Capitonaj plafon Audi A4 B5 sfaturi demontare / inlocuire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de cj80gdi, 15 Noi 2008.

1. ReLLaXX 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1,8T
    ovidiutm, eu stiam si stiu bine, de asta am si intrebat. Alcantara este un BRAND, nu un produs. sharpE a intuit bine, voi vorbiti de imitatii sau materiale asemanatoare cu produsul celor de la Alcantara care este indiscutabil cel mai bun (in mod special dpdv tehnic). Materialele Alcantara pentru uz auto pleaca de la 130 EU + TVA per metru. Am una din masini cu stalpii si plafonul in Alcantara, iar pentru Audi caut suede (sau asemanator) pentru aceleasi repere. Ideal cu baza de burete si cu capacitatea de a se intinde macar pe o directie.

In doua randuri repetate s-au gasit prin tara niste stocuri de Alcantara (non auto, are alte proprietati, mai putin rezistent ca material dar... mai ieftin) de care am profitat. De asta intrebam... poate ati mai gasit ceva. Pe materialele de la Alcantara este stantata sigla pe spate, de obicei (cel putin la cele cu suport textil am vazut). Si e diferenta mare de calitate si rezistenta intre Alcantara si... altele.

PS: Alcantara nu imita nimic. Alcantara este Alcantara. Altele imita. :sly:

http://www.alcantara.com/#/en/menu/the_material/what_is_alcantara

2. flavius a4

flavius a4 3rd Gear Member

Locație:
    Brad
    Masina:
    Audi A4 berlină, 2.0 TDI CAGA, 2008 & Audi A4 avânt, 1.9 TDI ATJ Quattro, 2000
    dupa ce am citit de vreo 2-3 ori aceste 13 pagini mi-am luat inima-n dinti si m-am hotarat sa-mi schhimb panza de pe plafon cu o imitatie de piele gri de aceasi culoare deoarece panza de pe plafon se dezlipise si arata ca un sicriu...Cu ceva vreme in urma mi-am prins panza de plafon cu un capsator dar era cam inestetic,asa ca alaltaieri am dat jos plafonul fara a rupe niciun plastic spre surprinderea mea.Au urmat vreo 3 ore de curat plafonul cu diluant si in unele locuri cu o lama de cutit deoarece acea amestecatura de burete cu lipici se ducea foarte greu.Ieri pe la ora 13 m-am apucat sa lipesc imitatia pe plafon pe portiuni de aproximativ 20 cm iar in jurul orei 18 tot plafonul era imbracat,iar azi intr-o ora,cu ajutorul unui prieten,am reusit sa pun plafonul la loc si sa montez toate plasticurile si accesorile aferente.Maine o sa revin si cu ceva poze.

3. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Fratilor, asta e buba comuna la masinile astea? Eu la 80-u meu din 89 am problema asta, la A4 cand l-am luat am rasuflat usurat cand am vazut pe plafon ca panza e la locul ei si arata foarte bine.
    Din cate stiu, la B3-uri era problema asta, la B4 au incercat sa imbunatateasca calitatea materialelor, deci a fost mai ok. S-au prostit la cap cu b5-u?

Si sa va spun sincer...e alta clasa in B5 fata de B3, dar fara suparare, plasticele din B3 mi se par mult mai de calitate si mai rezistente decat ce am pe B5.

Si intreb daca e buba comuna sa stiu daca o sa ma astept la probleme din pct asta de vedere pe viitor.

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    E buba comuna la o masina caruia i s-a spalat plafonul.
    Am avut (si inca am unul) 2 B5-uri si nici unul nu a avut treaba cu plafonul.
    Toata lumea, absolut toata lumea care a avut plafonul cazut a avut o tentativa cu apa pe material.

5. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    pai da, asta e sigura explicatie logica. tocmai de asta am cautat o masina in care nu sa fumat, sau daca sa fumat nu sa exagerat incat sa ingalbeneasca plafonul = sa fie spalat = sa-mi cada in cap.

Ceea ce am observat e ca , cel putin la 80, doar modelele cu trapa aveau problema asta. cele fara aveau un capitonaj mult mai serios si drept urmare nici nu am vazut probleme acolo.

Partea proasta e ca, trebuie sa recunoastem, eu sincer doar la alfa romeo din anii aia am mai vazut asa ceva, si mi se pare chiar aiurea ca pentru o masina din clasa premium sa se intample asa ceva. stiu, e si varsta, dar e problema mostenita de la b3 si dupa mintea mea, era prioritar sa scape de ele. e totusi cu 2 generatii peste.....

dar ca si apa in masina...e penibil, foarte penibil sa auzi asa ceva. uneori tind sa cred ca la unele chestii chiar au progresat, si se vede, iar la altele s-au dus inapoi in anii 80....

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stai linistit ca unele lucruri sunt mult mai bine facute la 80/B5 decat acum.
    La cele cu trapa a aparut si o problema suplimentara, si anume infundarea scurgerii la trapa, respectiv imbatranirea garniturii a dus la aceeasi problema a plafonului.

