timp a inceput sa se dezlipeasca panza de pe plafon..Cum o pot lipi inapoi? cum se scoate? Este greu?

2. coka 1st Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi
    Salutare tuturor,
    Cine ma ajuta si pe mine cu niste explicatii ? Am un A4 B5 avant si am aceeasi problema cu panza de pe plafon, este dezlipita pe jumatate si as vrea sa il demontez sa pot lipi panza la loc. Am incercat sa scot capitonajul de pe stalpii din fata dar nu am reusit. Am tras un pic de ei dar am renuntat cand am vazut ca nu reusesc de frica sa nu ii rup. Imi poate spune cineva cum se demonteaza capitonajul de pe stalpii din fata ? multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator: 27 Noi 2011
  3. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    trage putin mai tare.. sunt prinse doar in niste cleme.iti recomand sa incepi din partea de sus.
    la fel si la ceilalti stalpi.. unde e centura. ca si acolo trebuie sa desfaci .
    si nu le deomonta cand sunt inghtate :p sunt de plastic. exista riscul sa se crape. ;)

P.S. nu stiu da ca o sa reusesti sa lipesti panza.. dar daca gasesti vreo solutie si e ok, posteaz-o. sunt sigur ca sunt multi care ar vrea sa stie :)

Ultima editare: 27 Noi 2011
  4. coka 1st Gear Member

Locație:
    tecuci
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi
    multumesc mult pt ajutor:anbet:.o sa va tin la curent in cazul in care o sa rezolv problema.:)

5. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Salut,
    Azi am observat ca panza de pe plafon mi s'a dezlipit si sta ca o burta. Practic sta doar in margini acea panza. Va intreb pe voi, cum pot da plafonul jos si ce adeziv sa folosesc pentru a relipi acea panza ? Am inteles ca exista niste spray'uri cu adeziv.Or fi bune ?
    Pana la urma cred ca voi folosi prenandez si niste pensule. Acum poate ma ajutati cu datul jos al plafonului.

Ultima editare de un moderator: 24 Iul 2013
  6. mircea_glontzu

mircea_glontzu Audi Expert

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Allroad 2011 CAHA
    e relativ usor de dat jos plafonul(capitonajul). desfaci tot .., parasolare, plafoniera, manere, si apoi plasticurile de pe stalpi,care se scot prin tragere, ca-s prinse doar in cleme.
    de lipit nu stiu daca o sa reusesti,.dar daca gasesti o solutie, spune-ne si noua :p
    spor la treaba

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    La nici unul din Audi-urile mele nu am problema insa am schimbat un plafon de la un B5 din 98 pentru un prieten. Pot sa iti spun de acum ca NU AI SANSE sa il lipesti pe asta. Da-l jos asa cum ti-a spus Mircea si cumpara altul in stare buna pe care sa il pui in locul celui care il ai acum. Atentie, plafonul tau din 95/96 are alta culoare decat cel din 98. Asadar sa stii sa iti cauti de la una cu aceeasi perioada.

Ca sa fiu mai clar materialul de plafon are lipit un burete iar procesul de lipire a fost la cald, fara ca tu sa poti sa reproduci acest proces si sa nu lasi pete. Apoi, buretele a fost lipit de baza plafonului cu un lipici dand forma exact. Asadar, daca se dezlipeste cu tot cu burete (dar nu ai norocul asta) poti sa relipesti buretele cu prenandez.
    Apoi, pot sa iti spun ca eu am lipit un plafon de Opel, am dar jos plafonul, am desfacut materialul si l-am aruncat insa buretele era inca lipit de plafonul care este din fibra. Inainte sa ma pun sa aplic un nou material trebuia sa dau jos buretele de pe plafon. Am muncit circa 2 zile, cam 3 ore pe zi numai ca sa desfac buretele. Apoi lipitul si taiatul noului plafon, apoi remontatul. Crede-ma, avand experienta asta nu m-as mai apuca sa mai fac operatia asta mai ales cand stiu ca un plafon costa intre 100 si 200 ron.

8. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Nu mi'a raspuns nimeni de pe topicurile cu dezmembrari asa ca am fost sa caut un tapiter bun.ma costa 350ron inlocuitul materialului cu un vinilin frumos atat pe plafon cat si pe stalpii din fata.

9. Liviu_MS

Liviu_MS 3rd Gear Member

Locație:
    Targu-Mures
    Masina:
    -
    Dupa ce m-am saturat sa imi atarne panza de pe plafon in freza, mi-am cumparat un plafon din dezmembrari, model facelift, cu 150 ron cu plafoniere incluse. L-am montat, insa am constatat ca stalpii de pe usi nu mai intra la loc oricat de mult i-as forta. De asemenea, suruburile care sustin manerele de pe plafon nu se mai potrivesc (a trebuit sa pun altele mai lungi cu aprox. 7-8mm). Cred ca nu am de ales si trebuie sa ma intorc in parcul de dezmembrari de unde am luat plafonul si sa cumpar si stalpii:(.
    Insa nu il fixez definitiv pana nu trec pe la electrician sa imi lege plafonierele (pe fata e una mare si 2 mici in spatele parasolarelor, iar pe spate e una singura in loc de cele 2 mici cum sunt la nonfacelift).
    Chederele gri care sunt intre plafon si chederele usilor trebuie lipite? Caci le-am pus inapoi si nici vorba sa mai ramana.

Ultima editare: 12 Apr 2012
  10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Chederele gri trebuie lipite!

11. o0ops 1st Gear Member

Locație:
    Ramnicu Valcea
    Masina:
    Audi A4 avant, 1.9 TDI, an 1997
    Plafon Audi A4 Avant

Salutare, am un Audi A4 avant, 1.9 TDI an 1997 si mi s-a dezlipit plafonul, ce ar trebui sa fac?
    Sa il lipesc sau se poate inlocui cu altul de pe alta masina?

Ultima editare de un moderator: 28 Iun 2012
  12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ar trebui sa citesti macar pagina asta!

13. sharpE

sharpE 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9 TDI
    mi-a cazut si mie panza acum vreo 3 saptamani, si ma bate gandul sa fac miscarea cu imitatie piele.
    avand in vedere ca masina are 17 ani, banuiesc ca tot ce dau jos ramane bine dat, si nu stiu ce se poate folosi in loc de burete.
    cei care ati facut operatia, ce ati folosit ?

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Materialul de plafon (indiferent ce material e) are burete. Nu te prostii.

15. LUCAMAX

LUCAMAX 2nd Gear Member

Locație:
    Caransebeș
    Masina:
    A4 B5 -1,6; MB E220
    Poti sa iti iei material pentru plafon cu tot cu burete este in jur de 10 ron ml. Poti sa iti faci cu alcantara care se gaseste cu suport de burete este in jur de 100-150 ron ml sau daca vrei de musama poti sa iti cauti tot cu suport de burete. Sau, iti iei separat buretele si pielea sintetica si o lipesti de burete sau iti iei burete adeziv .... spor la treaba. ;)

Ultima editare de un moderator: 17 Aug 2012
  16. sharpE

sharpE 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9 TDI
    imi puteti spune va rog si de unde ?
    am tot cautat pe net, dar nu am gasit. probabil nu stiu ce sa caut.... :(

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Se gaseste in Timisoara la magazinele de unde se cumpara material de stofa pentru tapiterii, draperii si alte cele.
    Si tot in TM, gasesti si alcantara cu burete.

18. ReLLaXX 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1,8T
    Te referi la o imitatie/inlocuitor de Alcantara, nu?

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu stiu ce inseamna imitatie de Alcantara. Nu am auzit de asa ceva. Daca nu stiai Alcantara ESTE o imitatie de piele intoarsa.

20. sharpE

sharpE 2nd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B5 1.9 TDI
    cred ca se referea la suede si variatii (ultra~, micro~).

Distribuie pagina asta