Hmmm.. ideea e ca din cate stiu eu, senzorii care citesc temperatura si care iti fac functia de clin-automatik ar trebui sa fie cei amplasati chiar pe el, desupra comenzilor in zona perforata. Alte informatii pe mine nu ma prea intereseaza (referitor la interogarile ce se pot face pe climatronic) fiindca de cand am masina nu am avut nevoie de ele, presupun ca nici la cel nou nu voi avea. Iar functiile de temperatura, putere ventilator, directionare aer, sunt presumun ceva mecanic si nu necesita senzori. La dezaburirea lunetei nu stiu cum va fi ptr. ca acolo intr-adevar ar trebui sa fie ceva senzor care sa stie sa dezactiveze dar... inca nu sunt sigur. Eu tin legatura cu o persoana din SUA care a facut acest upgrade insa de pe o masina ca a lui OVI (Climatronic modelul meu insa anul 98) si a functionat destul de simplu (mai jos e link-ul): http://www.audizine.com/forum/showthread.php/383302-DIY-B5-A4-Center-Console-facelift-upgrade Ar fi nevoie sa il lamuresc cu cateva intrebari pentru a ma putea ajuta si pe mine insa pana nu ajung cu masina in service sa o desfac nu stiu. De exemplu el spunea ca e important sa ii spun ce tip de "Blower control Unit" am varianta 1 http://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/42703_x600.jpg sau varianta 2 http://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/367956_x600.jpg In plus de asta presupun ca si acesti senzori se pot identifica si cumpara la o adica. Dar sunt in faza de cercetare in care orice intrebare poate naste idei noi, iar ideile gata formate sunt "de aur" O completare. Tipul care a scris threadul de mai sus a spus urmatorul lucru in mailul ce mi l-a scris: "Looking through some unread private messages on Audizine I found something that might interest you. According to an owner of a 95 A4 he was able to successfully do the swap in his car. The only differences he did was related to the climate control module wiring. Here's what he said... • As per my instructions take the pin out of A6 and set it aside. • Transfer the wire and pin from C7 (Tan 16pin HVAC Connector) to A6 (Black 12pin HVAC Connector) • Take the pin you removed from A6, attach a wire to the pin and tap into an illumination source per my instructions, and place this new wire with pin into C7 (Tan 16pin HVAC Connector). He said everything else works exactly as I originally posted." S-ar putea asta sa aiba legatura cu senzorii amintiti de OVI.... CIne stie?...Inca mai sapam
As dori sa incep sa postez aici o serie de informatii cu referire la acest upgrade de climatronic, urmand ca la final daca reusesc sa duc la bun sfarsit sa facem eventual un thread dedicat acestui upgrade. Sunteti invitati toti cei care aveti cunostinte in plus fata de ceea ce voi pune au aici sa le postati aci pentru a avea o baza de date cat mai stufoasa. Daca moderatorii nu sunt de acord, Facem Mea-CUlpa si renuntam la idee. Asta am reusit eu sa aflu pana acum: Asadar tipurile de climatronic de pe a4 b5 ar fi: 1. Primul mode din 1995 pana in 1997 arata ca in primele 3 poze: 2. Modelul urmator din 1997 pana in 1998 arata ca in urmatoarele 3 poze: 3. MOdelul final din 1998 pana in 2001 arata ca in ultimele 3 poze. Acesta poate sa difere avand sau nu optiunea de incalzire in scaune. (Voi aduna in timp si voi pune aici o lista cu codurile pentru fiecare tip in parte) Coduri piese Tip 1 5HB 006 500 00 4A0 820 043 D Tip 2 8L0820043D 8D0820043D Tip 3 - cu incalzire in scaune 8D0 820 043P - fara incalzire in scaune 8D0 820 043M Se pare ca diferenta substantiala intre ele s-a produs in 1998. (momentan nu se stie exact luna). Asadar discutia se va axa pe diferentele dintre ele inainte de '98 si cele de dupa '98. Diferentele ar fi: Ventilatorul climatronicului (Automatic Climate Control) Masinile 98+ au o unitate diferita cu conector pe 6pini A/C "switch-urile" de presiune masinile de dinainte de '98 au 3 astfel de switch-uri de presiune ptr. a/c - F23 si F118 "A/C High Pressure Switch" (ambele amplasate intr-un singur senzor fizic) - F73 "A/C Low Pressure Switch" masinile de dupa '98 au un singur switch - F128 "A/C High/Low Pressure Switch" Se pare ca F128 este amplasat intr-o locatie similara (deasupra condensatorului de A/C) fiindca F23/F118 si F73 (amplasate in zona de firewall secundara pe unul din firele de A/C care conecteaza "Evaporatorul" de A/C) nu mai sunt necesari de vreme ce noul senzor (F197) integreaza ambele switch-uri (low si high pressure) Condensatorul A/C masinile de dupa '98 au o carcasa diferita ptr. switch-ul de presiune al A/C (F129 "A/C High/Low Pressure Switch") Senzorii de temperatura Masinile de dupa '98 mai au inca 2 senzori aditionali de temperatura (G191 & G192 "Sensor for Outlet Temperature, Center") Solutie propusa (dar neverificata)pentru adaptarea climatronicului de dupa '98 pe o masina cu climatronic de dinainte de '98 ar fi: - Se scoate pinul afara din A6 Se transfera pinul si firul de pe C7(Maro deschis din mufa de climatronic cu 16 pin) la pozitia A6 (negru din mufa cu 12 pini a climatr.) - Se ia pinul scos din A6, i se ataseaza un fir si se leaga la o sursa de iluminat. Se pue acest fir cu pin in C7 (maro deschis din mufa cu 16pini a climatronicului) Va continua...
Salut!Frumos A4 Am ocazia sa il vad aproape in fiecare zi langa BT. Mult succes in continuare cu uprgrade-urile.
Cy_Russ nu crezi ca era mai normal sa deschizi acest subiect (referitor la inlocuirea/schimbarea/modificarea climatronicului) in aria tipului tau de masina ? Acea arie este citita de mai multa lume pentru ca nu toti colegii/userii citesc aceasta arie. Aceasta arie nu este o arie tehnica si informatia ta nu va fi accesata/vizibila pentru toti cei interesati. Oricum bafta la modificari in continuare.
Nu sunt de acord. 1. Informatia nu e verificata pe masina. 2. E informatia lui si o pune in topicul lui daca acolo vrea. Cine e curios o cauta aici. Cine nu gaseste poate fi indrumat tot aici. Cine nu gaseste si nici nu gaseste indrumare, sa fie sanatos. Lenesii pot sa isi deschida topic in care cauta serviciul asta, contracost... Domnia si prostia se platesc. Sa zica cine are nevoie, mersi, ca daca voia nu o posta nici aici si tinea informatia pentru el. Si eu am in topicul meu de B5 lucruri utile. Unele am preferat sa ramana acolo. Cine stie sa caute, le gaseste. Cine nu, plateste. Nu mie, ca evident, daca nu a gasit informatia, nu stie ca eu am facut asta deja.
Ovidiu esti radical Dar unele lucruri trebuie sa fie mai vizibile si in aceast arie de prezentare a unei masinii nu toti userii stau sa citeasca topicuri intregi despre ce presupun ei ca ar avea nevoie la un moment dat. Ai inteles ce vreau sa spun dar noi suntem obisnuiti cu forumul acum si ne este destul de usor sa gasim o informatie. A fost oricum o sugestie si pana la urma colegul Cy_Russ hotaraste cum vrea sa procedeze. O noapte buna
sunt 4 modele de panouri climatronic - 95-97 , 98 , 99-2001 care are 2 modele de carcasa (pentru cass 1din si 2din) iar pe instalatia de 98 am impresia ca merge plug n play cel de facelift - 99-2001
Pe 1998 merge 100% p&p pentru ca intruneste conditia 5 senzori, adica tot atatia cat are faceliftul. Doar 1995-1997 are 3 senzori.
@ silviu72cj Multumesc ptr. aprecieri. Asa este cam pe acolo isi petrece "timpul liber" cand nu e la datorie cu mine pe drumurile patriei @macristian1 Inteleg ce spui insa in primul rand din postul #242 scrie ca daca reusesc sa duc la bun sfarsit aceasta operatiune, voi face un thread dedicat in care se va afla toata informatia necesara celor care doresc acest upgrade. Momentan asa cum am si spus in postul cu acelasi numar, informatia este neverificata si deci nu pot sa o cataloghez ca si solutie asa cum a spus si OVI. De altfel si persoana din SUA care ma ajuta are aceeasi retinere pana sa posteze solutia pe threadul lui (cel in postul #241). Asa ca am zis sa fiu eu "cobaiul" iar daca toate merg bine, voi strange toata informatia intr-un singur loc si il punem la categoria care trebuie. @ MTM multumesc ptr. completari. Asa este de la '98 la mai nou se poate aproape plug&play. trebuie urmarite etapele din linkul de la postul #241.
