Din experienta mea,pozitia clemelor nu e aceeasi,dar asta poti verifica tu usor;sincer nu stiu cat de estetica va fi lipitura,mai ales ca e la vedere si trebuie facuta la cald.
Sa zicem ca facem o "tiganie" si in cel mai rau caz pun capacul de la cele de pe masina si tai jos clemele (daca nu se potrivesc) si incerc sa lipesc cumva capacul de restul ceasurilor. Vine o alta intrebare: Ceasurile de pe masina au 4 gauri rotunde (2 mari si 2 mici). Iar cele cumparate au 4 mici si 2 mari. Capacul cu sticla vine impreuna cu partea de plastic in care sunt decupate ceasurile sau aceea ramane pe ceasuri cand scori "capacul"?
Ah,uitasem de acest aspect de care ma lovisem si eu ,sincer nu stiu ce idee sa-ti dau,nu sunt adeptul improvizatiilor,mai ales cele de natura estetica.
Din pacate, da. Cred ca o sa trebuiasca sa cauti alte ceasuri ca sa fie totul ok. Ti-am zis doar sa desfaci sticla de la clemele indicate chiar de tine, nu sa o fortezi la imbinare cu plasticul negru...
Multumesc Cornel/ Ovi de sfaturi. Eu voi face in felul urmator: Voi pune sticla rupta pe ceasuri si o voi lipi cu silicon sanitar si voi lasa in partea stanga acea ciobitura vizibila. Il voi monta asa si il voi folosi asa pana atunci cand voi da peste alte ceasuri identice cu ale mele, pe care le voi cumpara si voi lua capacul cu sticla cu totul si atunci il voi inlocui (voi apela la cineva care nu are degete de lemn toate legate la mana stanga ca mine, cineva priceput ) Oricum, deocamdata sa il vad sus. Pana una alta cel care il am acum arata impecabil, dar ce folos ca nu are BC. Il voi suporta cumva pe cel cu BC chiar si cu ciobitura. (cum ai rezistat tu Cornel 1 an, rezist si eu pana gasesc ceva piesa de shimb). Oricum multumesc inca odata de sfaturi. Toate cele bune!
Salutare tuturor, Un intarzit dar sincer si calduros LA MULTI ANI!! din partea celui mai mic mare viitor fan AUDI: Ilinca Maria. Un an nou cat mai bun si si plin de impliniri pe toate planurile! Doamne ajuta!
La multi ani!!! Sa iti traiasca fetita (e foate frumoasa noua membra)...sentimentele pe care le incerci tu acum, am sa le incerc si eu peste vreo 2 luni(tot fetita o sa fie)....
multumesc mult "rarescyp" si ii doresc si micutei tale tot norocul si sanatatea din lume.Cat despre tine, Felicitari si iti spun sigur va fi cel mai frumos si mai emotionant moment pe care l-ai trait vreodata. Multa sanatate si nastere usoara mamicii.
Salutare dinnou si multumesc ptr. urari inca odata. Dupa planurile mele teoretic ar fi trebuit sa prezint instrument clusterul montat cu toate functionale si asa mai departe, isa din pacate am ajuns luni cu masina in service daorita unei mici tzacanituri ce se auzea parca tot mai tare. Concluzia: tachetii bata-i vina. Asadar acesta a fost inceputul. Finalul: azi am luat masina din service si am schimbat pana la urma: tacheti, pompa de apa, role de transmisie (3 buc. dintre care 1 buc. a fost aproape 100 EURO avea ceva arc mai special, cunoscatorii stiu despre care vorbesc cu siguranta), role de la distributie plus o mana de curele, radiator fata plus ceva garnitura de cauciuc. Totalul distractiei: 500EURO Adevarul este ca acum nu se mai aude absolut nimic si in plus baga caldura (asa mi se pare) muuuuuuuuuuuuuult mai bine decat inainte. Asadar vestile cu computerul de bord vor mai astepta ceva vreme. Pana atunci, toate cele bune!
