1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ce dorim de la o spalatorie auto si cum poti spala corect exteriorul masinii la Self Wash

Discuție în 'Detailing' creată de nimaci, 21 Ian 2008.

 1. Xtremer

  Xtremer Bronze Member

  Înscris:
  15 Noi 2010
  Locație:
  Iași
  Masina:
  80, 1.9 TDI, 1993
  De curiozitate, in medie cate fise folosesti la o spalare?
  Eu de exemplu in Iasi folosesc 2-3 fise (5-7.5 minute; prespalare-detergent cu apa calda-ceara lichida care probabil nu rezista dar nici nu cred ca strica-clatire) dar o spal cam saptamanal pentru ca se umple de praf repede si nici geamurile nu-mi place sa le frec indiferent cat le-as uda. Dar nu prea gasesc timp/loc pentru a o spala fizic cu manusa. Totusi, la uscare folosesc o ceara lichida (ultima incercata era de la sonax) si un prosop de uscare si imi ramane de fiecare data curat (pentru 1/3 inferioara a portierelor/aripilor folosesc unul separat)
   
 2. Catalin_1987

  Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

  Înscris:
  27 Mar 2008
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  A4,1.9 TDI AVF,2003
  Spalatoria unde merg este cu card si platesc cam 10-15 lei la spalarea exterioara.Folosesc doar apa de la ei.
  In Brasov am o spalatorie unde este relativ liber si in functie de ora la care merg, pot sta si o ora in boxa fara probleme.
   
  Kspic apreciază asta.
 3. bbaarrbbooss 2nd Gear Member

  Înscris:
  25 Aug 2008
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  Audi A4 1.9 TDI 2004
  Eu bag 2 fise - 7 minute. Dau spuma (de la ei), clatire, sters cu carpa micro fibre si am plecat. La 2-3 spalari curat si jantele si dau cu un dressing pe anvelope. Sincer, apreciez modul in care ai grija de masini, dar nu am timp si rabdarea necesara pentru procedeul pe care il faci tu si de asemenea, consider (strict parere personala) ca pot face ceva mai important in acea ora la spalatorie. Spal saptamanal masina.
   
 4. Catalin_1987

  Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

  Înscris:
  27 Mar 2008
  Locație:
  Bucuresti
  Masina:
  A4,1.9 TDI AVF,2003
  Apreciez opinia ta, insa modul de spalare a masinii descris de mine duce mai mult spre subiectul sectiunii : detailing.
  In ultimii 15 ani am taiat din timpul alocat masinii(timp ce mie imi aducea relaxare si satisfactii) pentru a face alte lucruri mai utile.....si am ajuns sa protestez ca ziua nu are 36h.Spalarea masinii o fac cu placere si ma ajuta sa ma decontectez de la cele "importante".
  Pentru a spala masina la self cu 2 fise si totusi sa ai un rezultat multumitor, iti recomand sa aplici pe ea o protectie, fie si lichida(de genul Meguiars hybrid ceramic wax).
   
  airden apreciază asta.

Distribuie pagina asta