Revin cu un update cu privire la codurile climatronicurilor: 8D0 820 043 H 1996 8D0 820 043 1996 8L0 820 043 A to C 1997 (Daca se instaleaza pe vehicule mai noi luminozitatea LCD-ului nu poate fi schimbata (lumina via terminalul 58 si 58d) 8L0 820 043 D 1998 Daca se instaleaza pe vehicule mai vechi dinnou luminozitatea LCD-ului nu poate fi schimbata(Pentru toate masinile incepand din '98 fara sistem radio-navigatie pana, la nr. de sasiu 199999 din anul '99 (lumina e controlata tot via terminalul 58s) AUDI A4 1999-01 8D0 820 043 K or L Cu un singur display (in masinile cu radio-navigatie pana la nr. de sasiu 199999 din '99) 8D0 820 043 from M Cu un singur display (pentru masinile cu nr. de sasiu incepand de la 200000 din anul '99 8D0 820 043 P Aflat pe Audi S4 an 2001 (se potriveste plug&play pe Aui S4 (1999-2001) 8D0 820 043 N Audi A4 1999 Mai jos se afla un link ce contine o lista cu codurile care pot fi interogate prin intermediul climatronicului: http://www.audiworld.com/tech/int5.shtml
Si in sfarsit a ajuns interiorul. Acesta este cel din pozele de mai jos. Asa cum se vede si in poze interiorul este complet din piele iar scaunul soferului are unele mici defecte: - pielea de pe o aripioara (cea mai problematica) este zdrentuita iar buretele putin afectat - 2 dintre pliurile sezutului pe zona centrala a scaunului soferului au cateva gaurele chiar in zona cusaturii. Acestea nu se vad decat daca intinzi cu mana putin pielea si desfaci pliul. - Plasticul de pe spatele scaunului soferului are o gaura prin care se vede buretele de diametrul unui pix. Pe mine nu m-au interesat deloc aceste probleme cu toate ca au fost mentionate de vanzator (ceea ce rar se intampla) de altfel asta a fost si unul din motivele care m-au facut sa colaborez cu el. Apropo, daca citeste threadul il invit sa posteze si pe forumul nostru la aria de publicitate anunturile cu dezmembrari fiindca are preturi bune si este un tip serios pe care eu il recomand. Dupa cum spuneam defectele acestea le consider minore avand in vedere ca: - Scaunul pasagerului arata foarte foarte bine. Urmele de uzura sunt aproape insesizabile - Bancheta spate este impecabila - Scaunele fata sunt full electrice Recaro si incalzite - Pretul a fost unul foarte bun. Acum ca faza 1 - de achizitie s-a terminat, intram in faza 2: - Se va muta imbracamintea de piele de pe spatarul banchetei spate pe spatarul banchetei mele deoarece bancheta aceasta de piele este rabatabila iar a mea nu e - Se va repara aripioara scaunului de la sofer - ma refer aici la burete iar apoi se va reimbraca in piele identica acea portiune. - Se vor retapita scaunele pe zona de mijloc a sezutului complet iar pe zona spatarului doar pe zona cu pliuri. - Daca tot suntem la capitolul asta se va imbraca in piele si volanul ca arata tare rau pielea de pe el. - In viitor se va retapita bancheta spate identic cu scaunele fata. Legat de tapiteria care va veni pe mijloc in locul celei de piele, sunt foarte nehotarat ce sa aleg. As fi vrut alcantara dar persoana care se ocupa mi-a cerut 1000RON ptr. scaunele fata (cu materialul lui). Iar momentan este putin cam mult ptr. mine. Asa ca voi merge pe ideea unei stofe negre sau in cel mai rau caz gri, cu cusaturi albe. Imi place foarte mult tapiseria de pe masina lui OVI, insa ideea de a mai lua inca un interior de masina pentru portiunea de pe mijloc a scaunelor nu prea ma atrage. Cochetam la un moment dat si cu ideea de a merge pe o stofa verde asemeni culorii masinii insa am senzatia ca ar face-o prea tipatoare, si nu vreau asta. Oricum, cei care aveti sugestii sau poze cu ceea ce am incercat eu sa descriu mai sus ca vreau, sunteti bine-veniti