Lasa ca aceeasi surpriza am avut si eu cand am venit in tara,mi s-a rupt cureaua de accesorii,cea de clima si rola intinzatoare indoita(nu mi-am putut da seama ce s-a intamplat).Las masina in service ca a doua zi sa vina piesele si sa mi-o faca,ca eu chiar nu mai aveam chef si-n vacanta sa repar. Ma suna astia de la service si-mi spun ca rola intinzatoare e la 370ron sau 540ron,de care vreau;i-au foc instantaneu si zic,da ce,e din aur la preturile astea?Il sun pe Ovidiu sa-l intreb de preturi,ma gandeam ca vroiau astia sa faca bani pe spatele meu si el imi confirma preturile.
Asa am reactionat si eu la auzirea preturilor , dar asta e. Eu am gasit-o cel mai ieftin cu 330 RON , Febi . Rola e ieftina, intinzatorul ala e scump . P.S. Sa va traiasca piticu` !
Mda, asa e din pacate e o piesa foarte mica si aparent neinsemnata insa cu un pret foarte mare. Am ramas surprins sa aflu ca un tachet este 30 RON sau ca o pompa de apa este parca, 300 si ceva RON, iar amarata aceea de rola este aproape 100 EURO. Mi s-a parut si mie aberant si la inceput am vrut sa zic sa o lase asa cum e, dar pana la urma decat sa am probleme mai mari ulterior... mai bine storc cumva buzunaru' si o rezolv acum. Ovidiu culmea este ca exact rola aceea este aproape jumate ca pret la B6cum are Cornel fata de B5. Dar probabil ca sunt mai multe sau face parte dintr-un subansamblu mai mare, care in final mai mult ca sigur ca umfla pretul total al transmisiei peste cel de la B5. Oricum, asta este, mai asteptam cu BC.
Rola aceea la B6 costa intre 350 ron si 650 ron, depinde de marca si de cat de repede ti-o trebuie. Cu BC-ul nu iti fa griji, e timp si cand da caldura.
Salutare din nou! Stiu ca a trecut mult timp de la ultima mea interventie la masina insa data fiind criza, somajul, impozitele si taxele care tot cresc pe zi ce trece, a fost destul de greu sa mai fac investitii in masina. Insa asa cum m-am asteptat s-a dovedit a fi o masina de incredere care a inteles ca e mai greu acum si nu mi-a cerut nimic in tot timpul asta in afara de motorina.(Cum le educi asa le ai ) Dar cum pasiunea e pasiune si se traduce prin "boala fara leac" iata ca am reusit totusi sa mai misc ceva si asadar de vineri masina va avea frane noi noute. Am inceput cu gandul foarte sus: discuri ventilate si perforate brembo, cu diametru mai mare, etrieri noi, jante pe 16' furtunase metalice, placute de frana Zimmerman sau Brembo, si am ajuns in final la concluzia ca vor mai trebui sa astepte pana vin si caii care ar avea nevoie de asa frane, asa ca momentan m-am oprit la: Discuri DELPHI (ventilate fata- cred echipare standard, si ne ventilate spate), Placute Ferodo Fata si Delphi Spate, si furtunase Ferodo. De asemenea si lichidul aferent Ferodo DOT4. Iar daca tot am ajuns la capitolul acesta am comandat si un kit Foliatec ptr. vopsirea etrierilor. Initial am vrut sa merg pe etrieri in culoarea masinii(verde cactus) insa verdele de la Foliatec e prea deschis. Apoi am vrut sa merg pe portocaliu insa portocaliul lor este de fapt un fel de maro mai spalacit. Asadar am ajuns evident la ROSU. Stiu ca toata lumea are rosu, dar am ajuns la concluzia ca ar fi singura nuanta cu care nu as da-o in bara cu asortatul. Maine ma voi apuca de treaba si pe vineri sper sa pot posta poze cu rezultatul final. Stiu ca nu e o imbunatatire iesita din comun aceasta innoire a franelor, insa avand in vedere ca discurile si furtunasele au ceva vechime, presupun ca innoind tot sistemul, diferenta ar trebui sa fie vizibila (inspre bine ) Ca si plan am oricum un Chip stage 1 care ar mai aduce in cele mai umede vise ale mele inca vreo 25 de CP in plus, si cred eu ca ptr. atata ar trebui sa faca fata cu brio si cele alese de mine. As dori sa ridic insa 2 intrebari, care ma cam macina in ultima vreme legat de masina: 1. Am observat (si e foarte enervant) ca la viteze de peste 100-110 km/h, se aude foarte tare curentul undeva in zona de imbinare a coltului superior al geamului (sofer si pasager) cu stalpul dintre cele 2 usi. Nu imi dau seama daca e la geam-usa problema (ceva garnituri ale geamului) sau usa-caroserie. Oricum la viteze de peste 130-140 kn/h se aude vajait foarte puternic, in special din locul descris mai sus, dar nu numai,ca si cand ar fi geamul lasat jos.