Pt un simplu chip e suficient ambreiajul actual,nu-ti trebuie ambreiaj "exotic";in viata ta sa nu pui volanta usurata la diesel,o sa-ti termine cutia de viteze plus o sa trepideze la plecarile de pe loc de-o sa-ti musti limba si o sa-ti scoata pietrele de la rinichi.Again,pt un simplu chip nu-ti ai nevoie sa schimbi volanta
Vesti bune in sfarsit Ovidiu in sfarsit mi-a sosit azi eleronul de luneta sau pleoapa. De aratat ca principiu de la distanta arata foarte bine(l-am pus asa de proba pe masina). Ar fi totusi cateva probleme: el este din plastic turnat si are forma curba care urmareste alura lunetei. Din pacate cu toate astea mai trebuie o idee "fortat" de margini sa se curbeze mai tare pentru a se potrivi perfect. Altfel daca potrivesc o margine perfect ramane cam 0.5 cm distanta de margine pe partea ceealalta. asadar va trebui putin indoit in plus. O alta problema ar fi ca dupa dimensiunile pe care le are, el nu imbraca si garniturile de cauciuc de pe lateralele lunetei, ci se opreste inainte de ele. Asta ar insemna ca ar trebui sa il lipesc doar strict de luneta, si ar ramane despartit de pavilion respectiv stalpii laterali de acele cauciucuri negre. Pt o masina neagra nu ar fi problema insa avand in vedere ca la mine e verde, spatiul acela negru intre el si restul masinii .... nu prea imi place, dar nu prea am ce face. Iar o alta problema ar fi siliconul care e de culoare neagra si cred ca va trebui sa imi achizitionez unul transparent pentru ca daca il lipesc pe direct pe luneta , treuie sa arate perfect pe margini. Cornel, legat de volante si ambreiaje, intre timp m-am mai documentat si eu, si am mai citit mai multe in special threadul tau de la sectiunea tuning motor, si am ajuns la concluzia ca intr-adevar bateam putin campii si ca pentru moment un chip tuning este perfect, si ulterior daca se aproba ceva buget mai mare pe viitor (bugetul actual este undeva la 20-30 de lei pe luna alocati masinii) sa dureze mai putin achizitionarea pieselor, poate ma gandesc si eu la pasii pe care i-ai urmat tu. Mentionez ca bugetul creste evident daca apare vreo problema la masina, normal, insa ptr. mofturi deocamdata nu este mai mult, ca vine peste putin timp bebele si are prioritate la cheltuieli. Maine voi incerca sa il montez si voi veni cu poze.
Abia azi am reusit sa iau parasolarul de luneta de la vopsit si am atasat cateva poze cu el in varianta finala (vopsit). Acum mai lipseste sa il lipesc de luneta, insa in primul rand vremea este mai mult decat nenorocita, si nu am un garaj sau o copertina unde sa pot sa il lipesc fara sa il ude, asa ca vom astepta vremea buna si de asemenea pe un prieten care ma ajuta cu tot ce e legat de masina la service-ul lui insa momentan este plecat in cncediu pana saptamana viitoare. Am avut o tentativa de a-lk monta singur cu banda dublu adeziva insa din pacate nu lipeste destul de bine pentru ca asa cum se vede si din poze, muchia parasolarului este foarte ingusta si nu are cum sa reziste in timp. Tot in pozele pe care le-am atasat se vede ca el nu are exact forma lunetei si daca il fixez sa fie perfect pe o margine, pe partea cealalta ramane un spatiu destul de mare. Asa ca va trebui cumva sa il prind la mijloc si sa il curbez in mod egal pe ambele margini laterale si apoi sa il prind cu silicon. Oricum, momentan il tin in casa la caldura pana saptamana viitoare. Cum il montez, revin cu poze.