sa le puneti aici sa le vedem si sa ne inspiram . Intr-una din pozele de mai jos se vad si mufele scaunelor impreuna cu aprox.15cm din instalatia electrica a masinii pe care omul mi le-a pus in pachet conform intelegerii, insa oricat m-am uitat pe sub scaun nu prea am inteles pe unde se pupa cu scaunul. Si in plus mai am o mica dilema: Stiu din discutiile cu diferite persoane printre care si OVI ca partea mecanica (sinele de prindere) sunt plug&play, insa scaunele astea au parca 4 bucatele de sine pe capete pe care eu nu imi aduc aminte sa le fi vazut la ale mele. Am incercat sa fac niste poze si la prinderi, poate colegii care au mai facut asa ceva si se uita ma pot lamuri daca intr-adevar nu e decat plug& play cu partea mecanica. Am observat ca la bancheta spate este o mufa galbena, insa nu am pozat-o prea bine ca era impachetata si nu prea imi pot imagina de la ce poate fi?? Ca incalzire in spate nu are cum sa fie... Un alt element care mi-a sosit este unitatea de climatronic. Aceasta este unitatea pe care doresc sa pun pe masina in locul celei actuale. SI aceasta mi-a fost trimisa deasemenea tot cu mufele si o bucatica de cablaj. In perioada imediat urmatoare am nevoie neaparata de masina, dar undeva peste vreo 2 saptamani voi duce masina la service pentru a face upgrade-ul de climatronic. Daca functioneaza, atunci voi merge mai departe si voi cumpara si consola centrala, plastice, combina, etc. Daca nu, voi avea un climatronic de vanzare la pret bun As avea o intrebare pentru cunoscatori. Asemeni tuturor interioarelor din dezmembrari, tinute in beci sau in vreun depozit, are un miros specific, nu foarte grozav. As dori sa va intreb cei in cunostinta de cauza ce imi recomandati sa fac? Ma gandeam sa merg dupa ce e totul instalat la o curatire profesionala de interior. Presupun ca de dat jos toata pielea si spalata in masina nu se pune problema. Sau ar mai fi varianta sa iau eu un lighean cu detergent si sa incep sa frec pe el inainte sa il pun sus. NUmai ca mi-e frica sa nu il ud excesiv sau cine-stie ce sa i se intample. SI iata pozele:
Bafta multa cu upgradeurile, ai planuri mari pe care sper sa le duci la capat cu brio. Insa interiorul e intr-o stare cam proasta, sper ca l-ai luat la un pret bun macar, cu toate ca nu stiu daca merita toata complicatia asta cu retapitarea si refacerea buretilor pentru ca dupa cum ai vazut o treaba cat de cat calitativa in domeniul asta nu e ieftina si daca cauti ieftin risti sa iasa tiganie si nici sa nu dureze in timp. Parerea mea e ca ar fi fost mai bine daca iti cautai unul mai in mintile lui, chiar daca plateai pretul corect, dar deacum ai intrat in hora, joci pana la capat cum se spune . Manunchiul de fire care apare taiat in poze, de fapt trebuia sa fie pe scaune. Nu stiu cine a dat jos interiorul de pe masina, dar n-a facut-o chiar in cel mai ortodox mod posibil. Pentru a face cablajul pe masina iti trebuie si mufele mama, pentru ca pe masina nu cred ca o ai decat pe cea galbena de airbag, care si ea e posibil sa fie diferita ca forma. Pentru miros, depinde cum miroase, pentru ca pielea are un miros specific fata de textil. Bine, nu sa te scoata afara din masina, dar destul cat sa simti ceva diferit, pana te obisnuiesti. Iti recomand Leatherique pentru piele, si daca nu vei fi multumit de rezultate, deabia apoi sa te gandesti la masuri mai drastice (nu cred ca spalatul in masina de spalat este una dintre ele). Si o mica corectie, Recaro pe B5 sunt cele din poza atasata, si intr-adevar sunt la preturi destul de prohibitive (ar merita o reconditionare daca ar fi luate la un pret bun, intr-o stare precara), ale tale sunt doar modelul sport.