(evident ca nu e) (zgomot puternic produs de curent). As fi tare curios daca cineva a mai dat de problema asta si daca stie vreo solutie. 2. Ptr. ca trebuie sa tot pun caruciorul fetitei in portbagaj la fiecare deplasare cu masina, se murdareste mocheta de acolo foarte tare, si m-am gandit sa imi achizitionez de la cineva de aici de pe forum o tavita din cauciuc ptr. portbagaj in locul mochetei. Problema e ca tavitele au 4 "amprente" dreptunghiulare care se decupeaza si pe unde vin clemele de care se prinde ulterior plasa ptr. bagaje. Aceste cleme spune vanzatorul ca ar trebui sa existe pe masina. As vrea sa va intreb pe voi. Aveti vreunul aceste cleme in portbagaj, prinse de podea (la sedan ma refer). Si daca da, nu stiti au fost ceva dotare optionala, sau se pot pune pur si simplu? ptr. ca m-am uitat foarte atent si nu se vede vreo urma a vreunui sistem de prindere a acestor cleme.
Sa-ti raspund la intrebari: 1. Si la DOT1-le meu am aceeasi problema insa numai pe partea soferului. Problema? E lasata usa si de aceea acum nu mai calca corect pe cheder. Regleaza usa si ar trebui sa scapi de problema (eu dau sfaturi dar nici eu nu m-am apucat). 2. Vanzatorul tau vinde covorase fara sa stie exact ce optiuni exista. Nu, nicidecum toate Audi-urile nu sunt echipate cu aceste cleme de prindere a plasei. Cele 2 cleme care sunt mai apropiate de stopuri se prind in unul din suruburile (unul pe stanga, unul pe dreapta) ce fixeaza bara... asadar, nu trebuie nimic special de pus. Cele din spate, nu m-am uita exact cum sunt fixate. Ale mele, nici una din masini nu au acele cleme de prindere a plasei. Spor la treaba cu etrierele, si eu am de lucru la ambelele... asta inseamna 8 etriere... din pacate sambata trecuta am fost plecat din tara iar sambata asta am de facut peste 1000 km. Insa o sa ma apuc si eu, cel mai probabil, dupa pasti. Zici ca verdele de Foliatek e prea deschis? Si asta e un lucru rau? Ma gandesc ca e culoarea fisticului.
Sa stii ca ai dreptate cu usa, ptr. ca sunt situatii in care am senzatia (cand o inchid foarte usor) ca parca la intrarea in broasca se ridica putin cand se inchide. Voi incerca sa o reglez putin. Legat de cleme voi incerca sa caut sa vad la ce pret le gasesc si sa incerc sa le montez. Poate nu e mare filozofie nici cu cele dinspre bancheta. Legat de vopsire si eu mi-am ales cum nu se putea mai prost: azi ploua de rupe prin cluj si sunt 4 grade. Maine prognoza e la fel. Dar nu am ce face ca etrierele sunt date jos deja de pe masina si masina acum ocupa un loc in garajul mecanicului meu, loc ce trebuie eliberat pana vineri. Deci azi sau cel tarziu maine, cu toate ca e frig, ma pun sa le vopsesc. Sper sa fie ok chiar daca nu e soare. Le voi lasa mai mult timp la uscat. Verdele de la Foliatec este asa cum ai spus si tu apropiat de fistic. O idee mai inchis insa oricum bate spre fistic. Mie mi se pare ca nu merge pe aceeasi masina 2 nuante de verde. Mi se pare ca ar arata aiurea. Daca ar fi fost exact culoarea masinii nici nu se punea problema si sunt convins ca arata foarte bine. Dar asa am zis sa merg pe o a treia culoare (verde si negru find cele 2 de pe masina). Si din pacate tot la Rosu am ajuns.