arata bine vlad eleronul, de unde l-ai luat, si cat te-a costat vopsitul? vezi cum il prinzi de luneta sa nu te trezesti fara el, ca se cam cauta. un singur lucru important ii mai lipseste masinii tale.... niste jante, poate dupa ce vine bebele, gasesi ceva frumos. numai bine, te-am salutat
Pai da si mie imi pare rau ca nu vine perfect dupa linia lunetei, insa dupa prinderea cu silicon, cred ca nu vor mai fi probleme. Va trebui putin fortat sa se indoaie exact dupa curbura lunetei dar eu zic ca nu atat cat sa se crape sau sa se tensioneze foarte tare. Sper sa arate bine la final si sa nu dea impresia de Kitch. (riscul e mare )
Multumesc Nookie. De cumparat l-am luat de la licitatia unui coleg de pe forum: http://www.clubaudi.ro/vanzari-cump...-faruri-stopuri-tuning-si-alte-accesorii.html iar de vopsit mi l-a vopsit un prieten pe asta plus celalalt de pe portbagaj cu 100 RON. Cu furatul, inca nu sunt impacat nici cu celalalt ca e doar lipit si nu prins in suruburi sigilat, turnat si sudat de masina, dar sa speram ca poate nu e verdele o culoare atat de cautata . Iar legat de jante, am renuntat sa mai caut ptr. ca sunt prea scumpe si numai imi fac sange rau iar daca ma vede nevasta-mea ca iar ma uit dupa cai verzi pe pereti ma readuce cu picioarele pe pamant si imi zice ca nu mai e mult si voi fi tatic. Asa ca deocamdata dupa eleronul asta va fi o pauza lunga pana cand va mai primi masina ceva cadouri
Frumoasa masina.Imi plac f mult noile faruri.Sa o stapanesti sanatos. aaa,am vazut la tine in poza partea cu usa stanga si butonul tau cu reglaj al oglinzilor,iar tu nu ai oglinzile rabatabile electric.Stima
In sfarsit In sfarsit am reusit sa montez parasolarul de luneta. Ieri dupa-masa a avut timp si prietenul meu si am reusit impreuna sa il monntam. Ca noroc fiindca ieri a fost foarte cald iar de azi dimineata a inceput sa ploua si tot asa a tinut-o toata ziua. Legat de aspect eu sunt multumit, si imi place foarte mult ca datorita faptului ca e mic (ingust) nu da (prea tare) impresia de Kitch. Si in plus ca si lipitura, cu toate ca suprafata a fost mica si am incarcat cu silicon la greu pe margini, le-am retusat vreo ora stergand si netezind imbinarile cu o carpa cu diluant, asa ca zic eu ca arata bine. Sunt curios Ovidiu cum ti se pare si daca te mai tenteaza si pe tine sa iti pui . Iar din interior de la volan in oglinda se vede cum coboara cu foarte putin mai jos decat marginea superioara a lunetei care era vizibila pana acum, asa ca nu e deloc deranjant. Si cu aceasta ocazie chiar as vrea sa intreb daca toata lumea la B5 sedan are problema asta: Iarna ultimele 2-3 rezistente de sus nu merg si prin urmare se dezgheata doar de acolo in jos. Acum ca parasolarul asta acopera perfect zona respectiva da senzatia ca se dezgheata toata . Am pus jos cateva poze cu ultima achizitie
salut frumoasa masina...frumos aranjata cu dezaburirea lunetei tot asa patesc si eu. MENTIONEZ ca este al doilea audi b5 pe care il am si amandoua au aceleasi faze cu dezaburirea lunetei
Hmmm... imi place cum da cu exceptia pozelor 4,6 si 7 in care parca e o contradictie in capul meu si asta numai din cauza partii mediene. In rest e fara indoiala super. Cred ca daca as vedea masina pe viu as putea spune exact daca mi-as pune sau nu... deocamdata sunt inca nehotarat. Nu vii la Sighisoara?
Partea de sus a lunetei nu se dezabureste datorita fapului ca ea nu reprezinta circuitul de dezaburire, ci antena de la radio-ul masinii.
Hmm? Antena? Te asigur ca nu acolo e antena. Antena are amplificator si e total indoor pe stralpul din stanga spate. Si btw, la mine merg toate randurile de rezistente pana sus.
posibil ca la modelele mai noi de b5 sa se fii schimbat locul antenei, la b5 din 95(am avut unul) acolo citisem pe net ca ar fii antena. Si la mine era la fel nu se dezaburea complect si se vede si pe liniile de degivrare ca primele 3-4 de sus nu sunt legate cu celelalte.
M-ai facut curios... daca e sau nu altfel la modele mai vechi de B5, Audi. Asa ca am coborat acum si m-am uitat la unul din 96, e la fel ca la mine ('98), toate liniile sunt unite, inclusiv cele 3 de sus.
Rza - multumesc de aprecieri, se pare ca asa este cu dezaburirea la mai multe b5-uri. Probabil sa fie antena asa cum spunea colegul, oricum e cert ca e din fabrica asa deoarece acele 2 linii verticale care unesc rezistentele orizontale se opresc inainte de ultimele 2 randuri de sus. Adica ultimele rezistente nu sunt unite cu cele de mai jos. O sa pun o poza cu luneta mea unde se vede clar(chiar daca sunt acoperite de parasolar) ca ultimele randuri nu sunt legate. Ovidiu, as veni la Sighisoara insa din pacate e o problema mai spinoasa luatul concediului la firma unde lucrez si abia am reusit sa iau 2 saptamani in septembrie si as vrea neaparat sa merg pana la mare, ca nu am mai fost de vreo 6 ani asa.Dar sper poate la ceva intalnire in iarna sa ajung. Cat despre parasolar, sincer nu imi pare rau ca l-am pus fiindca arata bine. Dar daca stau sa ma gandesc ca de banii astia imi puneam o cotiera.....da' mai bine nu ma gandesc .
Schimba foarte mult aspectul masini eleronul montat. P.S. nu e timpul pierdut sa iti pui si o cotiera.
200 ron? O cotiera originala sare e 200 ron, noua e 200 euro. Am vazut si eu cu 200 ron dar fie e noua dar e replica, fie e originala dar e sh si are cel putin o ureche rupta. Daca vreodata ai sa gasesti o cotiera originala de Audi cu urechile bune, cu suport, cu cricketul bun (cand pui cotul sa nu se lase un dinte mai jos) si in culoarea tapiteriei tale, totul la 200 ron, cumpara doua. Eu mi-am comandat capacul de la cotiera de la una din repr. Audi din Germania (la reprezentantele din RO zic ca nu se poate cumpara doar capacul) si a costat 35 euro... doar capacul.