t_qua77ro Multumesc ptr. urari. Starea interiorului ar fi o discutie interminabila in termeni de buna, rea, mai putin buna, asa si asa, etc. Eu il consider bun ptr. ca am cautat destul de mult si singurele care le-am gasit in stare buna, full electrice, cu incalzire erau pe albastru iar pretul era cam de 2.5 ori mai mare, si chiar si alea necesitau aripioara de la sofer reimbracata. Legat de retapitare, as vrea sa fac asta ptr. ca neavand ventilatie in ele, vara ar trebui sa fie cocleala maxima daca mai si sta masina la soare cateva ore. Si de aceea nici nu se pune problema sa nu le retapitez. Iar retapitandu-le nu mai devine importanta problema legata de starea lor actuala. Din punctul meu de vedere interiorul meu este intr-o stare cu mult mai proasta decat cel nou ptr. ca cu toate ca arata bine, scaunul soferului a devenit suuuper incomod iar ca reglaje.... nu are mai nimic. Pretul la care am luat tot interiorul este de 550RON. Adica in jur de 120 EURO ceea ce mie mi se pare chilipir. IAr cu retapitatul sunt deacord cu tine ca trebuie sa ai grija cu cine vb, insa am cunostinte care lucreaza foarte bine pe masini muuult mai scumpe si mai noi decat batranica mea, si ptr. mine, daca nu vreau materiale excentrice (gen alcantara, piele perforata, etc) imi fac un pret imbatabil la manopera. Asadar sa iau interiorul cu 550RON si sa mai investesc inca aproape 500 RON in el ma ajunge la 1050RON. Si pentru mine pretul asta e ok. Legat de fire si mufe, nu pot decat sa iti dau dreptate. Sincer habar nu am unde vin puse. Vanzatorul a spus ca sunt taiate de pe masina si ca mufele de la scaune, sunt in scaune undeva dedesubt, bagate pe acolo. Chiar nu stiu si nici nu prea pot sa ma uit fiindca le-am comandat la serviceul unui prieten ptr. a nu mai plati transportul si nu prea am avut timp sa le studiez. Oricum presupun ca baietii vor face muuulte adaptari la partea electrica pentru a le face functionale si nu stiu ce probleme vor mai aparea pe langa asta cu mufele... (dar tinem degetele incrucisate si om vedea). Ce ar merita mentionat este ca la masina mea eu nu am airbag in scaune si deci nu cred ca am deloc fire trase, asadar trebuie trase toate firele. Legat de miros acesta este unul specific pielii vechi. Mai degraba de imbacsit. Ma voi documenta legat de propunerea ta cu "leatherique"ms de sfat Legat de tipul de scaune... MEA CULPA Se pare ca sunt doar prost informat. Si daca ai dreptate, chiar as ruga un moderator sa stearga aceasta caracteristica amintita de mine in postul #251. Daca nu e, nu e
La pretul ala indiscutabil sunt o afacere buna La fire, iti adaug 2 poze. Prima arata mufele scaunelor conectate pe masina, iar in a doua se vad mufele mama de pe masina care vor duce firele in instalatia electrica. Partea de airbag cred ca e putin mai complicata, cel putin din ce m-am lovit eu la B6, cand am vrut sa imi fac functionale airbagurile din lateralele banchetei spate. La B6 inseamna reprogramarea sau chiar inlocuirea calculatorului de airbaguri, ceea ce automat aduce niste riscuri dat fiind faptul ca treaba se petrece in Romania asa ca eu am zis pas. In rest, partea de incalzire si reglaj nu e de nerezolvat, in principiu la reglaj e vorba de alimentare + si un minus (nu stiu daca pe B5 este centrala electrica), iar la incalzire, daca vei reusi sa faci retrofitul la climatronic, nu cred sa intampini probleme. Cu Leatherique nu ai sa fii dezamagit, cel putin eu nu am fost. Si am avut asteptari destul de mari.