7. zaietz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, 1,8, 20V, 1995
    Pentru demontarea plafonului (modelul cu trapa) am gasit asta pe net, sper sa ajute:

Sun visor Removing

Unclip sun visor from holder -4- in centre of vehicle

Unclip trim cap for bolt -1- and unscrew bolt -1-.

Disengage sun visor and detach connector

Sun visor bracket

Lever off trim cap.

Remove bolt -1- (1x).

Centre sun visor Unscrew bolt -1- and remove sun visor -5-.

Remove upper A-pillar trim

Remove upper B-pillar trim

Remove upper C/D-pillar trim

Lever out cover frame -6- on models with sliding/tilting roof

Remove both sun visors -2

Remove front -10- and rear -9- grab handles

Remove cover panel for moulded headliner cut-out

Position gear lever or selector lever as far forward as possible

Tilt backrest of passenger's seat to rearmost position

Tilt backrest of driver's seat to rearmost position

A second person is required to support the moulded headliner

Detach all door seals in area of moulded headliner

Pull moulded headliner to rear and disengage from retaining strip at rear window

Remove moulded headliner towards passenger door

Ultima editare de un moderator: 11 Apr 2013
  8. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    La a4`ul meu nu stiu ce sa ii fac la plafon..Vroiam sa il spal deoarece a fost masina de fumator, dar cand dau cu degetu de exemplu ramane imprimat asa exact urma care am facut`o.. si dupa un timp isi revine.. daca il spal cu biocarpet imi este sa nu se faca urat .. a mai patit cineva asa?

9. LUCAMAX

LUCAMAX 2nd Gear Member

Locație:
    Caransebeș
    Masina:
    A4 B5 -1,6; MB E220
    Nu incerca sa speli ca te trezesti cu materialu in cap... incearca sa il cureti cu soluti speciale pt tapiterie

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca ramane imprima urma la apasarea degetului pot sa te anunt ca ai 2 variante. Fie inlocuiesti textilul, fie iti cumperi alt plafon. Al tau are buretele copt.

11. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Multumesc pentru raspunsuri . Mai bine il las asa

12. iulian_18

iulian_18 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B5, 1.6 (101 Cp ), 1995
    Salutare,
    As vrea sa intreb daca cineva a reusit sa lipeasca plafonul dezlipit din material textil si daca a tinut.

Ultima editare de un moderator: 24 Iul 2013
  13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    NU se poate! Buretele ala are un rol, sa nu treaca adezivul prin material. Ori, buretele ala e praf. Trebe altul nou care e deja lipit de materialul textil. Ce vrei tu sa faci poti testa- oricum nu mai conteaza ca il strici mai tare. E cam ca si cum ai incerca sa vopsesti o masina care e murdara.

14. George05 4th Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4, ADR 1.8i, 1995
    Și mie mi-a căzut tapițeria plafonului în cap, de parcă aș sta într-un cort :)) Iar din ce am citit aici, se pare că ori merg la un tapițer să o refacă, ori schimb plafonul. Încă nu m-am hotărât care ar fi cea mai bună variantă, raport calitate-preț.

15. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    George05, mai bine vezi pe la colegii de pe forum, la sectiunea vanzari, parerea mea e ca mai bine il schimbi, daca nu indraznesti sa-l tapitezi tu. Iei unul de la o masina din '99 si uiti de necazuri...

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Da da, iei unul de la una din 99 si o sa dai de alte necazuri, ca nu se potriveste. Oameni buni, facelift-ul nu are nici o treaba cu 1995.

17. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    II trebuie unu la fel sau din 96-98 dar care sa nu fie si ala " copt " ..Desi nu prea cred ca are mari sanse sa gasesasca unu bun ..

18. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Ovidiu , să scanez talonul? Nu s-au făcut numai facelift-uri in 99...

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In 1999 exista si facelift-uri si nonfacelifturi pentru ca RAR trece 1999 o masina din 1998 daca seria e stantata "Y". Idem daca au fost fabricate in 1998 insa au stat in parcuri pana s-au vandut in 1999. Cred ca e evident ce diferente sunt la prima vedere intre una de 1998 nonfacelift si una de 1999 facelift.
    Plafonul de facelift nu se potriveste la nonfacelift.
    Plafonul de nonfacelift se potriveste la orice nonfacelift iar cel mai indicat e plafonul de la cea din 1998. Evident, cu conditia sa nu fi fost spalat de catre un idiot.
    Si inca ceva, plafoanele 1995-1997 sunt gri deschis.
    Plafoanele 1998-2001 sunt gri inchis. Idem plasticele.
    Adica, nonfaceliftul a inceput sa se tranforme in facelift inca din 1998.

Attydepster apreciază asta.
  20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Ovi, da-le dreacu' de polemici, stiu tot ce spui tu. Eu insa nu am vrut sa-i spun decat sa-si ia un plafon de la o masina din '99, avand in vedere varsta vehiculului. Evident ca trebuie sa-si caute un plafon care sa se potriveasca pe modelul lui, aia nu mai trebuie sa-i spunem noi...

Distribuie pagina asta