t_qua77ro Asa se pare conform pozelor s-ar parea ca mufele au fost taiate de pe scaune si nu de pe instalatia electrica a masinii... Asta intr-adevar complica lucrurile dar presupun ca pe undeva (poate prin ETKA) ar trebui sa fie ceva scheme cu instalatia electrica a scaunelor pentru a vedea exact care fir de unde vine si pentru a se reface legaturile/firele. Eu voi cauta in Etka sa vad daca gasesc insa daca ai tu ceva scheme electrice pe tema asta ti-as fi foarte recunoscator daca mi le-ai impartasii si mie Legat de airbagurile din scaune, nu prea as vrea sa le fac functionale si de altfel nici nu prea cred ca se poate. Pana la urma masina din fabrica nu a avut asadar nu pierd nimic. Singurele legaturi/fire pe care as avea nevoie sa le trag (teoretic) ar fi pentru incalzirea in scaune si pentru reglejele electrice. Iar astea daca gasesc vreo schema electrica a scaunelor, cred ca ar trebui sa fie simplu (relativ). Cu retrofitul de climatronic, sper sa reusesc. Cel putin stiu sigur ca altii au reusit... plus ca am incredere in baietii care imi lucreaza. Eu am fost la ei cu toata documentatia (un dosar destul de stufos cu poze, scheme electrice, explicatii, detalii pareri si sugestii ale ceror care au facut upgrade-ul sau ale celor care au incercat insa nu au reusit din pricina unor probleme intampinate, si dupa ce s-au uitat peste documentatie au spus ca sunt 98% siguri ca pot sa o faca. Singura lor problema a spus ca ar fi timpul cat le va lua pana vor reusi. Insa de reusit pareau destui de siguri pe ei. Om vedea. Asa cum spuneam dupa ce termin cu alergatura asta de moment le voi duce masina si le-o voi lasa cateva zile- o saptamana cat va fi nevoie, si sa speram ca rezultatul va fi cel scontat. Oricum voi incerca sa ma organizez cumva fiindca as fi vrut sa le rezolv pe toate deodataȘ adica pana masina e la ei ptr. climatronic, scaunele sa fie la retapitat iar eu sa umblu prin dezmembrari dupa restul consolei. Insa o problema care apare ar fiȘ Scaunele sunt in pozitia maxim ridicat. SI presupun ca este imposibil ptr. tapiser sa lucreze cu el asa. Insa fiind cu reglaj electric, nu il pot lasa mai pe spate decat dupa ce e montat si legat la masina. Iar inainte de a se apuca baietii de montat interiorul, se vor apuca de upgradat climatronicul. Asadar va dura putin mai mult, insa sper ca in cazul in care ceva merge prost sa nu ma trezesc ca am investit bani in plus degeaba. Ms. inca odata de ajutor/sugestii
Schema pentru B5 nu am, insa vezi poate te ajuta colegii care au ELSA instalat, pe topicul dedicat. Ca sa te joci cu reglajul scaunelor, nu iti trebuie decat un + si - de pe o baterie auto, care nici macar nu-i nevoie sa fie pe masina. Ca sa refaci legaturile la firele taiate, dezizoleaza banda si leaga-le pe culori, nu e nevoie neaparat de schema electrica. Bateria o conectezi in mufa rosie la cele 2 cabluri mai groase, cel cu maro e minus.
Schema electrica ptr. masina mea si comparativ una ptr. o masina identica dar facelift le am si eu, scoase de mine din Etka ( chiar voiam sa le pun pe thread insa au 1,47MB si nu reusesc).Zicem de scema a scaunelor. Dar daca faza cu culorile e aplicabila atunci e super. Ms de informatii
Cy_Russ schemele electrice se regasesc in ELSA NU in ETKA. Tot in ELSA se regasesc schemele de montare/demontare ae componentelor, pieselor si traseele schemelor electrice existente pe masina. In ETKA se regasesc doar ce fel de piese sau componente (si codurile aferente) exista montate de fabrica pe masina. Multa bafta si spor la treaba, ca ai nevoie.
Salutare tuturor dinnou. Mai jos sunt o serie de poze spion de la proiectrul care tocmai se desfasoara pe masina mea. Concluziile de pana acum: Asa cum se vede si in poze, climatronicul de facelift se poate monta fara probleme in locul celui de pe non - facelift chiar daca acesta a fost produs inainte de '97 si chiar daca citeste informatii de pe 3 senxori in loc de 5. (masina mea e din '96). Asadar avand in vedere tipurile de climatronic, tind sa trag concluzia ca indiferent din ce an e climatronicul, acesta se poate inlocui cu climatronicul de facelift (vorbesc aici doar de A4 B5). Climatronicul meu de facelift este cu tot cu incalzire in scaune dar presupun ca aceasta caracteristica nu schimba datele problemei. Asadar de putut se poate. Ba chiar mai mult decat atat, eu am lasat masina pe mana unor electricieni foarte tari (pe care vi-i recomand cu placere - in Cluj), care nici macar nu s-au uitat la documentatia pe care le-am dat-o unde erau trecute toate informatiile postate de mine pe threadul acesta cu cateva pagini in urma. Iar cand am fost sa vad ca functioneaza, i-am rugat sa imi confirme daca solutia din documentatie a fost corecta sau nu, Raspunsul lor a fost ca DA. Asadar pentru montarea climatronicului facelift in loc de nonfacelift , pe langa etapele prezentate aici: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/383302-DIY-B5-A4-Center-Console-facelift-upgrade Se mai fac urmatoarele: As per my instructions take the pin out of A6 and set it aside. • Transfer the wire and pin from C7 (Tan 16pin HVAC Connector) to A6 (Black 12pin HVAC Connector) • Take the pin you removed from A6, attach a wire to the pin and tap into an illumination source per my instructions, and place this new wire with pin into C7 (Tan 16pin HVAC Connector). sau in traducere approximativa: Solutie propusa (si verificata)pentru adaptarea climatronicului de dupa '98 pe o masina cu climatronic de dinainte de '98 ar fi: - Se scoate pinul afara din A6 Se transfera pinul si firul de pe C7(Maro deschis din mufa de climatronic cu 16 pin) la pozitia A6 (negru din mufa cu 12 pini a climatr.) - Se ia pinul scos din A6, i se ataseaza un fir si se leaga la o sursa de iluminat. Se pue acest fir cu pin in C7 (maro deschis din mufa cu 16pini a climatronicului) Acum, (asa cum m-am obijnuit deja cu orice lucru pe care incerci sa il faci) ar fi unele probleme, unele importante, altele mai putin importante pe care trebuie sa le rezolv cumva: 1. Din pacate pentru ca nu am inca consola centrala, nu am putut sa las montat climatronicul(neavand loc fizic), si deci momentan masina nu are clima deloc. Iar in drum spre casa de la service am observat ca in clusterul de bord (ceasuri) nu imi mai arata temperatura de afara. Nu stiu de ce, ca teoretic ma gandesc - ar trebui sa isi ia informatia direct de pe senzor nu din climatronic... Nu stiu care e problema, insa daca nu se poate remedia, voi abandona proiectul. Pentru mine e foarte importanta informatia cu temperatura si nu concep sa renunt la ea. 2. In cadrul climatronicului este o eroare care nu poate fi stearsa. Mi-a spus electricianul ca nu ma va afecta in nici un fel, insa nu are cum sa o stearga. Eroarea se refera la imposibilitatea de a citi temperatura motorului. Mi s-a explicat ca se poate monta senzorul in cauza, dar ca nu prea se merita. 3. Nu gasesc nicaieri restul pieselor necesare.(in cazul in care problema nr.1 se rezolva) Am contactat 42 de parcuri de dezmembrari din judetul Cluj si nicaieri nu am gasit ceea ce caut: - Plastic consola centrala cu prelungirea dintre scaune, - Ornament schjimbator (preferabil mahon) - Butoane (3 buc.) + suport pahar - Combina 2 DIN - Imbracaminte frana de mana -Plastic de sub volan cu butonul de reglaj faruri integrat Evident toate de FACELIFT Voi incerca sa caut si aici pe forum, poate gasesc ceva... Chiar azi am fost la un parc unde aflasem ca au ce ma interesa(singurul de altfel), iar proprietarul spunea ca tate sunt impecabile, iar cand am ajuns acolo am constatat ca masina era cu volan pe dreapta (deci butoane, invers pe consola), iar combina era efectiv SPARTA intr-o margine, de cineva care a incercat sa o fure fortand-o afara cu un levier. Iar scrumiera nu functiona. Sper sa am noroc si sa dau peste cineva cu bun simt si corect care sa aiba piesele de mai sus de vanzare. In rest, nimic nou. DACA se rezolva problema cu temperatura din bord, voi continua cu achizitia restului de piese, apoi cu retapisatul scaunelor si montatul lor. Va tin la curent cu ce se mai intampla P.S. As avea o intrebare pentru cei care au deja acest tip de climatronic (facelift). De unde se porneste aerul conditionat. La climatronicul vechi era un buton cu un fulg pe el. Pe cel nou nu vad sa fie nimic asemanator? Cum functioneaza?